Érdekes, kipróbáltam.
Irányítás és autók mozgása az saints row szint. ami meglepő mivel az unreal engine egész jó járműfizikát tartalmaz alapból, azt ennyire elqrni már tehetség kell. Még csak arra nem jöttem rá, hogy két tökegyforma autó miért viselekdik egész másképpen.
De ami a röhej csúcsa az az airjack, amikor dízelarcú barátunk menet közben átugrik egy 20m-re levő másik autóba.
Aztán a másik a vehicle melee. szóval itt nem úgy működik, hogy nekimész a rosszfiúk autójának az nem jelent semmit, hanem külön gomb van amit használni kell, mikr melléérsz és akkor fúdenagyon jó lesz.
A grafika, vicc kategória kb 5 éves szint. Designer biztos szabadságon volt amikor csinálták, ugyanis a város összes utcája egyforma az összes útkanyar egyforma, az összes negyed egyforma. Szóval nem szimplán a grafikai megvalósítás rossz, az egy dolog, hanem az, hogy nincs is benne semmi tartalom. Pl a városban közelekedő autókat 5 típus alkotja kb, de lehet tévedek és csak 4, mert most többet nem tudok felidézni négynél.
A párbeszédek tényleg röhejesek, a legtöbb szereplő még elmegy. De dízel bácsi olyna átéléssel mondja a szövegét mintha legalábbis teadélutánon lenne.
Ami szintén közröhely tárgyát képezheti az a tény, hogy az irányítás nem konfigurálható, két alapbeállítás van, ami közül választani lehet, mondanom sem kell mindkettő kacskakező gnómoknak ajánlott. De ha már nem állítható legalább próbáltak volna lemásolni valami elfogadható kiosztást. Méghogy kézifék = alt.

Persze másik kiosztásban már space a kézifék csak az összes többi kontrol kerül olyan elvetemült helyekre amivel vallatni lehetne hosszas használat után.
És a történet, se füle se farka, csináld ezt csináld azt, de hogy mit miért meg minek, meg egyáltalán wtf I'm doing here, arról szó sincsen. Eddig 5 küldetést csináltam meg és eddig fogalmam sem volt egyikről se, hogy miért csináltam. A legviccesebb az volt, amikor elkezdenek telefonon dumálni, hogy most megölnek és elküldenek dobozban usákiában, és a képernyőn meg a küldetésben én üldözöm őket és nekem kell megölni őket wtf?
Ja még az irányításra visszakanyarodva, nem tudom hol laknak a játék fejlesztői de úgy látszik arrafelé nem szokás a fék az autókban ugyani a játékban egyetlen egyben sincs. Ha elkezdem nyomni, annyi történik, hogy kormánymozdulatra össsze vissza drifetlni kezdek mint valami idióta, de lassulás az kb annyi sincs mint motorfékkel lehetne. A kézifékkel lehet valami lassulásszerűt előidézni amúgy semmi. Ja és nyugodtan vezetni lehetetlen. Ugyanis kis sebességnél esküszöm irányíthatatlanabb és kiszámíthatatlanabb az autók viselkedése mint száguldozás közben. Pl álló helyzetben gázt adva és kormányozva azonnal elkezd össze vissza pörögni.
Mindaz alapján amit tapasztaltam, ez egy budget játék minőségét hordozza kb. Amik 990-ért debütálnak tecsóban az alsó polcon. Ha budget játék lenne azt mondanám dicséretes próbálkozás, és van remény a fejlesztők számára az alagút végén. De aki ezt komoly játéknak akarja eladni ill annak szánta, annak rossz hírem van ugyanis az én diagnózisomban legalábbis komoly elmebaj állapítható meg.
verdikt: 0/10
UI: először 2/10-et akartam adni, de aztán elkezdtem gondolkozni, hogy mégis milyen pozitívum vagy jó dolog volt benne, de rögtön rájöttem, hogy semmi.
Aki ilyen stílusú játékot akar, játszon GTA4-el, vagy a driver széria bármelyik részével, vagy akár még saints row-al is abban legalább van fun factor. De ez, ha tehetném még az arányomból is visszakövetelném ezt a 7.5 gigát, nem tudom mit tennék, ha ezért fizettem volna 8000-ft-ot.