UPC kábeltévé szolgáltatása...
Elküldve: 2008. 03. 16. 14:09
A kérdés:
Hogy működik a városban a rendszer? Azt eddig megtudtam hogy a belvárosban egy 9emeletes toronyházban van a fejállomás, és oda érkezik be az optikai kábel. És onnan hogyan megy tovább? Úgytudom hogy optikán. A házak között lévő "légvezetékek" azok koax vagy optikai? A kábelrendszer-nél a város különböző részekre van osztva. és úgy küldik szét a tv+net jelet. majd egy átalakító átteszi koax-ra. és az a végén hogy jut el a házba? az optika bemegy a házba, átalakítják majd onnan légvezetéken megy tovább az utcába?
vagy a ház előtt van az átalakító?
Elküldve: 2008. 03. 16. 15:46
Idézet: tom007 - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 14:09
A kérdés:
Hogy működik a városban a rendszer? Azt eddig megtudtam hogy a belvárosban egy 9emeletes toronyházban van a fejállomás, és oda érkezik be az optikai kábel. És onnan hogyan megy tovább? Úgytudom hogy optikán. A házak között lévő "légvezetékek" azok koax vagy optikai? A kábelrendszer-nél a város különböző részekre van osztva. és úgy küldik szét a tv+net jelet. majd egy átalakító átteszi koax-ra. és az a végén hogy jut el a házba? az optika bemegy a házba, átalakítják majd onnan légvezetéken megy tovább az utcába?
vagy a ház előtt van az átalakító?
Hybrid fibre-coaxial
http://en.wikipedia....d_fibre-coaxial

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Elküldve: 2008. 03. 16. 17:59
Elküldve: 2008. 03. 16. 18:53
Idézet: tom007 - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 17:59
A vezeték attól függ hogy a hálózat mely szakasz. Ha node és előfizető közötti szakasz akkor coax, ha node és hub közötti szakasz akkor optika. Hogy a nodeok hol vannak azt a szolgáltató dönti el. Ahogy az ábrán is láthatod egy node jellemzően 500-2000 ügyfeleket lefedő területet szolgál ki, ennek megfelelően helyezi el az eszközeit a szolgáltató. Elrakhatja akár alépítménybe, aknába, de akár egy épület helységébe is van rá lehetősége. A lényeg hogy védett hely legyen, áramellátással. Az FTTB kialakítás egy speciális eset, amikor üvegszál egészen a lakótömbökig ér el így a node is lakótömbön belül kerül elhelyezésre. Ilyenkor kisebb számú a node által kiszolgált ügyfelek szám 50-100 körüli, attól függően hány lakó él az adott háztömbben.
A kábeles eszközök jellemzően megfelelő külső behatás elleni védelmet nyújtó kialakításban készülnek, hasonló küllemmel mint pl. ezek:
http://www.hfctechnics.hu/?page=89
A lépcsőházban a szolgáltató doboza az a hely ahol a csillagpontos rendszer keretében a lakásokig kihúzott coax kábelek egy helyen összefutnak. Itt a bejövő coax jelet szétosztja a szolgáltató a megfelelő jogosultságok szerint az előfizetők között. Analóg sugárzásnál ezt szűrőkkel oldják meg, kiszűrve azokat a frekvencia tartományokat, aminek vételére adott előfizető nem jogosult.
Elküldve: 2008. 03. 16. 20:11
Elküldve: 2008. 03. 17. 00:57
Idézet: mc.mey - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 9:03
Nagyjából én is azokról hallottam, amikről írtál, hogy aug.-ig a régi ár, aztán 6000. De azért nekem vannak homályos dolgok. Elmondom, mi van nálunk. Van 6 tv (nyugi, 3 generációs a háztartás) +1videó. Jelenleg Családi csomagunk van +Extra. Az extra része csak 2 tv-t érint, ott is csak a Sport1 miatt.
A későbbi kérdéseimhez ezek még fontosak lesznek, de egyelőre csak sorjában:
Ugyebár, ha én továbbra is akarok 1-2 tv-n Sport1-t mindenképpen át kell állnom digitálisra? Mert a UPC oldalán márc. 31-től 2féle csat.kiosztás van (Miskolc). Egy digitális, és egy valószínűleg "nem az". Utóbbiban még mindig ott van az extra, ami akkor mégsem szűnik meg??
Elküldve: 2008. 03. 17. 08:41
Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 0:57
A későbbi kérdéseimhez ezek még fontosak lesznek, de egyelőre csak sorjában:
Ugyebár, ha én továbbra is akarok 1-2 tv-n Sport1-t mindenképpen át kell állnom digitálisra? Mert a UPC oldalán márc. 31-től 2féle csat.kiosztás van (Miskolc). Egy digitális, és egy valószínűleg "nem az". Utóbbiban még mindig ott van az extra, ami akkor mégsem szűnik meg??
Hali, nézz át ide: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...40#entry5453837, itt részletesen ki van tárgyalva. Az átállási időszak alatt (júli végéig tán) megmarad az analóg családi csomag is, utána viszont lekapcsolják. Magyarul ahány tévén sport1-et akartok nézni, augusztustól annyi médiaboxot kell beszereznetek. A hazai csomagnak megfelelő csatornák pedig jönnek tovább analógon is, azokhoz nem kell semmi, tudod a többi tv-n ugyanúgy nézni mint eddig.
Mivel az átállás alatt kedvezményes a havidíj, érdemes kipróbálni a digitálist, utána meg lemondod ha nemt tetszik

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2008. 03. 17. 16:13
Idézet: Peetie - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 8:41
Mivel az átállás alatt kedvezményes a havidíj, érdemes kipróbálni a digitálist, utána meg lemondod ha nemt tetszik

Értem, ez így nem olyan gáz. Mi a helyzet a videóval? Ahhoz is dupla médiabox kell, mint a dvd felvevőhöz? Vhol fentebb ilyesmit olvastam. Mert ha igen, akkor a 3 igényelhető médiaboxból máris el van lőve 2, egy tévéhez

Elküldve: 2008. 03. 17. 16:36
Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 16:13

Gondolom igen, de ehhez nem értek. Viszont rendelj felvevős boxot és nem kell a videóval szórakozod.
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2008. 03. 17. 20:12
Idézet: Peetie - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 16:36
Az már havonta többe kerül. És jobb, ha nem hoznak be a lakásba olyasmit, aminek 45 rugó a kártérítési díja.

És ugye ott van alapból a 2. és 3. médiabox, amiről 750 Ft-t hablatyoltak per darab, plusz a 3360-as vételi hely telepítése, ebből is kettő. Ki sem merem számolni, mennyi ez összesen...

Elküldve: 2008. 03. 17. 20:53
Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 20:12

És ugye ott van alapból a 2. és 3. médiabox, amiről 750 Ft-t hablatyoltak per darab, plusz a 3360-as vételi hely telepítése, ebből is kettő. Ki sem merem számolni, mennyi ez összesen...

Miért zavar a kártérítési díj ? Eddig baltával mentél neki a műszaki cikkeknek ?
Ha elromlanak kicserélik ingyen -ha ellopják fizet a biztosító no para...
Higgadjál le és ne olvasd az Aszf 3/b oldalát,mert a mentő fog elvinni

Azok nem rád vonatkoznak -neked családi csomagod van,így ha kéred vmelyik digit. csomagot,akkor ingyenes a lakásodra visznek 1 boxot és ingyen bekötik..
Nincs belépési díj, nincs kiszállási díj, nincs csomagmódosítási díj, nincs vételi hely telepítési díj nincs semmiféle + díj.
Sőt ha 3 boxot kérsz,akkor annyit dobnak fel ingyen - nyílván a havidíj több lesz mint az 1-nél.
Elküldve: 2008. 03. 17. 22:56
Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 20:53

Azok nem rád vonatkoznak -neked családi csomagod van,így ha kéred vmelyik digit. csomagot,akkor ingyenes a lakásodra visznek 1 boxot és ingyen bekötik..
Nincs belépési díj, nincs kiszállási díj, nincs csomagmódosítási díj, nincs vételi hely telepítési díj nincs semmiféle + díj.
Sőt ha 3 boxot kérsz,akkor annyit dobnak fel ingyen - nyílván a havidíj több lesz mint az 1-nél.
Látom a táblázatot, de abból nem derül ki, miért ne kéne a plusz vételi helyért fizetnem. Fentebb Adam84 is írt erről egy sort (febr. 21., 10:07). Másrészt isminek ezt a 750 Ft/médiabox-ot konkréte a UPC ügyfélszolgálaton mondták face to face (persze bárcsak ennyin múlna). És arról hol írnak, hogy mennyi lesz a havidíj, ha 3 médiaboxszal nyomulok?
Mentők? Hallom is a szirénát...

Elküldve: 2008. 03. 18. 07:10
Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 22:56
Mentők? Hallom is a szirénát...

Nem kaptál levelet az átállásról ? Mert abból kiderülnek ezek a kérdések.
Valamint a upcdigital.hu oldalon fent vannak az árak.
1. Bármelyik csomagot választod,ahhoz JÁR 1 db Médiabox INGYEN !
2. A további boxok árai: A sima 750 Ft/hó. A HD, a felvevős, a HD felvevős 1.000 Ft/hó.
3. Az értesítésből az is kiderül,hogy nem kell plusz pénzt fizetni a + vételi helyekért.
Elküldve: 2008. 03. 18. 14:57
Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 7:10
Valamint a upcdigital.hu oldalon fent vannak az árak.
1. Bármelyik csomagot választod,ahhoz JÁR 1 db Médiabox INGYEN !
2. A további boxok árai: A sima 750 Ft/hó. A HD, a felvevős, a HD felvevős 1.000 Ft/hó.
3. Az értesítésből az is kiderül,hogy nem kell plusz pénzt fizetni a + vételi helyekért.
Küldtek papírt, de úgy kell kihúzni a sorok közül a lényeget. Kicsit felületes az egész, talán még fognak küldeni. Mindenesetre a 750-t sokallom havonta, pláne ha 3 mbox lesz, mert az már ugye 6000+2x750=7500, és van még 3 tv, amin még mindig csak Hazai csomi van.
Elküldve: 2008. 03. 18. 16:04
Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 14:57
Más upc termék nem jön a madzagon (net vs telefon) ?
Mert,akkor kapsz 10 % kedvezményt a csomagdíjból és akkor az egyik box majdnem ingyen van -
6000 Ft 10%-a = 600 Ft.
Elküldve: 2008. 03. 18. 16:53
nincs semmiféle + díj.
Pillanat. Ne írj átgondolatlant.
1. Ha jól látom, azt írod, hogy a listaár a kiindulás, az eddigi hűségárakat el lehet felejteni. Ez, az eddig tájékoztatással egybevág.
2. A médiaboxok a többlet helyeken legalább 750Ft-ot nyomnak, ha alap boxot használsz (nem beszélünk arról, hogy a videó ezek után önálló vételi hely lesz, mert nem fogod tudni a tv-től függetlenül használni.) Tehát, vagy fizeted az alap helyett a felvevős boxot, vagy tudomásul veszed, hogy a videód maradék értékét is elveszíti. Ugyanez vonatkozik a dvd-s felvevődre, a beépített vinyós plazmatv-d ezen funkciójára, stb.)
Tehát, ha családi hűségből +2 vételi hellyel mész, akkor így fest a mérleg:
3900Ft/ hó helyett:
(6000-10%)+ 2*750= 5900+1500=7400Ft.
Cirka a kétszeresét fizeted, ha a korábban megszokott csatornáidat akarod nézni digitális átállás után.
Budapesten megspórolható a többletbox, ha ugyan fizetsz a digit szolgáltatásért (6000Ft - 10%)-ot, de csak egy helyen nézed ténylegesen digitálisban....
Tehát, a családi hűség 3900-ról az új "akciós" 5400-ra átmenésnél cirka 1500Ft-ot fizetsz végeredményben az első médiaboxért, és másodiktól kezdve 750-et.
Szerkesztette: llamada 2008. 03. 18. 16:56 -kor
Elküldve: 2008. 03. 18. 17:00

A kártérítési díj nem akkor lép érvénybe, amikor baltával mész a készüléknek, hanem amikor beterhelik a számládra.
Ez ügyben a UPC meg elég szabadon értelmezi a lehetőségeket, mint az közismert.
Ami az ÁSzF-ben benne van, az a mérvadó (legfeljebb!), tehát olyat véletlenül se mondj, hogy ne vegye figyelembe.
Elküldve: 2008. 03. 18. 17:26
Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 16:53
Tehát csak azt tudom felvenni a videóval, amire a tv kapcsolva van? (ha nem kérek hozzá külün vételi helyet)
Elküldve: 2008. 03. 18. 17:54
Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 17:00
Mondj 1 példát arra,hogy ha nincs fizikai sérülése a készüléknek és megis kártérítésre köteleznek.
Elküldve: 2008. 03. 19. 09:03
Nemrég találtam rá a fórumon erre a topicra és átolvasgattam amiket írtatok. Mi is UPC kábel tv előfizetők vagyunk és szeretnénk majd megrendelni a digitális csomagot. A www.upcdigital.hu oldalra viszont nem tudunk belépni, a honlapon árakat nem láttam, csak annyit tudok, amit itt a fórumon olvastam. Ha jól értelmezem, akkor a digitális silver csomag ára 6000.-Ft lesz majd nyártól és ezért 1 db mediabox-ot fogunk kapni? A kábel tv mellett van telefon és internet előfizetésünk is, ebben az esetben ha jól értettem akkor jár valami kedvezmény is?
Még egy utolsó kérdésem lenne, olvastam hogy lesz olyan mediabox, amivel lehetőség van műsort rögzíteni. Ez nagyon kényelmes lenne számunkra, mert így nem kellene a videóval bajlódni. Ennek a mediabox-nak lehet valamit tudni az áráról, illetve hogy a sima digitalis silver csomaghoz is lehet ilyet rendelni?
Előre is köszönöm az információkat!