HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 16:16

mért is? :think:

Nagyon jo keredes..

talan azert mert az autot nem fakivagasra kene hasznalni? :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1202 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 23. 15:23

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 15:15

Ne szégyelld, hogy pesti vagy. Elég, ha elnézést kérsz...  :D  :Đ :nevet2:

Hatmostmaraztan :reklamacio: :mad:

#1203 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:23

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 16:02

Aki nem értett volna a szép szobol az magára vessen és vigye el a vihar. Az emberek nem érzik a veszélyt, mi lenne egy igazi tornádó esetén?

Egyebkent a vízágyut alacsony nyomáson is lehet működtetni!  És ezt a vízágyus dolgot csak keménykedő fiatalokra gondoltam :) Én az a rendőrkapitányság helyébe először finoman, ha nem, csunyan, de eloszlatottam volna az embereket, hivatkozva a nagy viharra. A BRFK háromszor megkérdezte ugyanazt 9 előtt az OMSZ-től: lesz-e vihar? Ennyi tétovázás helyett már rég cselekedni kelett volna.

Piros jelzést tüntetett fel a Meteorologiai szolgálat, hogy ennyire tehetetlenek legyenek a hatoságok még ilyenkor is, az mar durva.

Egy másik észrevétel: nem lett volna annyi sebesült, ha nincs annyi felesleges fa a fővárosban.

Nagyjon jo! Es akkor majd beperlem a rendorseget mert elazott, tonkrement a telefonom, a par szazezres DSLR gepem. Drakulalok.

lassan erik a bezaras... :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1204 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:44

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 16:23

Nagyjon jo! Es akkor majd beperlem a rendorseget mert elazott, tonkrement a telefonom, a par szazezres DSLR gepem. Drakulalok.

lassan erik a bezaras... :think:

Legyünk optimisták. Nem lett volna itt semmi, mindenki szépen engedelmeskedett volna, és csendes lett volna a feloszlatás. Akár így is történhetett volna.

A vízágyut csak arra a példára hoztam fel, ha mittudomén valaki téglával dobálná a tüzoltokocsit!!
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1205 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:45

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 16:44

A vízágyut csak arra a példára hoztam fel, ha mittudomén valaki téglával dobálná a tüzoltokocsit!!

ne is haragudj a kérdésért, de ez most hogy jött ide?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1206 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:00

Idézet

A halálos áldozatokat követelő augusztus 20-i vihar ügyében elrendelt kormányzati vizsgálat elsősorban a meteorológiai szolgálat és a katasztrófavédelem ügyeletesét hibáztatta, de meglehet, hogy téves megállapításokra jutottak. Fegyelmit kezdeményeztek például Demeter István ellen, aki egyrészt szabadságon volt, másrészt nem is főnöke a mulasztó katasztrófavédelmis ügyeletesnek. Az ügyeletes meteorológus pedig egyrészt pontos prognózist adott, másrészt a riasztási rend betartásával járt el.

http://index.hu/poli...ld/felelos9452/

No komment...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1207 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:02

Idézet: Rive - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 14:35

Én ehelyett beérem annyival, ha szükség esetén igenis megérkezik húsz perccel a zuhé előtt a jelzés, és olajozottan beindul a dedikált verkli.

Ebben teljesen egyet ertunk. csakhogy nemvolt dedikalt verkli. kb 3/4 10-re jutottak a szervek a cselekvokepesseg allapotaba. no es persze osi magyar szokas szerint megint kit kaszaltak el mindenert? - hat a hirhozot :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1208 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 14:29

De mi ittho nvagyunk, ahol egy CT/MRI-re hónapokat kell várni  :Đ

loxart kell. eloveszel 3 deakot es 10 percen belul szolitanak :)

#1209 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 15:07

Ezek nem tüntetők, hogy vízágyúzzál, azt kirendelni sem két perc, meg lenne itt ombudszmanozás, meg nyaktekerés még 2 év múlva is, meg monnyon le és társai. Itt ez eleve elkefélt ötlet, kvázi ökörség. Nem terroristákkal, meg randalírozókkal van dolgunk.

mondjuk ez a vizagyus thread nemtom hogy szuletett de abbol csak megnagyobb zuzas, rendorveres, kitort ablakok, szetvert kocsik, whatever lett volna :D

#1210 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:15

Egy ismerősöm az egyik Duna parti szállodában dolgozik. Az egyikben, ahová beengedték a jónépet.
A jónép elvitt mindent ami a keze ügyébe került. Merthogy a törülközőket és a takarókat elvitték az egy dolog, de a virágdekorációt poharakat etc. mindent amit értek.
No urban legend, ez a valóság. Itt tartunk...

Bezzeg azon mindenki fel van háborodva, hogy más éttermekbe és szállodákba nem engedték be a tömeget. Vajon miért?
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1211 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:18

Legyünk optimisták. Nem lett volna itt semmi, mindenki szépen engedelmeskedett volna, és csendes lett volna a feloszlatás. Akár így is történhetett volna.

Ember, te nem vagy képben. És akkor nagyon finoman fogalmaztam.

#1212 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 12:52

Ha megy egy szélzóna ami elég gyors amikor hegy kerül útjába felemelkedik mert a gyorsan mozgó légtömeget a hegy feldobja. Viszont magasban jóval hidegebb van ezért lehül a levegő ez viszont nehezebb fajsúlyánál fogva a hegy túlsó oldalán lezúdul és magával ránt olyan légtömeget is ami eddig nyugalomban volt ezért gyorsul fel a szél és a tömege is ezért nő meg. Viszont ezért nem fúj viharos erővel hosszú ideig. A nagy eső is a magával rántott felhők következménye, ezeket valóban magához szippantotta a viharzóna. Ha a vihar a síkság felől közelítette volna meg Pestet közel se lett volna ekkora orkán belőle.

Fals. Ne keverd, mert csak a szaga nő.

A levegő leáramlása mindig adiabatikus folyamatként (100 m-ként 1° C melegedés) történik. Szárad és melegszik. Nem ránt magával semmit.

Idézet

A főn kialakulása is ehhez a jelenségkörhöz tartozik. A főn ugyanis a hegy szélárnyékos oldalán leszálló meleg szél. Ez az eredeti, a hegységnek nekifutó szélnél azért melegebb, mert amíg emelkedik és a nedvesség kicsapódik benne, addig a hűlése nem olyan határozott a kicsapódáskor keletkező hő miatt. Viszont amikor belőle a nedvesség kicsapódott, erősen melegszik és végeredményben melegebb lesz a hegy lábához érkezve, mint a kiindulási szinten a hegy szélfelőli oldalán volt.

A zivatarfelhők belsejében is a vizszintes tengelyű cellák leáramló része adiabatikus folyamat, csak éppen 5-6 km magasságról, -50°  - 60° C hőmérsékletről indulva a talajra érkezéskor - kifutó szél - még mindig csak 10° - 15° C hőmérsékletű.

Idézet

A heves konvekció hozza létre a cellás szerkezetű zivatarfelhőt, melynek fejlődése három szakaszra bontható. A kifejlődési stádiumban az egész cellában feláramlás uralkodik. A felhő hőmérséklete mindenütt magasabb, mint a környezetéé. A kifejlett szakaszban megindul a leáramlás, az ún. kifutó szél, aminek sebessége 30-40 m/s is lehet. A feloszlási szakaszban cella hőmérséklete homogén lesz, a vertikális mozgások megszűnnek.

A szupercellás zivatarfelhőben a feláramlás és a leáramlás szorosan egymás mellé kerül. A két áramlás határán örvénylés léphet fel, amely a talajig lenyúlva a tornádót testesíti meg. Ilyen szupercellában alakul ki a jégeső is. A szupercellás zivatarfelhő legveszélyesebb formája az, amit egyetlen állandósuló örvénylő feláramlás alkot, amely szemmel is jól látható. Belőle több tornádó (tölcsér alakú ciklonális örvény, ami a megfigyelő számára törmelék gyűrűvel körülvett tölcsér alakú felhő) is kicsöppenhet.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1213 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 17:04

loxart kell. eloveszel 3 deakot es 10 percen belul szolitanak :)

Én elég sok mindenért szerettem volna fizetni, de ez másik topik. Legközelebb marad Hamburgban a traumatológia, vagy magánkórház... Éjjel 3 óra alatt simán Bécsben vagyok, de német sincs már túl messze. Ide meg 7 óra alatt ért ki az orvos, oszt 5 év szopás volt a betegséggel, de az is úgy oldódott meg, mikor rendelés előtt ismerős maszekban megultrahangozott. Hát kösz, ehhez képest nem lehet pénzben és szenvedésben mérni egy külföldi kórházi kezelést, ahol esetleg el is látnak, vagy tudják mit csinálnak... Oszt ez még futószalagos 20 perces runtinműtétes dolog.
Make love not Wor.

#1214 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:32

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 14:20

Fura, te eppen nehany hozzaszolassal ezelott karhoztattal valakit, hogy tegnap miert jelzett preventive... ;)

Samott

Valakivel keversz, szerintem.
Gondolkoztál már ma?

#1215 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:33

Akkor sem lehet. Erre én is azt mondom. Majd ha sok százan dobálják, akkor talán, de a tömeg nagy része így sem kompetens a dologban, vízágyú meg azért bír teríteni rendesen...

Itt egy darab kisnyugdíjas kap a vízből ilyen esetén, akkor szintén menne a felelőskeresés, oszt a tűzoltóautó vezetője lenne elkaszálva, és nem az a barom, aki odarendelte. Ilyen esetben szerintem kb. fegyver nélküli rendőrökkel meg katonai rendészettel kellene elkezdeni, esetleg civil polgárőrös/biztonsági őrös segédlettel.
Make love not Wor.

#1216 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:41

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 16:09

Az országutak mentén is ki kellene vágni az összes fát az országban  :rolleyes:

Szerintem ne rombold le a maradék tekintélyedet ilyen és hasonló bemondásokkal.

A következő az lesz, hogy gázosítsunk el mindenkit, aki nem tudja közjegyzővel ellenjegyzett módon bizonyítani, hogy képes a szén-dioxidból is megélni oxigén helyett???
Vágjunk ki minden fát, hogyne. Az oxigént meg majd előállítjuk bélgázból? Szép új világ...

Szerkesztette: *Macika* 2006. 08. 23. 16:44 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1217 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:43

Idézet: fram - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 15:57

Ezt azt jelenti, h az ő feladata szólni? Természetesen ahhoz , h szólni tudjon, tájékozottnak kell lennie, mi is várható.

Javíts ki, ha rosszul tudom, de mintha a tornádós esetnél 1 nappal előtte szólt volna  :think:

Nem azt jelenti, megis neki ugattak, hogy de miert nem szolt, amikor meg inkabb szolt es nem lett vegul semmi, akkor meg az volt a baj...van sapka, nincs sapka...de hat jobb felni, mint megijedni ugyebar.

Viszont ugylaccik szep szammal vannak akik jobban szeretnek megijedni meg ossze-vissza futkoraszni. Azert arra is kivancsi lennek egyesek babakocsival mijen agyalagyult inditatasbol mennek ekkora allat tomegbe, meg jo, hogy nem boritottak fel, es a rohangalok tapostak halalra vmi kisbabat...de az, hogy ennyi ember ne nezzen idojarasjelentest azert az sem semmi :down: :taps:

Ezentul meg majd az lesz, ha jon egy vihar vkire radol egy fa, kirugnak vkit...? Mekkora egy baromsag mar ez is...megis mit tudtak volna tenni 1 ora alatt? Es ha elolvassa az email-t akkor mi van? Semmi. Az a fa akkor is ugyanugy kidolt volna, max masra, vagy az is lehet, hogy nem talal el senkit, de ez nem biztos. Meg ha korbe is megy a helikopter, beszolnak, hogy tunes haza, mert vihar lesz, az 1.5M-bol 50-100k ember hazamegy, a tobbi meg ott all tovabb, merthat nehogyma', ha' egesz allo nap itt dekkoltam, mar csak kivarom meg ha elkezd csepegni az eso akkor is

Aaaaa...kar is ezen ragodni ennyit.

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2006. 08. 23. 16:49 -kor