HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 08:57

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 8:38

Feladom  :D

Tudod milyen programok kerülnek ki márc. 31 után az Alap csomagomból?
Travel, MTV Hungary, RTL, TV5 - viszont új lesz a : Doq és az AXN.

Szerinted ez akkora veszteség ?

Ne feledd ahány ember annyiféle igény. pld. a Travel amit nálam kivesznek az analógból nekem hiányozni fog. Német, francia, kínai adókat nem nézek ergo ha azokat veszik ki nem zavar.

A Doq engem nem izgat, az AXN meg nálam hónapok óta elérhető és eddig csak egyszer néztem bele de nem kötött le (mondjuk az AXN scifi-nek jobban örültem volna).
Nekem pld. nem azért van családi csomagom mert ott közel 60 csatorna elérhető hanem azért mert ott van az a pár program ami valóban leköt és érdekel.
A UPC üzletpolitikája meg pont erre épít azaz elveszik a népszerű csatornákat és ha nézni akarod akkor vegyél digitális csomagot.

#402 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 10:41

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 7:26

Jól értelmezted ! Azon a tv-n, videón, dvd felvevőn ugyanúgy működik az analóg adás mint eddig.

Nem!
Az analog adas mindenhol korlatozottabban marad csak.\
Budapesten csak az HBO nem lesz, videken csaladi sem.

#403 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 10:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 8:13

Nem a csatornaszám számít hanem az, hogy az ami megmarad analógban tartalmaz-e olyan adókat ami az embert érdekli. Lehet akár 37 is vagy több is ha pont azok a programok kerülnek ki amit az ember nézne.

Meg, hogy voltakeppen miert is fizet, es mennyit.
Ha alapcsomagot tud nezni, akkor miert fizetne mast?

#404 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 10:45

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 10:41

Nem!
Az analog adas mindenhol korlatozottabban marad csak.\
Budapesten csak az HBO nem lesz, videken csaladi sem.

Meg egyszer: ha jol ertem, videken a csaladi eddig sem normal analog volt, hanem konverteres jatek.

#405 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 10:46

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 10:45

Meg egyszer: ha jol ertem, videken a csaladi eddig sem normal analog volt, hanem konverteres jatek.

Nem 1:1 osszefuggessel, de konverter videken volt. Minden konverter videk, de nem minden videk konverter :)  (Tudtommal.)

A konverteresnek az a csapda, hogy az eddigi analog-konverteres-en nem fog jonni a csaladi, amire ok az analog arat fizettek. Ha az eddigi, konverteres-csaladit neztek, es ezek utan nem akarjak az alapcsomagot nezni, akkor muszaj lesz nekik digitalis silverbe menni. Ez pedig arban jelentosen nem mindegy husegek "kifuttatasa" miatt.

Ha fentebb jol lattam, akkor az Alap-ot at is rendezik, tehat nem a mai alapcsomag lesz. Mondjuk a Doq valoszinuleg ertekes csatorna, az AXN is sokat dob rajta, annak, aki szereti, tehat valoszinuleg kicsit "megedesitik" az alapcsomagot, cserebe viszont,  az igazan "habosmeggyesert" premiumarat fognak elkerni. A netes csomagok is valami hasonlot fognak "atelni".

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 21. 10:54 -kor

#406 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 10:55

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 10:46

Nem 1:1 osszefuggessel, de konverter videken volt. Minden konverter videk, de nem minden videk konverter :)  (Tudtommal.)

A konverteresnek az a csapda, hogy az eddigi analog-konverteres-en nem fog jonni a csaladi, amire ok az analog arat fizettek. Ha az eddigi, konverteres-csaladit neztek, es ezek utan nem akarjak az alapcsomagot nezni, akkor muszaj lesz nekik digitalis silverbe menni. Ez pedig arban jelentosen nem mindegy husegek "kifuttatasa" miatt.

Megint kevered a dolgokat. En tovabbra is a migralas azon oldalarol beszelek, hogy mi lesz lathato analogon. Ahol eddig konverter volt, ott nagyjabol ugyanaz lesz lathato ezutan is mint eddig.

#407 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:00

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 10:55

En tovabbra is a migralas azon oldalarol beszelek, hogy mi lesz lathato analogon. Ahol eddig konverter volt, ott nagyjabol ugyanaz lesz lathato ezutan is mint eddig.

A konverter eddig sem valamennyi csomaghoz kellett, tudtommal, csak az alapcsomagon kivuliekhez.
Ezert, ha az analogon marad alap, azt tovabbra is lehet nezni. Ami a csaladit illeti, az a konverteres szolgaltatas megszunese miatt mar csak a digital silverben fog jonni, tehat a lenyeg, hogy az eddigi csaladi csomag csatornainak nezesehez kotelezo migralni digitalisra.
Ha csak egy mediaboxod van, akkor egy tv-n fogod tudni nezni a silver szerinti csatornakat,a  tobbin, a tobbi veteli helyen videken csak az alapot, Budapesten elvileg a csaladit is, ameddig marad analogon.

De mivel migralsz digitalisra, ezert juniussal lejar a husegszerzodes szerinti husegar.
A konverter ar szempontjabol az analog szolgaltatast jelenti.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 21. 11:18 -kor

#408 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:30

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:00

A konverter eddig sem valamennyi csomaghoz kellett, tudtommal, csak az alapcsomagon kivuliekhez.

Pontosan ezt mondom en is, tehat ott ahol eddig konverter volt, es most mediaboxra lecsereli a juzer, ott nem kerul olyan hatranyba hogy a tobbi helyen, ahol eddig sem volt konverter, lenyegeseb kevesebb csatornat tud analogon fogni. Merthogy itten valaki ilyen jellegut allitott. Ezt az allitast ohajtottam cafolni, a tobbi irannyal (arak, stb), megint nem foglalkoztam, szoval megint foloslegesen hozod elo amikor nekem valaszolsz.

#409 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:06

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:30

Pontosan ezt mondom en is, tehat ott ahol eddig konverter volt, es most mediaboxra lecsereli a juzer, ott nem kerul olyan hatranyba hogy a tobbi helyen, ahol eddig sem volt konverter, lenyegeseb kevesebb csatornat tud analogon fogni.

Dehogynem. Aki eddig konverterrel analog szolgaltatasban kapta a csaladit, az konverter nelkul (analog csomagon maradva) az alapra szorul vissza. A konverteres ugye megszunik, helyette a digitalison jonnek az alap feletti csatornak. Tehat vagy az addig is konverteren kivul nezheto csatornak maradnak meg, analog csomagban, vagy fel kell lepnie digit silverre, hogy az eddigi csatornait nezhesse, legalabb egy veteli helyen.
Ennek a szerzodeses es ar vonzata viszont mar nagyon nem mindegy.
Technikailag az egy analog konverter vagy egy mediabox onmagaban nem oszt vagy szoroz, a szolgaltatas ara, husegszerzodese es tartalma viszont igen.

Ha lesz olyan videki hely, ahol nem volt konverter, de lesz digit atallas, ott meg Budapesthez hasonlo a helyzet. Az HBO-nal ugye ott a dupla baj, hogy azon kotelezo mindenhol digitalisan atallni, mar az HBO vetelere, es annak juniustol 2500 lesz az ara a ket HBO-val, ellentetben az eddigi, egy HBO-s 1200Ft-os husegarral. Ott nyilvan megszunik a tobblet veteli hely lehetosege, ahol eddig volt is.

A "folosleges elohozas"-t viszont azert nem hiszem el, mert az elofizeto nem csak szolgaltatast kap, hanem fizet is erte, es a kettot csak egyutt lehet vizsgalni,kulon nem.

#410 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:24

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:06

Dehogynem. Aki eddig konverterrel analog szolgaltatasban kapta a csaladit, az konverter nelkul (analog csomagon maradva) az alapra szorul vissza. A konverteres ugye megszunik, helyette a digitalison jonnek az alap feletti csatornak. Tehat vagy az addig is konverteren kivul nezheto csatornak maradnak meg, analog csomagban, vagy fel kell lepnie digit silverre, hogy az eddigi csatornait nezhesse, legalabb egy veteli helyen.
Ennek a szerzodeses es ar vonzata viszont mar nagyon nem mindegy.
Technikailag az egy analog konverter vagy egy mediabox onmagaban nem oszt vagy szoroz, a szolgaltatas ara, husegszerzodese es tartalma viszont igen.

Ha lesz olyan videki hely, ahol nem volt konverter, de lesz digit atallas, ott meg Budapesthez hasonlo a helyzet. Az HBO-nal ugye ott a dupla baj, hogy azon kotelezo mindenhol digitalisan atallni, mar az HBO vetelere, es annak juniustol 2500 lesz az ara a ket HBO-val, ellentetben az eddigi, egy HBO-s 1200Ft-os husegarral. Ott nyilvan megszunik a tobblet veteli hely lehetosege, ahol eddig volt is.

A "folosleges elohozas"-t viszont azert nem hiszem el, mert az elofizeto nem csak szolgaltatast kap, hanem fizet is erte, es a kettot csak egyutt lehet vizsgalni,kulon nem.

Volt aki azt kerdezte, hogy miutan valtott digitalisra (tehat az aron mar tullepett, igy ezen a szalon foloslegesen hoztad elo), a tobbi ponton mit fog latni. Szigoruan technikai kerdes. Erre volt itt olyan allitas hogy sokkal kevesebbet mint eddig. Ami nem igaz, sem budapesten, sem konverteres videken.

#411 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:38

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:24

Volt aki azt kerdezte, hogy miutan valtott digitalisra (tehat az aron mar tullepett, igy ezen a szalon foloslegesen hoztad elo), a tobbi ponton mit fog latni. Szigoruan technikai kerdes. Erre volt itt olyan allitas hogy sokkal kevesebbet mint eddig. Ami nem igaz, sem budapesten, sem konverteres videken.

Aki eddig is csak hazait nezett,azt nem erinti a valtozas.
Aki alap-ot, azt sem.
Aki csaladi-t,annak dobozcsere, es tobbletdobozok tobbletar valtozasa. Azt egyebkent nem tudjuk, hogy ahol megtortenik a digit atallas, ott marad-e az analog alap a droton. Errol meg nem hallottam hivatalos velemenyt. Tehat, ha a UPC a digitalis silver mellett nem akarna hagyni az analog alap/ot, akkor azon sem lehetne sem csodalkozni, sem ASzF szerint rekalamalni miatta.
Ahol volt HBO, oda mindekeppen jon doboz, akarhogy volt korabban.

Majd a UPC eldonti, hogy mit fog szolgaltatni. Ha latsz ASzF-ben kitetelt, hogy a digit-ek mellett mit vallal, akkor legy szives, idezd ide. Koszi.

#412 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:40

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:38

Aki csaladi-t,annak dobozcsere, es tobbletdobozok tobbletar valtozasa. Azt egyebkent nem tudjuk, hogy ahol megtortenik a digit atallas, ott marad-e az analog alap a droton. Errol meg nem hallottam hivatalos velemenyt.

Ennek ellenere megint sugallod hogy nem :)

#413 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:55

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:40

Ennek ellenere megint sugallod hogy nem :)

Az utobbi idoben nagyon kihasznalta a UPC az ASzF aprobetus reszeit az oket megilleto jogok es rajuk vonatkozo kotelezettsegek teren. Tehat, amig nincs maskepp leirva, addig boven megteheti.

Masreszt, Te nagyvonaluan techie oldalrol kozelited meg, a gyakorlatban viszont nemcsak, hogy nem csak technikai kerdesei vannak a dolognak, hanem szerzodeses,es ar kerdesei. Ha csak azt nezed, hogy idaig egy egy konverteres csaladi csomag mellett lehetett egy tv-n mondjuk alapot nezni, ezek utan mar a digit silver mellett marad a masik tv-re az "alap",akkor sokkal nagyobb aranytalansagon siklasz tul, mint amit eddig benyelt a kozonseg, ezzel a konverteres buveszkedessel.
Nyilvan, a UPC mindenutt a helyi viszonyokhoz igazodik, tehat ha Miskolcon vagy Debrecenben megteheti ezt a konverteres trukkozest,akkor meg fogja tenni.Ha ra lenne szoritva, hogy rendes, konverter nelkuli szolgaltatast adjon, akkor fejleszetne a halozatat, es azt adna.

A legpontosabb igeret a budapesti, csaladi analog megmaradasara az "egyelore" volt.

Lehet, hogy Neked nem szamit a dolog anyagi resze, de tegyuk fel, hogy a "hagyomanyos" elofizetoknek igen. Ha csak azt nezed, hogy az eddig a "masodtv"-ken foghato alapcsomag csatornait a digit atallas utan fajlagosan masfelszer annyiert fogjak latni, talan nem fogjak azt gondolni, hogy "ugyanazt" a szolglatatast kapjak.
Ahhoz, hogy a dolog fair legyen, legalabb ket mediabox kene, hogy legyen az uj alaparban, vagy az egy mediaboxosnak kellene a mostani ar- es szolgaltatas strukturaban elhelyezkednie, lista= es husegarakat nezve egyarant.
Mivel a cucc digitalis, ezert semmilyen technikai akadalya nincs, hogy mediaboxra a korabbi analog csomagokat a korabbi aron adjak ki.
A tobblethelyek mediabox aranak tobblete, az eddigi nem konverteres teruleten meg egy masik kor.

Ha a UPC netan a mostani analog csomag husegek lejartat esetleg betartja, es 2009. marc.31 utan csak a hazait hagyja analogon (nem valoszinu, de minden eddigi UPC lepesbe belefer), akkor sem lesz senkinek reklamalnivaloja.

A mediaboxosodassal a UPC a digi tanyerostv alatti szolgaltatasi tartalmat fog hozni, kb. dupla aron. Ok tudjak....

#414 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:29

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:55

A mediaboxosodassal a UPC a digi tanyerostv alatti szolgaltatasi tartalmat fog hozni, kb. dupla aron. Ok tudjak....

Ezen allitasod elso felevel nem ertek egyet :)

#415 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:58

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:29

Ezen allitasod elso felevel nem ertek egyet :)

Nincs 1:1-es lefedes, de csatorna-ertek aranyban a Digi alapcsomagja olyan, mint a UPC digital silver-e. Foleg az ismeretterjeszto csatornakat illetoen.

#416 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 21:26

Na, ahogy kell, meg is jött az értesítés, hogy mivel lemondtam az HBO-t, ezért sajnálattal listaárra emelik a családit is.
Nagyon akarnak ezek ide egy Digi tányért az ablak alá :D
Vagy így akarnak meggyőzni a digit átállás előnyeiről :) ?

(A "hülye" digi az  alapcsomagba is képes berakni mindhárom Viasat csatornát (sima, Explorer, History), ehhez képest a UPC csak a digit silverbe, és csak az Explorert. Mondjuk digisilverben van Discovery Science "cserében".)

#417 Felhasználó inaktív   mc.mey 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 22. 08:27

Hi mindenkinek!Olvasgatom itt a fórumot,és talán néhány embernek tudok segíteni egy-két információval.Én tesztelem a UPC kábel adást,és mit mondjak,még nem túl tökéletes.De ezt még fogják csiszolni(sok a pixel hiba)Az árakról nem írok,mert azt már mindenki tudja.Nekem analóg 5780 ft-os családi csomagom van,ami 3 tv-n van megosztva(budapest!)Nekem nincs szükségem az HBO-ra,ezért nem kértem a fulos csomagot a teszt után.Sima STB-ot kértem+még egyet a hálóba.Nagy különbség nem lesz,mert így 6000ft lesz aug.1-től+ a másik STB ára ami 750ft.havonta(az kell,mert angol foci csak a digin jön,és fekve jobb nézni :))Én is azon aggódtam,hogy ha a tesztnek vége van és ott ahol nincs STB,ott nem tudok fogni az analóg alap csomagon kívül semmit.Na most ez nem igaz,sőt.2012-ig mindenhelyen megmarad az analóg családi csomag,ott ahol ehez külön konverter nem volt eddig szükséges(pl.HBO miatt).Sőt,egy sima kábellel még a digitális mellett is tudod nézni az analógot,ha a STB-ből egy mezei antenna kábellel visszakötsz a tévédbe.Én is ezt teszem,mert egyenlőre még sok adás nagyon szarul jön be a digin.Remélem tudtam segíteni.

#418 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 09:01

Idézet: mc.mey - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 8:27

.2012-ig mindenhelyen megmarad az analóg családi csomag,ott ahol ehez külön konverter nem volt eddig szükséges(

Budapestre és a nem konverteres területekre az analóg családi csomag volt várható, hogy megmarad.
Miután tudjuk, hogy a UPC akkor rúg fel akár hűségszerződéseket is, amikor neki kényelmes vagy célszerű, ezt az évszámot ebben az összefüggésben nem venném készpénznek.
Az analóg adás megmaradása, illetve, hogy analógon meddig és mi fog jönni, az két, teljesen különálló dolog. Ha 2012 az analóg kifutása az már csak a legvége lesz, talán a hazai csomagé. A drágábbakat folyamatosan fogják valszleg leszedetegtni, ahogy bővítik a digit csomagokat, és kellenek nekik a frekvenciák.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 22. 09:02 -kor

#419 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 10:46

Másrész. Akinek pl. áprilisban jár le a családi csomagra a hűsége, érdemes még egy évig kedvezményes áron 1 éves hatrározott idejű hűséget kötnie? Nálunk pl. nyár végén, vagy ősszel várható az átállás, legkésőbb pedig 2009 elején. Lesznek addigra kedvezményes árú digitrális csomagok?  A mostani általam fizetett 4800-as kedvezményes havidíj, és a 6000-es listaár közötti összegűre gondolok. Nyilván ez lenne ügyfélbarát.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt még nem dolgozták ki, és akkorra se fogják. Tehát, mivel nekem konvertert kell használnom, és akkor pedig már nem konverteren jönne, egy ilyen díjstruktúra kialakítása mielőbb szükséges lenne, mert a váltás után mondjuk még fél évig (hűségidőszak végéig) már csak STB-vel tudnám nézni a 49 csatornát.

Szerkesztette: zoli62 2008. 03. 22. 10:47 -kor

"Légy szerény mint én..."

#420 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 09:47

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 10:46

Másrész. Akinek pl. áprilisban jár le a családi csomagra a hűsége, érdemes még egy évig kedvezményes áron 1 éves hatrározott idejű hűséget kötnie? Nálunk pl. nyár végén, vagy ősszel várható az átállás, legkésőbb pedig 2009 elején.

Akinek lehetősége van rá, a családi csomag hűséghosszabítás a legjobb dolog, amit csinálhat.

Biztosan lesznek kedvezményes árú csomagok a digitben, de biztosan jóval többért, mint a családi hűség ára.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.