HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#401 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:40

hy

tokeletesen megfelel a celnak es az ara is jo

(.....ameddig nem  kell a  savszelesseget szabalyozni az elszabadult felhasznalok kozott ....ottthn ez nem jelenthet problemat )
(...ameddig nincs szukseged,hogy printer serverkent hasznald a routert ...otthon erre sincs nagyon szukseg)
(...ameddig nincs szuseged a vezeteknelkuli halozatra...erre talan akkor lesz szukseged ha lesz egy laptopot amit nem akarsz bedrotozni )

#402 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 17:06

Most lehet, hogy viccesnek gondolod, de ilyenkor jönnek a kérdések, hogy mit jelent az, hogy működik? Például sok embernek azt jelenti a működik, hogy hajlandó naponta/hetente/havonta újraindítani a routert, másoknak meg minden pézt megér az, hogy ne kelljen hozzányúlni. Neked kell mérlegelni, hogy mennyit szánsz rá, mennyit akarsz vele szopni. Jahno is, meg én is támogatom pl. a Vigorokat, de ha azt mondom az ügyfélnek, hogy 20+ páz akkor dob egy hátast.
Szóval döntsd el, hogy mire fogod használni, belefér-e, hogy hetente megáll 1x és az alapján dönts.
Érdekes, mert vannak pl. SMC cuccok, amik egyik helyes mennek rendesen, másikon meg nem... ebbe beleszól bármi a feszültségingadozástól kezdve a nap állásáig...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#403 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 17:56

bár mindkét gép laptop, mindkettőnek fix helye van, az egyikben ráadásul nincs is wifi kártya. szóval nem jelent az problémát, hogy "bedrótozom" (tulajdonképpen csak helyhiány miatt nem asztali gép mindkettő)
nem akarok nyomtatót megosztani a routeren keresztül.
a gépek nem mennek éjjel-nappal, csak napi 2-3 órát.
nem tudom milyen műveletsort tartalmaz az, hogy ujrainditom a routert. ha csak egy kapcsológomb ki és be, akkor nem jelent gondot naponta is akár, hisz a gépet is be illetve ki kell kapcsolni, igy egy kapcsolóval több vagy kevesebb nem számít. ha ez ennél bonyolultabb, akkor természetesen olyan router kell, aminél minél ritkábban kell ezt elvégezni (amikor azt irtam hogy felhasználóbarát, ilyesmikre gondoltam, csak nem tudtam mi is pontosan, amire gondolni kell :D)

megmondom őszintén, a minőségért soha nem sajnáltam a pénzt. ha azt mondjátok, hogy tiz ezer alatt nem lehet ilyet venni, én elfogadom. csak szerettem volna leirni, mi a felhasználási terület, hogy tudjatok nekem konkrét tanácsot adni, és ne egy számitástechnikai alkatrészek árulásával foglalkozó eladó tegye ezt meg nekem. (amiből jól csak a legritkábban jöhetnék ki...)

szerk: tőlem jöhetnek amugy wireless megoldások is, csak saját kútfőből ugy gondoltam, a drótos megoldás olcsóbb. ellenben ha a wireless ár/érték arányban jobb, természetesen nem zárkózom el...

(offtopic: ha valaki azt kérdezi tőlem, mennyibe kerül egy átlagos felhasználónak egy elfogadható mountainbike, azt válaszolom rá, hogy 100+ ezer, pedig már 16.900-ért is lehet venni mtb-nek látszó tárgyar a tsco/mtro/cra/osan áruházakban)

Szerkesztette: gemini 2007. 02. 07. 17:58 -kor

Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#404 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 17:58

Idézet: gemini - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:13

mielőtt kérdezek, elolvastam pár oldalt visszamenőleg, de csak fokozta a káoszt a fejemben.
adva van egy 1 megás adsl, osztani szeretném két felé.
drótosan, semmi wireless
kellene az a legolcsóbb megoldás, ami tökéletesen működik és felhasználóbarát. :)
nincs p2p csak pusza netezés.

ezt néztem: edimax br-6104k ez megfelelne? más ajánlott eszköz?

kösz előre is :respect:

(szerk: megspórolhatjátok az olcsó vicceket, köszi ;) az is elég, ha egy korrekt linket kapok, ahol okosodhatom)

Itt egy link
.Itt amit en szoktam ajanlani csak 700Ft-tal dragabb, de kb. 4x gyorsabb.Edimax throughput 20M.
Dialcom BBR-1500 92M.Kell ennel tobb loero?Ha pedig markanevekhez ragaszkodsz, akkor marad a Vigor.A fo ervet nem is irtam ,kek ledes a Dialcom. :)

Szerkesztette: Joeapi 2007. 02. 07. 18:00 -kor

Joeapi

#405 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 18:01

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 17:58

Itt egy link
.Itt amit en szoktam ajanlani csak 700Ft-tal dragabb, de kb. 4x gyorsabb.Edimax throughput 20M.
Dialcom BBR-1500   92M.Kell ennel tobb loero?Ha pedig markanevekhez ragaszkodsz, akkor marad a Vigor.

köszi a linket!
bár nem értem teljesen, mit mondasz, tekintve hogy teljesen laikus vagyok hálózat témában.
700 forint nem fog a földhöz vágni ugy érzem.
ellenben nem ragaszkodom egyik márkanévhez sem, tekintve hogy számomra mindannyi ugyanugy ismeretlennek cseng. (kivéve az smc-t, mert a rossz hirnév gyorsan terjed)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#406 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 21:51

Idézet: gemini - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 17:01

köszi a linket!
bár nem értem teljesen, mit mondasz, tekintve hogy teljesen laikus vagyok hálózat témában.
700 forint nem fog a földhöz vágni ugy érzem.
ellenben nem ragaszkodom egyik márkanévhez sem, tekintve hogy számomra mindannyi ugyanugy ismeretlennek cseng. (kivéve az smc-t, mert a rossz hirnév gyorsan terjed)

Roviden a kulonbsegek.A Dialcom-ba erosebb proci van, es raadasul kulon chip van a switch reszre.Ebben az arkategoriban egyetlen chip-pel oldjak meg, ami nem lenne baj,csak gyengebbek.Ezek a kulonbsegek miatt tud sokkal gyorsabb adatcseret produkalni.A sebessege 92Mbit/sec, es ezt tudja is!Azert hallgass meg mast is, es donts magad.Ez tudod olyan mint a feleseg.Nekem hiaba tetszik, de te fogsz vele elni. :p 
Joeapi

#407 Felhasználó inaktív   mecha 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 08. 09:16

Olvasván a hozzászólásokat  talán ez  a legszimpatikusabb számomra: Dialcom BBR-1500

Ez a következőhöz kellene: Adsl-t meosztani ,pc+laptop vezetékkel összekötve, átlagos mezei használatra és a torrent az menne közben plusz ftp.
Ezekre a feladatokra megfelelő ez a router?
Előre is köszi a választ!

#408 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 11:57

hy

a kovetkezo kezdo kerdesem lenne:
a voip router mit jelent ?
( pl radugok az usb portjara egy voip telefont es a routert beallitom hogy a skype adataimmal hasznalja a telefont ?...tehat ahoz h menjen a skype telefon eleg ha a router megy? )
( ha nem ezt jelenti akkor van ilyen tudasu router ? )

a valaszokat elore is koszi

#409 Felhasználó inaktív   Cybersyrius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 13:34

Idézet: wferry - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 10:57

hy

( pl radugok az usb portjara egy voip telefont es a routert beallitom hogy a skype adataimmal hasznalja a telefont ?...tehat ahoz h menjen a skype telefon eleg ha a router megy? )

Részlet a A NeoPhoneX szolgáltatás Linksys RT31P2 ADSL routerrel leírásából:

Idézet

5.  Kattintsunk felül a Voice menüpontra!
6.  Kattintsunk a Line1 menüpontra!
7.  A Display Name mezőbe írjuk be a nevünket!
8.  A User ID mezőbe írjuk be a NeoPhoneX-től e-mail-ben
kapott telefonszámunkat!
9.  Az  Authentication  Password  mezőbe  írjuk  be  a
NeoPhoneX regisztrációkor megadott jelszavunkat!
10. A  Registration  /  Proxy  Server  mezőbe  írjuk  be  a
sip.neophonex.hu-t!
11. Alul  a  Voice  Quality  listából  válasszuk  ki  a  preferált
hangminőséget!
12. A Save Settings gombra kattintva mentsük el a beállítá-
sokat!
13. A  Line2  menüpontban  hasonlóképpen  megadhatjuk
egy másik NeoPhoneX-es telefonszám adatait.
Gratulálunk! Sikeresen telepítette a készüléket. Máris hasz-
nálatba veheti a szolgáltatást.

Olvasol te itt PC-ről vagy egyéb számtek eszközről?
Igen, van ilyen tudasu router.
Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

#410 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 17:47

Idézet

Olvasván a hozzászólásokat  talán ez  a legszimpatikusabb számomra: Dialcom BBR-1500

Ez a következőhöz kellene: Adsl-t meosztani ,pc+laptop vezetékkel összekötve, átlagos mezei használatra és a torrent az menne közben plusz ftp.
Ezekre a feladatokra megfelelő ez a router?
Előre is köszi a választ!

Hidd el ilyen keves penzert jobbat nem talalsz, csak dragabbat.Az eles eszuek felfedezhetik Tom oldalan a Dialcom clone-jat.Igy mar nem csak az en szavamra, es meresemre tudtok tamaszkodni. :cool:

Szerkesztette: Joeapi 2007. 02. 08. 17:49 -kor

Joeapi

#411 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 18:04

Idézet: wferry - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 10:57

hy

Altalaban hagyomanyos telefon csatlakozo szokott rajtuk lenni.Miert is, mert a regi telefon nem ismeri az USB-t.A te kivanalmad szerintem extra,de nem lehetetlen.Olvass egy kicsit utana a voip-os topikban,mert az elarulja a nagyon kezdo kerdesed hogy halvany fogalmad sincs a dolgokrol.Skype-hoz minek pl. voip?A leheto legrosszabb, de egyben a legnepszerubb a Skype.Gizmo nevu progi merfoldkovekkel jobb.A voip-os router-ban 1 ATA nevezetu hardware van pluszba beintegralva.Ez kezeli a telefont.Altalaban a voip-os routerek a csomagok
prioritasat is elrendezi automatikusan is.Pl. megy a torrent akkor bevagja a feket neki hogy tudjal beszelni.
A voip-os routerek mercedesze a Fritz Box.Nem megsertodni, olvasni. ;)
Igen ,pc nelkul tudsz majd telefonalni.Esetleg ha mar van router-od akkor ATA-t kell csak venned.Persze ilyenkor a csomagok prioritas mas.
Joeapi

#412 Felhasználó inaktív   Fzoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 00:19

Üdv mindenkinek!

Ha valaki érdekel egy Sonicwall TZ170, akkor nézzen be a bolhára:LINK.
Skizofrén vagyok, de velem ellentétben én ezt vállalom.

#413 Felhasználó inaktív   gabo007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 09. 13:18

Sziasztok! Ha valakit érdekel egy "0Km"-es Linksys WRT54G pici pénzért, írjon privit..
Gigabyte GA-M59SLI S4, AMD X2 4600+ , 2x1Gb PQI power DDR2 800 + 2X512KINGMAX MARS DDR2, Gigabyte GeForce 8600GT, 2x160GB maxtor SATA2 (RAID1), Samsung 930BF

#414 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 13:48

Idézet: wferry - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 11:57

hy

VoIP router; olyan eszkoz ami a hagyomanyos analog vonalat rakja at ethernet vonalra egy VoIP szolgaltatasi protokol segitsegevel.

Megoldasok:
- ATA csak egy analog port vagy tobb es egy UTP csati konfiguralas kizarolag a VoIP-rol szol
- VoIP router olyan eszkoz amiben a VoIP konfigon kivul lehet meg ket eszkoz kozotti csatlakozasokat is konfiguralni.
- VoIP ADSL/Cable router ez a hagyomanyosan elterjedt hasznalt VoIP router igazabol, ennek van wan portja a szolgaltato fele és belso halozatot is kezel egy vagy ket analog mellekkel latjak el.

Elso kerdesed, vannak olyan kimondottan skype eszkozok amik USB-s csatoloval rendelkeznek, ehez viszont PC kell es arra telepitett szoftver, olyan eszkozzel nem talalkotam amin usb csatlakozas voip-ra hasznalhato fel router be epitve.

Masodik kerdes USB-s nincs, de sima telefonos van
Linksys, Zyxel, DrayTek amik ismertebbek, magasabb kategoriakrol nem beszelek mert gondolom 100e nem kivansz kiadni erte.
Az informatika atok de jo hogy van.

#415 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:43

Azert nem hagyhatom ki ezt az idezetet.
"PC Magazin contains a thorough discussion of ADSL2. The editors take the opportunity to study six ADSL2 routers by different manufacturers. AVM FRITZ!Box WLAN 3070 emerges as the clear winner, with an overall grade of "excellent".
A Sipura nevet se emlitetted.
Egyetlen Fritz-hez nem kell cfos, mert a hardware tudja, sot mukodik!!!Mondd melyik router tudja ezt meg?

Szerkesztette: Joeapi 2007. 02. 09. 20:46 -kor

Joeapi

#416 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:00

Skacok!
Létezik olyan router, amelyen ki lehet kapcsolni a wifi-adót?
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#417 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 20:18

Szerintem minden normális routeren ki lehet, de pl a Zyxel p-334WT-n tutira. Ilyen van nekem és mindíg ki van kapcsolva, kivéve, ha éppen szükségem van rá.
Verba volant, scribere non scio.

#418 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 20:32

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 15:00

Skacok!
Létezik olyan router, amelyen ki lehet kapcsolni a wifi-adót?

Pl. az összes SMC-n biztos.

#419 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 20:59

Hugom nagyon nem szeretne, ha innen kivennem a pipat...

(Ugyan nekem Tomato 1.04 van fenn, de az alap WRT54G firmware is tudta.)

Csatolt fájl:

#420 Felhasználó inaktív   robchee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 15:15

Sziasztok!

Van egy smc 7004 vbr2-es routerem, "alapfunkcióját" hozza, megy róla két gépes, sebességgel sincs gond.
Viszont:
- upnp hiába enabled, mégsem az, hiába telepítettem az xp-re a telepítőlemezről upnp-t, indítgattam újra, reseteltem, stb, a statusnál disabled-et ír, s valójában az is.

- portforwardnál is vannak gondok: a http:connect.majestyc.net oldalon mindig hibát jelez tcp-nél, hiába forwarolom azt a bizonyos portot. Más oldalon is néztem, ott is hiba, pedig át van iránytva, torrentes kliensek többjének a tesztjén átmegy a tcp, viszont nem kielégítő a kapcsolódás azoknál sem sokszor.

Arra gondoltam, hogy már uncsi, kéne egy új router. 10e alatt milyet  ajánlanátok (madzagosat), amiben biztosan és maximálisan nyitható a tcp, sőt upnp is belőhető?

Más: érdemes olyat venni olcsóban (15-ig), ami router és adsl modem egyben, de nem smc?

Előre is köszi nagyon a válaszokat! (Ha megoldás van a problémámra, tudom, nem ez az a topic, de azt is elfogadom!  ;) )
Üdv:
R

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »