HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#621 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 16. 22:59

Azert hogy jot is irjak.Az egyik legtobb kapcsolatot kezelo router.Tipikusan torrentra nagyon jo, ha az a
piszok szolgaltato azt adja amit iger. :mad:
Joeapi

#622 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 09:42

Jövő héten viszem át haverhoz. Chello 7xxkb/s felfele sáv. Akkor kiderül mi van. Most simán modemmel nyomatok pár órát eMule-al. Próbálok kizárni mindent. Forgalom monitorozó progival figyeltetem.

Tudom, hogy rohadt gyors ez a router. Innen választottam. Nem lenne vele bajom, ha Skype vagy MSN beszélgetés közben nem szállna el mindig. Ezt már csinálta ADSL emelés előtt is.

Ja emeléskor mértem speedtest.net-el, akkor 3600/180kbit/s-nek mérte. Most már csak 2300/180kbit/s. Valahova eltunt 1M. Ez is erdekes.

Megvárom a Chello-s próbát. Addig nyugi van. :D

#623 Felhasználó inaktív   cseteat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 17. 09:45

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 14:19

Ez a gyakorlatban miért jó?

A gyári firmware-hez képest plusz szolgáltatásokat kapsz. A legtöbbre átlag usernek nincs szüksége, de van ami miatt érdemes váltani: wireless teljesítmény szabályzása, QOS, naplózás, egyidejú TCP kapcsolatok számánakl beállítása (P2P-nél nagyon számít).

#624 Felhasználó inaktív   SMC-karosult 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 17. 13:15

No még 1x:

Egy laikus kérdés: mire jó a portforward? Miért érdemes használni?  Köszi!!!

SMC wireless routerem van, nagyon szar és megbízhatatlan.  Általában 2 gépre kell megosztania a netet, nagyon gyakori, hogy egyik (vagy mindkét) gépen megszakad a net. Ilyenkor általában a router tápból kihúzás - újrabedugás segít csak. De néha ekkor sem talál magára elég soká, van, hogy óráig szarakodik így.

Lehet-e valahogy szoftveresen (vagy beállításokkal) belőni a routert?  1-2 torrent töltöés is megy időnként és általában sima net + levelezgetés, de semmi extra, szélsőséges terhelést nem kap.

Help... 

#625 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 18:35

Idézet: cseteat - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 9:45

A gyári firmware-hez képest plusz szolgáltatásokat kapsz. A legtöbbre átlag usernek nincs szüksége, de van ami miatt érdemes váltani: wireless teljesítmény szabályzása, QOS, naplózás, egyidejú TCP kapcsolatok számánakl beállítása (P2P-nél nagyon számít).

Amelyikben nem lehet állítani, ott mennyi az egyidejű TCP kapcsolatok száma?
Nekem az a lényeg, hogy a torrent menjen rendesen (kábelen összekötve), és a notebookon stabil legyen a wlan.

Az a baj, hogy nem tudok dönteni az SMC, ZyXEL és a Linksys között. :)

#626 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 18:42

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 19:35

Amelyikben nem lehet állítani, ott mennyi az egyidejű TCP kapcsolatok száma?
Nekem az a lényeg, hogy a torrent menjen rendesen (kábelen összekötve), és a notebookon stabil legyen a wlan.

Az a baj, hogy nem tudok dönteni az SMC, ZyXEL és a Linksys között. :)

Az általad választott SMC-t nyugodtan kiejtheted, szerintem a másik kettő közül bármelyiket megveheted, jó lesz.

Szerintem hivatalosan nem dokumentálják sehol az egyidejű kapcsolatokat. Hasonlóképpen a WAN to LAN throughput-ot sem...

Egy cikk (bár kissé elavult, és rövid): Best WiFi routers for Bittorrent
http://www.roumazeil...nw/news0068.php

Szerkesztette: Kory 2007. 05. 17. 18:45 -kor

#627 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 18:50

Holnap mindenképpen döntök, mert katasztrófa a notebookon a net, állandóan szakad. :(

#628 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 19:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 18:50

Holnap mindenképpen döntök, mert katasztrófa a notebookon a net, állandóan szakad. :(

Zyxel-bol melyiket nezted? En a 335U-t szemeltem ki. Itthon meg nem lattam. ~26k-bol jonne ki. Draga probalkozas lesz. Vagy Linksys WRT54GL 14900-ert.

Szerkesztette: eddie 2007. 05. 17. 19:51 -kor

#629 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 20:05

Idézet: eddie - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 19:49

Zyxel-bol melyiket nezted? En a 335U-t szemeltem ki. Itthon meg nem lattam. ~26k-bol jonne ki. Draga probalkozas lesz. Vagy Linksys WRT54GL 14900-ert.

Ezt: http://www.dustinhom...odID=5010095023

ZYXEL P-335U itt kb 22600 postaköltséggel.

#630 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 22:06

A korabban emlitett hutoborda hianyanak lehet most jelentosege lesz. Mar 14 oraja megy a full upload. Bar ezt meg a veletlen szamlajara irom. Nehany nap mulva kiderul.
Vagtam a switch chipre egy regi Slot1-es hutobordabol egy odaillo darabot. Paszta, felcupp. Igy mar kozel szobahomersekletu a nyak az IC korul, elotte kb 50 fokos volt. Eddig volt 70-80 fok hutes nelkul, nyitott dobozzal a chip. Most kb 40 a borda.
Meglatjuk.

#631 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 06:49

SZiasztok, lehet, hogy teljesen béna a kérdésem. Több éve használok egy micronet sp888b nevű routert, soha semmi hiba nem volt vele. De amióta már 4 számítógép van rákötve, és az egyiken folyamatosan megy a WOW, egyidejű játékhasználat és letöltés esetén nagyon lelassul az internet kapcsolat. Ha elindítok egy letöltést, akadozik a WOW, szóval nem tudom mire vélni, 4 MB/s a kábel sávszélesség, megmértem, tényleg annyit mutat a teszt. Lényegében semmit nem vettem észre abból, hogy a múlt héten négyszeresére növelték a sávszélességet. Már csak arra tudok gondolni, hogy a router esetleg már nem olyan korszerű, nem olyan jó, nem tudja jól osztani az inernetet. Segítene a problémán egy modern új router, vagy valami más megoldás is van? Köszi!

#632 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 10:32

A letöltés elviszi mind a le-, mind a feltöltés jó részét, ne csodálkozz, ha szakadozik a játék... Wow-nak adj prioritást, a letöltés legyen lekorlátozva.

#633 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 12:23

Idézet: eddie - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 21:06

A korabban emlitett hutoborda hianyanak lehet most jelentosege lesz. Mar 14 oraja megy a full upload. Bar ezt meg a veletlen szamlajara irom. Nehany nap mulva kiderul.
Vagtam a switch chipre egy regi Slot1-es hutobordabol egy odaillo darabot. Paszta, felcupp. Igy mar kozel szobahomersekletu a nyak az IC korul, elotte kb 50 fokos volt. Eddig volt 70-80 fok hutes nelkul, nyitott dobozzal a chip. Most kb 40 a borda.
Meglatjuk.

A hutoborda segit de nem az az igazi ok.Nekem amikor szakadt mindig a szolgaltato miatt volt.
Ebbol is latszik hogy teves az az elkepzeles hogy a router az uploadot nagyobbnak meri, es ezert szakad.
Kizarolag a trafficshaping-hez vagy mihez hasznalja.Pontosan amikor beallitod a WOW-ot a routerban es siman tudsz jatszani a neten amikor padlogazzal torrentezel.Na en ezert vettem ezt a routert,es ez mukodik is.Ha csak torrentezel es ugy szakad az mas, nalam kizarolag a szolgaltato volt a hibas csak ezt nem ismeri el.Az igaz hogy szereti a jo jelet ez a router, es fogsz talal masik routert ami mukodni fog nalad,de akkor is ez a gamefuel vagy mi szenzacios.Pl. szomszed tolja a torrentet korlatozas nelkul es siman tolom az online gamet, ez a valami. :cool:

Szerkesztette: Joeapi 2007. 05. 19. 12:27 -kor

Joeapi

#634 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 13:04

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 10:32

A letöltés elviszi mind a le-, mind a feltöltés jó részét, ne csodálkozz, ha szakadozik a játék... Wow-nak adj prioritást, a letöltés legyen lekorlátozva.

Köszi, hogyan lehet a wownak prioritást adni? Érdekes egyébként egy tetű lassú letöltés (néhány kb/s) is akadoztatja a játékot, vagy egy youtube nézés is problémás, ha más gépek is mennek...

#635 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 14:27

Idézet: fender - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 12:04

Köszi, hogyan lehet a wownak prioritást adni? Érdekes egyébként egy tetű lassú letöltés (néhány kb/s) is akadoztatja a játékot, vagy egy youtube nézés is problémás, ha más gépek is mennek...

2 megoldas van. Hardwares,softwares.Az elsot a routernek kell tudni, a masodikat cfosnak hivjak. ;)

Szerkesztette: Joeapi 2007. 05. 19. 14:27 -kor

Joeapi

#636 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 16:19

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 12:23

A hutoborda segit de nem az az igazi ok.Nekem amikor szakadt mindig a szolgaltato miatt volt.
Ebbol is latszik hogy teves az az elkepzeles hogy a router az uploadot nagyobbnak meri, es ezert szakad.
Kizarolag a trafficshaping-hez vagy mihez hasznalja.Pontosan amikor beallitod a WOW-ot a routerban es siman tudsz jatszani a neten amikor padlogazzal torrentezel.Na en ezert vettem ezt a routert,es ez mukodik is.Ha csak torrentezel es ugy szakad az mas, nalam kizarolag a szolgaltato volt a hibas csak ezt nem ismeri el.Az igaz hogy szereti a jo jelet ez a router, es fogsz talal masik routert ami mukodni fog nalad,de akkor is ez a gamefuel vagy mi szenzacios.Pl. szomszed tolja a torrentet korlatozas nelkul es siman tolom az online gamet, ez a valami. :cool:

A router nélkül csak modemmel mért upload az megfelel a router által mért értéknek. Ez ok, ahogy írod. Jól mér. Ezt belátom.
Viszont a hűtőborda felpakolása óta még nem szakadt (16 órát toltam felfele eMule-al router nélkül, akkor sem szakadt. A vonal szerintem jó). Ez a második nap. Majd egy hét alatt kiderül. Szerintem esetemben ez a megoldás. A netes képeken mindenhol van borda a switch chipen. Nem tudom mire vélni a hiányát. Az első szériák Broadcom BCM5385 (Low power 0.13 µm 1.2 V CMOS core: <3.7W Pd.) switch-el jöttek ki. Az enyémben Vitesse VSC7385 (1.2V, 600mW/port, azaz ~3W) van. Ugyanezt pakolják a DIR-655-be is ha minden igaz.

Úgy néz ki, az enyémnek melege volt. Lényeg az, hogy teszi a dolgát. Amúgy egy nagyon jó kis router. Ez az egy gondom volt vele, ami most megoldódni látszik. Most 1.8 firmware van rajta. Megy ahogy kell.
StreamEngine tényleg egy nagy találmány az Ubicom részéről. Régebben én csak az SX microkat ismertem tőlük.

Borda rögzítést hogyan. Paszta+két sarkára pillanatragasztó? Több helyen is olvastam ezt a megoldást.

Szerkesztette: eddie 2007. 05. 19. 16:30 -kor

#637 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 19:50

Olvastam a gondod a 4300-al, tesztként elökerestem az enyémet és egy hete megy.

1.8-as firmware, melegnek meleg, de nem fagy vagy ilyesmi.
Eccere hajtom a PC-vel és az xbox360-al - PC:Wow online (feleség), xbox360:GoW online (én)
Gamefuel qos fut, nagyobb prioritása van a PC-nek az xbox csak utána jön.
Nem szakad, nem fagy, a játékok szépen mennek.

#638 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 22:53

3 napja nincs szakadas. Kiveve amikor ejjelre lekapcsolom. Jo hogy eltettem anno a Slot1-es Celeron hutobordat. Nem gondoltam, hogy jo lesz meg valamire.

3 nap mar csak nem veletlen :)

#639 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 09:29

Próbálnám a gépemet tehermentesíteni és a routerre bízni a torrent letöltéseket. Jelenleg csak az Asus WL-500gp és a WL-700gE -nek van beépített kliense? Elég vegyes értékeléseket olvastam ezzel kapcsolatban. Van akinek abszolút nem sikerült használhatóra belőni a torrentezést van akinek megy. Mire számíthatok (chello minimal-om van, szóval iszonyat sávszélességet nem kell lekezelni :))? Gondolkozom egy voip telón is, az lenne még rácsatlakozva (idővel). Gondolom azzal nem lenne gond.
Minden segítséget köszönök!  :up:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#640 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 05. 22. 16:48

Otthoni két gépes rendszerhez ha hálózati nyomtató vesz valaki, kell e hogy a routeren legyen nyomtató port ? Mi a szerepe a nyomatató portnak a routeren? Pl Edimax BR-6104K routerrel lehet e minden gépről nyomatatni, amelyik a hálózatban van?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.