HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#2201 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 21. 01:25

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2010. 03. 20. 11:18

Akkor viszont mirol beszelunk es hogy jon ide a gvh? :) (a kerdes termeszetesen zoli62-nek cimezve)

Ennek kérés nélkül automatikusnak kéne lenni, ha már így hirdetnek egy szolgáltatást. Ellenkező esetben beszerelés után derül ki, hogy nem lehet analóg tv-t bézni, mint előtte.
"Légy szerény mint én..."

#2202 Felhasználó inaktív   z67 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 03. 21. 01:25

Ennek kérés nélkül automatikusnak kéne lenni, ha már így hirdetnek egy szolgáltatást. Ellenkező esetben beszerelés után derül ki, hogy nem lehet analóg tv-t bézni, mint előtte.

Pontosan így van!

És kicseszett nagy tévedésben van, aki azt hiszi, hogy a gyártó a saját szakálára hagy le ezt-azt a boxokról. Ezek a UPC kérésére, márkázottan és az ő paraméterei szerint készülnek, így nyilvánvaló, mindenfajta kiherélés az ő érdekeiket szolgálja, ezzel viszont baromira ellentétes, ha minden lakásban pótolják ezt, akár többszörös áron. Kérésre. Esetleg.
JANÓTÓL nem kérek, sem választ, sem tanácsot!

#2203 Felhasználó inaktív   djlacee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 21. 12:38

Nincs arra valami lehetőség, hogy az MTV-t és a VIVA -t nálunk is kidobják, és 1 Music Channel meg H!T Music Channel legyen helyette? Akkor végre nem csak 2 ZENETV lenne (MusicMix, Mezzo). Comedy Central meg maradhat
upc Fiber Power 25 + Telefon Bronze + Digital Bronze DVB-C, MinDigTV DVB-T, DVB-S Astra 19,2°+23,5°

#2204 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 08:15

HBO Digital még mindig nem megy,másnál se?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#2205 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: z67 - Dátum: 2010. 03. 21. 09:38

Pontosan így van!

És kicseszett nagy tévedésben van, aki azt hiszi, hogy a gyártó a saját szakálára hagy le ezt-azt a boxokról. Ezek a UPC kérésére, márkázottan és az ő paraméterei szerint készülnek, így nyilvánvaló, mindenfajta kiherélés az ő érdekeiket szolgálja, ezzel viszont baromira ellentétes, ha minden lakásban pótolják ezt, akár többszörös áron. Kérésre. Esetleg.

Az eszközhöz kapott útmutatóban benne van a többi termék leírása is.
A másik Thomsonon (dci62upc) van RF-OUT, és kettő scart csatlakozó.
Ki határozza meg, hogy mi kerül ki a megrendelőhöz?
Mert mindkét csatlakozó jól jött volna. Az RF ugyan el lett osztva a vevő előtt, de az egy db scart felborította a már összekábelezett rendszert. Ennek a távirányítóján programozható dvd gomb is van, ha már felfűzhettem volna a kieső eszközt.

Üzenet megtekintéseIdézet: djlacee - Dátum: 2010. 03. 21. 12:38

Nincs arra valami lehetőség, hogy az MTV-t és a VIVA -t nálunk is kidobják, és 1 Music Channel meg H!T Music Channel legyen helyette? Akkor végre nem csak 2 ZENETV lenne (MusicMix, Mezzo). Comedy Central meg maradhat

Továbbra is tudnám értékelni, ha ennyi csatorna között a VH1 visszakapta volna a saját önálló, egésznapos területét.
A Comedyt párszor néztem, és alig találtam rajta olyat, ami hosszabb távon érdekelne. Viszont az van olyankor, amikor tv-közelben vagyok.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2206 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2010. 03. 20. 19:10

Akkor nézzük, mi van pluszban egy HDMI-s boxon:

- HD skálázó
- HDMI csatlakozó + licenszdíj
- MPEG4 dekóder (MPEG2 HD-s cuccot nem gyártanak már évek óta) + licenszdíj

Ez így már sokkal drágább, ha nem tévedek. De félretéve mindezt, egy SD képanyag továbbítása (RGB) SCART-on vagy HDMI-n szinte ugyanazt a képminőséget produkálja, legfeljebb a kábelezés egy kicsit "esztétikusabb".

A skálázó biztos sokkal drágább 5Ft-nál... :)
Mpeg4 nem értem miért kell, milyen HD? SD boxba kellene...

A licenszdíj a tétel, de azzal meg nem tudok foglalkozni, mert a legnagyobb kib*szás a világon kb. Ezt a HD lejátszók topicban tárgyaltuk ki...
Az mindig relatív, hogy mi olcsó és mi nem. Majd ha nem veszem (veszik) meg a szolgáltatást, dobozt, akármit ilyen faszságok miatt akkor hirtelen olcsó lesz...

Amúgy meg, lásd Samott hozzászólását... Mind1, hogy HD, SD attól még egy D/A - A/D konverzió kurvára nem tesz jót a képnek. De ha ennél kézzelfoghatóbb ok kell elég megnézni az ugráló képet a kapott minőségi scart kábel igazgatásakor.

Üzenet megtekintéseIdézet: couguar - Dátum: 2010. 03. 20. 19:21

Meg jönnek majd az anyázások miután bevezették a hdmi-s sd boxot, hogy a tv nem kapcsol át automatikusan a megfelelő inputra, valamint a teletext használhatatlan... :)

Én speciel nem fogok, de ha hiányozna nekem akkor akár anyázhatnék is. Ami szép szóval technikai fejlődésként végig megy ilyen esetekben az is 80% átverés. Ha végignézed akkor ugyanazt a high-tech kütyüt veszed meg 10 évenként, ami ha újat is nyújt, a régi feature-ök, vagy összeférhetetlenségek miatt a felét kapod mint amit vársz. Lásd előző téma.

HDMI nélküli digitális tv-zés? Na ne már...
5.1 dekóder nélküli HD lejátszók? Vicc...
16:9-es TV-k 4:3 TV műsorral és 2.35:1 blúréj filmekkel? ...

Szerkesztette: vipi 2010. 03. 22. 10:14 -kor

#2207 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Modika - Dátum: 2010. 03. 22. 08:15

HBO Digital még mindig nem megy,másnál se?

Nálam se megy még.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2208 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 03. 22. 10:07

Mpeg4 nem értem miért kell, milyen HD? SD boxba kellene...

Azért, mert HDMI-s SD box nem létezik semmilyen formában, a HD MPEG2 meg rég kifutott. HDMI = High Definition Multimedia Interface, azaz ez már feltételezi a HD-t. Nézd csak meg, nem fogsz olyan HDMI-s DVD lejátszót sem találni, amiben nincs skálázó illetve nem alkalmas HD-s jel kiadására.

#2209 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2010. 03. 22. 13:52

Azért, mert HDMI-s SD box nem létezik semmilyen formában, a HD MPEG2 meg rég kifutott. HDMI = High Definition Multimedia Interface, azaz ez már feltételezi a HD-t. Nézd csak meg, nem fogsz olyan HDMI-s DVD lejátszót sem találni, amiben nincs skálázó illetve nem alkalmas HD-s jel kiadására.

Továbbra sem világos miért létszükség az mpeg4 a hdmi és a skálázó mellé.
Sőt, a HD box is tud skálázatlan jelet adni SD képeknél... még az sem kellene feltétlen. 480i/p és 576i/p-vel is el lehet lenni. :think:

#2210 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 18:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 03. 22. 14:43

Továbbra sem világos miért létszükség az mpeg4 a hdmi és a skálázó mellé.
Sőt, a HD box is tud skálázatlan jelet adni SD képeknél... még az sem kellene feltétlen. 480i/p és 576i/p-vel is el lehet lenni. :think:

Én értem, mit mondasz, csak egyszerűen nem gyártanak ilyen készüléket. Technikailag biztosan kivitelezhető, csak vagy nincs rá (elég) igény, vagy nem éri meg.

#2211 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2010. 03. 22. 18:11

Én értem, mit mondasz, csak egyszerűen nem gyártanak ilyen készüléket. Technikailag biztosan kivitelezhető, csak vagy nincs rá (elég) igény, vagy nem éri meg.

Én is értem, csak ez meg akkor ilyen szempontból tyúk-tojás probléma... ill. annál egyszerűbb.
Minek gyártsanak drágán ilyen eszközöket mikor nem kell senkinek. De valójában ha gyártanának akkor nem kevés fogyna belőle, hisz épp most beszélünk arról, hogy van igény rá.

#2212 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 09:03

Ha egyszer upc-online idetéved, hátha tud válaszolni.
Mire jó a kártya a kábeles set top boxban, illetve a műholdvevőben?
Ismerős szeretne "vándorló" előfizetést, ha ez megoldható.
Ha a kártya a vétel jogosultságát, és a jogosultsági szintet biztosítja, akkor miért ne lehetne az ősztől-tavaszig a lakásban nézhető set top boxból a kártyát kihúzni, és a telken lévő műholdvevőbe dugni, hogy tavasztól-őszig ott nézhesse a műsort.
Nyugdíjas, az életformája megengedi ezt a lehetőséget.
Azt viszont nem, hogy két előfizetése legyen, amit csak fele-fele időszakban élvezhetne.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2213 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 03. 25. 09:03

Ha egyszer upc-online idetéved, hátha tud válaszolni.
Mire jó a kártya a kábeles set top boxban, illetve a műholdvevőben?
Ismerős szeretne "vándorló" előfizetést, ha ez megoldható.
Ha a kártya a vétel jogosultságát, és a jogosultsági szintet biztosítja, akkor miért ne lehetne az ősztől-tavaszig a lakásban nézhető set top boxból a kártyát kihúzni, és a telken lévő műholdvevőbe dugni, hogy tavasztól-őszig ott nézhesse a műsort.
Nyugdíjas, az életformája megengedi ezt a lehetőséget.
Azt viszont nem, hogy két előfizetése legyen, amit csak fele-fele időszakban élvezhetne.

Mind a műholdas, mind a digitális kábeltévé szolgáltatásunknál a kártya és a mediabox egymáshoz van rendelve, ezért ezek nem variálhatóak. A műholdas szolgáltatásnál, a mediabox és kártya "utaztatható" bárhol az országban, csak csatlakoztatni kell a parabolához. A kábeles szolgáltatásnál kérhető költöztetés, de csak olyan területek között ahol kiépített rendszerünk van. Ezt a két megoldást tudjuk ajánlani.
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#2214 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2010. 03. 25. 13:52

Mind a műholdas, mind a digitális kábeltévé szolgáltatásunknál a kártya és a mediabox egymáshoz van rendelve, ezért ezek nem variálhatóak. A műholdas szolgáltatásnál, a mediabox és kártya "utaztatható" bárhol az országban, csak csatlakoztatni kell a parabolához. A kábeles szolgáltatásnál kérhető költöztetés, de csak olyan területek között ahol kiépített rendszerünk van. Ezt a két megoldást tudjuk ajánlani.

És ez miatt a "megoldás" miatt másik ismerősök lemondták a kábelest (fullosan, nettel-telefonnal együtt) az egyik helyen, a lavórost a másikon.
Ők könnyebb helyzetben voltak, a "nyári lak"-nál van egyéb infrastruktúra.

Ahol viszont az eredeti kérdés szereplői laknak, ott a lakóházra nem lehet lavórt tenni, a nyári rezidenciában viszont csak az áram az egyetlen szolgáltatás. Meg a horgászhely.
Ön kifizetne két szolgáltatást, miközben mindkettőt csak fél-fél évig tudja használni?

#2215 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 23:56

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 03. 25. 18:14

Ön kifizetne két szolgáltatást, miközben mindkettőt csak fél-fél évig tudja használni?

A MindigTV a megoldás!

#2216 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 07:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2010. 03. 25. 23:56

A MindigTV a megoldás!

Mire is?
A társasházon, ahol lavórt nem lehet a tetőre tenni, lepkét sem. A műsorkínálat meg pont azt a 8-10 adót nem tartalmazza, amiért kénytelenek vagyunk megvenni a legnagyobb csomagokat bármely szolgáltatótól.
Fölösleges töltelékkel az összes kisebb tele van, a néhány külföldit meg fizetőssé tette a tisztelt UPC.
Jelenleg az analógból is folyamatosan csökkentenek, terelve a szükségtelen digitbox felé.

Az ügyfeles szerint nem csatornaszámra, és adóra fizettem elő, hanem egy szolgáltatáscsomagra.
Szerintem meg igen, hiszen pont azért választottam anno az adott csomagot.
Az analóg csatornák vételéhez havonta újra kell hangolni a tv-t és a felvevőt, mert folyamatosan esnek ki az adók a programozásból, és lassan több a "hangyák háborúja", mint a fogható adó.

#2217 Felhasználó inaktív   josi9682 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 10:11

Sziasztok. Van valakinek ötlete,hogy a Thomson boxnál hogyan lehet előhozni egy filmnél a feliratokat a teletextből? Egyébként is lassú a txt,de erre az enyém egyáltalán nem képes.

#2218 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 10:27

Általában van DVR felirat, a teletextet még nem próbáltam.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2219 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 21:31

Van valakinek ötlete, hogy az mitől van, hogy több műsor esetén (mondjuk Paprika TV vagy Sport 1-2) ha a kameraállás közelire vált, akkor szó szerint szaggatni/akadozni kezd a kép ?
Pl meccsnél, amíg rendesen mutatják a pályát minden ok, majd vált a kép közeli kamerával a földön fekvő játékosra, s abban a pillanatban akadozni kezd mintegy két másodpercig. Vagy a Paprika TV-nél amikor a szakács kezére zoomol a kép, szintén.
Számítógépes játéknál azt mondanám, ok, de hát ez TV adás.
Nem igazán értem, ez hogy lehetséges.

#2220 Felhasználó inaktív   Falconeye 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 11:23

Van valakinek ötlete, hogy az mitől van, hogy több műsor esetén (mondjuk Paprika TV vagy Sport 1-2) ha a kameraállás közelire vált, akkor szó szerint szaggatni/akadozni kezd a kép ?
Pl meccsnél, amíg rendesen mutatják a pályát minden ok, majd vált a kép közeli kamerával a földön fekvő játékosra, s abban a pillanatban akadozni kezd mintegy két másodpercig. Vagy a Paprika TV-nél amikor a szakács kezére zoomol a kép, szintén.
Számítógépes játéknál azt mondanám, ok, de hát ez TV adás.

Szia!
Honnan írsz? Azért kérdem, mert én Miskolcról, és én is ezt tapasztalom kb.2hete!
Az az, azóta, mióta van Videótár! Szerintem sávszél probléma...
De van egy ötletem, kérdezzük meg a upc on-line-t...!

Szerkesztette: Falconeye 2010. 03. 28. 11:31 -kor

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.