Sziasztok !
Tudtok nekem ebben a felállásban segiteni ?
Tehát a helyzet a következő:
Van egy WRT54GL-em, DD-WRT v24 beta-val.
1) van egy ADSL kapcsolatom, bedugva a D-Link ADSL modem a WAN portba, WRT54GL-em (ábrán a középső) pedig router és dhcp szerver és nat és minden istennyila, egyszóval egy tök egyszerű SETUP, rádiós rész nincs használva itt (bár AP módban lekódolva beállitottam). Ip-ket 192.168.111.x -be osztok, router az 1-es.
2) van egy második internet lehetőségem is, egy távoli AP/router (szintén WRT54GL, szintén DD-WRT-vel), ami csatlakozik a netre ahogy tud. Ez a router 10.0.0.x -es tartományt oszt dhcp-vel, a router az 1-es.
Ha ráállok
Client módban a baloldali távoli AP-ra, a WAN Address-em az általa kiosztott 10.0.0.x lesz, a belső háló nem változik. És van netem, ollé.
Ha AP módba rakom magam, és a kezdőoldalon a PPPoE-t beállitom, akkor a WAN porton keresztül szépen felcsatlakozik a netre a kütyüm, és a WAN Address-em a T-Online által kiosztott egyik ip lesz.
Ez mind szép és jó eddig.. a kérdésem:
- Hogyan tudom MINDKETTŐ kapcsolatot egyszerre használni ?
Ugyanis a baloldali AP-s kapcsolat sokkal gyorsabb, mint az ADSL-em, csak éppen DC-zni nem lehet rajta és hasonlók, de mondjuk netről http/ftp-ről ISO-t szedni pokoli gyors. Az ADSL-em viszont kiváló DC-re és minden egyéb hülyeségre.
Mivel a baloldali rádiós kapcsolaton proxy-t kell használnom, a proxy ip-jét beirom a routing táblába, és igy ha böngészőt inditok, a rádión keresztül látnék ki http szinten. A default gateway egyébként meg lenne nyilván az ADSL kapcsolat.
Na ezt hogyan tudom megoldani szakik ?

a v24 beta-ban vannak mindenféle virtuális interfészek, meg minden nyavaja, .. de nekem az kellene, hogy a WAN cimem az ADSL-em legyen (vagy inkább választható, de amúgy az ADSL kéne igen, szóval a PPPoE irány), a default GW is ez legyen, és erre natoljon, de Client módban kapja el a másik wireless AP jelét is, lépjen bele, és routing-oljon helyesen, hogy a 10.0.0.x -et is elérjem.
Linuxból nem vagyok túl hülye, routing és hasonlók oké. Eddig bármit próbáltam, valahogy nem akart összejönni, egyszerűen mikor PPPoE-t beállitom főoldalon, majd a WAN cimet megkapja a kütyüm, ahogy beállitom Wireless alatt a Client módot a másik AP-ra, egyszerűen két szék között maradok: se ADSL felől, se a wireless AP felől nem kapok WAN ip-t, ergo, halott a net.
Remélem érthető
Om mani peme hung.