HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1091 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 14:59

Köszönöm a válaszokat.
Nekem is van olyan érzésem, hogy a ház közösképviseletét ellátó kft. úgy kért árajánlatot, hogy meg sem mutatták a homlokzatot. Csak megadták a szigetelendő felület nagyságát.

#1092 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 19:16

Arról nem is beszéltünk, hogy - tetszik vagy nem - ma a pofátlan alkudozások kora van.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1093 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 19:32

Idézet: tibuu - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 10:05

Két hét múlva lakógyűlés lesz, akkor kellene szavazni a háznak erről az egészről.

Senki sem mondta, hogy csak a KK kérhet ajánlatot.

Ha nem tetszik, keress meg pár szimpatikus céget, aztán kérj tőlük ajánlatot, közgyűlésen meg terjeszd be őket, mint alternatíva.

Nálunk tetőjavításra a KK hozott 2 nem túl részletes ajánlatot, egyik agilis lakástulaj meg hozott egy harmadikat, ami tételes volt, hihető mennyiségekkel, aztán simán az utóbbit szavazta meg a tulajdonosok többsége.

Szerkesztette: marklar2 2009. 02. 22. 19:34 -kor

#1094 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 10:07

Vízkő ellen mit lehet tenni?    Annyi jön folyamtosan, hogy a csapokban lévő szűrőket 3-5 naponta tisztítani kell (mert csökken az átfolyó nyomás így az átfolyós melegítő cseszik bekapcsolni). 
Ilyen üvegbúrás, mechanikus szűrő nem sokat ért.  Ez most is bent van, alig van benne kő.  Utána "keletkezne"?

Elektromos, csőre rakott bizbaszok érnek valamit?

#1095 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 13:01

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 11:07

Vízkő ellen mit lehet tenni?    Annyi jön folyamtosan, hogy a csapokban lévő szűrőket 3-5 naponta tisztítani kell (mert csökken az átfolyó nyomás így az átfolyós melegítő cseszik bekapcsolni). 
Ilyen üvegbúrás, mechanikus szűrő nem sokat ért.  Ez most is bent van, alig van benne kő.  Utána "keletkezne"?

Marmint, hogy a szuro elvizkovesedik, vagy valahonnan a rendszerbol jon egy rakas frissen levalt vizko-lemezecske, ami fennakad rajta? Nagyon nem mindegy.

Elektromos izemicsodak nem ernek semmit.
Elköltöztem :-)

#1096 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 18:48

Idézet: Rive - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 14:01

Marmint, hogy a szuro elvizkovesedik, vagy valahonnan a rendszerbol jon egy rakas frissen levalt vizko-lemezecske, ami fennakad rajta? Nagyon nem mindegy.

Elektromos izemicsodak nem ernek semmit.

Majd lefényképezem. A csap végén lévő szűrő, levegősítő akármi előtt lesz egy kiló kő.

#1097 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:41

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 19:48

Majd lefényképezem. A csap végén lévő szűrő, levegősítő akármi előtt lesz egy kiló kő.

Kilónyi, az sok. Az valahol a rendszerben keletkezett, és az áramlás vitte el a szűrőig. SZVSZ a vízmelegító lesz a ludas, azt kell vízkőtleníteni. Ideiglenes megoldásként vedd le a szűrőt, és engedd néhány percig a vizet teljes nyomással a melegítő felől.

#1098 Felhasználó inaktív   kételkedő 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 05. 13:07

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 10:07

Hogy az elektromos biszbaszok használnak-e, nem tudom.

Korábban állandó mágnespárt javasoltak erre a célra, amit én is sommásan hülyeségnek tartottam. Aztán az asszony kapott ajándékba egy "érezhető" tapadási erejű mágnespárt a gyártótól. Mivel nálunk is kemény a víz, aminek a tüneteit később jelzem, gondoltam, ártani nem használ, felteszem, a következmények?..

Csodák-csodája, tisztítást követően fél év használat után sem kövesedett el a zuhanyrózsa, ami pedig rendszeres volt. Továbbá a WC ürítő szelep működést meghatározó igen kis átmérőjű furat, aminek tisztításához külön fémszálat adtak, mert a tű sem elég vékony hozzá, nem kövesedett el néhány hónap alatt, sőt most már öt-hat éve nem nyúltam hozzá, mint ahogy a zuhanyrózsához sem.

Viszont a mágnestől nagyobb távolságban levő (tetőtéri) csaptelep szűrője, amit a gyerekek elköltözése óta igen ritkán használunk, alaposan bekövesedett, szinte alig folyt belőle a víz. A WC szelep belső oldalfalán is rakódott le vízkő, amit abból érzékelni, hogy a beépített rugó a szelepfejet már rég nem tudja az eredeti (felső) állásba tolni, kézzel vissza kell húzni.

A tapasztaltak meglepő módon alátámasztják a mindenféle köntösbe bújtatott magyarázat lényegét. Azaz az erős mágneses tér széttöri apró darabokra a vízkő kristályait, amelyek a vízáramban nem képesek egymásba kapaszkodni, és így lerakódni. A mágneses tér hatásának hiányában (nagyobb távolságban) a kristályok ismét összeállnak, és képesek szilárd üledéket képezni. A pangó vízben pedig minden vízkő kirakódik.

A mágnespár azonos pólusával szemben a pincében horganyzott vízvezetékcsövön, a gázboylertől kb. 5 m távolságban van, innét a fürdőszoba (WC, zuhanyrózsa) további 4-5 méternyi vezeték-távolságra leledzik. A kövesedő vízcsap további 6-7 méternyi távolságra található.

Hát ennyi a tapasztalatom, persze lehet nem a mágnes okozza, de más tényezőt nem tudtam felfedezni, így én ebben hiszek.  :think:

#1099 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 19:25

Idézet: kételkedő - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 14:07

Korábban állandó mágnespárt

:respect:

mi ez?  hogy néz ki?  vagy direkt így keressem?  vagy fogok 2db régi nagy hangszóró mágnest?

A zuhanyrózsa (vagy mi a neve) az már ilyen "vízkőmentes", így azt elég 1-2 havonta pucolgatni: a lyukak gumírozottak, a kisebb kövek átmennek rajta. Majd jön egy nagyobb kavics, azt annyi; az már nem fér át. 

#1100 Felhasználó inaktív   kételkedő 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 06. 07:19

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 19:25

:respect:

mi ez?  hogy néz ki?  vagy direkt így keressem?  vagy fogok 2db régi nagy hangszóró mágnest?

A zuhanyrózsa (vagy mi a neve) az már ilyen "vízkőmentes", így azt elég 1-2 havonta pucolgatni: a lyukak gumírozottak, a kisebb kövek átmennek rajta. Majd jön egy nagyobb kavics, azt annyi; az már nem fér át. 

Egy, a csőre illeszkedő formájú műanyag foglalatba fröccsöntött mágnesekről van szó. Sajnos az elektronikus biszbaszok elterjedése óta kevesen gyártják, így horor ára van, amiről én tudok - 18eFt.
Ha horganyzott acélcsőre teszed, akár a hangszóró mágnes is megteszi, mert a rögzítést maga a mágnes megoldja. Ha réz, vagy műanyag csőről van szó, kell csak valamilyen rögzítési módot kitalálni.
Én, mivel a gyerekek lakásába is meg akartam oldani a vízkővédelmet, látván a rabló módon kialakított árat, a neten rendeltem ipari mágneseket Németországból. (brutál mágneseket lehet kapni, természetesen made in China)
3 db, 25 kiló tapadású mágnespárt rendeltem, szerintem túlméreteztem, mert igen nehéz bánni velük, de nagyon jópofák. az egész tranzakció bankköltségestől, szállításostól, 300 feletti euro áron "alig" 12eFt-ba került. (ld. itthoni kereskedelmi ár)
Szerintem pakold fel a hangszóró mágneseket, ha lehet minél közelebb a vízmelegítőhöz, alkalmazd Rive által javasolt megoldást, tisztítsd meg a kifolyókat és jelezz vissza pár hónap múlva az eredménnyel.
(Annyi a szkeptikus a témában, hogy érdekelne az általam tapasztaltak esetleges megerősítése.)

Szerkesztette: kételkedő 2009. 03. 06. 07:21 -kor

#1101 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 15:22

Idézet: kételkedő - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 8:19

..

Köszi!

Sajna az átfolyós melegítőből egyből a falba megy a cső, gyakorlatilag semmi nincsen kint. Így nincs hova tenni a mágneseket. :(

#1102 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 15:24

Lakat kérdés:

Kellene valami lakat, hétvégi házra. 
Ez http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?...ikk=unas_450237
vagy ez  http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?...ikk=unas_242486
tényleg biztonsági ill. többet ér mint a 600Ft-s lakat?

#1103 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 20:43

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:24

Lakat kérdés:

Kellene valami lakat, hétvégi házra. 
Ez http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?...ikk=unas_450237
vagy ez  http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?...ikk=unas_242486
tényleg biztonsági ill. többet ér mint a 600Ft-s lakat?

Inkább az alsót. Ha a lakat a gyenge pont, akkor ált. nekiállnak leverni a lakattestről a záró acélívet. A felső lakatnál valamennyire védik az ívet, de azért még egy nagyobb kalapáccsal le lehet törni. Az alsónál nehezebb.

A fő kérdés, hogy mi a gyenge pont. Jó kis hétvégi ház, amelyiknél a lakat :Đ

#1104 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 21:09

Idézet: Rive - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 21:43

Inkább az alsót. Ha a lakat a gyenge pont, akkor ált. nekiállnak leverni a lakattestről a záró acélívet. A felső lakatnál valamennyire védik az ívet, de azért még egy nagyobb kalapáccsal le lehet törni. Az alsónál nehezebb.

A fő kérdés, hogy mi a gyenge pont. Jó kis hétvégi ház, amelyiknél a lakat :Đ

Egyéb okokból lakat csere van. Azt gondoltam, ha már csere, akkor legyen valami jobbfajta.

#1105 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 21:11

Vakondok riasztó, írtó, egyéb megoldás?

Földbe szúrós, elektromos ér valamit?
Conradban néztem egy szépet :), ez 4db góliát elemmel megy, gondolom sokáig bírja.  Meg van napelemes is, abban 1db 600mah-s akksi van; sokat nem tudhat.

#1106 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 21:50

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 22:11

Földbe szúrós, elektromos ér valamit?
Conradban néztem egy szépet :), ez 4db góliát elemmel megy, gondolom sokáig bírja.  Meg van napelemes is, abban 1db 600mah-s akksi van; sokat nem tudhat.

Ja  :) felesleges pénz kidobást, többet nem ér!
Szerezz karbid-ot az tuti hatás!  :up:

#1107 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 08:28

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 21:11

Alapvetően két megoldás van.

Első megoldás: fogsz egy széket, egy könyvet, egy ásót. Leülsz, vársz. Amikor látod, h mocorog, akkor rábaszol lapáttal.

Második: vannak vadászgörényes emberek, akik 2-3 görénnyel kimennek, az befér a járatába, és elkapja. Ez drágább nyilván.

Van egy harmadik is, haver szerzett vmi növényt a krtjébe, amit állítólag utál a vakond, és messziről elkerüli. Nem tudom milyen növény, és azt sem, h használ-e, de én is nagyon várom az eredményt.

A többi sokat nem ér. Sörösüveg beásva, rongy higítóba, majd azt beásod, spec füst a járatba mind csak időleges eredményt ad. Én próbáltam azt is, h betettem a slagot a járatba, és 2 órát nyomattam a vizet, semmi eredmény. Ha piszkálod a kijáratot, akkor csak annyit érsz el vele, h kijön máshol is. Nagy genya, én pl kiskanállal ütném széjjel, mert pont a kert közepén túr. :(
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1108 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 09:05

Idézet: leslie - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 8:28

Első megoldás: fogsz egy széket, egy könyvet, egy ásót. Leülsz, vársz. Amikor látod, h mocorog, akkor rábaszol lapáttal.

Második: vannak vadászgörényes emberek, akik 2-3 görénnyel kimennek, az befér a járatába, és elkapja. Ez drágább nyilván.

A vakond védett állat.

#1109 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 09:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 9:05

A vakond védett állat.

Ja, de nem a kertemben. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1110 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 23. 09:19

Idézet: leslie - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 8:28

Én próbáltam azt is, h betettem a slagot a járatba, és 2 órát nyomattam a vizet, semmi eredmény.

Nekünk volt eredmény, térdig süllyedtünk be a sárba a kert közepén :-D

Én a dolog jó oldalát nézem, aranyos dög, meg legalább nem lesz férges a talaj, összeszednek mindent.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.