HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo II. conroe, merom Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 11. 15:46

Idézet

igy van.. en vagyok a lama, mert nem tudom kiatalalni, hogy mire celzol.. nem pedig te, aki nem vagy kepes leirni konkretan, hogy mirol is beszelsz..
tiszta sor.. :smoker:

ha igy gondolod...  :Đ 

kikockazom csak neked:
cpu - hasonlo gyartastechnologia, 2 dualmag, nagyobb teljesitmenyfelvetel
alaplap - core duohoz meretezett tapellatas

kb hasonlo az eset lehet majd, mint pl abit ic7 eseten volt. remek alaplap northwood ala. prescottal is ment (bios, vrm support stb) - tuningoltad, izzott az egesz lap, pedig vizes blokk huvos volt, az alaplap atforrositotta a tartocsavarokat is.

kb masfel honapot birt igy, aztan megadta magat.

Szerkesztette: arn 2006. 10. 11. 15:48 -kor

#362 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 17:53

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 16:46

ha igy gondolod...  :Đ 

kikockazom csak neked:
cpu - hasonlo gyartastechnologia, 2 dualmag, nagyobb teljesitmenyfelvetel
alaplap - core duohoz meretezett tapellatas

kb hasonlo az eset lehet majd, mint pl abit ic7 eseten volt. remek alaplap northwood ala. prescottal is ment (bios, vrm support stb) - tuningoltad, izzott az egesz lap, pedig vizes blokk huvos volt, az alaplap atforrositotta a tartocsavarokat is.

kb masfel honapot birt igy, aztan megadta magat.

Te miről beszélsz?  :omg:

#363 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 18:09

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 18:53

Te miről beszélsz?  :omg:

ezt én is tapasztaltam két ic7-tel is... :)

#364 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 19:12

Ok, nekem is vannak kételyeim az Abittal, annak ellenére, hogy 2 és fél éve van AI7-em, amiben egy P4 2.4C megy 3.5-ön.

Viszont, hogy témánál maradjunk, ezáltal szerintem az közel sem bizonyított, hogy az első 965-ös lapokkal és a Core 2 Quadro-val ugyanilyen jelenség játszódna majd le, mert erről szólt a vita. Majd meglátjuk...

#365 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 20:49

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 19:09

ezt én is tapasztaltam két ic7-tel is... :)

te is tudod szerintem, hogy pont a core 2 procik miatt adolgozott 10-es pwm mar nem aktualis.. a 11-es pwm siman lekezeli ugyanugy a 4 magot, mint a 2 magot.. mutassatok nekem egyetlen egy olyan oldalt/irast/akarmit, ami azt tamasztja ala, hogy a mostani (akarmelyik) core 2 ready lap nem tud pwm szinten(!) megbizkozni a kentsfield procikkal.. nem fogtok tudni..
tolem nyugodtan gondoljatok azt, amit akartok, de az biztos, hogy az ic7-es (478-as) lapokat nem kene semmilyen tekintetben szembeallitani egy core 2 ready lappal

Szerkesztette: westlake 2006. 10. 11. 20:51 -kor

God left this place a long time ago.

#366 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 22:13

Szerintem is van valamennyi alapja ennek a papírnyákokos beszólásnak azomban hiába néz ki sokkalta tökösebben és stabilabban az asus ha egyszer még mindíg olyan kínokkal nyüglődik biosz szintem ami mostmár harmadik generációsnak mondható gondolok itt lassú bizonytalan post -ra a 'fagyogató' hw monitor menüre és arra, hogy egy f2-load defult után egy átlagkonfig nem bootol be bolondbiztosan. Ezzel szemben a giga tök hülyebiztos mert default -ban is sirályul megy. Persze ezek nem látsznak fontosnak ha a saját kis disznóoladban vagy de ha igen jelentősek ha egy luzer kezeli a deszkából tákolt vasat a világ másik végén mankóként szolgáló segedelmed nélkül.
Tehát a luzerke nem azt fogja értékelni, hogy de tökösen vastag a nyáklap hanem, hogy se neked se neki nincs vele semmi dolga.

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 10. 11. 22:20 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#367 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 22:43

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 23:13

Szerintem is van valamennyi alapja ennek a papírnyákokos beszólásnak azomban hiába néz ki sokkalta tökösebben és stabilabban az asus ha egyszer még mindíg olyan kínokkal nyüglődik biosz szintem ami mostmár harmadik generációsnak mondható gondolok itt lassú bizonytalan post -ra a 'fagyogató' hw monitor menüre és arra, hogy egy f2-load defult után egy átlagkonfig nem bootol be bolondbiztosan. Ezzel szemben a giga tök hülyebiztos mert default -ban is sirályul megy. Persze ezek nem látsznak fontosnak ha a saját kis disznóoladban vagy de ha igen jelentősek ha egy luzer kezeli a deszkából tákolt vasat a világ másik végén mankóként szolgáló segedelmed nélkül.
Tehát a luzerke nem azt fogja értékelni, hogy de tökösen vastag a nyáklap hanem, hogy se neked se neki nincs vele semmi dolga.

a 711-es bios-al nekem egyik altalad emlitett dolgot sem csinalja a lap..

#368 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 23:46

erről beszélek vazze  :omg:
én magyarázhatom luzer pistikének, hogy nekem a v7.11 -el überkirály ha egyszer ő nem egy bioszfrissítő huszár és mikor át lett neki adva a masina mégcsak v2.11 -nél járt a tudomány
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#369 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 09:47

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 21:49

te is tudod szerintem, hogy pont a core 2 procik miatt adolgozott 10-es pwm mar nem aktualis.. a 11-es pwm siman lekezeli ugyanugy a 4 magot, mint a 2 magot.. mutassatok nekem egyetlen egy olyan oldalt/irast/akarmit, ami azt tamasztja ala, hogy a mostani (akarmelyik) core 2 ready lap nem tud pwm szinten(!) megbizkozni a kentsfield procikkal.. nem fogtok tudni..
tolem nyugodtan gondoljatok azt, amit akartok, de az biztos, hogy az ic7-es (478-as) lapokat nem kene semmilyen tekintetben szembeallitani egy core 2 ready lappal

nem veletlenul irtam tuningolt procit... alapon szvsz semmi gond sem lesz veluk.

#370 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 09:58

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 10:47

nem veletlenul irtam tuningolt procit... alapon szvsz semmi gond sem lesz veluk.

varjuk ki a veget.. nagyon fogom varni azokat a ds3-akat, amik azert egtek el, mert kentet akartak bennuk tuningolni.. meglatjuk hany darab ilyen lap lesz ;)

#371 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 10:40

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 10:47

Mégis azt írtad, hogy nem raknál egy Kentsfield alá egy mostani lapot.... pedig akkor csak tuningolni nem szeretnél benne, nem? ;)

#372 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 11:37

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 11:40

Mégis azt írtad, hogy nem raknál egy Kentsfield alá egy mostani lapot.... pedig akkor csak tuningolni nem szeretnél benne, nem? ;)

ezt irtam

Idézet

hat nemtom, de en egy ds3/p5b lapot nem raknek egy tuningolt negymagos ala.

#373 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 11:39

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 10:58

varjuk ki a veget.. nagyon fogom varni azokat a ds3-akat, amik azert egtek el, mert kentet akartak bennuk tuningolni.. meglatjuk hany darab ilyen lap lesz ;)

nemtom lesz e ilyen... aki ilyen procit vesz az elejen, az masik lapot is vesz ala valszeg.

mire kommersz lesz, meg mar reg nem ezzel a gyartastechnologiaval csinaljak.

#374 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 12:47

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 12:39

nemtom lesz e ilyen... aki ilyen procit vesz az elejen, az masik lapot is vesz ala valszeg.

mire kommersz lesz, meg mar reg nem ezzel a gyartastechnologiaval csinaljak.

szerintem meg akinek ennyi zsetonja van rá már most is quadkórozik csak xeonnal  :think:

#375 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 17:02

aki 100-200at ad egy prociert nem fog azon gondolkozni, hogy 35 vagy 45e penzert vegyen lapot.  ;)

#376 Felhasználó inaktív   Aquir 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 12. 22:06

Tanácsot szeretnék kérni a profiktól! Már 1 ideje nem követem a CPU versenyt, nem tudom mi, miért, mennyivel jobb. Szóval mondhatjuk lama is vagyok a témában. Előre is köszönet annak aki veszi a fáradtságot és válaszol ennek ellenére.

CPU-t akarok venni ....játékra. Jelenlegi 3000+ AMD húzás nélkül kevés. Húzogatni se ezt se az újat nem akarom...se hűtésekkel szórakozni ha nem muszály. Alaplap ami lesz alá az  Abit AW9D-Max i975X, S775. Amit nem tudok: jó -e a Core 2 Duo a játékhoz....gondolok itt az alacsony órajelre.
Angliában gürcölök(szószerint..nem valami kényelmes melóm van) és itt venném ezért az itteni árakat mutatom:  (egyszerűség kedvéért 400Ft=1£)
http://www.scan.co.uk/Products/Products.AS...&Thumbnails=yes
Intel Core 2 Duo E6600 775, 2.4 GHz, 1066MHz FSB, Conroe Core, 4MB Cache, Retail £211.32 jelenleg ez van kiszemelve.

amit nem értek miért olcsóbb jóval ez:Intel Pentium D 945 Socket 775, PreslerCore, 2x3.4 GHz, 2MB x 2 Cache, Retail £106.80
melyik jobb játékra? Elméletileg mindkettő jó az alaplapba ugye? A pentium D miért olcsóbb a sokkal nagyobb órajel ellenére, mikor ott is 2 magot mutatnak?
Általában a drágább jobb....de nem látom hogy mivel jobb a Core2 Duo....ezért kérdezem tőletek mi jobb játékra.  Másra is használom a PC-t ...elég sokmindenre, de azokra a mostani CPU is elég lenne...szóval ezért csak a játék szemszögéből érdekel a dolog.
Köszi minden segítséget előre is!

#377 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 22:22

PentiumD 9xx - régi NetBurst alapú DulaCore Proci új 65nm -es technikával
Core2Duo - új Intel architektúra, nagyon állat procik
http://prohardver.hu...=20&id=1200&p=1

Szerintem jobb és olcsobb választás volna dezka terén egy gigabyte ds4.  ;)

#378 Felhasználó inaktív   Aquir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 23:20

Húúú köszi szépen.....végigolvastam a cikket és a CPU-val kapcsolatban nincs is kérdésem.
Egyedül amit nem értek hogy amit ajánlottál alaplapot annál SLi vagy Crossfire támogatás van.
http://www.scan.co.uk/Products/ProductInfo...roductID=437658 itt elméletileg mindkettőnél  piros X van...tehát mintha nem támogatná....viszont akkor minek a 2 PCI Express
Gyártó honlapján is csak azt írja hogy "Features Dual PCI-E graphics interface"
de nem említi mi a jó bele. Jelenleg úgysem akarok dual VGA-s rendszert...de gondolok későbbre...hátha veszek a mostani mellé egy másik ATI-t...

Köszi mégegyszer a segítséget.....mostmár nincs kétségem CPU terén.

#379 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 23:34

mire annyi pénzed lesz, hogy vegyél egy másik vga-t, addigra kijön egy olyan vga, ami egymagában jobb, mint az a kettő, amit használnál.
sli/crossfire rendszernek szerintem csak high-end téren van értelme.
(vannak kivételek, mint pl két galaxy 7300gt sli-ben, de ez a ritkább)
angliában: www.kelkoo.co.uk www.misco.co.uk, www.overclockers.co.uk
az első egy depo-szerű árösszehasonlitó, a másik kettő pedig két nagyon jó, és megbizható online bolt.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#380 Felhasználó inaktív   Aquir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 08:17

Azért szeretnék részben Dual VGA-s rendszert mert ha  kezd gyenge lenni a játékhoz az aktuális kártyám akkor ne kelljen eladni tök olcsón, olyan árért amit sajnálnék érte. A régebbi IC7-emért pl. 4 ezer Ft-t akartak PC boltban adni magyarországon a nyáron(pedig nagyon meg voltam elégedve vele....szerintem jobb volt mint a mostani asus-om)....el sem adtam. 2,6 Northwood P4-ért meg 11-et....9800pro-ért meg 15-öt. Inkább megtartottam és van 2 gépem amit hamarosan ki fogok használni.
Szóval nem akarom eladni ezt a VGA-t valami poton összegért, de ha mondjuk jövő nyáron hozzávágok a mostanihoz egy hasonlót(mostani:Sapphire1900XT) akkor még sokáig elég lesz szerintem.

Köszi a bolt címeket. Bár egyiket ismertem de a másik 2 jól jön majd.

Szerkesztette: Aquir 2006. 10. 13. 08:18 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.