HWSW Informatikai Kerekasztal: otthoni hálózat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

otthoni hálózat üzenet a gépek közt

#11 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 09:07

Idézet: capry - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 9:55

Amúgy nem értem miért  ajánljátok mindenkinek hogy uninstallálja a tűzfalát  :think:

Mert ZAval még én is beszoptam, anniyira köcsögül működik. Hiűba állítottam le, nem engedette egy csomó mindent, servicék közül kellett leállítani, aztán fogta magát és nem kérdezett, vagy valamit engedéyleztem, osztmégis tiltotta, vagy 3 reboot után közölte, hogy új hálózatot talált, akkor most mi legyen. Köcsög és kész, jókat lehet szopni vele, általános leírás ilyenre meg nincs, hogy valami új proggit elindítasz, aztán nem kérdez, csak második indításnél fogja magát, aztán nem működik.
Make love not Wor.

#12 Felhasználó inaktív   capry 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 09:38

Nekem eddig semmi gondom nem volt a ZA-mal. Mindig elsőre rákérdez az első futtatáskor és utána nem szemétkedik. Kb 1 éve használom, abszolút bevált. Ebben sem hiszem, hogy az lenne a ludas, mert akkor a net send * üzenettel sem kapnák meg a többiek. Vagy nem?

#13 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 09:42

Idézet: capry - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 10:38

Ebben sem hiszem, hogy az lenne a ludas, mert akkor a net send * üzenettel sem kapnák meg a többiek. Vagy nem?

Nézd, mondtam, hogy nem supportálom, de párszor rondán beszoptam vele, de felőlem erőltesd. Ha a net send műxik, és nem kérdezett rá, akkor azért érdekes egy tűzfal lehet ez is... Amúgy valóban, ha műxik, akkor nem tűzfal. De sosem tudni, hogy ha név vagy IP alapján nem megy, de a szórt broadcastot mondjuk kiengedi/beengedi, akkor simán lehet tűzfal is. A két net asend parancs protokoll szinten akár teljesen máshogy is kommunikálhat.
Make love not Wor.

#14 Felhasználó inaktív   capry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 12:57

:respect:  Valóban, ha leállítom a zone alarmot akkor megy. Akkor viszont mit kell engednem a zone alarmnak, hogy menjen?  :think:

#15 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 15:10

Idézet: capry - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 19:53

Azt szeretném megoldani, hogy otthon a három, routerhez kapcsolt gépen egymásnak lehessen üzenetet küldeni a net send paranccsal.

A net sendhez vannak grafikus előtétek, amik használatável nem kell foglalkozni a parancs szintaktikájával.  Sőt vannak sokkal többet tudó progik is erre a helyi hálózati üzengetésre, beszélgetésre, pl BORGChat

#16 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 15:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 10:07

Mert ZAval még én is beszoptam, anniyira köcsögül működik.

Nekem is voltak rossz tapasztalataim a régi verziókkal, de az utóbbi két-három évben már nem fordultak elő ilyenek.

#17 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 17:39

Dobd ki a ZA-t, minek szivatod magad :confused:
Itt minden 3-4. problémánál a ZA okozza a gondot. Persze aki érti a lényegét annak megy, de nem laikusnak való.

Szerkesztette: pgyafi 2006. 08. 18. 17:39 -kor

#18 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:06

Ingyenes ZA Personalt nem lehet konfiguralni, hanem alapbol mindent letilt, azt is, amit nem kene.
Fizetos ZA Pro-t mar lehet konfiguralni...

Persze legtobb hulye ugyfelunk felrakja a zingyenes ZA Personalt, aztan csodalkozik, hogy nem mukodik tole a rendszere, az elado terminal nem tudja attolteni az aznapi forgalmi adatokat a ZA-val vedett irodai gepre, mert a ZA a mezei fajlmegosztast kerdes nelkul blokkolja. :omg:

Engedni nem lehet, marad a ZA uninstall...

#19 Felhasználó inaktív   capry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:06

Persze legtobb hulye ugyfelunk

Elég barátságos fórum. Tisztelet a kivételnek, kicsit magatokba kellene nézni. Az ember nem azért kérdez, mer tud valamit és szakember, hanem mert segítségre szorul. Nem kéne lehülyézni mindenkit. Egyébként az ingyenes ZA-ban is lehet konfigurálni, ezért kérdeztem miylen néven fut ez a szolgáltatás, mit engedélyezzek.

Az értékes hozzászólásokat köszi.

#20 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:36

Idézet: capry - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:29

Elég barátságos fórum. Tisztelet a kivételnek, kicsit magatokba kellene nézni. Az ember nem azért kérdez, mer tud valamit és szakember, hanem mert segítségre szorul. Nem kéne lehülyézni mindenkit. Egyébként az ingyenes ZA-ban is lehet konfigurálni, ezért kérdeztem miylen néven fut ez a szolgáltatás, mit engedélyezzek.

Az értékes hozzászólásokat köszi.

Azért mondjuk, hogy ne használjon senki ilyen personal fájerwall cuccokat mert eccerüen szarok na. Én Outpost-tal szívtam olyanokat, hogy csak na. pedig azt gondolom minimális szinten értek a hálózatokhoz. Csak mikor fél registry-t írjam át mer szar, az már idegesít. :)

Na de ZA-ban van olyan hogy Zones/Trusted Zones. Oda benyomod a hálózatod címét aztán hátha beindul.

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 18. 18:40 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:38

Idézet: capry - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:29

Elég barátságos fórum. Tisztelet a kivételnek, kicsit magatokba kellene nézni. Az ember nem azért kérdez, mer tud valamit és szakember, hanem mert segítségre szorul.

A hülye ügyfél itt arra vonatkozik, hoyg csinálunk valami komplex rendszert, aztán telegrácsolnak, hogy jáááj, nemmegy. Mert önállósított amagát, felrakott egy ilyen tűzfalizét, aztán nekem ugat. Telefonban meg próbálj meg olyanból bármit kicsikarni, aki nem tudja azt, hogy mi az ikon, a tálca, a jobb alsó sarok, meg ilyenek...

Aztán kiszállás, és jóformán garanciában lehet uninstallálni a ZA-t, mert az nem is úgy volt, én tettem fel, előtte is rossz volt az egész, meg különben is anyámat. Mi ezzel napi szinten találkozunk, hogy nem megy a szerver, levelezés, estébé. Aztán a századik után gondolom Te is üvöltenél.
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 18:39

Dobd ki a ZA-t, minek szivatod magad :confused:
Itt minden 3-4. problémánál a ZA okozza a gondot. Persze aki érti a lényegét annak megy, de nem laikusnak való.

Mondanál példának konkrét eseteket, amikor gond volt?  Mégis, mit csinált rosszul?

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:41

Idézet: ec-1752 - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:39

Mondanál példának konkrét eseteket, amikor gond volt?  Mégis, mit csinált rosszul?

kikapcsolás után is blokkolva maradtak programok. Új gatewayt kaptam, ping ment, aztán harmadik futtatásnál kérdezett rá, hogy lehet-e. Beraktam állandóra, aztán fogta magát blokkolta... Vagy engedélyeztem valamit, aztán reboot kellett, hogy újra kiengedje.

Hirtelen ennyi jutott eszembe...
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:47

Idézet: ec-1752 - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:39

Legnagyobb probléma, hogy belső forgalmat is szeretik blokkolni alapbeállításon. Aztán fájlmegosztás nem megy, lasssúú a hálóózat, nem lép bele, valamit kiírt, tennap ment hibákkal jön a telefon. :) Aztán utána jön, hogy ablak felugrott taposta az enter-t a user, ZA meg akko innentől többet nem ugrott fel. Jön a fórum, meg a telefon, hogy nincs net...

Outpost nagyon jó példa. Neten millió helyen megtalálod, hogy a Dlink router admin felülete nem jön be, segíccség... Outpost support elismerte hogy szar a cucc, javítják, a másik update meg elba***a ugyanúgy. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#25 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 19:07

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:06

Ingyenes ZA Personalt nem lehet konfiguralni, hanem alapbol mindent letilt, azt is, amit nem kene.
Fizetos ZA Pro-t mar lehet konfiguralni...

Ez azért hangzik érdekesen, mert  nekem az ingyenes ZA installja fel szokta kínálni azt a lehetőséget, hogy automatikusan bekonfigurálja  az internet elérést. Ami a a gyakorlatban a tapasztalataim szerint azt jelenti neki, hogy az IE és OE elérheti az internetet, és a helyi háló windows funkcióira nem akar tüzfalkodni.
Persze, ha valaki itt a NEM-et választja, annak biztos lesznek problémái.....

#26 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 19:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:41

kikapcsolás után is blokkolva maradtak programok.

Ilyen gonddal úgy 2000 környékén találkoztam, és elég jót szívtam vele anno. :(

Emiatt hanyagoltam is egy-két évig a ZA-t, aztán mégis úgy alakult, hogy használnom kellett, és mostmár nekem eléggé stabil, jól működő rendszernek tünik.

#27 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 19:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:38

A hülye ügyfél itt arra vonatkozik, hoyg csinálunk valami komplex rendszert, aztán telegrácsolnak, hogy jáááj, nemmegy. Mert önállósított amagát, felrakott egy ilyen tűzfalizét, aztán nekem ugat. Telefonban meg próbálj meg olyanból bármit kicsikarni, aki nem tudja azt, hogy mi az ikon, a tálca, a jobb alsó sarok, meg ilyenek...

Aztán kiszállás, és jóformán garanciában lehet uninstallálni a ZA-t, mert az nem is úgy volt, én tettem fel, előtte is rossz volt az egész, meg különben is anyámat. Mi ezzel napi szinten találkozunk, hogy nem megy a szerver, levelezés, estébé. Aztán a századik után gondolom Te is üvöltenél.

Bocsi, nem akarok veled nagyon vitatkozni (flame off), de ha nekem ilyen dologgal jön az ügyfél, és kiderül, hogy  olyan program okozza a problémát, ami csak úgy "került" fel a gépre, és nem én telepítettem, akkor bizony az ügyfél fizeti a számlát.
Ja igen, a telepítéskor munkalap készül, amin rajta van, hogy milyen programok kerültek fel. (Én se így kezdtem, jónéhány évvel ezelőtt, akkor még nem 'papíroztam' ennyire, de néhány keserű tapasztalat ráébresztett arra, hogy ez bizony fontos.)

#28 Felhasználó inaktív   capry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:01

Örülök, hogy beszélgettek, de esetleg még valaki azt meg tudná mondani, hogy milyen néven fut az üzenetküldő szolgáltatás?
A ZA-ban Add> Milyen programot engedélyezzek?
A Trusted Zone-ba való Ip és átjáró beírása nem volt eredményes.

Az nem lehet, hogy csak az uninstallal lehet megoldani! Max mi nem értünk eléggé hozzá.

#29 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:15

Idézet: capry - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 21:01

Örülök, hogy beszélgettek, de esetleg még valaki azt meg tudná mondani, hogy milyen néven fut az üzenetküldő szolgáltatás?
A ZA-ban Add> Milyen programot engedélyezzek?
A Trusted Zone-ba való Ip és átjáró beírása nem volt eredményes.

Az nem lehet, hogy csak az uninstallal lehet megoldani! Max mi nem értünk eléggé hozzá.

"The Messenger service must be running for messages to be received."
"The Messenger service uses UDP ports 135, 137, and 138; TCP ports 135, 139, and 445; and an ephemeral (that is, short-lived) port number greater than 1024. "

Meg amúgy is ZA meg a többi izé is alapban blokkolja a netbios meg udp broadcast traffic-ot. Trusted zone a hivatalos megoldása a dolognak.....

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 18. 20:18 -kor

#30 Felhasználó inaktív   capry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 21:01

Köszi a segítséget mindenkinek, egyenlőre még nincs meg a tökéletes megoldás. Ha meglesz (és az nem a ZA uninstallja lesz) akkor szólok.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó