HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:53

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:50

Azt nem, de a sz@rt tudják keverni rendesen :)  Tudom, akinek nem tetszik el lehet költözni Pestről... :p :D

Ja, tudom, ok szarnak a jardara is, meg amugy is... monnyanakle, mert nincs rajtuk sapka. Ha meg van, akkor azert.
De most komolyan, nem ertem, hogy ok most hogy kerultek a kepbe.  :think:

#462 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:51

Itt pár perc alatt jött ez az egész, amit továbbra sem mondom, nem azt mondtam, hogy hülye, hanem azt kell csinálni, amit mond az illetékes főbazmeg.

Jó, leirom kb tizedszer. Nem percek alatt. Kb fél napja arra tartott.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#463 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:45

Egyszóval: A nexus, a katasztrófavédelem, a rendőrség és a média, no meg Budapest vezetése is elmehet a pics@ba. Magyarázkodjanak a halottak hozzátartozóinak. Pénzéhes csürhe.

Aztán ha kb. 7 órakor lefújják, akkor tömeg max. fellázad, és ott marad ennek ellenére, hátha mégis majd lesz valami. Ha a vihar meg pont elkerüli Pestet, akkor ugyanígy lenne kurvaanyázás, hogy mert miért kellett megijedni kis nyári záportól...

Utólag marha jól lehet okoskodni, haver is felhívta Velencén tanyázó ismerősét, de másik fórumon megkaptam Győr környéki arctól, miszerint ott semmi nem volt, messziről látott villámot, 3 csepp esőt mutatóba, amjd ennyi. Pedig legtöbb vihar ráadásul Kisalföld felől jön.

Aztán össze lehet rakni.
Make love not Wor.

#464 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 12:06

Csakhogy a tragédiának semmi köze a tüzijátékhoz, mert volt már halálos baleset viharban akkor is amikor semmi rendezvény nem volt. Felewlőtlen az nem lehet akinek semmi ráhatása az eseményekre nincs.

aaa persze. ha nel lett volna tegnap tuzijatek, nem gyultek volna ossze kozel 1 millioan a pontosan a vihar epicentrumaban, mit gondolsz lett-e volna 3 halott es 250 sebesult?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#465 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:56

Ennyi okoskodást, én is akartam írni, hogy szerintem mi volt a baj, mivel én kint voltam, és átéltem az egészet, azonban meggondoltam magam. Szerintem felesleges meddő vitát indítani egy olyan ügyben, amiről el lehetne beszélni még évekig. Én jól tudtam, mivel néztem az esti híradót, hogy vihar lehet - ezt külön ki is emelték-, azonban vállaltam, kimentem, nem gondoltam én sem meg még szerintem sokan mások sem, hogy pont abban az idő intervallumban fog lesújtani a vihar, főleg ilyen mértékben. Állítom, hogy a kint lévő emberek legalább 30-40%-a nézte az esti híradót...

Szerkesztette: Socket 2006. 08. 21. 15:58 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#466 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:55

Aztán ha kb. 7 órakor lefújják, akkor tömeg max. fellázad, és ott marad ennek ellenére, hátha mégis majd lesz valami. Ha a vihar meg pont elkerüli Pestet, akkor ugyanígy lenne kurvaanyázás, hogy mert miért kellett megijedni kis nyári záportól...

Utólag marha jól lehet okoskodni, haver is felhívta Velencén tanyázó ismerősét, de másik fórumon megkaptam Győr környéki arctól, miszerint ott semmi nem volt, messziről látott villámot, 3 csepp esőt mutatóba, amjd ennyi. Pedig legtöbb vihar ráadásul Kisalföld felől jön.

Aztán össze lehet rakni.

Több városban lemondták, akkor csak a pesi olyan állatfajta aki nem fogja fel? Vagy csak a nagyobb tömeg miatt gondolod?  :think:

#467 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:53

mondod te, aki bevallottan slager/danubiust hallgattal - na ennyire voltal kepben. bravo. es sajnos nem eloszor fordul elo, hogy adminkent szemlyeskedsz :(

Meghalgattam a Petőfit, 19-20 órás hírekben nem adták elő ilyen drámaian a dolgokat, hogy ez fog majd történni. Kb. mikor volt időjárásjelentés, ami durva dolgokról mesélt?

Másrészt olasz felől jött rendesen, ismerős du 3 felé járt Graznál, este 20h felé meg Velencében olaszban, aztán viharról ott sem nagyon számoltak befelé... Továbbra is mondom, ha pánikot keltenek, meg rendőrökkel szétveretik a tömeget, aztán ez a kis 15 kilométer átmérőjű vihar pont elkerüli Pestet, akkor most kit szapulnátok? Városvezetést meg katasztrófavédelmet, mert bedőlt az ajánlásnak, vagy a MET-et, mert csak kb. 90%-os eredménnyel lehet előre saccolni?
Make love not Wor.

#468 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:59

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:57

Több városban lemondták, akkor csak a pesi olyan állatfajta aki nem fogja fel? Vagy csak a nagyobb tömeg miatt gondolod?  :think:

Nyilvan. Ekkora tomeg + a mentalitas, amit mar feljebb vazoltunk egy paran, azt eredmenyezte volna, hogy a tomeg donto tobbsege ottmarad.

#469 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:58

Meghalgattam a Petőfit, 19-20 órás hírekben nem adták elő ilyen drámaian a dolgokat, hogy ez fog majd történni. Kb. mikor volt időjárásjelentés, ami durva dolgokról mesélt?

Másrészt olasz felől jött rendesen, ismerős du 3 felé járt Graznál, este 20h felé meg Velencében olaszban, aztán viharról ott sem nagyon számoltak befelé... Továbbra is mondom, ha pánikot keltenek, meg rendőrökkel szétveretik a tömeget, aztán ez a kis 15 kilométer átmérőjű vihar pont elkerüli Pestet, akkor most kit szapulnátok? Városvezetést meg katasztrófavédelmet, mert bedőlt az ajánlásnak, vagy a MET-et, mert csak kb. 90%-os eredménnyel lehet előre saccolni?

Igazad van! Mennyivel rosszabb lenne, ha most szidnánk őket, viszont életben maradt volna az a 4 ember.  :rolleyes: Szörnyű!

#470 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:01

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:17

No ennek is a végére (á, dehogy is) értem. A bő 12 oldalon kétszer láttam félig leírva, de akkor majd én: mit csinált a katasztrófavédelem? Közben/utána azt, amire erejükből telt, nem ezzel van bajom. Előtte, emberek! Nem szurkolok a tévévetélkedők résztvevőinek és nem vitatkozok a képernyővel, de tegnap éjjel majdnem beszóltam Dobsonnak. Hogy mer olyat mondani, amit itt is többször idéztetek tőle? Nem kaptak tájékoztatást az OMSZ-től. Könyörgöm, valóban az a dolguk, hogy a postaládájukba bedobott pergamentekercsről felolvassák a híreket? Láttuk, a nyilvános tájékoztatásokban is szerepelt a viharos szél. Nem volt egy ember náluk, akinél ez megbillentette a haragot odabent? Ki az, aki nem merte bevállalni a lefújás népszerűtlen lépését? Ki az, aki később félt szólni a tüzijáték irányítóinak, hogy szakítsák már félbe? (Nem volt lehetőség leállítani? Kikapcsolom a vezérlő elektronikát, áramtalanítok, elvágom a kilövést - és a későbbi robbanásokat - indító drótot.)
Az OMSZ vészjelzése hat és hét között érkezett. A hangosítás a helyszínen volt. Az elektronikus médiumokon keresztül közzétenni és elmondani a már ott lévőknek illetve később a frissen érkezetteknek emberi módon, hogy mi várható, és ezért a biztonságuk érdekében a tüzijáték akkor este elmarad. Ki az a szülő, aki erre nem indul haza vagy legalább biztos helyre?
Döbbenet. A vezetői, az erkölcsi, az emberi része egyaránt.

Nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy nincs/nemvolt a rendezvenynek evakualasi terve. a vihar utan meg fel oraval is teljes volt a kaosz es a zurzavar, a rendorok ossze-vissza lezengtek az utcan, a mentok alig/nem birtak megkozeliteni a sulyos sebesulteket, satobbi, satobbi, satobbi. Dobsoneknak fingjuk nem volt arrol, hogy mit kellett volna csinalni. Ez a fo gond... Miutan negyed 11-re kezdett a tomeg kicsit oszlani, akkor keztek valamicsket csinalgatni.

#471 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:02

Üdv!

Tegnap este én is ott voltam a tömegben. A Márc. 15. téren álltunk egy baráti társasággal. Kb. a tüzijáték 3. percében hívott anyám Budaörsről, hogy ott emberetlen vihar tombol és azonnal keressünk menedéket, ha jót akarunk! Ezt el is mondtam a többieknek és kihasználva ezt a 2 perces fórt, besétáltunk az Erzsébet híd alá (Pesti hídfő). Embertelen vihar kerekedett másodpercek alatt! Az emberek sikoltoztak, üvöltöttek, a szél fütyült. Én nem is az esőtől féltem, hanem inkább a széltől, ill. az emberek viselkedésétől, ahogy bepánikoltak. A csöpp kis 95kilómmal majdnem elsodort a szél. Természetesen a híd alatt is bőrig áztunk, mert vízszintesen jött az esőfüggöny. Reszketett a s*ggem a hidegben és jött a pofámba rendesen a jég. A cipőm klaffogott a víztől, sőt egyik csajszi hajából még a szintezőt is kimosta az ár. (Vörös lett a fehér széldzsekije)  :omg:  Ami nálam kicsapta a biztosítékot, hogy ezalatt folyamatosan lőtték a hídról a rakétákat, ill. nem kapcsolták vissza a közvilágítást!  :mad:  A híd alatt megvártuk, míg kicsit lecsendesedett a vihar. Borzalmas állapotok uralkodtak! A Petőfi szobornál lévő templom cserépdarabjai végig az Erzsébet híd felhajtóján; elhajlott esernyők és otthagyott babakocsik hevertek szerte-szét.  :(  Remélem ebből az esetből tanult az a pár sz@rházi, aki 2Ft-ért is megd*gná az annyát! Szemétládák, képesek több százezer ember testi épségével, _ÉLETÉVE_ játszani a pénz miatt!  :mad:  Remélem _KOMOLY_ felelősségre vonás lesz, s fognak majd hullani a fejek (magassabb körökben is)! Bár itt, abszurdisztánban...  :(

OFF: Szvsz ugyan az lesz a szitu a felelős keresésénél, mint a Combino ügyben. Azaz körbemutogatás. Miindenki a másikra mutogatva hárírja el magáról a felelősséget!  :mad:

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2006. 08. 21. 16:05 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#472 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Jah! És az autósok milyen rém bunkók voltak, autóval, tömegben...
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#473 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:59

Nyilvan. Ekkora tomeg + a mentalitas, amit mar feljebb vazoltunk egy paran, azt eredmenyezte volna, hogy a tomeg donto tobbsege ottmarad.

Ez szomorú.

#474 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 17:01

Nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy nincs/nemvolt a rendezvenynek evakualasi terve.

Meseld mar el, hogy te hova evakualsz ennyi embert.

#475 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:21

Megis mit vartal? Uvoltsek a telefonba, hogy egy kapualjban aznak, a tobbi emberrel egyutt? Sokra nem mentel volna ezzel az infoval.

Krinyo

persze hogy nem. igy meg soskaknak az eselyuk sem volt meg arra, hogy feleosen donthessenek.

#476 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:08

Nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy nincs/nemvolt a rendezvenynek evakualasi terve. a vihar utan meg fel oraval is teljes volt a kaosz es a zurzavar, a rendorok ossze-vissza lezengtek az utcan, a mentok alig/nem birtak megkozeliteni a sulyos sebesulteket, satobbi, satobbi, satobbi. Dobsoneknak fingjuk nem volt arrol, hogy mit kellett volna csinalni. Ez a fo gond... Miutan negyed 11-re kezdett a tomeg kicsit oszlani, akkor keztek valamicsket csinalgatni.

Pár négyzetkilométeren várakozó milliós tömegre, többszáz szűk utcára és százegynéhány(?) rendőrre (hogy a vihar körülményeit, mint egy evakuálási terv alapelemét ne említsem) kimenekítési tervet készíteni? Példaként: egy stadion százezres tömegét csak úgy lehet nagyobb káosz nélkül elvezetni, ha pl. fix kordonokkal szűk sorokba kényszerítjük őket. Ez ilyen terepen kivitelezhetetlen. Nincs az a terv és kivitelezés, ami ilyen szűk helyről szétrobbanó, az elemek elől menekülő, gondolkodásra képtelen tömeget irányítani tudna. (Az egyértelműség kedvéért: nem az egyes embereket szólom le ezzel, klasszikussal szólva a tömeg több, mint a résztvevőinek összessége.)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#477 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:09

"Az nem igaz, hogy senki nem szenvedett kárt a pirotechnikai eszközöktől. A lehulló rakétákból kilövellő forró szutyok több embert eltalált, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem vakult meg és nem szenvedett égési sérüléseket senki"

Ez egy Nobel díjas megállapítás! Kárt szenvedtek emberek, de vajon hogyan ? Az orvosok nem láttak égési sérültet. Csak vágott sebeket láttak el amik a tetőről meg ablakokból lehulló törmelék okozott.

#478 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:10

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:45

Csak ámulok és bámulok, hogy mennyi baromságot hordanak itt össze egyesek. :omg:

Amúgy tegnap este, amikor itt Fehérváron és környékén végigsöpört a vihar, felhívtam a budaőrsi unokaöcséméket, hogy ki ne menjenek a tüzijátékra. Ugyanis én, mint laikus csupán a tapasztalataim alapján tudom, hogy ha a Balaton irányából jön valami zúzás, az tuti (legalábbis 90%), hogy Pestet is eléri. Szóval mondta az unokaöcsém, hogy, hogy már kint vannak. Erre mondtam, hogy most rögtön húzzanak haza. Kicsit ellenkeztek, de aztán beleegyeztek és hazamentek. Nemrég hívtak a szülei, hogy megköszönjék, hogy hazazavartam őket. Pedig még csak meteorológus, se' nem főszervező, se' nem akárki nem vagyok. Egyszóval: A nexus, a katasztrófavédelem, a rendőrség és a média, no meg Budapest vezetése is elmehet a pics@ba. Magyarázkodjanak a halottak hozzátartozóinak. Pénzéhes csürhe.

:up:
Ha Dobsoneknak ennyi eszuk lett volna legalabb, akkor moa 3-mal tobben elhetnenk :respect:

#479 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:10

Nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy nincs/nemvolt a rendezvenynek evakualasi terve.

Egy stadionban még meg lehet csinálni, de könyörgöm, nyílt utcán tömeg volt, meg 1millió ember. A frekventáltabb helyeken meg hidakon ugye megmozdulni nem lehetett.

Mit tudsz csinálni ennyi emberrel? Legközelebb tüzijátékre kivezényled a hadsereget, aztán aki nem fegyelmezetten vonul le a hídról, meg viítozik, pánikol, azt puskatussal orrbaverik, hogy kussoljon?

Vagy előre kijelölni X emberes állóhelyeket, hogy köztük el lehessen férni a mentőnek, tűzoltónak, meg kommandírozni a rendőrnek, meg ha szellősen állnak, akkor lehet merre szaladni?

Mint a mesében, én pár száz főnél nagyobb tömeget még nem koordináltam, meg azt is békeidőben, de vaze, nem tudom mit lehetne Velük csinálni ha megindulnak. Mert itt az volt, megindultak.
Make love not Wor.

#480 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:11

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:47

Es ha lefujjak, akkor ki kezeskedik erte, hogy nem ugyanez vagy hasonlo tortenik? Esetleg rosszabb?

visszaterunk az alapveto kerdesre... Hol volt az evac plan?

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »