HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#921 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 01. 14:48

Igen, meg tudod osztani vele. Szabványos RJ45-ös csatlakozó a WAN port és adsl-re is tud csatlakozni (PC nem kell mellé ezért) az MSI RG45SE. A II.-es verziót nem találtam a honlapon, de minden valószínűség szernt az is tud. Az ADSL-hez való csatlakozáshoz a PPPOE protokoll meglétét kell figyelni.

RG45SE QuickGuide:

Idézet

PPPoE
If your broadband access is through a xDSL modem and your ISP did not assign you a static IP address, select this option. Enter your User Name and Password for dial-up network.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#922 Felhasználó inaktív   kovy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 01. 16:43

Idézet: Fresi - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 15:48

Igen, meg tudod osztani vele. Szabványos RJ45-ös csatlakozó a WAN port és adsl-re is tud csatlakozni (PC nem kell mellé ezért) az MSI RG45SE. A II.-es verziót nem találtam a honlapon, de minden valószínűség szernt az is tud. Az ADSL-hez való csatlakozáshoz a PPPOE protokoll meglétét kell figyelni.

RG45SE QuickGuide:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szia Fresi!
Köszönöm szépen a gyors választ.
Üdv.
Tamás

#923 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 17:25

Idézet: kovy - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 13:45

Sziasztok!
Holnaptol lesz akcióban egy áruházláncban az MSI RG54SE II.
Szeretném megosztani az adsl-t vele.
Meg tudom osztani vele?
Önállóan be tud tárcsázni az adsl modemen, vagy pc is kell hozzá a hálózatba?
Köszönettel:
Tamás

TP-Linkből ugyanez olcsóbb....

#924 Felhasználó inaktív   domee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 19:49

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni, mert eléggé lassú a hálozatom és nem tudom mi lehet az oka.

A hálozatom:
UPC extrém kábelnet előfízetés, Scientific Atlanta kábelmodem, SMC7004VBR router+LinksysWAP54G wifi (access point), 2 db PC(Realtec alaplapi LAN) 1 db notebook (wifi).

A gond az hogy a sávszélem harmadolódik. 800-900 KB helyett max 200 jön, de már az se.

- Mikor kiiktatom a routert és közvetlenül egy PC-be dugom a netet, szupergyors.
- Mikor haverom áthozta a UPC-től kapott routerét (valami fehér csoda) szuper gyors volt a net, még a wifi-n is jött 800KB-al! (Nem Kb!!!:-)
- A routerrel már csináltam mindent: reset, firmware frissítés.
- Mind e mellett ha az egyik PC-ről a másikra akarok másolni, írdatlan lassú! USB1-el gyorsabb a másolás (Már csak így tudok normálisan másolni.)

Már ott tartok hogy veszek egy routert meg 1 jobb hálókártyát, (egy 3Com van elfekvőben) és kész. De olvasgattam hogy nem mindegy a router sem, elösször Linksys-re gondoltam (BEFSX41- ez a tűzfal meg a VPN miatt tetszik) de ha már routert kell venni inkább megkérezem akik értenek hozzá mielőtt megvenném...Nem kell semmi extra gigabit meg mittomén, csak hogy kitudjam használni a sávszélemet.

Előre is köszöm a segítségeteket!
486 DX, Trident 512 kb VGA, 4mb EDO (ECC), Via 486 alaplap, 20 mb HDD 1200 rpm, Hercules EGA 27' LCD Monitor, PC speaker 1.1 v, Hooku bill.( made in Cora), egér inkompatibilis rendszer,3 db 3.25 nagy floppy (egy ebből 3x sebességű + turbo), Asztalossal faragtatott ház, székely mintázú 18. század beli.

#925 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 17:37

TP-Link 543G rulZZZZZZzzz :p

#926 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 13:12

Szerintetek ez megéri az árát?( Egy adsl netet akarok megosztani 2 gép között.)

WIRELESS Router Netgear 108Mbps 802.11g (2 év gar.!)

1x WAN, 4x 10/100BaseTX LAN portok, 802.11g 108Mbps wireless. Statikus és dinamikus routolás, VPN átengedés (IPSec, L2TP), NAT, UDP, RIP-1, RIP-2, PPPoE, DNS, DHCP (kliens és szerver), Port Range Forwarding, Exposed Host (DMZ), DNS Proxy, MAC Cím Klónozás

18240.- huf

Vagy esetleg ez:

ROUTER Edimax ADSL/Broadband router 4 port + USB printserver

Broadband Router printszerverrel, 4LAN
1Wan 2USB port, USB nyomtató szerver,NAT NAPT/IP megosztás,dinamikus DNS,bridge üzemmód

Broadband Router, 1 x WAN, 4 x Switch, Print Server
NAT/NAPT IP megosztás
WAN IP felvétel PPPoE/Static IP/PPTP/DHCP/L2TP-n
Print Server USB Printernek (LPR/IPP)
SPI Anti-DoS tűzfal, Virtuális szerver, Virtuális DMZ
UPnP, DDNS (DynDNS/TZO) támogatás
Speciális alkalmazások támogatása (Port Triggers)
VPN Pass Through (IPSec/PPTP/L2TP) DHCP Server
Bridge Mode WAN/LAN között

10670.-huf
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#927 Felhasználó inaktív   domee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 15:55

Akkor ezt nézzétek meg:

US Robotics USR808200 Firewall/VPN/NAS Secure Router

http://prohardver.hu/teszt/u_s_robotics_82...r/bevezeto.html

Igaz hogy 2004es de 20 rugóért lehet kapni, annó 100.000 volt. Nincs benne wifi de ez engem azért nem érdekel mert van access pointom.
486 DX, Trident 512 kb VGA, 4mb EDO (ECC), Via 486 alaplap, 20 mb HDD 1200 rpm, Hercules EGA 27' LCD Monitor, PC speaker 1.1 v, Hooku bill.( made in Cora), egér inkompatibilis rendszer,3 db 3.25 nagy floppy (egy ebből 3x sebességű + turbo), Asztalossal faragtatott ház, székely mintázú 18. század beli.

#928 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 01. 03. 17:17

http://www.plus.hu/cmspublic/system/galler...2_6_8_oldal.pdf

Sziasztok!

Mi a véleményetek az MSI RG54SE II routerről?
A fenti linken 6990 Ft-ért írják.
Van olyan jóválasztás mint a mostani Edimax BR-6104K vezetékes routerem?

Ugyanaz mint ez :
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_i...k=termek_250770

54 Mbps vagy 108  MBps?

#929 Felhasználó inaktív   tszorovan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 23:56

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Végigolvastam jónéhány oldalt a visszamenőleg és teljesen elbizonytalanodtam, hogy milyen routert vegyek.
Két gépet szeretnék nettel ellátni, az egyiken menne a torrent kábelen, a másikon (laptop) meg csak a netezés menne meg a torrentes gép menedzselése ez lenne a wifi-s gép. Digi-s 10megabites szinkronvonalas netem van.
Jelenleg egy US Robotics usr5463-as osztja a netet, de mint kiderült elég kukás, mer ha megy a torrent akkor mellette minden laggol.
Helyette kinéztem egy ZyXEL P334U, csak ezzel kapcsolatban sem voltak éppen a legjobbak a vélemények, linksys-t sem dícsérték valami sokan, a dlink-nek meg annyi fajátja van hogy éppen választani sem tudok belőle (bár ez nem hangzik olyan rosszul  D-Link DIR-635 Wireless Router with 4 port ).
Aki tud az kérem segítsen dönteni vagy ajálnjon valami jó kis routert max 20ezres kategóriában. Köszi előre is.

#930 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 15:16

Idézet: tszorovan - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 23:56

Aki tud az kérem segítsen dönteni vagy ajálnjon valami jó kis routert max 20ezres kategóriában. Köszi előre is.

Vedd meg az én D-Link DGL-4300-asomat. Az bírja a torrent-et, eMule-t.

#931 Felhasználó inaktív   tszorovan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 15:46

és mennyit kérnél érte? Torrenten milyen sávszélességgel használtad? és hogyan teljesített? nem laggolt mellette pl az msn?

Szerkesztette: tszorovan 2008. 01. 04. 15:47 -kor

#932 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 18:03

Linksys WRT54GL Tomato moddolt firmware-vel tökéletesen lehet torrentezni, miközben játszol online gamében másik gépben vagy bármit. Csak a hátránya, a belső fájlmozgatási sebessége nem valami jó, de ha leállítasz a torrentezést, felgyorsul akár 8 mb/s-re. Összegezve a véleményem róla tökéletesen megfelel akár 20mbit digikábelnél is. Csak az ára kérdéses marad, ha nem akarsz Fostrálban vásárolni. :D

Wifi kapcsolatban valóban nem valami jó a wrt54gl mellett, de nem próbáltam ki...

Szerkesztette: bolic system 2008. 01. 04. 18:04 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#933 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 21:50

Idézet: tszorovan - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 15:46

és mennyit kérnél érte? Torrenten milyen sávszélességgel használtad? és hogyan teljesített? nem laggolt mellette pl az msn?

Torrent jon amennyivel a szolgaltato engedi. Nyilvanos trackereket hasznalok csak. Volt ADSL-em (Enternet), most UPC van. Mindkettovel jol megy.
Kapcsolatok szama 160-ra korlatozva (DGL-4300). Igy nem volt vele semmi gond. Az eMule nevu programot hasznalom tobbet. Az sem sporol az egyidejuleg megnyitott kapcsolatokkal. Nalam azzal valami miatt jobban jonnek a letoltenivalok.
Skype-ot hasznalok csak (hang). Az ok.
DGL-4300

#934 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 09:37

160 kapcsolatok száma torrentre? Ez röhejes és baromi kevés (optimálisan 1000, akár 2000), ha pc közti mennyiséget jelent, akkor nem szóltam.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#935 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 10:50

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 9:37

160 kapcsolatok száma torrentre? Ez röhejes és baromi kevés (optimálisan 1000, akár 2000), ha pc közti mennyiséget jelent, akkor nem szóltam.

utorrentforum
utorrentforum2

Én leírtam, hogy mennyivel használom. Miért lenne röhejes? Nézd meg a két fenti linket. Jobban alá van támasztva szerintem, maint az, hogy "Írj be 100000-et oszt jóvan!".

Neked a 2000 vált be, nekem a 160. Peace :)

#936 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 17:20

Szép estét mindenkinek.

Majdnem 4 évi folyamatos üzem után (nemrég túlélve egy ELMŰ túlfeszt) meghalt a D-Link DI-624 routerem wireless-e...

Asus WL500g -re gondoltam helyette, aztán Csütörtökön vettem egy TL-WR642G 108M Wireless Router -t a Duna Plaza SATURN áruházban, akciósan (még van elég sok, mert Csütörtökön kezdődött az akció, akit érdekel rá lehet "ugrani") 9990 Ft-ért.

Elsőre csont nélkül indult, ami nekem kell az minden van benne.

Ha nem fogom szidni, akkor jó vásárt csináltam.

További infokat itt találhattok:

http://www.tp-link.c...ct_des.asp?id=3

http://www.google.hu/search?client=firefox...le+keres%C3%A9s

Szerkesztette: HJM 2008. 01. 05. 17:23 -kor

#937 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 12:40

Csak szeretném tudatni, hogy a kb. 4 hónapja vásárolt, közel 24/7-ben üzemelő Dir-655-ös routerem a mai napig hibátlan, és az általam eddig látott legstabilabb netet biztosítja. Ami meglepő, hogy a csomagütemezője megbízhatóbban és gyorsabban működik mint a cfos - képes pl. biztosítani hogy cs:s-t játsszak torrent mellett. Tehát ez a típus eddig nekem maximálisan bevált.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#938 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 13:12

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 15:50

Bp-en pedig 6., 10., 11., 13., 14., 15. és 19. kerületben elérhető némelyik utca kivételével, de azért ne hasonlítsd össze a régi EMKTV hálóval, mert az már rég eladták másik cégnek, hála.

A diginet csak néhány kerület, néhány utcájában elérhető, gondolom ott is csak néhány tízemeletes házban.
Szóval ez elég szűk kör.

#939 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 01. 15. 15:44

esetleg van valaki, aki lebeszélne a D-Link DI-524UP rúterről? amire kéne: néha torrent vagy emule, mondjuk 40-60 összes kapcsolat már bőven elég, aztán sok ftp cuccot mozgatok még, le és fel olyan 300kbs/25 kbs körül. és 3-4 gép között helyi hálón is elég sok az adatcsere.
jelenleg egy SMC VBR 7004 van, kb. 2 éve, és megígértem neki, ha még egyszer 1 héten többször kell áramtalanítanom, akkor szakítunk végérvényesen. néha szokott hülyepicsa lenni, havonta, kéthavonta, ált. 3-5 futó torrent, max 20-25 szállal + ftp + böngészés -> firefoxban megnyitok egyszerre rss-ből 4-5 lapot tabban na és ilyenkor behal a net, helyi háló marad és jó. de csak ilyenkor és nem mindig, hanem random, sőt p2p sem kell neki. mostanában egyre gyakoribb a heti több alkalom, szóval mennie kell.
hamár homár, akkor legyen printserver meg wifi. ebből mondjuk a printservert használnám ki, de ugye wifi, mint olyan jól jöhet egyszer majd, bár nem vagyok elektroszmog hívő, sőt (tégla családi ház, itt vajon mit produkálna a derótnélküli net?)
a másik jelölt a ZYXEL P335 PLUS, ebben viszont nincs wifi. árban ua., azaz 13k. ennél többet nem ér meg nekem, akkor inkább húzgálom a továbbiakban hetente párszor az smc-t és lemondok a printserverről.
ami szempont ezek alapján: ne dögöljön meg, ha netezek és közben némi, de nem túl hardcore adatcsere is megy a háttérben. beüzemelem, pár perc alatt belövöm a hálózatot meg  a jogokat vmilyen aránylag értelmesen felületen. nem akarok semmiféle hekkelt linuxos firmware-kel szórakozni, nem kell nekem sávszél menedzsment, kávéfőzés. csak vmi olyan képességű tűzfal féle, mint ami az smc-ben is van.
melyikkel szopok a fenti környezetben kevesebbet, mint nem túl expert júzer?

Szerkesztette: avman 2008. 01. 15. 15:47 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#940 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 01. 15. 17:04

Idézet: avman - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 15:44

esetleg van valaki, aki lebeszélne a D-Link DI-524UP rúterről?

lebeszéltem magam. találtam totyikot, ahol kb. 1000 postból túl sok volt a kínlódás az ízlésemnek, még ha mondjuk egy része félegységsugarú is volt.
esetleg más típus, akár óccsóbban is, de max 15k, usb printserver funkcióval (canon pixma menne rá, vagy samu lézer)?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.