router beállítás
Elküldve: 2006. 09. 04. 17:21
Felinstalálom a routert, ezután kapcsolódni akar az SMC oldalra mert valamit regisztrálni akar de nem tud kapcsolódni.
Az internet explorer nem tudja megnyitni azt az oldalt ahol regisztrálni akar.
Mit kellene tennem, hogy működjön ?
Elküldve: 2006. 09. 04. 22:10
Idézet: origo111 - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 17:21
Na már itt megbukott a dolog. Sajnos adnak mindenféle hülye CD-ket a routerekhez, amitől a felhasználók úgy érzik, hogy telepíteniük kell, mert attól fog menni a router. Nem tudom pontosan mit telepíthettél, de egyrészt egy szoftver telepítése még messzemenően kevés a router működéséhez (mindazonáltal szükségtelen is), a termékregisztráció pedig kb. csak arra jó, hogy az SMC elárasszon téged ajánlatokkal. Tehát ne aggódj, a regisztráció nem feltétele a router működésének.
Ne telepítsél semmit, hanem vedd elő a kézikönyvet, nézd meg, hogy milyen címen érheted el a router webadmin felületét, aztán ott állítsd be a routert. Utána menni fog.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2006. 09. 04. 22:17
Legalabbis a mostanaban altalam latott Linksys meg Zyxel-eken is annyi.
Szoval adsz a gepnek teszemazt egy 192.168.1.2-ot, 255.255.255.0-as netmaszkkal, aztan IE-bol ralepsz a 192.168.1.1 cimre, akkor bejon a router konfig oldala, amit utana ugy konfigolsz, ahogy tetszik.
Elküldve: 2006. 09. 05. 04:07
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2006. 09. 05. 07:15
állítsd dhcp-re a hálókártyádat. a routerekben gyárilag fut a dhcp szerver, igy fogsz kapni ip-t a router tartományából. hogy éppen mit is, xp/2000 alat parancssor, majd ipconfig /all.
a kapott ip-t az ethernet kártyád kapcsolatánál látod, a maszkkal együtt. a router cime, ahol konfigurálni tudod, az pedig az alapértelmezett átjáró. na azt az ip-t kell beírnod az ie-be vagy tűzrókába. majd belépés+konfigurálás
ez a módszer persze csak akkor működik, ha a hálóban csak 1 dhcp szerver van, azaz a konfigurálni kívánt routeré. w98/wme alatt winipcfg-t kell indítanod, majd kiválasztani a hálókareszt. ott is megadja az alapértelmezett átjárót (gateway).
György
a cd-ken ált marketing anyag van csak, esetleg egy olyan sw, ami megkeresi a router-t a hálón (mac address, aktuális ip alapján, egy saját protokolon keresztül...)
Elküldve: 2006. 09. 05. 10:06
Idézet: KGy - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 7:15
állítsd dhcp-re a hálókártyádat. a routerekben gyárilag fut a dhcp szerver, igy fogsz kapni ip-t a router tartományából. hogy éppen mit is, xp/2000 alat parancssor, majd ipconfig /all.
a kapott ip-t az ethernet kártyád kapcsolatánál látod, a maszkkal együtt. a router cime, ahol konfigurálni tudod, az pedig az alapértelmezett átjáró. na azt az ip-t kell beírnod az ie-be vagy tűzrókába. majd belépés+konfigurálás
ez a módszer persze csak akkor működik, ha a hálóban csak 1 dhcp szerver van, azaz a konfigurálni kívánt routeré. w98/wme alatt winipcfg-t kell indítanod, majd kiválasztani a hálókareszt. ott is megadja az alapértelmezett átjárót (gateway).
György
a cd-ken ált marketing anyag van csak, esetleg egy olyan sw, ami megkeresi a router-t a hálón (mac address, aktuális ip alapján, egy saját protokolon keresztül...)
Ezeket a számsorokat csak simán IE-be kell beírni www. nélkül ?
Elküldve: 2006. 09. 05. 10:17
György
Bocsi de ezekhez nagyon analfabéta vagyok.
Hova kell írnom ezeket a címeket és jelszókat ?
Elküldve: 2006. 09. 05. 10:20
György
Esetleg valaki aki nagyon benne van ebben a témában nem tudna adni egy telefonszámot és én szívesen felhívnám mert úgy szerintem sokka gyorsabban menne a dolog.
Már az őrületbe kerget ez cucc.
Elküldve: 2006. 09. 05. 11:03
Egyedül a tűzfalat nem aktiváltam de mégsem csatlakozik a netre.
Mi lehet a probléma ?
Elküldve: 2006. 09. 05. 20:24
Idézet: origo111 - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 11:03
Egyedül a tűzfalat nem aktiváltam de mégsem csatlakozik a netre.
Mi lehet a probléma ?
A konfigból a legfontosabb, hogy a router a megfelelő technikával (PPPoE, DHCP, Fix IP, stb.) és név/jelszó párossal (ha kell) csatlakozzon a netre. Ha ezen beállítás megvan, ellenőrizd le a Status oldalon, hogy a csatlakozás tényleg létrejött-e. Legtöbb felhasználó ott szokta elrontani, hogy a felhasználónév után nem teszi ki a szolgáltató nevét, vagy kitölti a szolgáltató megnevezésére fenntartott mezőt is. (Amit nem szabad, ha a felhasználónévben már benne van loginnév@szolgáltató.hu formában.)
Hülye kérdés, de szűrjük ki mint lehetséges hibaforrást, hogy a netet a WAN portba dugtad? Valamint - ADSL esetén - a WAN portból egy UTP kábel először az ADSL modembe megy és csak utána a telefonhálózatra? (Egyszóval a WAN LED jelez?)
Elküldve: 2006. 09. 06. 10:46
Viszont mára eljutottam oda hogy villog a két led a hálókártyámon tehát elvileg működik de a progit amit kaptam hozzá nem jelzi ki, hogy adná a jelet. ( az ikonja is csak pirosan világít )
Tegnap még szépen kiírta a jelerősséget meg zölden és pirosan villogott az ikonja.
Mára már ezt sem tudom beállítani hiába instalálom újra és újra a kártya driverét.
Elküldve: 2006. 09. 06. 11:42
A gép azt írja ,hogy megfelelően működik de viszont jelet nem ad.
Az 54 Mbit helyet is csak 1 Mbit-et ír ki ha rákattintok az ikonjára.
Kivagyok agyilag.
Nem gondoltam volna ,hogy ez ilyen tökölős meló.
Tegnap legalább működött a kártya. ( írta is hogy 54 Mbit-tel ketyeg )
Nem lehet ,hogy elcsesződött benne valami ?
Nem étek hozzá de már milliószor újra instaláltam is semmi eredmény.
Elküldve: 2006. 09. 06. 12:24
Idézet: origo111 - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 11:42
A gép azt írja ,hogy megfelelően működik de viszont jelet nem ad.
Az 54 Mbit helyet is csak 1 Mbit-et ír ki ha rákattintok az ikonjára.
Kivagyok agyilag.
Nem gondoltam volna ,hogy ez ilyen tökölős meló.
Tegnap legalább működött a kártya. ( írta is hogy 54 Mbit-tel ketyeg )
Nem lehet ,hogy elcsesződött benne valami ?
Nem étek hozzá de már milliószor újra instaláltam is semmi eredmény.
routert configolni tilos wlan-ről. mindig, csak utp-n szabad, mert ha cinfig közbe megyszakad a jel akkor akár mehet is a kukába a routered
Elküldve: 2006. 09. 06. 19:54
Nem hajlandó fellépni, félúton töltés közben kiírja ,hogy nemtalálja az oldalt.
Elküldve: 2006. 09. 06. 19:54
Tönkre nem megy a router még linkszakadás esetén sem, esetleg a nagyon gyengén megírt firmware-ek leakadhatnak tőle, azon meg egy reset segít.
Elküldve: 2006. 09. 07. 05:32
Kábellel csatlakoztatva simán megy a net csak a webadmin oldalt nem tudom lehívni , hogy beállítsam a rádiós részét a dolognak.
Elküldve: 2006. 09. 07. 10:53
Idézet: origo111 - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 6:32
Kábellel csatlakoztatva simán megy a net csak a webadmin oldalt nem tudom lehívni , hogy beállítsam a rádiós részét a dolognak.
Szia!
Először is, egyetértve a többiekkel, routert konfigurálni nem szabad WLAN-on keresztül. Firmware-t frissíteni meg pláne. A gyári beállításokat úgy állíthatod vissza, hogy megkeresed a router dobozán a reset gombot, valahol hátul lesz, a csatlakozók környékén. Nem nehéz megtalálni, egy kicsi lyukat kell keresni. Egy golyóstollal, vagy biztosítótűvel be tudod nyomni. Ezt legalább 10 másodpercig (de lehet, hogy tovább?) lenyomva tartod, utána felengeded. Ezt követően az eszköz újraindul, és visszaállnak a gyári alapbeállítások. Így már vezetékes kapcsolattal (!!) be kell tudnod lépni a webadmin felületre.
A gépen ne állíts be fix IP-címet, mivel már korábban is említették, hogy a DHCP kiszolgáló alapból fut a routeren, így az ki fog osztani a gépednek egy olyan IP-címet, ami biztosan a router alhálójában van.
Namost, nem igazán említetted eddig, hogy pontosan milyen típusról van szó. Mi egy 7004VWBR típusút állítottunk be nem rég, hát megmondom őszintén, az a modell tiszta sz*pás volt... iszonyatosan gyenge a Wireless része, de egyébként, mint router, egészen tűrhető. Állandóan szakadozott a jel, már 5-6 méterre a routertől, tiszta rálátással is! A WEP kikapcsolása némileg segített ezen, javaslom neked is, bár a biztonság szempontjából nem biztos, hogy jó ez. (MAC-szűrést, SSID elrejtést tessék használni! Ez a minimum!)
Ha vezetékes kapcsolatról sem tudod rendesen konfigurálni a routert, akkor lehet, hogy a gépeden nem oké valami...
Üdv:
Gergő
Elküldve: 2006. 09. 26. 12:15
A segítségeteket szeretném kérni. (Sajnos nagyon kezdő vagyok ebben a témában is, így megpróbálok mindent leírni, biztos ami biztos)
Chello-s internet kapcsolattal rendelkezem, meg szeretném osztani a hálózatot a PC-m és apám laptopja között. Mindkét gépen XP van, viszont apám gépén él egy rendszergazdai jogkör, azaz bármilyen programot próbálok telepíteni, egy idő után kiírja, hogy nincs jogom hozzá és kilép. Hozzáteszem a telepítő cd használatánál ez eddig nem fordult elő, de erről majd később.
Nemtudom van e jelentősége, de 512-es netem van , ami jelenleg még korlátozva is van,mert a limitet túlléptem.
Tehát a telepítés. Találtam egy leírást a neten: http://www.smc-router.fw.hu/.
Ez alapján elvégeztem a telepítést, minden a legnagyobb rendben volt, a PC-n üzemelt a net.
Viszont egy szó sincs arról,hogy a másik géppel amiről neteznék(laptop), azzal mit kéne csinálni. Ott is kell valami beállítást végezni, avagy már működnie kéne a netnek?
Egy dolgot próbáltam beraktam a telepítő cd-t a laptopba, majd szerencsés esetben kiírta egy kisebb várakozás után,hogy csatlakozott a routerhez, de net persze akkor sem volt…
Elnézéseteket kérem, ha hülyeségeket írok, de teljesen amatőr vagyok ezen a területen.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Elküldve: 2006. 11. 30. 15:49
adott egy D-link DSL-360T modem ez összevan kötve crosslink kábellel egy Linksys befsr41 rooter-el a rooterhez pedig csatlakozik 2 gép sima kábellel. Müködik is az egész wan mindkét gépen net. Namármost a probléma az hogy nemtudom elérni a rooter adminisztrációs felületét...axondja nincs ien oldal...
Mi lehet a gond?? nemigazán értek hozzá,ugyhogy nincs 5letem....
help,help,help!!!!

Súgó
A téma zárva.