Idézet: bean - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 21:04
Repülős cuccok... nos, ha kézipoggyász méretű bőröndöt viszel akkor előfordulhat, hogy viccből lemérik és akkor gondban vagy ha 12kg mint az enyim volt a köln-bonni reptéren

de azért felengedték. Hátizsákot még soha nem mértek pedig a North Face Mentor az nem kicsi. Figyelem: London az irtó gáz, egy csomagod lehet és nem több. Ezt olyan szigorúan veszik hogy nem hiszed el. Igen laptopot mindig ki kell venni, nem hiszitek el mekkora cirkusz volt amikor egyszer elfelejtettem... egyszer pont elég is volt.
Engem soha vámos meg még meg nem állított pedig nálam többet csak valami nagyon kerge ügynök repül, idén most tartok 12-nél ha el nem felejtettem egyet-kettőt

és 9-re még van 2) . Ennek ellenére, amiről nagyon üvölt hogy nem lehet itthoni arról viszek kifelé vámárunyilatkozatot ha EU-n kívülre megyek (a japán billentyűzetes laptopom kiváló példa). Vámárunyilatkozat kiállításakor még soha nem kérték el viszont a cuccot -- nem próbáltam, de mi van ha valaki fogja magát és olyat írat fel ami nincs nála de kint várja...? No mindegy.
Ha az EU-ból jössz, nincs vámállenőrzés semmi. Így pl. amikor Bonnban laktam egy hónapot, a pricejapan.com odaküldte a fent említett laptopot, és kész. A német hatóság feladata volt a vámolás... szerencsére használt laptopként jött így aztán

Nekem még soha nem mérték le a kézicsomagot, pedig 3-4x repülön évente.
Túlsúlyos bőröndnél kivettem amennyit kellett, és vittem kézben. Barátnőmmel együtt utoljára ennyit vittünk kézicsomagnak: egy kabintáska neki, egy kabintáska nekem, egy nagyobb piperetáska, egy sima táska, 2-3 szatyor.

Ha rendes aki beveszi a bőröndödt, akkor akár 4 kilót is elnéz.
Ha biztosra akarsz menni, akkor az jó megoldás, hogy csak a bőröndökkel mész a check-in-hez, és azt mondod, hogy nincs kézicsomagod, így elnézik ha nehezebb a bőrönd.

Ha nagyon szaroznak, akkor jobban megéri venni egy plusz csomagot, bár én még egyszer se vettem. Pl WIZZ-nél a túlsúlyos bőröndnél kilónként plusz 2500 forint, egy plusz csomag ami 20 kiló lehet, összesen 1600 forint.
Engem egyszer állítottak meg a reptéren itt Göteborgban. Elsőnek jöttem ki a bőröndökkel a reptér sima területére, és egyből le is kapcsoltak. Be kellett sétálni egy szobába, és kipakolni minden cuccomat. Pontosabban csak kinyitottam a bőröndöt, és az ürge keresgélt, nézelődött benne. Biztos narkót keresett. Közben kérdezősködött, hogy kihez jöttem, Ő mit csinál itt, stb. Végül jött barátnőm (a munkája miatt be tudott jönni a csomagkiadó részhez ahol voltam), és megbeszélte a faszival, hogy minden rendben van.