HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 01:13

Idézet: SATAN - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 2:05

amugy szerintem az OMSZnek kellett volna szolnia 9 elott vagy amikor meglattak hogy ebbol bizonyosan mi lesz valami hasonlo formaban a rendezvéy szervezoinek: veszelyes vihar varhato ugyhogy fujjak le a tuzijatekot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ha kevesbe ramenosen mondjak akkor azt gondolhatjak hogy csak egy futo zapor lesz oszt kesz.
az mas kerdes hogy az idojosok ennyire meg tudtak e josolni a dolgokat. mert ez az elmelet csak akkor all ha ok ezt biztosan tudtak. es felo hogy ok sem voltak benne annyira biztosak hogy ezt megtegyek, vagy hogy bemondassak a radioba vagy valami.

Félkilenctől, akinek volt szeme láthatta, akinek volt bőre érezhette, hogy nagy vihar jön.
Az OMSZ nem nézheti. hogy mikor, ki, milyen baromságot akar művelni a szabad ég alatt.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#182 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 01:22

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 2:10

Nem tudhatjuk, milyen szerződés van közöttük.

Ha nem bukhatták volna, szerintem körültekintőbbek lettek volna.

A költségeiket akkor is meg kell térítse a megrendelő, (sőt a haszon egy részét is,) ha nem rendezik meg az időjárás miatt. Akkor megmarad a szakmai, emberi hitelük, becsületük. És még nagy mázlijuk is volt...
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#183 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 02:26

Idézet: SATAN - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 2:11

amennyiben eletveszely helyzete merul fel akkor azert csak van kotelesseguk ezt kellokeppen jelezni.
bar en nagyon nem ertek hozza.
es nagy tomeg plusz veszelyes vihar az mondhato annak, meg ha nem is ertenek aahhoz hogy a tuzijatekpetardak mekkora karokat tudnak csinalni ha elviszo oket a szel.

Én nem így látom, mivel nem kötelező bejelenteni az OMSZ-nek még egy ekkora rendezvényt sem.
A véleményüket KI LEHET KÉRNI, de alapból még csak nem is kell tudjon a meteorológia róla. Nyilvánvaló, hogy ez egy évtizedes hagyománynál más, tudni szokás róla, na de akkor sem elvárható az irányítás átvétele.
Gondolkoztál már ma?

#184 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 05:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 21:56

Nem fogok moderálni, nem vagyok abban az idegállapotban, hogy bármit is felelősen cselekedjek. Mi is otthagyhattuk volna a fogunkat, de legalábbis súlyos sérüléseket összeszedhettünk volna.

Nem kell semmit belemagyarázni abba, amit írtam. Sajnálom azokat, akik bajuk esett, nem rajtuk kárörömködtem.

Leírom mégegyszer, számomra érthetetlen, miért jó oda menni. 1x voltam, elég is volt. A nagy pénzkidobás, és rongyrázás  ünnepe.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#185 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 05:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:24

Több tíz szirénás autó volt kinn, hangosbemondókkal. A villamosmegállók egy részében is van hangosbemondó, a közlekedési eszközökről nem beszélve. Egy ilyen vihar nem csak úgy, a semmiből jön létre, Budapesttől nyugatra már tombolnia kellett. A meteorológusok nem viccből szóltak előre. Az, hogy a metneten mi mit látunk és hogy mi megy a hatóságokhoz, hivatalosan, különbözik, te is tudod.

6 körül Rábacsanaki ismerőssel telefonált a muter, aki mondta, h a "szokásos" q. nagy vihar van. Innentől nem hinném, h azok, akik direkte ezt kell figyelniük, nem tudtak róla.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#186 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 05:38

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:24

Több tíz szirénás autó volt kinn, hangosbemondókkal. A villamosmegállók egy részében is van hangosbemondó, a közlekedési eszközökről nem beszélve. Egy ilyen vihar nem csak úgy, a semmiből jön létre, Budapesttől nyugatra már tombolnia kellett. A meteorológusok nem viccből szóltak előre. Az, hogy a metneten mi mit látunk és hogy mi megy a hatóságokhoz, hivatalosan, különbözik, te is tudod.

Veszprémbe 19:30-20:00 óra körül ért el ugyan ez, én barom még felhívtam pár pesti ismerősömet, mekkora poén lenne, ha elmosná az eső a tüzijátékot...  :omg:  :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#187 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 05:40

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:30

Mondom, erről van szó!!!!!!!!!!!!
Egy bizonytalan meteo. prognózis alapján hogyan lehet lefújni egy iulyen progit?
Csak ismételni tudom önmagamat: lakhelyemen várhatóan zivi lesz holnap viharos széllökésekkel, jégesővel, etc.
Akkor ne menejek ki holnap az uccára?

Elég lett volna a rendezőknek kidugniuk a fejüket pestről. Lásd előző postom. Az a vihar már végigverte addigra a dunántúlt...  :rolleyes:

#188 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 05:45

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:49

És ha bemondják, hogy szél lesz, és eső te otthon maradsz? Mert a legtöbben nem.

Lehet, hogy az a 3 halott pont otthon maradt volna. Ők viszont ezt már nem fogják tudni elmondani...

#189 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 05:49

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:05

Nem, ez a nagy magyar valóság.

1. Nem maradhatott el, több szempont miatt sem.
2. A magyar ember ért ám az időjáráshoz is és simán ottmaradt volna az emberek java része, hidd el.

Megtartjuk ha beledöglötök is? Ugyan....  :(

#190 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 05:52

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:26

Azért arra is kíváncsi leszek, h a főpolgmester választás kapcsán ezt a szörnyű napot hányan és hogyan fogják felemlegetni.

krinyo, jöhet a szankció, de ez nem maradhatott bennem

Ő már igyekszik helyezkedni....

#191 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 05:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:48

1987 tavasza óta élek Budapesten. Azt hiszem, mindegyik tűzijátékot élőben láttam.
Nem emlékszem olyanra, aminek ideje alatt vihar lett volna.
Persze ez még csak 19 év/20 alkalom.

Lehet, hogy hülyeséget mondok, de mintha azt mondták volna a tv-ben, hogy aug 20. tüzijáték alatt még nem volt vihar sohasem.

#192 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 06:04

No, ezt nem kicsit megszívtuk. Feljöttek szüleim, plusz a 8 éves unokaöcsém, mi meg voltunk a kísérők a feleségemmel. Valahol a VIgadó és a Lánchíd között voltunk, és valami isteni sugallatnak köszönhetően csak a 2es villamos síneire mentünk rá, nem mentünk le az alsó rakpartra. Mikor elkezdett fújni a szél, szegény kissrác nagyon megijedt és azon gondolkoztam, hogyan fogom őket kivinni, mivel a korlátnál álltunk, egy aluljárónál (a sínek alatt lehetett lemenni a rakpartra). Amikor elkezdett esni az eső, és özönleni a nép, mi csak összekapaszkodtunk, negohy elsodorjon a tömeg. Viszont unokaöcsém annyira megijedt, és sírt, hogy tenni kellett valamit, úgyhogy átugrottam a korláton, átvettem, és jöttek a többiek. Bár azt nem tudom, hogy mozgássérült apám hogyan jutott át a korláton, baromi magas volt. A Sze... Pál utcánál voltunk, iszonyú embertömeg zúdult be a kis utcába, úgy gondoltam, ha bemegyünk, egyrészt elszakadunk egymástól (anyuméknak nincs helyismerete), másrészt a kicsit eltaposhatják. De muszáj volt bemenni, mert nem kaptunk levegőt, annyira esett. Összekapaszkodva próbáltunk evickélni a néhol bokáig érő vízben. Nagy szerencsénk, hogy kb. 15 percre lakunk a helyszíntől, úgyhogy valahogy sikerült hazaérni. Én még nem láttam ilyet sehol. Kilenc után pár perccel, mikor átnéztem a Nemzeti Galériára, olyan volt, mintha füstölne, úgy verte az eső, kettőt pislantottam, és mintha nyakon öntöttek volna egy dézsa vízzel. Aztán még vagy százszor. Igazából unokaöcsémet sajnálom, ez lett volna az első tüzijáték, amire feljöhetett.
Öröm az ürömben: kezemen lévő Timex kibírta, zsebemben a Siemens M65 szintén. A hátizsákban levő Canon fényképgépet még nem mertem bekapcsolni, hadd száradjon, de szerintem ő is túlélte.
Éjfélig a híreket néztem, és nyugtattam a családomat. Most meg kókadozom a melóhelyen...
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#193 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 06:05

a viharok erősségét nagyon nehéz előre megjósolni. főleg egy hidegfront érkezésekor. nem voltam netközelben hétvégén, csak tengap este, de az egyik rádióban mondták, hogy vasárnap délutánra viharra lehet számítani. hogy omsz alapján készült a prognózis vagy sem, nem tudom.

mindenesetre aki  ametnet.hu-t nézte pl, az sejthette előre , hogy ez lesz.

ps.: teljesen mindegy, szerintem akkor is ugyanennyien voltak, ha már napok óta mondogatják, hogy vihar lesz.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: -Turbo- 2006. 08. 21. 06:07 -kor

JóSebesség

#194 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 06:23

Este 1/4 9 körül kis nagylányom kitalálta, hogy menjünk mi is ki. Arra gondoltam, a Lurdy házig simán elmegyünk kocsival, onnan meg lesétálunk a Dunapartra. A terv jó volt, onnan a Nemzeti Szinház előtti térre mentünk. Odafelé sétálva még fel is tűnt, mennyire áll a levegő. Meg is beszéltük, hogy nem megyünk a tömegbe, mert igy sincs levegő. Alig kezdődött el a tüzijáték, amikor feltámadt a szél. Még örültünk is a hirtelen jött felüdülésnek. Nem sokáig.
Először pár csepp esett, aztán csak arra lettünk figyelmesek, hogy sikitozás, és jön a tömeg. Akkor még nem is esett, csak az orkán erejű szél jött. Még gondolkodtam is mit csináljunk, mert minket védett a Szinház oldala a széltől. De egyrészről elkezdett szakadni, másrészről jött a tömeg. Sikitozás, gyereksirás.....nagyon ijesztő volt. Megfogtuk egymás kezét, és szaladni kezdtünk. Amire kiértünk a nyilt térre, jött a jég, meg a por. Mindketten ujjatlan pólóban, fájt is, és ijesztő is volt. Amire a Soroksári utra értünk, annyira ömlött, hogy nem láttunk rendesen. Nagy nehezen átvergődtünk az úton ( köszönet minden autósnak, aki megállt), és futottunk tovább. Csuromvizesen visszaértünk az autóhoz, nem törődve semmivel, bugyira vetkőztünk a kocsi mellett, mert ömlött a viz mindenünkből.
Odáig a lányom még majdnem élvezte is, merthogy ennyire sz....rá még sosem áztunk, és végülis az eső majdnemhogy meleg volt.
Hazafelé viszont maga volt a rémálom. Mindenfelé kidőlt fák az úton, vagy az autókon. Olyan volt, mintha orkán söpört volna végig a városon, és mi meg utána mennénk. Akármerre néztünk, mindig sajnáltunk valakit. 30 perc alatt otthon voltunk, közben végig azon izgultunk, hogy mi vár otthon....
Nem akartunk hinni a szemünknek, hogy bár a konyhaablak kifordult a széltől, egy csepp viz sem volt a lakásban, a cicusnak meg volt annyi esze, hogy elbújjon a szekrényben.
Otthon még szomorúan hallgattuk a hireket, és hálát adtunk az összes mennyben lévő szentnek, hogy épen hazaértünk...
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#195 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 06:25

Ja, 10 körül, amikor hazaértünk, a Dózsa Műv.Ház mögött éppen elkezdődött a tüzijáték. :(
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#196 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 06:37

Országos Meteorológiai Szolgálat

2006. augusztus 20. vasárnap 12 óra

Az időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkság északi része felett ciklon örvénylik. Hatására többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, zápor. Ciklon található a Brit-szigetek felett is. Ennek hidegfrontja Dániától Németországon keresztül egészen Észak-Olaszországig húzódik, és a térségben sokfelé okoz záport, zivatart. A front mögött Nyugat,- Északnyugat-Európában változékony, az évszakhoz képest hűvös az idő, a gyakran megnövekvő felhőzetből szórványosan fordul elő zápor, zivatar, a délutáni hőmérséklet csupán 18, 23 fok között alakul. Előtte viszont a Kárpát-medence, a Balkán-félsziget, valamint a Fekete-tenger környéke fölé még igen meleg, száraz levegő érkezik. Ezeken a területeken kevés a felhő, sok a napsütés, a hőmérséklet csúcsértéke többnyire 30, 35 fok között alakul. Az említett hidegfront ma az esti órákban átvonul a Kárpát-medence felett. Hatására záporok, zivatarok várhatók, hétfőre mintegy 5-8 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Magyarország időjárása

Szombaton eleinte országszerte derült idő volt, majd délután délnyugat felől erősen megnövekedett a felhőzet. A Balaton térségében elszórtan zápor, zivatar is előfordult, de a ma reggelig lehullott csapadék mennyisége sehol sem érte el az 1 mm-t. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 33 fok között alakult. Ma hajnalra általában 16 és 21 fok közé hűlt le a levegő. Délelőtt kevés volt a felhő, a hőmérséklet 11 órára 25 és 30 fok közé emelkedett.

A Balaton vizének hőmérséklete Siófoknál ugyanekkor 24 fok volt.

A főváros külterületén szombaton a hőmérséklet napi középértéke 24,2 fok volt, ez 4,5 fokkal magasabb, mint a sokévi átlag.

Ma 12 órakor Budapesten a hőmérséklet 28 fok volt, a tengerszintre átszámított légnyomás 1017 hPa, gyengén emelkedik.

Várható időjárás hétfő estig:

Ma délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, eleinte északnyugaton, estétől már másutt is várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Hétfőn a több órás napsütés mellett már csak időnként lesz erősen felhős az ég, főként keleten és délnyugaton valószínű elszórtan zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, ma az esti órákban helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22, 27 fok között alakul.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#197 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 06:51

én szerencsére csak a tvben láttam mi történt, pedig terveb volt, hogy felmegyünk.
Részvétem...

de fehérváron se volt semmi, ott is akkora vihar volt. csak az volt a szerencsénk hogy ott a tüzijáték 22.30tól kezdődött. Mi meg egy pizzériában ültünk kb 5 percre a lakástól
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#198 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 07:01

Nem értem, minek publikus előrejelzéseket idézgetni. Az OMSZ ennél nagyságrendekkel részletesebb előrejelzéseket is produkál, a viharkövetésük is európai színvonalú.

#199 Felhasználó inaktív   RedRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 07:03

Én a Batthyányi téren voltam, feleségem munkahelyének az ablakából néztük először a tüzijátékot, utána a menekülő embereket. Hatalamas mázlival csontszárazon megúsztuk. Félelmetes látvány volt a vihar, még így is.
Borzasztó tragédia, részvétem minden elhunyt hozzátartozóinak, és miharabbi felépülést a sérülteknek.

:(
Asus P5QL-E, Intel C2D E7300, Sapphire HD4850 TOXIC, 2X1Gb Geil Blackdragon 800 Mhz DDR2, Samsung 120GB HDD, Samsung 80GB HDD, Corsair450W, Aerocool GT-1000 GOLDEN TOWER,
Samsung DVD író, ACER AL1916W.

#200 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 07:23

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 6:52

Jah, már kampány van. El kell játszani a felelős vezető szerepét. Ám, ha valaki felelős vezető, akkor nem utólag kéne okoskodni. Tudom, hogy ez egy állam által megrendelt rendezvény, de a főváros területén. A zengedélyt a tanácstú a főváros adja, így vissza is lehet vonni, akár 2-3 órával is, amikor a nyugati végeket már csépelte a vihar. Volt már rá példa, hogy elmaradt a tüzijáték.

Nem kéne...

Senki nem gondolta, hogy ilyen nagy vihar lesz.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.