HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC ! Avagy minden szinten, szinte minden ! Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 12:37

Idézet: Amea - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 11:44

Ez de aranyos :Đ
Látom, már készültél a jóindulatú "gugliwazzeee" megjegyzésekre :nevet:

Nem kernem itt, ha magamtol is boldogulnek... ;) Tudom, hogy van ilyen oldal, mert jartam mar ott, de hiaba keresem, nem talalom a talalatok kozt... ha jol emlekszem valakinek az alairasaban volt, de nem biztos hogy itt. O is Hodito hodok rajongo volt, es gyujtotte az epizodokat...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#602 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:28

Idézet: Samott - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 13:37

Nem kernem itt, ha magamtol is boldogulnek... ;) Tudom, hogy van ilyen oldal, mert jartam mar ott, de hiaba keresem, nem talalom a talalatok kozt... ha jol emlekszem valakinek az alairasaban volt, de nem biztos hogy itt. O is Hodito hodok rajongo volt, es gyujtotte az epizodokat...

Samott

http://members.tripod.com/~foab/

angrybeavers.uw.hu ez már nem üzemel.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#603 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:56

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 19:28

http://members.tripod.com/~foab/

angrybeavers.uw.hu ez már nem üzemel.

Koszonom, angolul mar raleltem a listara... lehet, hogy ez az angrybeavers.uw.hu volt az amit kerestem... :( kar erte.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#604 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 05. 19:46

Francia humoristákat ismerők előnyben: jónéhány éve láttam valamelyik német adón egy francia triót, sajnos a nevüket jótékony homály fedi. Időnként zenéltek is a jelenetek között, ez talán segíteni fog: a dobos cucca műanyag csövekből felállványozott háztartási edényekből (kuglóf forma, fazekak, fedők, WC-kefe stb., mindezt folyamatosan bővítette) állt, a "bőgős" pedig egy vödör-partvisnyél-gumi (?) hármasból összedobott valamin játszott :D Az egyetlen normális hangszerük egy akusztikus gitár volt, néha hárman egyszerre zenéltek rajta :p Ja, az egyik fazon ilyen gagyi "győzikés" zebramintás gatyában szerepelt... Ennél több nem ugrik be, ha valaki tudja, kik lehettek ezek, szóljon :D

#605 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 20:11

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 20:46

...ha valaki tudja, kik lehettek ezek, szóljon :D

Na, ez engem is erdekelne... ;)

Samott

#606 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 21:50

Helló mindenki!
Szükségem lenne egy karosszéria fényezőre, aki bartelban (anyagot biztositom) lefényezné az automat.
Sajnos a Pénzkészlet kimerült a javittatásban, igy a fényezés kényszerböl elmaradna. Addig meg megint megrozsdásodik mire kitermelek egy fényezésre valot. Viszont ha számtech cuc érdekli az volna.
Kb 4-5 elem fényezésére volna szükség egy 15 éves Nissanon (metálszürke).
Ha hülyeséget kérek akkor bocsi. De ki tudja, hátha.

#607 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 07:15

Idézet: Amea - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 10:03

:respect:

#608 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 13:51

Kéne nekem egy túrisztikai térkép Barcelonáról. Az ottani diadalívet szeretném megkeresni Google Earth-ön, de nem találom. :( Egy térkép sokat segítene, hogy megtudjam merre keressem.

szerk.

Pont megtaláltam. :)

Szerkesztette: Lipton 2006. 04. 06. 14:00 -kor

#609 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 19:00

Üdv

Nem tudtam hol tegyem fel ezt a kérdést, azt kérdezném, hogy melyik számtech nagyker az akinek jó árai vannak, és nincs túl nagy összegű kötelező vásárlás?

kösz.

#610 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 22:16

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 6:58

Még mindig.

Csörögj rám

by horex
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#611 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 22:23

Idézet: horex - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 23:16

Csörögj rám

by horex

Köszönöm, megoldódott.
Fórumtárs, plusz eredeti tulaj fél órás különbséggel érkezett az este folyamán.
A tulajnak csak annyi gondja lett, hogy ma nem viszi el a gépét.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#612 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 23:46

Kicsit furcsa lesz a kérés/kérdés. Bátyámnak kéne egy-két háziban segítenem, de kifogott rajtam némelyik:

1. Van egy határozott integrálás, amit nem tudok elkezdeni, nem látom, melyik módszerrel kéne elindulni:
Kép

2. Van egy határértékes feladat is, ami viszont egy sorozat határértke, viszont mi ezt nem tanultuk (sorozatét). Röviden elmondva, hogyan kell egy ilyen feladatot megoldani, mit kell tudni "sima" hatáértékszámításhoz képest?
Kép

3. Végül az egyik feladatnál a halmaz úgy van megadva, hogy (x;y) E R^2 ( (x;y) eleme Rnégyzet ). Mi ez a négyzet megjelölés, mit jelent a valós szamokon kívül még, ha így van feltüntetve?

Nagyon köszönöm a segítséget előre is! :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#613 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 09:27

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 0:46

Kicsit furcsa lesz a kérés/kérdés. Bátyámnak kéne egy-két háziban segítenem, de kifogott rajtam némelyik:

1. Van egy határozott integrálás, amit nem tudok elkezdeni, nem látom, melyik módszerrel kéne elindulni:
Kép

2. Van egy határértékes feladat is, ami viszont egy sorozat határértke, viszont mi ezt nem tanultuk (sorozatét). Röviden elmondva, hogyan kell egy ilyen feladatot megoldani, mit kell tudni "sima" hatáértékszámításhoz képest?
Kép

3. Végül az egyik feladatnál a halmaz úgy van megadva, hogy (x;y) E R^2 ( (x;y) eleme Rnégyzet ). Mi ez a négyzet megjelölés, mit jelent a valós szamokon kívül még, ha így van feltüntetve?

Szerintem így kell.
Remélem nem számoltam el.
2. feladat

'Ndrew

#614 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 10:02

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 0:46

Kép

Kép

3. feladat: ha így van feltüntetve, hogy "Rnégyzet", az valójában "RkeresztR", avagy a valós direktszorzat. Valós számpárokat takar.

#615 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 10:09

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 10:27

Szerintem így kell.
Remélem nem számoltam el.
2. feladat

'Ndrew

Nem igazán értem már a negyedik lépéstől a dolgot, de azért köszönöm a megoldást. :)
Főleg, hogy hogy lett abból a kacifántos, utolsó sor első kifejezéséből kis e. Ez valami azonosságból következik?
Amúgy basszus jó nehéz feladatot adnak fel házinak mint látom, pedig ez csak egy BGF házi (igaz évvégi). :)

szerk.: az integrálosra nincs vmi ötleted? :D

Szerkesztette: bbence 2006. 04. 08. 10:09 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#616 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 10:40

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 11:09

Nem igazán értem már a negyedik lépéstől a dolgot, de azért köszönöm a megoldást. :)
Főleg, hogy hogy lett abból a kacifántos, utolsó sor első kifejezéséből kis e. Ez valami azonosságból következik?
Amúgy basszus jó nehéz feladatot adnak fel házinak mint látom, pedig ez csak egy BGF házi (igaz évvégi). :)

szerk.: az integrálosra nincs vmi ötleted? :D

Ha később lesz időm megnézem az integrálosat, de első nekifutásra nem ment. :(
Megpróbáltam parciálisan törtekre bontani, de az elég bonyolult lett, és nem folytattam. A Mathematica adott rá egy eredményt, de szerintem azzal nem mész sokra, meg nem is biztos, hogy jó.

lim(n->végtelen)(1+a/n)^n=e^a

'Ndrew

Szerk.: Már sejtem, hogy kell megcsinálni az elsőt. Ki lehet hozni, hogy f'/f. Átszámolom és beírom.
Szerk2.: Majd később, mert most mennem kell.

Szerkesztette: Ndrew 2006. 04. 08. 10:48 -kor

#617 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 10:54

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 11:40

Ha később lesz időm megnézem az integrálosat, de első nekifutásra nem ment. :(
Megpróbáltam parciálisan törtekre bontani, de az elég bonyolult lett, és nem folytattam. A Mathematica adott rá egy eredményt, de szerintem azzal nem mész sokra, meg nem is biztos, hogy jó.

lim(n->végtelen)(1+a/n)^n=e^a

'Ndrew

Szerk.: Már sejtem, hogy kell megcsinálni az elsőt. Ki lehet hozni, hogy f'/f. Átszámolom és beírom.
Szerk2.: Majd később, mert most mennem kell.

Igen, én is erre jutottam közben. :) Kiemeltem 3/4-et, ezzel már rögtön megfelelő alakú (f'/f). Nagyon köszönöm a segítséget! ;)

#618 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 11:33

Idézet: Tigger - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 11:02

3. feladat: ha így van feltüntetve, hogy "Rnégyzet", az valójában "RkeresztR", avagy a valós direktszorzat. Valós számpárokat takar.

Most vettem észre a válaszodat, köszi szépen! :)

#619 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 11:43

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 11:54

Igen, én is erre jutottam közben. :) Kiemeltem 3/4-et, ezzel már rögtön megfelelő alakú (f'/f). Nagyon köszönöm a segítséget! ;)

Nagyon szívesen!
Sohasem árt egy kis gyakorlás. ;)

'Ndrew

#620 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 11:46

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 12:43

Nagyon szívesen!
Sohasem árt egy kis gyakorlás. ;)

'Ndrew

Jah, nem árt. :) Pedig én már leszigorlatoztam matekból, mégsem tudtam egyértelműen ezeket megoldani. Pedig ez csak BGF matekházi, félévvégi. A bátyámnak most már csak el kell magyaráznom a dolgokat. :D

Szerkesztette: bbence 2006. 04. 08. 11:47 -kor

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.