Hallom a biteket áramlani Proci serceg
Elküldve: 2006. 09. 12. 06:47
Viszont olyat már hallottam többször is, hogy a hangkárty elektronikája volt megfelelően gagyi, és a hangszórókból igen szépen kijött a busz hangja.
Elküldve: 2006. 09. 12. 10:39
Idézet: Tron65 - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 6:47
Viszont olyat már hallottam többször is, hogy a hangkárty elektronikája volt megfelelően gagyi, és a hangszórókból igen szépen kijött a busz hangja.
Igen a hangkártyás dologról én is hallottam, havernak van ilyen problémája. Igaz az nem kártya csak integrált hangchip. (ha jól tévedek)
Nos esetemben mind a hang mind a video integrálva van.
Valószínű az lesz, hogy készítek majd pár fotót az alaplapról különböző szögből és felszereltséggel......
Ha megvan közzéteszem majd itt a linket. Talán így konkrétabb lesz a dolog.
(Sebészkonferencia.
Szerkesztette: chi_78 2006. 09. 12. 10:42 -kor
Elküldve: 2006. 09. 12. 14:52
Elküldve: 2006. 09. 13. 06:52
Idézet: Pitbull - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 14:52
Úgy látszik te csak ilyen hibás gépekkel találkoztál.....
Én meg eddig csak olyannal ami nem "ciripelt". (Pedig nem kevés géppel volt dolgom......)
Amúgy is nem a meglepődésen van a hangsúly (én az informatikában már semmin nem lepődök meg), hanem az ok keresésében, a lehetséges megoldás megtalálásában.....
Elküldve: 2006. 09. 14. 15:26
Idézet: chi_78 - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 7:52
Én meg eddig csak olyannal ami nem "ciripelt". (Pedig nem kevés géppel volt dolgom......)
Amúgy is nem a meglepődésen van a hangsúly (én az informatikában már semmin nem lepődök meg), hanem az ok keresésében, a lehetséges megoldás megtalálásában.....
HP DC7600?
Nekem is ilyen van és szintén zenész - ciripel!
Illetve surrog... vagy e kettő keveréke, némi nyikorgós felhanggal.
Először a winyóra gyanakodtam, de a hang egyértelműen az előlapi szellőzőrostély mögül jön, ahol a proci van.
Viszont csak akkor hallom (többnyire), amikor a winyó is dolgozik.
Elküldve: 2006. 09. 14. 15:37
Szerkesztette: Dextrose 2006. 09. 14. 15:38 -kor
paranormal.hu
Elküldve: 2006. 09. 14. 22:16
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 18:33
upd. ha a rezcsoben legbuborek kering akkor azt altalaban tormbitanak hivjuk.
Az idézett Intel lapon meg is figyelhető a tekercsek menete és a ferritmag között ragasztóanyag, amivel a magot helyben tartják (idővel ki is rezeghetne onnan, a ferritet nem szabad szorosan tekerni, mert törik) és a meneteket rögzítik. Ha a tekercs ciripel és mondjuk nem a közelében lévő kapacitások, azzal sokat nem lehet tenni, a ferrit mag főleg erősen kihegyezett méretezéskor esetleg előforduló repedése lehet zenélés alapja, de maga a zenélő tekercs nem azt jelenti, hogy el akar halni. A repedt ferrittel sincsen semmi gond, amíg a helyén marad.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 09. 15. 06:18
Idézet: Tron65 - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 7:47
Igen, ez sajnos létező dolog, én annó mennyit szoptam evvel IC7ben integrált hangkarival...
aztán csere 5.1 Live-ra és lőn csendesség
Elküldve: 2006. 09. 22. 19:57
Elkezdte egy hete, hogy a proci korul valami "cicereg". Meg van az a tipikus cd hang, amit silanyabb meghajtoknal lehet neha hallani, mikor leall a cd forgasa - az a csuszasszeru hang. Ad meg ehhez hasonlot is, csak persze itt halkabb - de azert kelloen hangos, hogy zavarjon. Nem tudom jobban korulirni.
A hang nem folyamatosan, hanem szakaszosan. Nincs egyenes aranyban a terheles novekedesevel. Talan a hdd mukodesevel hozhato a leginkabb kapcsolatba. Ha tolt, akkor az esetek 90%-ban akkor kezdi el. De mondom, van olyan, amikor uresjaratban is elkezdi. Hangkartyat tiltottam mar, probaltam csak hdd, vga parossal is, csak eger, bill. Nem hozott valtozast.
Kondik hibatlanok, minden az atlagnal is huvosebb. Tapogattam ossze vissza a hazat, ventilatorokat, nem mechanikai zaj (rezges, stb).
Tap egy chiftec 300W-os. Teljes terhelesen is langyos levegot fuj ki (persze ettol meg erolkodhet, ez csak az en elkepzelesem, hogy nem erolkodik). Van ket optikai (dvd-iro, cd-iro), tv-tuner, plusz halokartya, 3gb ram, 3ghz-s prescott, meg egy kis 80-as hdd. Meg egy ati9550-es vga. Nincs tuning, mert munkara van hasznalva.
Otletek?
Elküldve: 2006. 10. 03. 09:15
Idézet: chi_78 - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 8:33
Nekem pont ugyanezt csinálja (csinálta).
Az előző konfigommal is, ahol a lap és proci eltért (sőt, jelenleg más ram is van benne), és a mostanival is.
Közös csak a VGA, táp és HDD, de utóbbi kettőt kizárnám; HDD-nek nem ciripelő hangja van, táp pedig el van szeparálva a ház tetején (házon kívül)... a hang pedig bentről jön. Kondikra gyanakodtam, illetve ramra... de ezek mind kizárva a lap és ram csere miatt. Maradt hát a VGA (X1800).
Sőt újabban megfázott a routerem is, az is veszettül ciripel... szerencsére elnyomja a gépemet
Ja egyébként a TFT monitor is maradt, és talán annak lehet még (néha egyértelműen onnan hallatszik, máskor meg inkább a házból
Én azt ajánlom, ne foglalkozz vele, mert csak beleőrülsz a keresésébe (aztán kiderül, h nem is volt, csak halucinálunk
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS
Elküldve: 2006. 10. 03. 18:27
én azt hittem, hogy nálam ez a sercegő hang a tápból jön, de mint kiderült (most vettem észre), az alaplap felől jött a zaj.
de ezt csak akkor csinálja, amikor húzom a procit, főleg 3ghz felett, teljes terhelésnél.
létezik hogy a deszkámon kezd beszarni a CPU tápáramkör?
Elküldve: 2006. 10. 04. 14:02
Jó kis totyik
Tekercsek, kondik ciripeléséről... Nekem az X800asaim mentek az agyamra ezzel; de felrakott házoldallal általában már nem lehetett hallani (hja, van benne anyag); meg a kopó rotor a pumpában is segített neki
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2006. 10. 04. 14:25
Cégemnél szereztünk egy Cisco 7111 uBR-t (kábeltévés headend, netszolgáltatáshoz), ami két napig működött is, halk ciripelés melett. Kis idő után azomba kezdtek leszakadni az előfizetők modemei. Kis keresgélés után cisco-ék oldalán megtaláltam egy kiadványt mely szerint szeptemberig kicseréleik az összes ilyen ezközt egy hibás kondi miatt. Ez sajnos már szeptember után volt, ezért megírtam nekik, hogy adják meg a kondik helyét és én elintézem. Persze a kis ember mi a f*szt akar dumával leráztak. (itt megjegyezném elég inkorrekt dolog volt ez tőlük) Na mind1 a leírásukban annyi volt, hogy 6 bulk kondi forditva került fel a helyére. Megkerestem a kondikat, amelyikből pont 6 darab volt és kicseréltem, azóta tökéletesen működik a dolog, és kb. 900eFt nem a kukába került.
A lényeg lényege az, hogy a kondik egy idejig még betöltötték a szerepüket fordított polaritással is, viszont egy-két hetes klíma nélküli használat után kiszáradtak, és a közelükben lévő tekercsekben hallható hangokat gerjesztett.
Nem mondanám, hogy fordított polaritással rakják föl az alaplapokra a kondikat, de a régi Abitoknál gyakran előforduló kifolyás és feldagadásból következtetve szinte biztos, hogy nem méretezik túl ezeket az alkatrészeket. Ezet még tetézheti a magas hőmérséklet is...
Persze lehet sok más is, én ezekkel találkoztam és persze az is lehet, hogy nincs igazam.
Elküldve: 2006. 10. 06. 18:48
Idézet: CegePetike - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 15:25
Igazan profi nem nyult volna hozza, foleg ha uj, es van ra gari.
Ha cserelni akarjak (vagy kell) kuldjek ki elore az ujat, s te majd visszakuldod. Konfig masolas, bekotes gyorsabban ment volna mint a kondicsere. Ha pedig szolgaltatokent nem ilyen support-od van, akkor majd megtanulod.
Nem arrol hires a Cisco sem, hogy orokke tart, hanem a weboldalukrol es a penzbe kerulo (de mukodo) garanciarol.
Elküldve: 2006. 11. 25. 09:53
Ez gariba elmegy, ill. visza lehet vinni?
Elküldve: 2006. 11. 25. 10:13
Elküldve: 2006. 11. 25. 10:34
Elküldve: 2006. 11. 25. 11:08
Idézet: HavocS - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 10:13
Nem a hőcső ciripel; az alaplap tápáramköre a hunyó.
Én azt vallom, egy 250eFt-s totál halk gép ne ciripeljen.
Magyar fórumokon nagyon sokan szidják az m2n-e lapokat a ciripelés miatt. Sajna előbb kelett volna utánanéznem.
Elküldve: 2006. 11. 25. 12:32
Elküldve: 2006. 11. 25. 14:06
Idézet: HavocS - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 12:32
Régebben a púposodó kondik volt a divat, most úgy látom, a cicergés a menő.
Márkás gépek, szerverek is csinálják, ahogy olvasom fórumokon.

Súgó
A téma zárva.