Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés"
Elküldve: 2009. 02. 22. 14:59
Nekem is van olyan érzésem, hogy a ház közösképviseletét ellátó kft. úgy kért árajánlatot, hogy meg sem mutatták a homlokzatot. Csak megadták a szigetelendő felület nagyságát.
Elküldve: 2009. 02. 22. 19:16
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
Elküldve: 2009. 02. 22. 19:32
Idézet: tibuu - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 10:05
Senki sem mondta, hogy csak a KK kérhet ajánlatot.
Ha nem tetszik, keress meg pár szimpatikus céget, aztán kérj tőlük ajánlatot, közgyűlésen meg terjeszd be őket, mint alternatíva.
Nálunk tetőjavításra a KK hozott 2 nem túl részletes ajánlatot, egyik agilis lakástulaj meg hozott egy harmadikat, ami tételes volt, hihető mennyiségekkel, aztán simán az utóbbit szavazta meg a tulajdonosok többsége.
Szerkesztette: marklar2 2009. 02. 22. 19:34 -kor
Elküldve: 2009. 03. 02. 10:07
Ilyen üvegbúrás, mechanikus szűrő nem sokat ért. Ez most is bent van, alig van benne kő. Utána "keletkezne"?
Elektromos, csőre rakott bizbaszok érnek valamit?
Elküldve: 2009. 03. 02. 13:01
Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 11:07
Ilyen üvegbúrás, mechanikus szűrő nem sokat ért. Ez most is bent van, alig van benne kő. Utána "keletkezne"?
Marmint, hogy a szuro elvizkovesedik, vagy valahonnan a rendszerbol jon egy rakas frissen levalt vizko-lemezecske, ami fennakad rajta? Nagyon nem mindegy.
Elektromos izemicsodak nem ernek semmit.
Elküldve: 2009. 03. 02. 18:48
Idézet: Rive - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 14:01
Elektromos izemicsodak nem ernek semmit.
Majd lefényképezem. A csap végén lévő szűrő, levegősítő akármi előtt lesz egy kiló kő.
Elküldve: 2009. 03. 02. 20:41
Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 19:48
Kilónyi, az sok. Az valahol a rendszerben keletkezett, és az áramlás vitte el a szűrőig. SZVSZ a vízmelegító lesz a ludas, azt kell vízkőtleníteni. Ideiglenes megoldásként vedd le a szűrőt, és engedd néhány percig a vizet teljes nyomással a melegítő felől.
Elküldve: 2009. 03. 05. 13:07
Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 10:07
Hogy az elektromos biszbaszok használnak-e, nem tudom.
Korábban állandó mágnespárt javasoltak erre a célra, amit én is sommásan hülyeségnek tartottam. Aztán az asszony kapott ajándékba egy "érezhető" tapadási erejű mágnespárt a gyártótól. Mivel nálunk is kemény a víz, aminek a tüneteit később jelzem, gondoltam, ártani nem használ, felteszem, a következmények?..
Csodák-csodája, tisztítást követően fél év használat után sem kövesedett el a zuhanyrózsa, ami pedig rendszeres volt. Továbbá a WC ürítő szelep működést meghatározó igen kis átmérőjű furat, aminek tisztításához külön fémszálat adtak, mert a tű sem elég vékony hozzá, nem kövesedett el néhány hónap alatt, sőt most már öt-hat éve nem nyúltam hozzá, mint ahogy a zuhanyrózsához sem.
Viszont a mágnestől nagyobb távolságban levő (tetőtéri) csaptelep szűrője, amit a gyerekek elköltözése óta igen ritkán használunk, alaposan bekövesedett, szinte alig folyt belőle a víz. A WC szelep belső oldalfalán is rakódott le vízkő, amit abból érzékelni, hogy a beépített rugó a szelepfejet már rég nem tudja az eredeti (felső) állásba tolni, kézzel vissza kell húzni.
A tapasztaltak meglepő módon alátámasztják a mindenféle köntösbe bújtatott magyarázat lényegét. Azaz az erős mágneses tér széttöri apró darabokra a vízkő kristályait, amelyek a vízáramban nem képesek egymásba kapaszkodni, és így lerakódni. A mágneses tér hatásának hiányában (nagyobb távolságban) a kristályok ismét összeállnak, és képesek szilárd üledéket képezni. A pangó vízben pedig minden vízkő kirakódik.
A mágnespár azonos pólusával szemben a pincében horganyzott vízvezetékcsövön, a gázboylertől kb. 5 m távolságban van, innét a fürdőszoba (WC, zuhanyrózsa) további 4-5 méternyi vezeték-távolságra leledzik. A kövesedő vízcsap további 6-7 méternyi távolságra található.
Hát ennyi a tapasztalatom, persze lehet nem a mágnes okozza, de más tényezőt nem tudtam felfedezni, így én ebben hiszek.
Elküldve: 2009. 03. 05. 19:25
Idézet: kételkedő - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 14:07
mi ez? hogy néz ki? vagy direkt így keressem? vagy fogok 2db régi nagy hangszóró mágnest?
A zuhanyrózsa (vagy mi a neve) az már ilyen "vízkőmentes", így azt elég 1-2 havonta pucolgatni: a lyukak gumírozottak, a kisebb kövek átmennek rajta. Majd jön egy nagyobb kavics, azt annyi; az már nem fér át.
Elküldve: 2009. 03. 06. 07:19
Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 19:25
mi ez? hogy néz ki? vagy direkt így keressem? vagy fogok 2db régi nagy hangszóró mágnest?
A zuhanyrózsa (vagy mi a neve) az már ilyen "vízkőmentes", így azt elég 1-2 havonta pucolgatni: a lyukak gumírozottak, a kisebb kövek átmennek rajta. Majd jön egy nagyobb kavics, azt annyi; az már nem fér át.
Egy, a csőre illeszkedő formájú műanyag foglalatba fröccsöntött mágnesekről van szó. Sajnos az elektronikus biszbaszok elterjedése óta kevesen gyártják, így horor ára van, amiről én tudok - 18eFt.
Ha horganyzott acélcsőre teszed, akár a hangszóró mágnes is megteszi, mert a rögzítést maga a mágnes megoldja. Ha réz, vagy műanyag csőről van szó, kell csak valamilyen rögzítési módot kitalálni.
Én, mivel a gyerekek lakásába is meg akartam oldani a vízkővédelmet, látván a rabló módon kialakított árat, a neten rendeltem ipari mágneseket Németországból. (brutál mágneseket lehet kapni, természetesen made in China)
3 db, 25 kiló tapadású mágnespárt rendeltem, szerintem túlméreteztem, mert igen nehéz bánni velük, de nagyon jópofák. az egész tranzakció bankköltségestől, szállításostól, 300 feletti euro áron "alig" 12eFt-ba került. (ld. itthoni kereskedelmi ár)
Szerintem pakold fel a hangszóró mágneseket, ha lehet minél közelebb a vízmelegítőhöz, alkalmazd Rive által javasolt megoldást, tisztítsd meg a kifolyókat és jelezz vissza pár hónap múlva az eredménnyel.
(Annyi a szkeptikus a témában, hogy érdekelne az általam tapasztaltak esetleges megerősítése.)
Szerkesztette: kételkedő 2009. 03. 06. 07:21 -kor
Elküldve: 2009. 03. 22. 15:22
Idézet: kételkedő - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 8:19
Köszi!
Sajna az átfolyós melegítőből egyből a falba megy a cső, gyakorlatilag semmi nincsen kint. Így nincs hova tenni a mágneseket.
Elküldve: 2009. 03. 22. 15:24
Kellene valami lakat, hétvégi házra.
Ez http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?...ikk=unas_450237
vagy ez http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?...ikk=unas_242486
tényleg biztonsági ill. többet ér mint a 600Ft-s lakat?
Elküldve: 2009. 03. 22. 20:43
Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:24
Kellene valami lakat, hétvégi házra.
Ez http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?...ikk=unas_450237
vagy ez http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?...ikk=unas_242486
tényleg biztonsági ill. többet ér mint a 600Ft-s lakat?
Inkább az alsót. Ha a lakat a gyenge pont, akkor ált. nekiállnak leverni a lakattestről a záró acélívet. A felső lakatnál valamennyire védik az ívet, de azért még egy nagyobb kalapáccsal le lehet törni. Az alsónál nehezebb.
A fő kérdés, hogy mi a gyenge pont. Jó kis hétvégi ház, amelyiknél a lakat :Đ
Elküldve: 2009. 03. 22. 21:09
Idézet: Rive - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 21:43
A fő kérdés, hogy mi a gyenge pont. Jó kis hétvégi ház, amelyiknél a lakat :Đ
Egyéb okokból lakat csere van. Azt gondoltam, ha már csere, akkor legyen valami jobbfajta.
Elküldve: 2009. 03. 22. 21:11
Földbe szúrós, elektromos ér valamit?
Conradban néztem egy szépet
Elküldve: 2009. 03. 22. 21:50
Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 22:11
Földbe szúrós, elektromos ér valamit?
Conradban néztem egy szépet
Ja
Szerezz karbid-ot az tuti hatás!
Elküldve: 2009. 03. 23. 08:28
Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 21:11
Alapvetően két megoldás van.
Első megoldás: fogsz egy széket, egy könyvet, egy ásót. Leülsz, vársz. Amikor látod, h mocorog, akkor rábaszol lapáttal.
Második: vannak vadászgörényes emberek, akik 2-3 görénnyel kimennek, az befér a járatába, és elkapja. Ez drágább nyilván.
Van egy harmadik is, haver szerzett vmi növényt a krtjébe, amit állítólag utál a vakond, és messziről elkerüli. Nem tudom milyen növény, és azt sem, h használ-e, de én is nagyon várom az eredményt.
A többi sokat nem ér. Sörösüveg beásva, rongy higítóba, majd azt beásod, spec füst a járatba mind csak időleges eredményt ad. Én próbáltam azt is, h betettem a slagot a járatba, és 2 órát nyomattam a vizet, semmi eredmény. Ha piszkálod a kijáratot, akkor csak annyit érsz el vele, h kijön máshol is. Nagy genya, én pl kiskanállal ütném széjjel, mert pont a kert közepén túr.
Elküldve: 2009. 03. 23. 09:05
Idézet: leslie - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 8:28
Második: vannak vadászgörényes emberek, akik 2-3 görénnyel kimennek, az befér a járatába, és elkapja. Ez drágább nyilván.
A vakond védett állat.
Elküldve: 2009. 03. 23. 09:12
Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 9:05
Ja, de nem a kertemben.
Elküldve: 2009. 03. 23. 09:19
Idézet: leslie - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 8:28
Nekünk volt eredmény, térdig süllyedtünk be a sárba a kert közepén
Én a dolog jó oldalát nézem, aranyos dög, meg legalább nem lesz férges a talaj, összeszednek mindent.

Súgó
A téma zárva.