HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo II. conroe, merom Értékeld a témát: -----

#2131 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 22:30

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 22:26

Konkrétan, hogy a 6420 és a 6320 kevésbé lesz tuningolható, mint a 6300 és a 6400. Főleg, hogy az új 63/400-ról a dísz cachet is lecsapolják.

Az elejét értem -azaz valószínű :Đ -, de a végét nem. A kevesebb cache elvileg pont, hogy jobb tuningolhatóságot sugall, nem? :think:

#2132 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 22:35

Idézet: Omega - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 23:30

Az elejét értem -azaz valószínű :Đ -, de a végét nem. A kevesebb cache elvileg pont, hogy jobb tuningolhatóságot sugall, nem? :think:

Nna, de a 20asok lesznek a 4mbosak a 00sok a 2esek :)

Ergó a 00s lesz jobban húzható a 20as kevésbé, cserébe kapsz +2mb cachet :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2133 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 22:36

Idézet: Omega - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 22:27

vipisrac, Te az elméletről írsz, én meg a gyakorlatról.
A memóriáim a toplista tuningbajnokai a legnevesebb tuningoldalakon. A Cl3 bug az alaplapom típusának jellemzője.
Az meg, hogy a rendszerem lassabb 7*425MHz-en, mint 7*400-on, szintén tény.

Közben szerkesztettem...

Való igaz, hogy amennyiben nagyon jó ramjaid vannak kínos lehet a CL3 bug. De sztem ennél kb. 10x kínosabb a gyenge proci egy ilyen ram mellé. Inkább 900-1000 közelébe kellene húzni azt a ramot, ha ekkora tuningbajnok, mint a CL3-mal próbálkozni 800-on +1% teljesítményért.

Remélem érthető az "elméletem".

Ja és még 1 dolog: nyomsz egy superpi-t ugyanolyan időzítések mellett 400x7-en és 425x7-en?
Kíváncsi vagyok.

Szerkesztette: vipisrac 2006. 12. 19. 22:38 -kor

#2134 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 22:42

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 22:35

Nna, de a 20asok lesznek a 4mbosak a 00sok a 2esek :)

Ergó a 00s lesz jobban húzható a 20as kevésbé, cserébe kapsz +2mb cachet :)

Jó, leesett. :D

#2135 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 22:52

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 22:36

Közben szerkesztettem...

Való igaz, hogy amennyiben nagyon jó ramjaid vannak kínos lehet a CL3 bug. De sztem ennél kb. 10x kínosabb a gyenge proci egy ilyen ram mellé. Inkább 900-1000 közelébe kellene húzni azt a ramot, ha ekkora tuningbajnok, mint a CL3-mal próbálkozni 800-on +1% teljesítményért.

Remélem érthető az "elméletem".

Ha visszább olvasol, írtam is, hogy ez két külön visszafogó a rendszeremnél. (Mivel a hozzászólást egy vásárlandó RAM-mal kapcsolatban írtam, úgy tűnhet, hogy a memóriákat gyanusítgatom, de közben látom kiderült számodra is, hogy erről szó sincs.)
Összességében egy jobb procit kéne beszerezni, de számomra elég, hogy ezt tudom, nem fogom költségekbe verni magam, mert hova nem elég egy 2,8GHz-en üzemelő C2D.
Összefoglalva, nyilván marhaság volna lapot cserélni, elég volna egy olyan proci, ami mellett a RAM-ok kifuthatják magukat Cl4.

Idézet

Ja és még 1 dolog: nyomsz egy superpi-t ugyanolyan időzítések mellett 400x7-en és 425x7-en?
Kíváncsi vagyok.

Attól tartok, ez nem fog menni. :D Egyszer szántam rá kb 10 órát, és végigteszteltem mindent, szénné állítgattam a biost ezer újraindítgatással, elég volt. Nem raktam el dokumentet, így nem tudok hiteles bizonyítékokkal szolgálni.
Elég, ha elhiszed, hogy nem írnám le, ha nem így lenne. :respect:

Szerkesztette: Omega 2006. 12. 19. 22:53 -kor

#2136 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 23:09

Idézet

Attól tartok, ez nem fog menni. :D Egyszer szántam rá kb 10 órát, és végigteszteltem mindent, szénné állítgattam a biost ezer újraindítgatással, elég volt. Nem raktam el dokumentet, így nem tudok hiteles bizonyítékokkal szolgálni.
Elég, ha elhiszed, hogy nem írnám le, ha nem így lenne. :respect:

Ok. ;)
Bár nálam nem így volt. Szintén 6300-on, szintén P5B-n (igaz, simán).
(Ja és win alól is lehet állítgatni restart nélkül ;))

Idézet: Omega - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 22:52

Összefoglalva, nyilván marhaság volna lapot cserélni, elég volna egy olyan proci, ami mellett a RAM-ok kifuthatják magukat Cl4.

Akkor egyről beszélünk itt is. Bár a procicsere azért nem olyan húdevészes összeg. Főleg, ha ugyanúgy 6300-ra cserélnél, mint ami most van... csak épp talán jobban tuningolhatót fognál ki.
Lásd Rudi esetét... :Đ
Nomeg procitól függetlenül is, így már eleve fölös kiadás volt az extra ram... bár a 2.8ghz valóban elég.... illetve, bocs.... 8800GTX mellé MI AZ HOGY ELÉG???? :D

Szerkesztette: vipisrac 2006. 12. 19. 23:10 -kor

#2137 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 23:34

mar megint tul sokat irkaltok ossze.. nem adtam ra engedelyt :Đ

Szerkesztette: westlake 2006. 12. 19. 23:34 -kor

God left this place a long time ago.

#2138 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 23:53

Idézet: westlake - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 23:34

nem adtam ra engedelyt :Đ

ez azért van mert nem kértünk rá... :Đ

Szerkesztette: vipisrac 2006. 12. 19. 23:54 -kor

#2139 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 00:12

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 0:53

ez azért van mert nem kértünk rá... :Đ

mar megint tulsagosan elkanaszodtatok.. na nem baj, majd jol kozetek csapok :D

#2140 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 20. 00:31

Idézet: Omega - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:54

A kérdés nem a RAM-okról szólt; 800-as Kingmax RAM-jai vannak, és azt kérdezi, érdemes-e Revoltec hűtőbordákat vennie rá. ;)

Nem tudok erre mit mondani, 1GB-osokról tájékozódtam, és mégcsak nem is próbáltam semmit azon kívül, ami nekem van. /Persze ezt sem tudtam igazán kipróbálni, mert az Asus P5B Deluxe lapban nem megy a memória Cl3-on, plusz a procimnak van egy FSB korlátja 425MHz körül, amivel ráadásul lassabb a rendszer mint 400-on... lóvém meg egyelőre nincs memóriákat csereberélni sajnos, főleg ilyen árak mellett./
Szal' passz. De azért drukkolok! :)

Omega, a múltkor valamelyik topikban azt olvastam, hogy a csodaerős masinádat valaki másnak rakod össze megrendelésre. Közben az a projekt lehalt, aztán rajtad maradt a gép, vagy megszeretted és inkább nem adod el? :Đ Mert nem lett rossz masina, ahogy az konfig leírásodban elnézem. Vagy csak én értettem félre valamit egy korábbi beírásból?  :offtopic:  :)

#2141 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 00:35

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 1:31

Omega, a múltkor valamelyik topikban azt olvastam, hogy a csodaerős masinádat valaki másnak rakod össze megrendelésre. Közben az a projekt lehalt, aztán rajtad maradt a gép, vagy megszeretted és inkább nem adod el? :Đ Mert nem lett rossz masina, ahogy az konfig leírásodban elnézem. Vagy csak én értettem félre valamit egy korábbi beírásból?  :offtopic:  :)

PP csak ritkan szol, de akkor is minek :Đ  :p itt alapkovetelmeny a fullos gep... eger eleget tett a kovetelmenyeknek  :D
emlekszem meg az utolso pc guru taborra, ahol mindenki mit kuzdott az 1.6 northwood procijaval, hogy menjen 2.8 giga folott.. neked meg ott volt a geped, nem is szenvedtel vele sokat es siman ment 3 gigan.. de utaltalak azert :D szegeny megboldogult pc guru.. beke poraira :(

Szerkesztette: westlake 2006. 12. 20. 00:40 -kor

#2142 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 00:35

Vettem egy 6600-ast ma, de még nem tettem be (alig tudom megállni  :D ), először lemérem alaoposan, hogy a 945-ös PentiumD most miképp teljesít mindenféle rendereléssel, videós melók alatt, aztán csere és megnézem, hogy mit tud a Core2  :)

#2143 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 00:40

Számomra érdekes jelenséget tapasztaltam. Bár lehet, hogy ez már alap dolog csak én nem tudtam róla.. :)

Szóval gondoltam megnézem mennyire húzható a proci. Előzőleg P4 NW magos procim volt. Ottt simán az FSB emeltem addig amíg stabil maradt.

Ami a furcsa, hogy kb. 2Ghz felett mikor beállítom, akkor nem simán újraindul a BIOS kilépése után, hanem egy másodpercre teljesen leáll. Ventik vinyók stb. És onnantól a Windows nem hajlandó elindulni. Gyakorlatilag kék halállal. Viszont a Live CD stabilan megy.

Valami nagyobb változást eredményez a 2Ghz feletti változtatás? :think:
Ha ki akarom róbálni, hogy mennyi bír, akkor beállítás után kell installálnom a win-t? :confused:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2144 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 00:40

Idézet: westlake - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 0:35

emlekszem meg az utolso pc guru taborra, ahol mindenki mit kuzdott az 1.6 northwood procijaval, hogy menjen 2.8 giga folott.. neked meg ott volt a geped, nem is szenvedtel vele sokat es siman ment 3 gigan.. de utaltalak azert :D

Ott rendszeresen utáltak engem mindenféle hardver miatt minden évben, főleg amikor a kétprocis Pentium Pro-val CD-t írtam Quake-ezés közben (ejj de rég volt), meg amikor megjelentünk az ős "SLI"-nek számító, párba rakott Voodoo2-vel :D :D

#2145 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 01:28

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 0:40

Számomra érdekes jelenséget tapasztaltam. Bár lehet, hogy ez már alap dolog csak én nem tudtam róla.. :)

Szóval gondoltam megnézem mennyire húzható a proci. Előzőleg P4 NW magos procim volt. Ottt simán az FSB emeltem addig amíg stabil maradt.

Ami a furcsa, hogy kb. 2Ghz felett mikor beállítom, akkor nem simán újraindul a BIOS kilépése után, hanem egy másodpercre teljesen leáll. Ventik vinyók stb. És onnantól a Windows nem hajlandó elindulni. Gyakorlatilag kék halállal. Viszont a Live CD stabilan megy.

Valami nagyobb változást eredményez a 2Ghz feletti változtatás? :think:
Ha ki akarom róbálni, hogy mennyi bír, akkor beállítás után kell installálnom a win-t? :confused:

Elvben itt se kellene mást tenni, mint az FSB-t emelni. :think:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2146 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 06:35

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 0:31

Ez volt a terv, mondván hogy nekem aztán nem kell erős gép mert minek :) aztán betetszett a gépecske, így nekem lett. :D  A megrendelthez az alkatrészeket kényelmesebben és olcsóbban szereztem be (illetve még folyamatban van) :Đ

Szerkesztette: Omega 2006. 12. 20. 06:37 -kor

#2147 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 06:36

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 19:43

Nem tudom, ahogy elnéztem az utolsó karácsony elötti PH-s Core2 árakat, hát szépen csúszik lefelé az egyész széria ára E6600, E6400 ... sz'al reménykedek.  :smoker:

no igen... csak amikor a coreos mizeria elkezdodott, akkor 280 felett volt az euro, most meg 250 korul van. valamennyit merseklodott az ara.

#2148 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 07:39

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 0:40

Ott rendszeresen utáltak engem mindenféle hardver miatt minden évben, főleg amikor a kétprocis Pentium Pro-val CD-t írtam Quake-ezés közben (ejj de rég volt), meg amikor megjelentünk az ős "SLI"-nek számító, párba rakott Voodoo2-vel :D :D

:eek:  :D

#2149 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 12:08

erre sikerált mindenféle próbálkozások után belőni :o
(mondjuk ram időzítésekkel talán lehetne jáccani, vagy mgh-ben kicsit feljebb menni, nemtom)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2150 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:47

Idézet: Omega - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:54

A kérdés nem a RAM-okról szólt; 800-as Kingmax RAM-jai vannak, és azt kérdezi, érdemes-e Revoltec hűtőbordákat vennie rá. ;)

Kép :respect:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.