HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI Mobility Radeon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI Mobility Radeon Mobility Radeon/Xpress/FireGL/IGP Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   sutszi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:00

Üdv!
ATI mobility X1600-as kártyát szeretnék a Catalyst powerplay-nél jobban visszavenni.
Jelenleg GPU/MEM 418/378-on megy(GPU: M56). Egyetlen fokozata van ennek visszafelé amikor 128/135-re csökkenti. Már ez is rengeteg energiát spórol meg, de ilyenkor még ennyire sincs szükségem. Szeretném tovább csökkenteni. A problémám az, hogy ATI tray tools-al elkezdtem én szépen visszavenni, viszont ilyenkor még a fenti csökkentet módot sem tudom elérni mert jóval korábban szétesik a kép, vagy rosszabb esetben lefagy. Kifogytam az ötletekből, ti mit gondoltok?

#42 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:28

Sziasztok!
Van Xpress 200M-mel szerelt notebook-om, és szeretném átállítani a lefoglalt memória méretét. A Catalystban lehetne, de sajnos valamiért nem tudom feltelepíteni.
Aztán hagytam a fenébe az egészet és felraktam a legújabb Omega-drivert, de itt meg nem találok ilyen állítási lehetőséget. Esetleg valaki tudja, hogy van-e ilyen feature benne?
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#43 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:32

Idézet: Pizsama - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:28

Sziasztok!
Van Xpress 200M-mel szerelt notebook-om, és szeretném átállítani a lefoglalt memória méretét. A Catalystban lehetne, de sajnos valamiért nem tudom feltelepíteni.
Aztán hagytam a fenébe az egészet és felraktam a legújabb Omega-drivert, de itt meg nem találok ilyen állítási lehetőséget. Esetleg valaki tudja, hogy van-e ilyen feature benne?

Jelenleg nekem asztali gépben van X200M, alias x1150.
Valószinüleg nincs telepítve a .NET 1.1 és 2.0 a gépre és/vagy nincs leszedve előző driver rendesen, ezért nem megy fel a Catalyst.
(Egyébb lehetőség: Telepítés közben MINDEN vírusírtó alkalmazást ki kell lőni!)
A CCC-ben az utolsó menüpont az Integrált Grafikák, itt van egy olyan paraméter, hogy UMA keretpuffer mérete. A maximum függ a rendszermemória méretétől, azt hiszem annak max. az 1/4-e lehet.

Szerkesztette: Inquisitor 2007. 01. 21. 15:33 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#44 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:43

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:32

Jelenleg nekem asztali gépben van X200M, alias x1150.
Valószinüleg nincs telepítve a .NET 1.1 és 2.0 a gépre és/vagy nincs leszedve előző driver rendesen, ezért nem megy fel a Catalyst.
(Egyébb lehetőség: Telepítés közben MINDEN vírusírtó alkalmazást ki kell lőni!)
A CCC-ben az utolsó menüpont az Integrált Grafikák, itt van egy olyan paraméter, hogy UMA keretpuffer mérete. A maximum függ a rendszermemória méretétől, azt hiszem annak max. az 1/4-e lehet.

Nekem is ATi Radeon Xpress 1100-as chipsetes (x300/x200m) az Acer notebookom: kerdes:

akinek acer van szinten ilyen vagy esetleg x1150 / x1250 kartyaval, ki melyik drivert hasznalja hozza?
Ha az Acer drivert, akkor melyiket? Ha Omega-t, akkor melyiket?

Az Acer-es CCC-s driverben tenyleg tudom allitani a VRAM meretet? Felulbiralja ilyenkor a BIOS-ban beallitott VRAM meretet? Mennyire erdemes? Hagyjam 256-on, vagy 128 esetleg 64 az optimalis az x1100-nal?

#45 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 13:43

128 fölé teljesen értelmetlen tenni az X200 "sebessége" miatt, de azt is csak akkor érdemes, ha van 1GB system memória és valami újabb játékot futtatsz.
Speciel jelenleg gyári Catalystot használok (ugye nem notim van), de sokan esküsznek az Omegára.
Az Atimania.com oldalon (koreai!) a letöltésekhez szoktak frissített noti drivereket is tenni. Multkor láttam direkt Acer-hez való X600 drivert is. A letöltési részlegüket érdemes néha átnyálazni. A letöltési oldalon meg a kifloppy ikon és a méret közötti korei krikszkrakszra kell bökni, és akkor le is jön.

#46 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 13:47

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 13:43

128 fölé teljesen értelmetlen tenni az X200 "sebessége" miatt, de azt is csak akkor érdemes, ha van 1GB system memória és valami újabb játékot futtatsz.
Speciel jelenleg gyári Catalystot használok (ugye nem notim van), de sokan esküsznek az Omegára.
Az Atimania.com oldalon (koreai!) a letöltésekhez szoktak frissített noti drivereket is tenni. Multkor láttam direkt Acer-hez való X600 drivert is. A letöltési részlegüket érdemes néha átnyálazni. A letöltési oldalon meg a kifloppy ikon és a méret közötti korei krikszkrakszra kell bökni, és akkor le is jön.

Thx! En az Omega 7.1-et hasznalom, de lehet, hogy visszarakom a ccc-s acer drivert, mert ezzel nem tudok most vram meretet allitani.

#47 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 14:32

Notiknál nem lehet Biosból állítnai vagy macerás?

#48 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:10

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 14:32

Notiknál nem lehet Biosból állítnai vagy macerás?

Az enyemnel lehet, de a win az sz@rt ra, hogy mit allitok be BIOS-ban..

#49 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 23:14

Leszedtem az Omega Catalyst 7.1-et, ami a Radeon Xpress 1100-amhoz volt felrakva. Visszaraktam a gyari Acer ATi drivert, CCC-vel egyutt. A BIOS-ban lehet allitani a vram meretet, a catalyst ccc-ben viszont nincs ilyen opcio:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

http://www.picturehost.co.uk/img/22cda3714...nxpress1100.JPG

Es tovabbra is 256MB-osnak latja. Mi a megoldas?  :think:

#50 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:18

nem nagyon találtam eddig erről semmit. külföldi fórumokon video-bios update-et emlegetnek, de ez megint gyártó-specifikus.

-C0pp3rM!n3-

#51 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:07

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:18

nem nagyon találtam eddig erről semmit. külföldi fórumokon video-bios update-et emlegetnek, de ez megint gyártó-specifikus.

-C0pp3rM!n3-

Akkor hagyom 256MB-on a VRAM-ot. A jatekoknal nem lesz az baj, sot. Egyebkent annyira tenlyeg nem is f.s ez az ATi Radeon Xpress 1100. De nem is jo azert. Ujabb gamek is elfutogatnak vele, de hardcore gamerek talalnak jobbat is.

#52 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 15:43

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:07

Akkor hagyom 256MB-on a VRAM-ot. A jatekoknal nem lesz az baj, sot. Egyebkent annyira tenlyeg nem is f.s ez az ATi Radeon Xpress 1100. De nem is jo azert. Ujabb gamek is elfutogatnak vele, de hardcore gamerek talalnak jobbat is.

hardcore gamer szerintem nem notin játszik :D amúgy sem arra találták fel a nobetook-ot :p

-C0pp3rM!n3-

#53 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 15:46

Az én Aceremnek nem is lehet állítani vram méretét még a biosban sem. Én inkább beleraktam még egy 512-es modult, így már elég jó a teljesítmény, jóval kevesebb az akadozás, stb.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#54 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 16:59

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 15:46

Az én Aceremnek nem is lehet állítani vram méretét még a biosban sem. Én inkább beleraktam még egy 512-es modult, így már elég jó a teljesítmény, jóval kevesebb az akadozás, stb.

Na de a te Acer-edben X1400 van, az enyemben meg csak egy Radeon Xpress 1100. Azert nem ugyanaz a kategoria. X1400 kicsit gyorsabb lehet.

#55 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 02:49

most tettem fel az új Omega drivert X1600-hoz, és úgy néz ki (kopp-kopp) hogy cli.exe -ből nem művel véletlenszerűen 5-10 darabot. :up:

Nemtom hol lehetne állítani a HyperMem méretet, de engem is érdekelne (bár most esélyes a RAM bővítés a notiban)

-C0pp3rM!n3-

#56 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 15:43

2 teszt is az AMD RS690-es chipsetbe integrált ATI Radeon X1250-es grafikus gyorsítóról: KATT és KATT! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#57 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 18:15

Nem tudjatok, hogy a kedves Acer mikor ohajt veletlenul Vista-s video-drivereket kiadni a notebookjaihoz? Meg a tobbi hardware-hez? Mert lassan epp itt lenne az ideje.
Vagy lesz Omega Catalyst Vistahoz?

#58 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 02:18

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 17:15

Nem tudjatok, hogy a kedves Acer mikor ohajt veletlenul Vista-s video-drivereket kiadni a notebookjaihoz? Meg a tobbi hardware-hez? Mert lassan epp itt lenne az ideje.
Vagy lesz Omega Catalyst Vistahoz?

valszeg lesz. már én is kíváncsi vagyok, mert az agyon-matricázott Acer-emre (Ati matrica + Intel matrica + Vista ready matrica + bazinagy Acer matrica :D ) már Vistát szeretnék feltenni előbb-utóbb.

-C0pp3rM!n3-

#59 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 13:14

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 2:18

valszeg lesz. már én is kíváncsi vagyok, mert az agyon-matricázott Acer-emre (Ati matrica + Intel matrica + Vista ready matrica + bazinagy Acer matrica :D ) már Vistát szeretnék feltenni előbb-utóbb.

-C0pp3rM!n3-

me2

#60 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 22:28

Acer Aspire 5051-es laptopom van, es megjott a driver update + applications update link az Acer web-lapjan hozza (gondolom mindegyik tipushoz odaraktak a linket):

MS Windows Vista
Dear Customer,
please read these documents "Quick Guide" and "FAQ" before you start downloading the VISTA upgrade packages.
Acer recommends that you run a complete backup (e-recovery) prior to upgrading your PC. "How to run e-recovery"
For a successful upgrade you need to download at least the Vista Driver Update. Depending on your Internet connection the download might take some time due to the size of the upgrade packages (above 200MB).

You can also purchase the update packages on a DVD, please call your local Customer Service Centre for details.

Windows Vista Driver Update:

ftp://ftp.work.acer-euro.com/pub/Aspire%2...ta%20Update.zip

Windows Vista Applications Update:

ftp://ftp.work.acer-euro.com/pub/Aspire%2...pplications.zip

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5