HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#3466 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 12. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Faarlon - Dátum: 2010. 10. 12. 12:05

...

A digitalis csatornakat talalta meg, keress analog adokat, ott lesznek azok is.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3467 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2010. 10. 12. 11:07

Kedves Takeshi!
A ragasztószalag használatának az oka, hogy bizonyos mediabox-ok (Pace SD) távirányítójával interferál néhány nagy felületű plazma és LCD tévé képernyője, ami miatt a box távirányítója nehezebben reagál. A ragasztószalagos megoldást az említett probléma megoldásaként használjuk, a másik lehetőség a box távolabb helyezése a tévétől.

:think:

Hogy mi? Egy távirányító az jelet AD. Egy beltéri, és/vagy tv az VESZ. A tv-kép fényereje, vagy színe belezavarhat ugyan a távirányító által sugárzott jelbe, de hogy a vevőt lekorlátozom, és ettől jobban vesz, az közel jár a hihetetlenhez.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3468 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 10. 12. 14:10

:think:

Hogy mi? Egy távirányító az jelet AD. Egy beltéri, és/vagy tv az VESZ. A tv-kép fényereje, vagy színe belezavarhat ugyan a távirányító által sugárzott jelbe, de hogy a vevőt lekorlátozom, és ettől jobban vesz, az közel jár a hihetetlenhez.

Nekem a szürke Thomsont vitték el és hoztak helyette feketét.
Előbbi - már írtam - úgy működött, hogy a TV mellett szarul vette a távirányító jeleit. A végén kikapcsoltuk a TV-t és simán lehetett irányítani a boxot. TV bekapcs után megint nem.
De hogy pontosan mi interferál mivel azt nem tudom... gyaníthatóan vmi más (is) van mögötte, mivel a boxot cserélték és a távirányító is maradt, gyaníthatóan ugyanazzal a jelkészlettel.

#3469 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 20:01

Na megjött az új fw a fekete felvevős Thomsonra.
Megjelent a standby fogyasztásra vonatkozó menüpont és vmi időzítésre vonatkozó.
Ezen kívül lehet állítani video előre-hátra ugrási időket, még nem próbáltam.
A beállított felvételeket viszont érdemes átnézni, mert 4-ből 1 nálam elcsesződőtt. Legalábbis az EPG-ben rosszul mutatta. A tervezőben jó volt.

Egy észrevétel még UPC Online felé, ami régóta nincs javítva: A felvett műsoroknál a tartalomleírásban rosszak az ékezetes betűk. A normál EPG-ben jók. Ez a digitális indulás óta így van.

szerk:
A frissítésről van valahol info? Hogy mi hogy működik pontosan? A kézikönyvben nem láttam semmi újdonságot.

Szerkesztette: vipi 2010. 10. 12. 20:09 -kor

#3470 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 20:17

[quote name='vipi' date='2010. 10. 12. 21:01' timestamp='1286910089' post='6818419']

A szürkére még nem jött!!
Ez nem rasszizmus? :D

#3471 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: alibabusic - Dátum: 2010. 10. 12. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 10. 12. 21:01

A szürkére még nem jött!!
Ez nem rasszizmus? :D

Arra nem is fog... vagy igen?

#3472 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 08:39

Na kipróbáltam:
Kikapcs után 10 perc a restartig, addig 19-20W fogyi és zúg/sípol a táp szokás szerint.
A restart után 10-11W, zúgás már nincs, csak némi sípolás. :)
Még 10 perc és kikapcsol teljesen. Se zúgás, se fogyasztás. (mondjuk a mérőm nem mér 5-6W alatt)
Innen a boot - saccra - olyan 15-20 mp lehet.

Állítható, hogy bekapcsolt állapotból inaktivitás után szintén kikapcsoljon (és nyilván ugyanígy lemenjen rendes standby-ba). Ilyenkor az időzítés vége előtt pár perccel feljön TV nézés közben egy üzenet, hogy X perce inaktív, ki fog kapcsolni, ha nem akarom akkor OK gomb.

#3473 Felhasználó inaktív   -MCsaba- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 14:28

Jó lett ez az új frissítés (*lekopog*) mind a léptetés (én 30mp-re állítottam be, de van még 3-4 féle) mind a mini EPG fejlődése (24 órányi műsorinfó lapozható) jó lett. És végre a nagy EPG-re sem kell órákat várni.. :)

Új még, hogy ha rögzítés van folyamatban, de közben nézed is a tv-t a mini epg fölött megjelenik a rögzítés ikonja és a csatorna neve-száma amelyikről rögzít. És miután megnézted a műsort meg is jelöli. Sorozatoknál jól jön..

#3474 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 14:34

A frissites mibol derul ki? Philips HD dobozhoz tud valaki egy frissitett szoftver verzioszamot mondani? Koszi!

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3475 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: -MCsaba- - Dátum: 2010. 10. 13. 15:28

Jó lett ez az új frissítés (*lekopog*) mind a léptetés (én 30mp-re állítottam be, de van még 3-4 féle) mind a mini EPG fejlődése (24 órányi műsorinfó lapozható) jó lett. És végre a nagy EPG-re sem kell órákat várni.. :)

Új még, hogy ha rögzítés van folyamatban, de közben nézed is a tv-t a mini epg fölött megjelenik a rögzítés ikonja és a csatorna neve-száma amelyikről rögzít. És miután megnézted a műsort meg is jelöli. Sorozatoknál jól jön..

Kedves Samott!

Jelenleg csak a Thomson DCI6221 SD DVR típuson történt frissítés. Terveink szerint idén az összes mediabox típuson végrehajtjuk ezt.

Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#3476 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 15:52

Kedves Fórumozók!

A medibox szoftverének frissítésével kapcsoltaban több kérdés is felmerült melyekre szeretnénk egy reagáláson belül válaszolni.

2010 október 10-11.-én éjjel, éjfél után megtörtént 4.0 szoftver frissítése Budapesten is a Thomson DCI6221 SD DVR típuson, közismertebb nevén fekete Thomsonon. Az új szoftver verziója 4.0.0.6E2.

Az új kód pozitívumai:

ˇ Az adott csatornán az OSD ablakban ahol eddig csak az aktuális, és következő program volt látható, most a következő 24 óra tartalma érhető el.

ˇ Ha időeltolással nézik a csatornát, illetve felvételt néznek vissza, akkor a definiált hosszú időegységekben lehet lépkedni is a tartalomban, nem csak tekerésre van lehetőség.

ˇ Ez a STB típus képes felvenni egy kis fogyasztású állapotot (<1Watt), miközben az előlapján csak a piros LED világít. A távirányítóval az STB elindítható, ami a felbootolást, és bekapcsolást jelenti. Ez az opció alapállapotban nincs bekapcsolva a frissítés után. Az energiatakarékos üzemmód, a Beállítások/Kikapcsolási beállítások menüponton keresztül állíthatóak be.
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#3477 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 16:48

Nagy a csend a Digisport és a UPC tárgyalásásának az eredményéről.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#3478 Felhasználó inaktív   KuNgZi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 19:53

sztem upc-online tud vmi infót, csak nem oszthatja még meg :laugh:
PC: Asus m5a99x EVO R2.0 + FX8120@4Ghz@1.25V + Corsair H100i@2db Coolink Swif2 120p + Corsair Vegeance Blue 2*4GB DDR3 1600Mhz + Asus HD7850-DC2-2GD5-V2 @1100/1475 + OCZ Agility 3@60GB + Samsung 1TB Sata2 + CM 690 ii Advanced/window --- Samsung Galaxy S2 + 32GB Samsung Class10 MicroSD + Samsung MHL Adapter + JIG + OTG kábel

#3479 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2010. 10. 13. 16:52

ˇ Ez a STB típus képes felvenni egy kis fogyasztású állapotot (<1Watt), miközben az előlapján csak a piros LED világít. A távirányítóval az STB elindítható, ami a felbootolást, és bekapcsolást jelenti. Ez az opció alapállapotban nincs bekapcsolva a frissítés után. Az energiatakarékos üzemmód, a Beállítások/Kikapcsolási beállítások menüponton keresztül állíthatóak be.

Erről valami bővebbet szívesen látnék, mert ugyan a szoftver megjött, a menüpont megvan, de az óra nem alszik egyik állapotban sem. Vagy csak rosszul értelmezem a lehetőségeket.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#3480 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2010. 10. 13. 15:52

Kedves Fórumozók!

A medibox szoftverének frissítésével kapcsoltaban több kérdés is felmerült melyekre szeretnénk egy reagáláson belül válaszolni.

2010 október 10-11.-én éjjel, éjfél után megtörtént 4.0 szoftver frissítése Budapesten is a Thomson DCI6221 SD DVR típuson, közismertebb nevén fekete Thomsonon. Az új szoftver verziója 4.0.0.6E2.

Tisztelt UPC Online!

Érdeklődnék, hogy van-e pontosabb információja arról, hogy a DCI62UPC, szürke Thomson boxra mikorra várható ez a szoftver?

köszönöm.

#3481 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 10. 13. 21:09

Erről valami bővebbet szívesen látnék, mert ugyan a szoftver megjött, a menüpont megvan, de az óra nem alszik egyik állapotban sem. Vagy csak rosszul értelmezem a lehetőségeket.

Leírtam nálam hogy működik... 1-2 hsz-szel fentebb.
Egyébként tényleg sok jó kis apró fejlesztés van az új szoftban. Kár, hogy ennyi időt kellett rá várni, ez kb. elvárható lett volna fél évvel az indulás után. Így még mindig messze vannak olyanok, mint pl a webes elérés, programozhatóság, stb...

Azért még a régi fw-vel sikerült egy érdekes dolgot művelni.
Volt egy felvételem, ami "befejezetlen átfedés miatt". Megnéztem mivel volt átfedésben, valóban felvett egy másik műsort is. A dolog szépséghibája, hogy nem emlékszem, hogy beállítottam volna... persze nyilván még az is lehet, hogy ettől függetlenül beállítottam, viszont itt jön a slusszpoén: az említett két felvétel szombaton volt, amikor is elutaztunk, így kikapcsolva 2 felvétel sem kellett volna, hogy gondot jelentsen a boxnak. X-akta.

Szerkesztette: vipi 2010. 10. 14. 08:44 -kor

#3482 Felhasználó inaktív   s.attesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 19:02

Kedves Fórumozók!

Az új kód pozitívumai:

ˇ Az adott csatornán az OSD ablakban ahol eddig csak az aktuális, és következő program volt látható, most a következő 24 óra tartalma érhető el.

ˇ Ha időeltolással nézik a csatornát, illetve felvételt néznek vissza, akkor a definiált hosszú időegységekben lehet lépkedni is a tartalomban, nem csak tekerésre van lehetőség.

Nagyon jók ezek az új funkciók. Esetleg a szürke mediabox-ra is várhatóak ilyen fejlesztések?

#3483 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 10. 12. 15:50

Nekem a szürke Thomsont vitték el és hoztak helyette feketét.
Előbbi - már írtam - úgy működött, hogy a TV mellett szarul vette a távirányító jeleit. A végén kikapcsoltuk a TV-t és simán lehetett irányítani a boxot. TV bekapcs után megint nem.
De hogy pontosan mi interferál mivel azt nem tudom... gyaníthatóan vmi más (is) van mögötte, mivel a boxot cserélték és a távirányító is maradt, gyaníthatóan ugyanazzal a jelkészlettel.

Közben kaptam egy infót, hogy mi is volt itt a probléma: bizonyos Samsung LCD-k háttérvilágítása zavarja a box IR vevőjét, mivel hasonló frekvencián üzemel. Mégpedig annyira, hogy a szobában lévő tárgyak, illetve a falakról visszaverődő fény használhatatlanná teszi a távvezérlő használatát.

Az általam leírt esettel kapcsolatban csak egy dolog sántít: pont azzal a Samsung tévével nem jelentkezett a probléma. Pont a ragasztószalag tette használhatatlanná a távvezérlőt.

Lehet, hogy a szigszalag-fix sok esetben segít, de ez azért akkor is LOL.

#3484 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 23:15

Ezt nem sikerült előállítanom a meglévő felvételeken, a "gyorstekercselés" gomb továbbra is ugyanúgy lépteti a műsort.

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 10. 14. 09:41

Leírtam nálam hogy működik... 1-2 hsz-szel fentebb.

~25 órával ezelőtt beállítottam az "éjszakai módot". Kikapcs +10 perc után felzúgott, és már nem a "greenwichi" idót mutatta, hanem négy vonalkát, majd beállt a valódi idő. Kicsivel később leoltotta az órát. Viszont egy órája folyamatosan világít az óra megint, anélkül, hogy (tudtommal) hozzányúltunk volna ezalatt az idő alatt.

#3485 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 15. 07:47

AXN HD - november 3.-tól magyar nyelven

"November 3.-án a magyar piacon is megjelenik a Sony Pictures Television sorozatokat és filmeket műsorára tűző AXN HD csatornája"

http://www.sat-tv-ra...n.html?Itemid=2

Év végéig szabadon vehető a Filmbox és a Filmbox Plus!

"tesztidőszak lezárultával, október 14.-én hivatalosan is elindult az SPI International két új filmcsatornája, a Filmbox és a Filmbox Plus. "

http://www.sat-tv-ra...s.html?Itemid=2
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.