Idézet: z67 - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 10:51
Sziasztok!
Kicsit off leszek, de elég sok szakértő jár ide és nálam megállt a tudomány!
3G-s Internetem van, múlt hónaptól 5 megás sávszélességgel. Ezt gyakorlatilag teljesíti is UTP kábelen keresztül. Én viszont wi-fi-vel használnám, használom. Itt viszont 3110-3150 fölé nem tudtam tornázni (Speedtest.net). Elsőként az ASUS routeremre (WL500gP) gyanakodtam, vettem egy másikat ZyXEL P320W, nem nyert, a sávszél ugyanaz. A laptopba integrált kártya természetesen "g"-s, de letiltottam és próbáltam egy ZyXEL G202-es USB wi-fi-vel. Ez sem talált. Ekkor a laptopra gyanakodtam, hoztunk még egy gépet, egy FS-t. Szóról-szóra ugyanaz, de tudjuk, hogy az a saját rendszerén 3700-3800-at is tud. Tehát itt a sztori vége. Egy gyenge pont lehet még a modem, de akkor viszont nem értem, kábelen miért van meg a sávszél?
Minden segítséget megköszönök!
zoltán
A wlan eleve annak beallitas es a kliens oldali kartya beallitasa szerint fog 1-108Mbit kozott mozogni, fugg a valasztott szabvanytol, a,b,g a savszeltol 1,2,...11,54,108 fugg az AP kliens tavolsagtol a kliens mozgasatol kapcsolat kozben az antennatol. Az elerheto max savszel az elmeleti max alatt 90% a tenyleges kommunikacios savszel 60%-os tokeltes esetben.
Magyarul egy 11M allitott nem mozgo rendszernel iranyitott antennaknal az elerheto hasznos kummunikacios savszel 5-6MB.
Ergo wlanon keresztul ha az incs jol konfigolva es szar a jelszint nem lehet elerni jo savszelt.
Ha ennyire fontos hogy a gepnel nagylegyen a savszel kabelezes.
+ Kulonbozo gyartok termekei szinte csak az alapszabvanyokon kepesek megfeleloen egyutt mukodni.
+ a fiksz beallitasok sokatsegitenek pld AP 54Mbit-re allitva a kliens MAC cimere engedelyezve, kliens is fikszre allitva pontosan arra mint az AP
+ lehetoleg egylegterben legyen az AP es kliens
+ ha nincs egy legterben ap-ra erosebb antenna
Az informatika atok de jo hogy van.