HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1861 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 20:04

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 4:21

Köszi, 250-en volt, levettem 200-ra.
Aztán most figyelek...

Az tényleg kevés, nálam optimálisan 1000. Többször megnéztem, néha elér az 500 kapcsolatok mennyiségéig. Miért nem teszteled a Tomato 1.14 firmwaret? :think: Bocs, sima G routered van, az gáz...

Szerkesztette: bolic system 2008. 01. 23. 20:06 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1862 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 05:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 3:21

Köszi, 250-en volt, levettem 200-ra.
Aztán most figyelek...

routerben TCP kapcsolatok számát (és a timeoutot) zúzd feljebb!

Administration fülön -> IP filter settings (adjust this for p2p)

nálam: max ports: 4096
timeoutok meg: 660

ez így nálam hibátlan, és stabil.
Per Aspera Ad Astra

#1863 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 08:39

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 5:44

routerben TCP kapcsolatok számát (és a timeoutot) zúzd feljebb!

Szerintem a timeoutot inkább lefelé kellene módosítani... Hiszen az kellene, hogy a "beragadt", adatot nem forgalmazó tcp kapcsolatokat minél előbb megszakítsa, hogy azok ne terheljék tovább a hálózatot. Nekem ennek fényében a timeout 120 s-ra van állítva, a kapcsolatok száma meg 2048, de én még nem láttam a routeren 400 kapcsolatnál többet - ehhez is az kellett, hogy két gépről egyszerre menjen gépenként vagy 5-10 torrent.

#1864 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 12:15

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 8:39

Szerintem a timeoutot inkább lefelé kellene módosítani... Hiszen az kellene, hogy a "beragadt", adatot nem forgalmazó tcp kapcsolatokat minél előbb megszakítsa, hogy azok ne terheljék tovább a hálózatot. Nekem ennek fényében a timeout 120 s-ra van állítva, a kapcsolatok száma meg 2048, de én még nem láttam a routeren 400 kapcsolatnál többet - ehhez is az kellett, hogy két gépről egyszerre menjen gépenként vagy 5-10 torrent.

hát nálam ez így jól működik, a timeout pedig azért ilyen, hogy ne rinyáljon pl az ircnet.. de csak egy szaros dokkmunkás vagyok, közöm nincs az IT-hez, úgyhogy nem kell hinni nekem:)
Per Aspera Ad Astra

#1865 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 12:28

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 12:15

hát nálam ez így jól működik, a timeout pedig azért ilyen, hogy ne rinyáljon pl az ircnet.. de csak egy szaros dokkmunkás vagyok, közöm nincs az IT-hez, úgyhogy nem kell hinni nekem:)

Nem is hiszek, úgyhogy nálam is maradnak a bevált beállítások...  :D

#1866 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 12:29

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 12:15

Ps.: Mondjuk a dd-wrt alapértelmezett 3600s-os timeoutjához képest a 660-ra változtatás is hatalmas lépés...

#1867 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 13:48

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 12:29

Ps.: Mondjuk a dd-wrt alapértelmezett 3600s-os timeoutjához képest a 660-ra változtatás is hatalmas lépés...

az a baj, hogy vannak olyan cuccok,mint pl irc, ftp, akármi, ami nem szereti ha túl kicsi a timeout
Per Aspera Ad Astra

#1868 Felhasználó inaktív   tobias40 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 24. 20:20

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 20:19

Kép

Ez nálam aránylag jól működik (persze ha megy torrent ezerrel, azt azért meg lehet érezni). A net egy invitel adsl, elvileg 8mbit/512kbit-es, de gyakorlatban olyan 7 mega van le, felfelé meg úgy 410 - szóval ehhez lett állítva.

Ps.: Anno ethernet meg mac alapon is kísérleteztem, meg IP alapon is, de azok többnyire nem működtek. De aztán lehet, hogy csak én voltam béna...

Köszi,kipróbálom! :)
Mást nem kell beállítani??
3 gépem van és a torrent nem ezen a gépemen megy,akkor sem kell ip szerint beállítani??

Üdv!

#1869 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 05:50

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 20:04

Az tényleg kevés, nálam optimálisan 1000. Többször megnéztem, néha elér az 500 kapcsolatok mennyiségéig. Miért nem teszteled a Tomato 1.14 firmwaret? :think: Bocs, sima G routered van, az gáz...

Összeszorítottam a fogamat. Elmentem az E-digitalba és 14.100 Ft-ért vettem egy GL-t (v1.1).
Nagyon sokat vártam tőle.
Gyári szofttal elindítottam. Szakad.
DD-WRT-vel szakad 2-3 óránként.
Tomato 1.14-gyel 10 órát ment, ez volt a csúcs.
Router nélkül időtlen időkig menne a kapcsolat, a múlt héten próbáltam, 48 óra után visszakötöttem a routert, amikor még akkor is ugyanaz az IPm volt.
A modem DSL-360R.

Na, erre kíséreljen meg valaki gombot varrni :)
Gondolkoztál már ma?

#1870 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 06:52

Komolyan, már kezdek kábelhibára gyanakodni...
Gondolkoztál már ma?

#1871 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 07:41

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 6:52

Komolyan, már kezdek kábelhibára gyanakodni...

beállítottad, amit mondtam?
Per Aspera Ad Astra

#1872 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 07:52

Idézet: tobias40 - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 20:20

Köszi,kipróbálom! :)
Mást nem kell beállítani??
3 gépem van és a torrent nem ezen a gépemen megy,akkor sem kell ip szerint beállítani??

Üdv!

Hát qos-ben szerintem nem kell egyebet. Torrent esetén ugyebár a kapcsolatok számával kell bűvészkedni egy kicsit (IP filter settings) - lényeg, hogy a dd-wrt alapbeállítás gondot okozhat. Ízlések és pofonok, feljebb Sumi is írt egy megoldást a dologra, nekem másképp van beállítva, de mindkettő működik...

Ps.: Annyit még hozzátennék, hogy tapasztalataim szerint úgy kb. 200 kapcsolatig a qos hatékonyan működik, maximális torrent letöltés esetén se nagyon érezni lassulást pl. a böngészésen, de úgy 400 kapcsolat körül már nem olyan rózsás a helyzet...

Szerkesztette: desiderius 2008. 01. 25. 07:56 -kor

#1873 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 09:59

hali,

van nalam egy v5.1-es wrt, hibasan kaptam, probalom eletre lehelni. A jelenlegi allapota annyi,
bedugom, villog a power led, 5-10 masodperc utan mar folyamatosan vilagit, tehat latszolag bebootol, viszont 1-4-ig folyamatosan vilagitanak az ethernet portok es wan port ledje. (dmz, wlan nem vilagit)

Ha nyomogatom a cisco gombot, akkor feher-narancs-feher+narancs szinekben valtozik,de a router igy sem elerheto.

Ha lanon barmilyen portjaval osszekotom a notimmal, a szokasos 'halokabel nincs bedugva'.

Totalisan kuka, vagy van tipp?

kuf
kuf

#1874 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 15:57

Idézet: kuf - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 9:59

Totalisan kuka, vagy van tipp? kuf

Jó féléve, talán egy éve volt szó flash törlésről, spec. kábeles rendszerfeltöltésről. Felteszem, ennél a fajzatnál is van efféle lehetőség.

#1875 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 16:09

hali,

van nalam egy v5.1-es wrt, hibasan kaptam, probalom eletre lehelni. A jelenlegi allapota annyi,
bedugom, villog a power led, 5-10 masodperc utan mar folyamatosan vilagit, tehat latszolag bebootol, viszont 1-4-ig folyamatosan vilagitanak az ethernet portok es wan port ledje. (dmz, wlan nem vilagit)

Ha nyomogatom a cisco gombot, akkor feher-narancs-feher+narancs szinekben valtozik,de a router igy sem elerheto.

Ha lanon barmilyen portjaval osszekotom a notimmal, a szokasos 'halokabel nincs bedugva'.

kuf

hardreset kell neki, az megoldja.. (szét kell szedni, és menet közben a fő IC lábát össze kell kötni valamivel, de hogy melyik lábát melyikkel, azt most passzolom, nézz utána a neten).. nekem is volt ilyen, és azóta is működik a routerem:)
Per Aspera Ad Astra

#1876 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 17:38

igen, enis kerestem egesz nap jtag kabel bekotest, de csak v5.0 alatti wrt-kre talaltam egyelore. meg nezelodom.
kuf

#1877 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 17:45

hali,

kuf

Volt ilyenem, hatolj be WLAN-on keresztül.
Nekem úgy javult meg a régi WRT54G-m. WLAN-on keresztül azonnal tudtam mindent csinálni vele. Egyetlen rest-et kellett kiadni neki, valami 'beszorult' benne. Utána szaladt, mint a nyúl...
Gondolkoztál már ma?

#1878 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 17:47

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 16:09

hardreset kell neki, az megoldja.. (szét kell szedni, és menet közben a fő IC lábát össze kell kötni valamivel, de hogy melyik lábát melyikkel, azt most passzolom, nézz utána a neten).. nekem is volt ilyen, és azóta is működik a routerem:)

v5.1-esnél már nem megy a lábösszezárás, ezt írják is, hogy könnyen procihalál van belőle.
Amikor nálam csinálta ugyenezt, akkor olvastam utána, de már nem emlékszem, hol...
Gondolkoztál már ma?

#1879 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 17:48

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 7:41

beállítottad, amit mondtam?

Igen, bár most épp Tomato FW van rajta, azzal már másodszorra PONTOSAN 10 óra után tárcsázott újra...
Gondolkoztál már ma?

#1880 Felhasználó inaktív   akos_1984 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 25. 22:14

Sziasztok!

Egy gyors kerdesem lenne, megpedig az, h szerintetek melyik router lenne a legjobb valasztas a kovetkezok kozul:
- Linksys WRT54G
- D-Link DI-524
- SMCWBR14-G2

Szivesen veszem az ebben az arkategoriaban levo egyeb routert is, ha tudtok ajanlani. Egyik legfobb szempont, h ne dobalja el a kapcsolatot, mert gyakran hasznalok windows-os VPN tunnelt es eleg idegeito lenne, ha allandoan ujra kellene kapcsolodnom.

Olyan lehetoseg van vmelyikben, amivel meg tudom oldani, h ha vki ugyanezen a az eszkozon torrenezik, nekem meg legyen a szukseges savszelem? QoS beallitasokkal, avagy egyeb modon meg tudom ezt oldani?

Elore is koszi a segitseget!

udv.:
Akos

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96