Routert kell vennem, de milyet, és hol? II
Elküldve: 2007. 02. 07. 12:40
tokeletesen megfelel a celnak es az ara is jo
(.....ameddig nem kell a savszelesseget szabalyozni az elszabadult felhasznalok kozott ....ottthn ez nem jelenthet problemat )
(...ameddig nincs szukseged,hogy printer serverkent hasznald a routert ...otthon erre sincs nagyon szukseg)
(...ameddig nincs szuseged a vezeteknelkuli halozatra...erre talan akkor lesz szukseged ha lesz egy laptopot amit nem akarsz bedrotozni )
Elküldve: 2007. 02. 07. 17:06
Szóval döntsd el, hogy mire fogod használni, belefér-e, hogy hetente megáll 1x és az alapján dönts.
Érdekes, mert vannak pl. SMC cuccok, amik egyik helyes mennek rendesen, másikon meg nem... ebbe beleszól bármi a feszültségingadozástól kezdve a nap állásáig...
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2007. 02. 07. 17:56
nem akarok nyomtatót megosztani a routeren keresztül.
a gépek nem mennek éjjel-nappal, csak napi 2-3 órát.
nem tudom milyen műveletsort tartalmaz az, hogy ujrainditom a routert. ha csak egy kapcsológomb ki és be, akkor nem jelent gondot naponta is akár, hisz a gépet is be illetve ki kell kapcsolni, igy egy kapcsolóval több vagy kevesebb nem számít. ha ez ennél bonyolultabb, akkor természetesen olyan router kell, aminél minél ritkábban kell ezt elvégezni (amikor azt irtam hogy felhasználóbarát, ilyesmikre gondoltam, csak nem tudtam mi is pontosan, amire gondolni kell
megmondom őszintén, a minőségért soha nem sajnáltam a pénzt. ha azt mondjátok, hogy tiz ezer alatt nem lehet ilyet venni, én elfogadom. csak szerettem volna leirni, mi a felhasználási terület, hogy tudjatok nekem konkrét tanácsot adni, és ne egy számitástechnikai alkatrészek árulásával foglalkozó eladó tegye ezt meg nekem. (amiből jól csak a legritkábban jöhetnék ki...)
szerk: tőlem jöhetnek amugy wireless megoldások is, csak saját kútfőből ugy gondoltam, a drótos megoldás olcsóbb. ellenben ha a wireless ár/érték arányban jobb, természetesen nem zárkózom el...
(offtopic: ha valaki azt kérdezi tőlem, mennyibe kerül egy átlagos felhasználónak egy elfogadható mountainbike, azt válaszolom rá, hogy 100+ ezer, pedig már 16.900-ért is lehet venni mtb-nek látszó tárgyar a tsco/mtro/cra/osan áruházakban)
Szerkesztette: gemini 2007. 02. 07. 17:58 -kor
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2
Elküldve: 2007. 02. 07. 17:58
Idézet: gemini - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:13
adva van egy 1 megás adsl, osztani szeretném két felé.
drótosan, semmi wireless
kellene az a legolcsóbb megoldás, ami tökéletesen működik és felhasználóbarát.
nincs p2p csak pusza netezés.
ezt néztem: edimax br-6104k ez megfelelne? más ajánlott eszköz?
kösz előre is
(szerk: megspórolhatjátok az olcsó vicceket, köszi
Itt egy link
.Itt amit en szoktam ajanlani csak 700Ft-tal dragabb, de kb. 4x gyorsabb.Edimax throughput 20M.
Dialcom BBR-1500 92M.Kell ennel tobb loero?Ha pedig markanevekhez ragaszkodsz, akkor marad a Vigor.A fo ervet nem is irtam ,kek ledes a Dialcom.
Szerkesztette: Joeapi 2007. 02. 07. 18:00 -kor
Elküldve: 2007. 02. 07. 18:01
Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 17:58
.Itt amit en szoktam ajanlani csak 700Ft-tal dragabb, de kb. 4x gyorsabb.Edimax throughput 20M.
Dialcom BBR-1500 92M.Kell ennel tobb loero?Ha pedig markanevekhez ragaszkodsz, akkor marad a Vigor.
köszi a linket!
bár nem értem teljesen, mit mondasz, tekintve hogy teljesen laikus vagyok hálózat témában.
700 forint nem fog a földhöz vágni ugy érzem.
ellenben nem ragaszkodom egyik márkanévhez sem, tekintve hogy számomra mindannyi ugyanugy ismeretlennek cseng. (kivéve az smc-t, mert a rossz hirnév gyorsan terjed)
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2
Elküldve: 2007. 02. 07. 21:51
Idézet: gemini - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 17:01
bár nem értem teljesen, mit mondasz, tekintve hogy teljesen laikus vagyok hálózat témában.
700 forint nem fog a földhöz vágni ugy érzem.
ellenben nem ragaszkodom egyik márkanévhez sem, tekintve hogy számomra mindannyi ugyanugy ismeretlennek cseng. (kivéve az smc-t, mert a rossz hirnév gyorsan terjed)
Roviden a kulonbsegek.A Dialcom-ba erosebb proci van, es raadasul kulon chip van a switch reszre.Ebben az arkategoriban egyetlen chip-pel oldjak meg, ami nem lenne baj,csak gyengebbek.Ezek a kulonbsegek miatt tud sokkal gyorsabb adatcseret produkalni.A sebessege 92Mbit/sec, es ezt tudja is!Azert hallgass meg mast is, es donts magad.Ez tudod olyan mint a feleseg.Nekem hiaba tetszik, de te fogsz vele elni.
Elküldve: 2007. 02. 08. 09:16
Ez a következőhöz kellene: Adsl-t meosztani ,pc+laptop vezetékkel összekötve, átlagos mezei használatra és a torrent az menne közben plusz ftp.
Ezekre a feladatokra megfelelő ez a router?
Előre is köszi a választ!
Elküldve: 2007. 02. 08. 11:57
a kovetkezo kezdo kerdesem lenne:
a voip router mit jelent ?
( pl radugok az usb portjara egy voip telefont es a routert beallitom hogy a skype adataimmal hasznalja a telefont ?...tehat ahoz h menjen a skype telefon eleg ha a router megy? )
( ha nem ezt jelenti akkor van ilyen tudasu router ? )
a valaszokat elore is koszi
Elküldve: 2007. 02. 08. 13:34
Idézet: wferry - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 10:57
( pl radugok az usb portjara egy voip telefont es a routert beallitom hogy a skype adataimmal hasznalja a telefont ?...tehat ahoz h menjen a skype telefon eleg ha a router megy? )
Részlet a A NeoPhoneX szolgáltatás Linksys RT31P2 ADSL routerrel leírásából:
Idézet
6. Kattintsunk a Line1 menüpontra!
7. A Display Name mezőbe írjuk be a nevünket!
8. A User ID mezőbe írjuk be a NeoPhoneX-től e-mail-ben
kapott telefonszámunkat!
9. Az Authentication Password mezőbe írjuk be a
NeoPhoneX regisztrációkor megadott jelszavunkat!
10. A Registration / Proxy Server mezőbe írjuk be a
sip.neophonex.hu-t!
11. Alul a Voice Quality listából válasszuk ki a preferált
hangminőséget!
12. A Save Settings gombra kattintva mentsük el a beállítá-
sokat!
13. A Line2 menüpontban hasonlóképpen megadhatjuk
egy másik NeoPhoneX-es telefonszám adatait.
Gratulálunk! Sikeresen telepítette a készüléket. Máris hasz-
nálatba veheti a szolgáltatást.
Olvasol te itt PC-ről vagy egyéb számtek eszközről?
Igen, van ilyen tudasu router.
Elküldve: 2007. 02. 08. 17:47
Idézet
Ez a következőhöz kellene: Adsl-t meosztani ,pc+laptop vezetékkel összekötve, átlagos mezei használatra és a torrent az menne közben plusz ftp.
Ezekre a feladatokra megfelelő ez a router?
Előre is köszi a választ!
Hidd el ilyen keves penzert jobbat nem talalsz, csak dragabbat.Az eles eszuek felfedezhetik Tom oldalan a Dialcom clone-jat.Igy mar nem csak az en szavamra, es meresemre tudtok tamaszkodni.
Szerkesztette: Joeapi 2007. 02. 08. 17:49 -kor
Elküldve: 2007. 02. 08. 18:04
Idézet: wferry - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 10:57
Altalaban hagyomanyos telefon csatlakozo szokott rajtuk lenni.Miert is, mert a regi telefon nem ismeri az USB-t.A te kivanalmad szerintem extra,de nem lehetetlen.Olvass egy kicsit utana a voip-os topikban,mert az elarulja a nagyon kezdo kerdesed hogy halvany fogalmad sincs a dolgokrol.Skype-hoz minek pl. voip?A leheto legrosszabb, de egyben a legnepszerubb a Skype.Gizmo nevu progi merfoldkovekkel jobb.A voip-os router-ban 1 ATA nevezetu hardware van pluszba beintegralva.Ez kezeli a telefont.Altalaban a voip-os routerek a csomagok
prioritasat is elrendezi automatikusan is.Pl. megy a torrent akkor bevagja a feket neki hogy tudjal beszelni.
A voip-os routerek mercedesze a Fritz Box.Nem megsertodni, olvasni.
Igen ,pc nelkul tudsz majd telefonalni.Esetleg ha mar van router-od akkor ATA-t kell csak venned.Persze ilyenkor a csomagok prioritas mas.
Elküldve: 2007. 02. 09. 13:18
Elküldve: 2007. 02. 09. 13:48
Idézet: wferry - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 11:57
VoIP router; olyan eszkoz ami a hagyomanyos analog vonalat rakja at ethernet vonalra egy VoIP szolgaltatasi protokol segitsegevel.
Megoldasok:
- ATA csak egy analog port vagy tobb es egy UTP csati konfiguralas kizarolag a VoIP-rol szol
- VoIP router olyan eszkoz amiben a VoIP konfigon kivul lehet meg ket eszkoz kozotti csatlakozasokat is konfiguralni.
- VoIP ADSL/Cable router ez a hagyomanyosan elterjedt hasznalt VoIP router igazabol, ennek van wan portja a szolgaltato fele és belso halozatot is kezel egy vagy ket analog mellekkel latjak el.
Elso kerdesed, vannak olyan kimondottan skype eszkozok amik USB-s csatoloval rendelkeznek, ehez viszont PC kell es arra telepitett szoftver, olyan eszkozzel nem talalkotam amin usb csatlakozas voip-ra hasznalhato fel router be epitve.
Masodik kerdes USB-s nincs, de sima telefonos van
Linksys, Zyxel, DrayTek amik ismertebbek, magasabb kategoriakrol nem beszelek mert gondolom 100e nem kivansz kiadni erte.
Elküldve: 2007. 02. 09. 20:43
"PC Magazin contains a thorough discussion of ADSL2. The editors take the opportunity to study six ADSL2 routers by different manufacturers. AVM FRITZ!Box WLAN 3070 emerges as the clear winner, with an overall grade of "excellent".
A Sipura nevet se emlitetted.
Egyetlen Fritz-hez nem kell cfos, mert a hardware tudja, sot mukodik!!!Mondd melyik router tudja ezt meg?
Szerkesztette: Joeapi 2007. 02. 09. 20:46 -kor
Elküldve: 2007. 02. 10. 15:00
Létezik olyan router, amelyen ki lehet kapcsolni a wifi-adót?
Elküldve: 2007. 02. 10. 20:18
Elküldve: 2007. 02. 10. 20:32
Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 15:00
Létezik olyan router, amelyen ki lehet kapcsolni a wifi-adót?
Pl. az összes SMC-n biztos.
Elküldve: 2007. 02. 10. 20:59
(Ugyan nekem Tomato 1.04 van fenn, de az alap WRT54G firmware is tudta.)
Csatolt fájl:
-
wrt54g.gif (0byte)
Letöltések:: 33
Elküldve: 2007. 02. 15. 15:15
Van egy smc 7004 vbr2-es routerem, "alapfunkcióját" hozza, megy róla két gépes, sebességgel sincs gond.
Viszont:
- upnp hiába enabled, mégsem az, hiába telepítettem az xp-re a telepítőlemezről upnp-t, indítgattam újra, reseteltem, stb, a statusnál disabled-et ír, s valójában az is.
- portforwardnál is vannak gondok: a http:connect.majestyc.net oldalon mindig hibát jelez tcp-nél, hiába forwarolom azt a bizonyos portot. Más oldalon is néztem, ott is hiba, pedig át van iránytva, torrentes kliensek többjének a tesztjén átmegy a tcp, viszont nem kielégítő a kapcsolódás azoknál sem sokszor.
Arra gondoltam, hogy már uncsi, kéne egy új router. 10e alatt milyet ajánlanátok (madzagosat), amiben biztosan és maximálisan nyitható a tcp, sőt upnp is belőhető?
Más: érdemes olyat venni olcsóban (15-ig), ami router és adsl modem egyben, de nem smc?
Előre is köszi nagyon a válaszokat! (Ha megoldás van a problémámra, tudom, nem ez az a topic, de azt is elfogadom!
Üdv:
R

Súgó
A téma zárva.