Outlook: titkos másolatok küldése
Elküldve: 2003. 09. 18. 07:10
Ez lenne a nagy kérdésem: lehet-e küldeni leveleket úgy, h csak a Titkos másolat mezőket töltöm ki? Kipróbáltam, és úgy vettem észre, h csak akkor mennek ki a levelek, ha a Címzett mező is ki van töltve.
Több cimzettje is lenne a leveleknek, és úgy kellene megoldani, h ne lássák ki kapott még másolatot belőle.
Köszi
DIY
Elküldve: 2003. 09. 18. 07:34
idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Helló!
Ez lenne a nagy kérdésem: lehet-e küldeni leveleket úgy, h csak a Titkos másolat mezőket töltöm ki? Kipróbáltam, és úgy vettem észre, h csak akkor mennek ki a levelek, ha a Címzett mező is ki van töltve.
Több cimzettje is lenne a leveleknek, és úgy kellene megoldani, h ne lássák ki kapott még másolatot belőle.
Köszi
DIY[/quote]
mailto: magadnak
BCC: sok spam cim![]()
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2003. 09. 18. 07:35
Elküldve: 2003. 09. 18. 07:47
idézet:
Ezt írta mocsi:
mailto: magadnak
BCC: sok spam cim[/quote]
Nem spam...
Valamiféle dokumentumkezelést próbálok kiagyalni.
Ha megadom magamat sima címzettnek, akkor viszont törölgethetem a leveleket.
Elküldve: 2003. 09. 18. 08:08
idézet:
Ezt írta [-Lulu-]:
Outlook 2000 (SP3)-ban elmegy "sima" címzett nélkül is. Pontosabban a "sima" címzett az a cím lesz, amin keresztül kimentek a levelek (oda nem küldi el).[/quote]
Hmm, tényleg (Outlook 2002 van nekünk): az axelero-s mailer-daemon-tól visszajött egy levél, h elküldték mind2 címzettnek.
A @mailbox-os címre meg is érkezett a levél(címzett nélkül), a @freemail-es címre viszont még nem.
Elküldve: 2003. 09. 18. 08:31
- Szabályvarázslóval megoldottam, h a tárgy mezőben megadott "Árajánlat" szó alapján egy külön mappába pakolja az elküldött leveleket. Viszont elmenti az "Elküldött üzenetek"-be is. Meg lehetne oldani, h ezeket a leveleket oda ne mentse? Ha az Eszközök/Beállítások/Elektronikus levél beállításai.../Elküldött üzenet másolatának mentése az Elküldött elemek mappába helyről kiveszem a pipát, akkor a többi levelet sem teszi oda, értelemszerűen.
Azt szeretném megoldani, h az "Árajánlat" tárgyú elküldött leveleket külön mappába mentse le.
Elküldve: 2003. 09. 18. 21:39
idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Nem spam...
Ha megadom magamat sima címzettnek, akkor viszont törölgethetem a leveleket.[/quote]
Mit akarsz torolgetni? Te csak 1x kapod meg.
Elküldve: 2003. 09. 18. 21:41
idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Lenne még 1-2 láma kérdésem:
- Szabályvarázslóval megoldottam, h a tárgy mezőben megadott "Árajánlat" szó alapján egy külön mappába pakolja az elküldött leveleket. Viszont elmenti az "Elküldött üzenetek"-be is. Meg lehetne oldani, h ezeket a leveleket oda ne mentse? Ha az Eszközök/Beállítások/Elektronikus levél beállításai.../Elküldött üzenet másolatának mentése az Elküldött elemek mappába helyről kiveszem a pipát, akkor a többi levelet sem teszi oda, értelemszerűen.
Azt szeretném megoldani, h az "Árajánlat" tárgyú elküldött leveleket külön mappába mentse le.[/quote]
MAil rules-t csak a bejovo levelekre allithatoak be (Sajnos)
Elküldve: 2003. 09. 18. 23:23
idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Nem spam...
Ha megadom magamat sima címzettnek, akkor viszont törölgethetem a leveleket.[/quote]
idézet:
Ezt írta mocsi:
Mit akarsz torolgetni? Te csak 1x kapod meg.[/quote]
...ha pedig több ilyet küldesz, tiltsd le Magad!![]()
/André Gide/
Elküldve: 2003. 09. 19. 06:59
idézet:
Ezt írta mocsi:
Mit akarsz torolgetni? Te csak 1x kapod meg.[/quote]
Elmennek úgy is a Titkos másolatok, ha sima címzettként nem adsz meg semmit.
Elküldve: 2003. 09. 19. 07:13
idézet:
Ezt írta mocsi:
MAil rules-t csak a bejovo levelekre allithatoak be (Sajnos)[/quote]
?? Csináltam a kimenőkre is, és működik.
Perpill így működik a rendszer:
- Ha az elküldött levél tárgya árajánlat, akkor egy másolatot bedob a Nyilvános mappák-ba, ezt mindenki látja (szerveren van).
- Egy másolatot én is kapok belőle, ezt szintén szabály varázslóval kezelem, és egy Személyes mappába menti az Outlook, ami a vinyómon van.
Egy gond van még ezzel: az Elküldött üzenet közé is menti, fentebb írtam, h miért.
Elküldve: 2003. 09. 19. 07:28
idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Egy gond van még ezzel: az Elküldött üzenet közé is menti, fentebb írtam, h miért.[/quote]
Mi lenne, ha:
- Elküldött üzenetek közé mentés kikapcsol.
- Rule 1: minden kimenő üzenetet ment a XXX mappába, ha a mérete 0-X KB, kivéve, ha a tárgy mezőben szerepel az 'árajánlat' szó
- Rule 2: ha a tárgy mezőben szerepel az 'árajánlat' szó akkor mentse a YYY mappába
Vagy ez nagy hüleség és feküdjek vissza?![]()
Elküldve: 2003. 09. 19. 08:29
idézet:
Ezt írta [-Lulu-]:
Mi lenne, ha:
- Elküldött üzenetek közé mentés kikapcsol.
- Rule 1: minden kimenő üzenetet ment a XXX mappába, ha a mérete 0-X KB, kivéve, ha a tárgy mezőben szerepel az 'árajánlat' szó
- Rule 2: ha a tárgy mezőben szerepel az 'árajánlat' szó akkor mentse a YYY mappába
Vagy ez nagy hüleség és feküdjek vissza?[/quote]
Nem. Jó, hogy fölkeltél.
Még ennyivel fogom kiegészíteni:
- Rule 2: ha a tárgy mezőben szerepel az 'árajánlat' szó akkor mentse a YYY mappába, és kapjak róla egy másolatot
- Rule 3: ha a bejövő levél tárgya 'árajánlat' akkor mentse a Személyes mappámba.
Vagy ez a 'magamnak is egy másolat' szerinted hülyeség? Azért gondoltam rá, mert úgy néz ki beállítom, h a többiek ajánlat-levele is a Nyilvános mappákba kerüljön, és így mindenkinek lesz a gépén egy másolata a levelekről.
Elküldve: 2003. 09. 19. 08:36
idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Vagy ez a 'magamnak is egy másolat' szerinted hülyeség? Azért gondoltam rá, mert úgy néz ki beállítom, h a többiek ajánlat-levele is a Nyilvános mappákba kerüljön, és így mindenkinek lesz a gépén egy másolata a levelekről.[/quote]
Ártani nem árthat.![]()
Elküldve: 2003. 09. 19. 08:54
Elküldve: 2003. 09. 19. 09:25
idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Még egy kérdésem lenne a Titkos másolatokkal kapcsolatban: az így elküldött levelek bekerülnek a megfelelő mappába, viszont itt a címzett oszlopban nem látszik semmi (háppersze mert titkos). Ezt meg lehet oldani vhogy?[/quote]
Szerintem csak, ha beírsz egy címet. Nálam például beíródik címzettnek azt a cím, amiről küldöm a levelet.
Esetleg beírod azt amiről küldöd, majd egy szabállyal törlöd. (tekintve, hogy a saját címről kevés levél jön általában)
Elküldve: 2003. 09. 19. 12:44

Kösz a segítséget még1×

[ 2003. szeptember 19.: Do-It-Yourself szerkesztette a hozzászólást ]