HWSW Informatikai Kerekasztal: Játékok linuxon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Játékok linuxon Wine,cedega,dosbox,natív játékok linuxon Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 16:16

Idézet: padawan - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 1:29

Játék : Fallout Tactics v1.27
Futtató : wine 0.9.27
Trükk: no-cd kell

húú,ezt a gámmát nagyon csipáztam.....
--
Linux és Mac játékok
Motorizálta a Fedora 9 Linux 2.6.26.1

#142 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 17:20

Idézet: 1g0R - Dátum: 2007. Jan. 12., Friday - 17:16

húú,ezt a gámmát nagyon csipáztam.....

Azert a sima 1-2 jobbvolt (azon tul, hogy mas)
Mondjuk az altalanos 'fujjmiezafos' kozvelemeny helyett enis szeretem :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#143 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 09:07

Játék : System Shock 2 v2.3
Futtató : wine 0.9.14 (!)
Trükk: Sajnos az ez utani verziokban megvaltozott a D3D kod, emiatt azokkal nemmegy mar..., no-cd kell, vannak hozza 'High-Res' packok, amik szebbe teszik -> http://www.ttlg.com/...hp?t=60930#mods

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép

Mellesleg: A tobbi altalam feltett jatek is fut 0.9.14 alatt :) Legalabb elvezkedhetek.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#144 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 22:04

ahoy,

ha valaki egy farcry shotot mutatna azt megköszönném.sacc 1 éve nem megy nálam, azóta fglrx és wine verziók változtak, na meg kernel. A nem megy pontosan segmentation fault ot jelent.

Szerkesztette: 1g0R 2007. 01. 16. 22:08 -kor

--
Linux és Mac játékok

#145 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 22:20

ahoy,

Játék : Neverwinter Nights + Xpansion
Futtató : nativ
Trükk : --

Kép

Kép

Szerkesztette: 1g0R 2007. 01. 16. 22:21 -kor

--
Linux és Mac játékok

#146 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 02:23

Idézet: 1g0R - Dátum: 2007. Jan. 16., Tuesday - 23:04

ahoy,

ha valaki egy farcry shotot mutatna azt megköszönném.sacc 1 éve nem megy nálam, azóta fglrx és wine verziók változtak, na meg kernel. A nem megy pontosan segmentation fault ot jelent.

Hehe, en passz, nekem olyan mar nemfut a gepemen :p (bar ketlem h vesztek akarmit is)

#147 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:58

Idézet: padawan - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 3:23

Hehe, en passz, nekem olyan mar nemfut a gepemen :p (bar ketlem h vesztek akarmit is)

pedig nem csúnya, és a játékmenet, történet is "csattanós".
http://images.google.hu/images?q=far%20cry...x-a&sa=N&tab=wi
--
Linux és Mac játékok

#148 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:32

ahoy,

Játék : Duke Nukem Manhattan Project
Futtató : wine 0.9.29
Trükk : NoCD, és OpenGL beállítása

Kép

Kép
--
Linux és Mac játékok

#149 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:36

ahoy,

Játék : brutal chess (dev)
Futtató : nativ
Trükk : .--

Kép

Kép
--
Linux és Mac játékok

#150 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:57

ahoy,

Játék : Kyodai Mahjjong
Futtató : wine 0.9.29
Trükk : kyodai20b1-et kell telepíteni

Kép

Kép
--
Linux és Mac játékok

#151 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 23:04

ahoy,

Játék : Fizzball (DEMO)
Futtató :  nativ
Trükk : --

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: 1g0R 2007. 01. 22. 23:05 -kor

--
Linux és Mac játékok

#152 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 23. 00:16

wine-0.9.29
Játék: HL2
Trükk: Nem kínlódtam a steammel, egy ismerőstől kölcsönkértem egy nemeredeti verziót, csak felmásoltam és elsőre ment. A sebességen meglepődtem :up:. Találkoztam apróbb grafikai hibákkal, de nem zavaró.

Kép
-ZsOlTi-

#153 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:25

ahoy,

Játék : The House of the Dead 3
Futtató : wine 0.9.29 vagy cedega
Trükk : nocd okosság. Nvidia kártyán gyorsabb és szebb a grafika. Ati-n az fglrx butasága miatt nem szép a grafika.

Kép

Kép
--
Linux és Mac játékok

#154 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:13

Sziasztok! Nemtudom jo helyen jarok-e, de hatha...

En nem Wine-vel szeretnem emulalni a windowst, hogy progit futtathassak, hanem egy teljes windost szeretnek emulalni, felinstallalni virtualisan. Eloszor is azt szeretnem megkerdezni, hogy ez lehetseges-e. Ha igen, akkor milyen programmal?

Dual-Core rendszerem van, az megoldhato, hogy 1ik proci Fedora6nak a masik pedig Windowsnak menjen?
2.5giga memoriam van, 0.5-ot szanok Fedora6nak es 2 gigat oda tudnek adni a linuxon belul futtatott windowsnak?

Teljesen ugy fog futni a Win mintha egy valos wint futtatnek? Drivert telepitek, progikat telepitek, ilyesmi...
Full screen tudom-e hasznalni?

Hogy miert e kerdesek... van 3 program, es mind3 program hasznalata alatt olyan hardwaret hasznalnek, aminek a driver tamogatasa borzasztoan pocsek linux alatt. WacomIntous2-rol volna szo, linux alatt nincsen megfelelo nyomas erzekenyseg es egyeb problemak. Szoval ha felteszek linux alatt egy WinXp-t es felrakom VGA drivert meg a digi tablanak a driveret akkor ugyan ugy pakolhatok fel hozza progikat, es hasznalhatom oket ugyan ugy mint windows alatt?

Ha kb 10-15% alatt, esetleg 20% alatt van a teljesitmeny veszteseg, akkor talan OK a dolog. Ha tobbet lassul feltetelezhetoleg, akkor marad a dualboot.

Elore is koszonom! Es bocsi, amiert nemigazan tudtam, hova is kellene irjak.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#155 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:39

Lehetseges. Legjobb eselyed a VMware (utana talan a qemu).
A proci osztast az alap OS-ben kell majd beallitanod (nemtudom, nekem nincs olyanom), de a memoriat megkerdezi a VMWare menet kozben.
A tiedhez hasonlo gepen maga a Win boven elfogadhatoan fug futni (az en 1.6XP-en is vigan szaladt), viszont 3D gyorsitasrol ne almodj. Nemtudom h az altalad hasznalt programnak kell e?
A tobbi kerdesedre igen a valasz.

#156 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:44

Koszi szepen! Igen, akkor marad a dualboot. Sacc/kb 1-4 millio poligont kellene kezeljen az egyik progi alatt, a masik progi alatt pedig 8-16k-s texturakat 3d-ben.:) A harmadik pedig Photoshop volna, ami nem 3d-s de ugye ahhoz is kell a nyomaserzekenyseg.

Jo lett volna, kenyelmesebb es gyorsabb lett volna a munka de igy marad a dualboot. Akkor wine sem fog kelleni, jatekokra marad XP.:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#157 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:58

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:13

Sziasztok! Nemtudom jo helyen jarok-e, de hatha...

En nem Wine-vel szeretnem emulalni a windowst, hogy progit futtathassak, hanem egy teljes windost szeretnek emulalni, felinstallalni virtualisan. Eloszor is azt szeretnem megkerdezni, hogy ez lehetseges-e. Ha igen, akkor milyen programmal?

Dual-Core rendszerem van, az megoldhato, hogy 1ik proci Fedora6nak a masik pedig Windowsnak menjen?
2.5giga memoriam van, 0.5-ot szanok Fedora6nak es 2 gigat oda tudnek adni a linuxon belul futtatott windowsnak?

Teljesen ugy fog futni a Win mintha egy valos wint futtatnek? Drivert telepitek, progikat telepitek, ilyesmi...
Full screen tudom-e hasznalni?

Hogy miert e kerdesek... van 3 program, es mind3 program hasznalata alatt olyan hardwaret hasznalnek, aminek a driver tamogatasa borzasztoan pocsek linux alatt. WacomIntous2-rol volna szo, linux alatt nincsen megfelelo nyomas erzekenyseg es egyeb problemak. Szoval ha felteszek linux alatt egy WinXp-t es felrakom VGA drivert meg a digi tablanak a driveret akkor ugyan ugy pakolhatok fel hozza progikat, es hasznalhatom oket ugyan ugy mint windows alatt?

Ha kb 10-15% alatt, esetleg 20% alatt van a teljesitmeny veszteseg, akkor talan OK a dolog. Ha tobbet lassul feltetelezhetoleg, akkor marad a dualboot.

Elore is koszonom! Es bocsi, amiert nemigazan tudtam, hova is kellene irjak.

Komlett windows futtatására virtuális gépen több lehetőség is van. Pl VmWare, KVM (újabb linux kernelek része), Qemu, Xen, Virtualbox. Ezek közül pl a XEN és a KVM (kernel virtual machine) támogatja az újabb procik (pl Core2Duo) virtualizációs képességeit, teljesítményben ez sokat számít.
Ez pl az én desktopomról egy régebbi screenshot: az XGL cube egyik oldalán full screenben fut a windows egy VmWare Player alatt.

Kép
nagyban

Ezzel kellene tenned egy próbát. A kérdéseidre válaszolva:

- 2 magos proci: ezt a host os osztja be, nem tudod megmondani, hogy egyik mag ide, a másik oda dolgozzon, de a számítási teljesítménnyel nincs gond, KVM/QEmu alatt közel natív sebességel fut a guest OS

- videókártya drivert nem tudsz telepíteni, a guest os nem a host gép videókártyáját látja, hanem a virtuális gép emulált vga kártyáját. 3D, directx és társai nem működnek.

- USB: intuost -szerintem- biztosan fel tudnád telepíteni

- memória: annyit adsz a guest OS-nek, amennyit akarsz.

Egyebek: nekem is azért van a gépemen vmware, meg azért kísérletezek a többi virtuális géppel/megoldással is, mert próbálok szabadulni a windows világtól, de kell 1-2 program (flash, ps). A tapasztalataim eddig vegyesek.

KVM/QEMU: nagyon gyors, de nem lehet normálisan full screenben használni, maximum 1024x768, ami kicsi. Másik gondom, hogy az egér mozgása baromi "darabos" (pláne ha usb- egér emulációval megy), tehát pont finomabb grafikai munkára alkamatlan (egyelőre, de gyorsan fejlődik).

VmWare: számítási teljesítményre kicsit gyengébb, mint a KVM, de lehet akármekkora ablakban vagy akár full screnben használni. Az egér mozgása itt sem olyan finom, mint "igazi" windows alatt, de használható. Hogy intuossal milyen, azt ki kéne próbálni.

Virtualbox: ez egy relatíve friss projekt, az egér mozgását ebben találtam a legjobbnak, gyorsabb, mint a vmware, viszont ennél is fennáll a QEmu-tól örökölt maximális 1024x768-as felbontás (max 1280x1024, de az csak 16 bites).

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Azt javaslom próbálj ki egy vmware-t, demót, bétát le lehet tölteni, 30 napig lehet próbálgatni. Vagy letöltöd az ingyenes VmWare playert, aztán kis ügyeskedéssel arra is felmegy a windows (egyébként csak előre elkészített OS imagek "lejátszására" alkalmas).
-ZsOlTi-

#158 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:04

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:58

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Azt javaslom próbálj ki egy vmware-t, demót, bétát le lehet tölteni, 30 napig lehet próbálgatni. Vagy letöltöd az ingyenes VmWare playert, aztán kis ügyeskedéssel arra is felmegy a windows (egyébként csak előre elkészített OS imagek "lejátszására" alkalmas).

Van vmware-server is ingyért, ott ügyeskedni sem kell, majdnem mindent tud, amit a workstation. (-shared folders -snapshots). Mondjuk a playerhez képest egy picit betesz a reakcióidőnek érzésre.

Magok: Izé, vmware meg tudja mondani egy imagenek, hogy hány procit lát, (a player csak egyet tud), szóval egy mindenképp megmarad neked...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#159 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:10

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 23:04

Van vmware-server is ingyért, ott ügyeskedni sem kell, majdnem mindent tud, amit a workstation. (-shared folders -snapshots). Mondjuk a playerhez képest egy picit betesz a reakcióidőnek érzésre.

Magok: Izé, vmware meg tudja mondani egy imagenek, hogy hány procit lát, (a player csak egyet tud), szóval egy mindenképp megmarad neked...

Most még kivárok, meglátom hova jut a KVM/QEmu, addig elvagyok a vmware playerrel. De ha nem lesz megoldás kvm alatt a fullscreen grafikára, meg a normális egérmozgásra, akkor veszek egy VmWare Workstationt (bár még a XEN is érdekes lehet, ha majd tud futtatni windowst :) )
-ZsOlTi-

#160 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 02:02

Játék : Thief 1 (gold)
Futtató : wine 0.9.14 (kesobbiekkel nekem szaggatott)
Trükk : nocd

Kép

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.