HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#621 Felhasználó inaktív   fantazmagloria 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:32

Idézet: tracert - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 13:07

Resrt 30mp ig, utánna tedd fel újból az FW-t (szerintem hibásan ment fel)
Ha felment az új FW akkor ismét reset 30mp-ig és tuti jó lesz!

ÜDV: Tracert

Köszönöm, kipróbáltam, de sajnos minden a régi.

Aztán a kudarcon felbúzdulva :)  a (de)generic helyett beégettem a wrt54g-s verziót, de az is ugyan azt csinálja, makacs egy jószág.

SZAKEE28:
Igen SP1-et raktam fel.

Az sp2 nem fizetős dolog? vagy hülye kérdés volt?

Egyébként ez szerintem annyira alap dolog, hogy félek máshol lesz a hiba, persze ha azzal megy akkor sajnos erősen hajlok rá, hogy nem érdekel a másikkal miért nem ment.

Kipróbálom, köszönöm Mindenkinek, ígérem csinálok képet az elfüstölt chipekről :)

Üdv!

#622 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:47

SP2-ból a special fizetős csak.
De van SP3 beta is.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#623 Felhasználó inaktív   fantazmagloria 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 19:05

Idézet: Mészike - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 18:47

SP2-ból a special fizetős csak.
De van SP3 beta is.

Ez elkerülte a figyelmem  :rolleyes:
Az SP2 micro generic megoldotta a problémát!
így most már ezeket a sorokat ennek a routernek a közreműködésével küldöm, a füstös chipek egyenlőre elmaradnak :)

Tracert, Szakee28, Mészike köszönöm a segítséget.  :respect:

Üdv!

#624 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 23:53

Sziasztok!

Találtam két frissítést a routeremhez, de nem nagyon értem a dolgot.
Íme:WRT54G

Szóval jelenleg v7.00.1 firm van rajta, de a belinkelt oldalon a felső az nem alacsonyabb verziószámú?
A gond az, hogy vén fejjel már sosem fogok megtanulni angolul, így egy kukkot sem értek a "version info. for this firmware" fájlokból.

Érdemes egyáltalán frissíteni, ha egyszer műxik a dolog? (még csak egy napja)

#625 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:03

Hmmm, 7.00.4 egész ígéretesnek tűnik, lehet, hogy kipróbálom.

#626 Felhasználó inaktív   Dajka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 19:15

sziasztok

szeretnék véleményt kérni...
http://www.linksys.h...a=wrt54gl_.html
ez megfelel e ha azt szeretném csinálni, hogy a gépem és a laptopom egyszerre tudják használni a netet, közben egymással kommunikáljanak, és a routerre kötött nyomtatót mindketten használják?
vagy ha ez nem akkor mit ajánlotok?

ja és szeretnék torrentezni is!

Szerkesztette: Dajka 2007. 01. 21. 19:17 -kor

#627 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 20:01

Idézet: Dajka - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 19:15

sziasztok

szeretnék véleményt kérni...
http://www.linksys.h...a=wrt54gl_.html
ez megfelel e ha azt szeretném csinálni, hogy a gépem és a laptopom egyszerre tudják használni a netet, közben egymással kommunikáljanak, és a routerre kötött nyomtatót mindketten használják?
vagy ha ez nem akkor mit ajánlotok?

ja és szeretnék torrentezni is!

Utolsó kritériumot leszámítva tökéletes lesz! Printert nem lehet rákötni :)
De egyébként mindenképpen jól jársz ezzel a routerrel.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#628 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 20:32

Idézet: Mészike - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 20:01

Utolsó kritériumot leszámítva tökéletes lesz! Printert nem lehet rákötni :)

Kivéve, ha a nyomiban van ethernet csatlakozó...  ;)

Szerkesztette: desiderius 2007. 01. 21. 20:33 -kor

#629 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 22:05

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 20:32

Kivéve, ha a nyomiban van ethernet csatlakozó...  ;)

Az úgy okés lenne igen :)
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#630 Felhasználó inaktív   Dajka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 22:40

igen van (azért mondtam)

viszont a torrent mért nem jó?
nem lehet valahogy megoldani?
vagy az utolsót azt a printerre értetted?

Szerkesztette: Dajka 2007. 01. 21. 22:42 -kor

#631 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 22:43

Idézet: Dajka - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 22:40

igen van (azért mondtam)

viszont a torrent mért nem jó?
nem lehet valahogy megoldani?
vagy az utolsót azt a printerre értetted?

A printerre értette, a torrent tökéletesen megy vele. Arra figyelj, nehogy a WRT54G típust vedd,mert az kaksi, mindenképpen  WRT54GL-t szerezz!

Szerkesztette: Peetie 2007. 01. 21. 22:44 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#632 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 22:51

Sziasztok !

Tudtok nekem ebben a felállásban segiteni ?  :think:

Kép

Tehát a helyzet a következő:

Van egy WRT54GL-em, DD-WRT v24 beta-val.

1) van egy ADSL kapcsolatom, bedugva a D-Link ADSL modem a WAN portba, WRT54GL-em (ábrán a középső) pedig router és dhcp szerver és nat és minden istennyila, egyszóval egy tök egyszerű SETUP, rádiós rész nincs használva itt (bár AP módban lekódolva beállitottam). Ip-ket 192.168.111.x -be osztok, router az 1-es.

2) van egy második internet lehetőségem is, egy távoli AP/router (szintén WRT54GL, szintén DD-WRT-vel), ami csatlakozik a netre ahogy tud. Ez a router 10.0.0.x -es tartományt oszt dhcp-vel, a router az 1-es.

Ha ráállok Client módban a baloldali távoli AP-ra, a WAN Address-em az általa kiosztott  10.0.0.x lesz, a belső háló nem változik. És van netem, ollé.

Ha AP módba rakom magam, és a kezdőoldalon a PPPoE-t beállitom, akkor a WAN porton keresztül szépen felcsatlakozik a netre a kütyüm, és a WAN Address-em a T-Online által kiosztott egyik ip lesz.

Ez mind szép és jó eddig.. a kérdésem:

- Hogyan tudom MINDKETTŐ kapcsolatot egyszerre használni ?

Ugyanis a baloldali AP-s kapcsolat sokkal gyorsabb, mint az ADSL-em, csak éppen DC-zni nem lehet rajta és hasonlók, de mondjuk netről http/ftp-ről ISO-t szedni pokoli gyors. Az ADSL-em viszont kiváló DC-re és minden egyéb hülyeségre.

Mivel a baloldali rádiós kapcsolaton proxy-t kell használnom, a proxy ip-jét beirom a routing táblába, és igy ha böngészőt inditok, a rádión keresztül látnék ki http szinten. A default gateway egyébként meg lenne nyilván az ADSL kapcsolat.

Na ezt hogyan tudom megoldani szakik ?  :think: a v24 beta-ban vannak mindenféle virtuális interfészek, meg minden nyavaja, .. de nekem az kellene, hogy a WAN cimem az ADSL-em legyen (vagy inkább választható, de amúgy az ADSL kéne igen, szóval a PPPoE irány), a default GW is ez legyen, és erre natoljon, de Client módban kapja el a másik wireless AP jelét is, lépjen bele, és routing-oljon helyesen, hogy a 10.0.0.x -et is elérjem.

Linuxból nem vagyok túl hülye, routing és hasonlók oké. Eddig bármit próbáltam, valahogy nem akart összejönni, egyszerűen mikor PPPoE-t beállitom főoldalon, majd a WAN cimet megkapja a kütyüm, ahogy beállitom Wireless alatt a Client módot a másik AP-ra, egyszerűen két szék között maradok: se ADSL felől, se a wireless AP felől nem kapok WAN ip-t, ergo, halott a net.

Remélem érthető :rolleyes:
Om mani peme hung.

#633 Felhasználó inaktív   ezekiel25-17 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 02:10

Sziasztok!

Tulaja lettem a héten nem kevés szenvedés után egy V7 es linksys routernek! 3 routert cseréltem ezelőtt! 2 smc, meg egy edimax!

Egy olyan furcsaságot észleltem bár annyira nem zavar, /3napja van nálam/ hogy 2 napja éjfélkor a modemem ujraszinkronizállja magát a szolgáltatóval! most lehet nem a eouter miatt van de gondoltam ide beírom hizs egy nap hilyán mióta megvan azóa csinállja! Egyéb más bajom nincs! megkell mndjam eddig ez router biztatóbbnak tűnik mint az edddigiek! az eddigiek 3 nap alatt minimum 2szer fagytak ez eddig eccersem! Feltettem rá az uj firmware t is a 7.00.04 et! kiváncsi leszek majd! majd ma délelőt ttesztelem a többi gépen a rádiós részét! Szval! szerintetek miért lehet az az újra szinronizálás??

#634 Felhasználó inaktív   ezekiel25-17 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 02:12

De azt a szinkronizálást marha gyorsan megcsinállja! talán 5 sec sem telik el! ezelőtt amikor a modemet ujraindítottam legalább fél perc kellett!

#635 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 09:43

Idézet: ezekiel25-17 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 2:12

De azt a szinkronizálást marha gyorsan megcsinállja! talán 5 sec sem telik el! ezelőtt amikor a modemet ujraindítottam legalább fél perc kellett!

Mivel a modem újraindításakor szinkronizál a központtal, az tart több ideig, míg ha csak a routert indítod újra, kapásból felépíti a kapcsolatot.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#636 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:02

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 23:51

- Hogyan tudom MINDKETTŐ kapcsolatot egyszerre használni ?

Legegyszerűbb, ha a gépedbe veszel még egy hálókarit, és abba dugod az ADSL-t, és a PC-n állítod át a routingot, hogy a PROXY felé a routereden kereszül menjen.

Szerkesztette: olinka 2007. 01. 22. 16:04 -kor

#637 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:55

MEGJELENT a WRT54G v7 -eshez a 7.0.4 -es firmware sok sok javítással.. innen letölthető:

http://www-de.linksys.com/servlet/Satellit...FVisitorWrapper
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#638 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 18:26

Idézet: olinka - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:02

Legegyszerűbb, ha a gépedbe veszel még egy hálókarit, és abba dugod az ADSL-t, és a PC-n állítod át a routingot, hogy a PROXY felé a routereden kereszül menjen.

ezt csináltam már :) csakhogy osztom a netet hugomnak is ..
Om mani peme hung.

#639 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 19:28

Idézet: szakee28 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:55

MEGJELENT a WRT54G v7 -eshez a 7.0.4 -es firmware sok sok javítással.. innen letölthető:

http://www-de.linksys.com/servlet/Satellit...FVisitorWrapper

Köszi.
De mivel csak magyarul tudok, ezért elárulhatná valaki, hogy mi az a "7.0.0.0 (Setup-Assistent)", ami felette van? Azt is fel kell tenni?
Másik kérdés, hogy mennyire veszélyes ez a frissítés Linksys esetében? Az SMC-nél, amit a Linksys-el leváltottam nem volt gond. (rossz verziójú firmet el sem fogadott) De itt több olyan hozzászólást láttam, amiben a frissítés után lehalt routerekhez kérnek segítséget. Ezekután kicsinyt félek a frissítéstől.

Szerkesztette: ufonauta 2007. 01. 22. 19:29 -kor

#640 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:17

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:28

Köszi.
De mivel csak magyarul tudok, ezért elárulhatná valaki, hogy mi az a "7.0.0.0 (Setup-Assistent)", ami felette van? Azt is fel kell tenni?
Másik kérdés, hogy mennyire veszélyes ez a frissítés Linksys esetében? Az SMC-nél, amit a Linksys-el leváltottam nem volt gond. (rossz verziójú firmet el sem fogadott) De itt több olyan hozzászólást láttam, amiben a frissítés után lehalt routerekhez kérnek segítséget. Ezekután kicsinyt félek a frissítéstől.

ne izgulj nem lesz gond... kábelen frissítsd, ne wirelessen. Ha esetleg áramszünet vagy akármi miatt megszakadna akkor sincs gond, mivel a v7-esben már van management mód, vagyisha elszállt, reset gomb nyomvatartásával dugod be a routert akkor vár egy firmwaret a weben keresztül és fel tudod tölteni.. mindenképp frissítsd szerintem, rengeteg javítás van benne... (többek közt erősebb wifi, és valami olyasmit olvastam hogy az újraindulást is kijavították benne)
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.