HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 01. 14:52

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 9:59

egy kicsit legalább 50 cm-re körbe kell ásni az alapot, persze mindig csak szakaszokat -statikus- koordinálásával (!) és vannak erre speciális lábazati szigetelők. hasonlít a nikeccelre, kicsit másabb az anyaga, de ezt pl. egy tüzépen pontosan tudják milyet kell venni.

Statikus... :Đ

A gödör szélessége akkora legyen, h guggolva el tudj benne férni, és lennt is tudj dolgozni.
Statikus nem kell, 2-3mées szakaszokat, ha kiemelsz, akkor nem lesz baj. Persze nem árt, ha nem épp egy esős időszak van.

3 éve szigeteltem körbe a pincém kívülről, jó móka volt.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#122 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 14:55

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 10:23

Az a baj, hogy a lábazat mellett járda van. Ezt egyébként is fel akarom törni és térkőre cserélni.

Nem jó ötlet, a járdának van egy olyan szerepe is, h elvezesse a lábazattól a vizet... Beton a legjobb, csak lejtsen kifele.

#123 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 15:21

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 17:55

Íme az első magyar (méretre-gyártott-fa-ablak) vállalkozó. Hétfön hívtam, szerdán jött, megállt a ház előtt, közölte, hogy nincs ideje, annyi a melója,, majd jön szombaton délután.
Mondom neki: "annyi ideje sincs, hogy lemérje az ablakot? "
A válasz: "sajnos, nincs, jövök szombaton"
Nem jött. Nem is hívott.
......
Ezt a topicot konkrét javaslatoknak szántam, fa vagy műanyag-ki-mennyiért-hogyan, mennyi volt/-most mennyi-a-számla- meddig tartott--jött ki a projectből?
Nem ez történt, de azért tanulok.
:)

Sajnos tipikus magyar vállalkozó.

Egy árajánlat kérő levél előállításához te is nyugodtan lemérheted az ablakokat, mert ugyan nem lesz pontos, de árban nem lesz difi, hogy most két centivel rövidebb, de hárommal magasabb az ablakod.
Én leírtam, hogy miből mit szeretnék (erkélyajtó, ablakok balos, ablakok jobbos, belül ekkora műanyagpárkány, kívül valami fém, stb), illetve hogy mi van most.
A bejárati fronton már tudtam, hogy rácsot nem akarunk, így oda drága mabiszos biztonsági üveget kértem, valamint zárható kilincset (ezt is a biztosító kéri: gombbal zár, tök primitív, szintenulla felár). Kívülre aluredőnyt.
Ezt csinos formába öntöttem és elfaszkoltam tizeniksz helyre. Voltunk kint a construmán is, ott is gyűjtöttem címeket. A nagyrésze válaszolt valamit, de lényegében 4 korrekt ajánlat jött vissza a többi kuka. Lehet rosszul tettem, de úgy gondoltam, ha egy ajánlatkérő levélre nem tudnak válaszolni rendesen, akkor inkább gyártsanak másnak ablakot.

Végül a Piroth maradt talpon, aki Rehau profillal épít ablakokat. A fő érv az volt, hogy láttam élőben is a referenciát (haveréknál 12lakásos társasházat csinálták kompletten) és egy idióta lakót leszámítva mindenki meg volt elégedve velük. Ezen kívül árban már alig szórt a megmaradt 4 ajánlat, talán 10%ot max.
Lefixáltuk a témát, kijött a Piróth, lemérte pontosan, faxolt pontos ajánlatot, előleget fizettünk. Kijöttek a megbeszélt időpontra. Első nap kivették a front abalkokat (2) és berakták helyére az újat. Másnap kivették az erkély részen lévőt (2+1) és be az újat. Mivel sok vakolat meg tégla jött ki, ezért extra kőművesmunka kellett (ez nem volt benne az ajánlatban), de végül ingyen megszámította, mivel 1 hétbe telt, míg kijött a kőműves.
Természetesen kívül estek le dolgok, belül emlékeim szerint semmi. Még az akkor 1 éves festést sem maszatolták össze, bár botor dolog volt előtte festetni, ez tény :)
Amire nem gondoltunk előre, az a régi ablakok elszállítása, így azt először behánytuk a garázs mellé, majd lomtalanításkor kitettük az utcára. A sittet emlékeim szerint elvitték.
A mabiszos papírért (ami kell a biztosítónak) kellett egyedül rinyálni, mert azt nem hozták magukkal, de pár telefon után megküldték postán. Egyébként érdekes, de az ajtós is ugyanezt csinálta...

Azóta egyszer hívtuk őket, mivel az erkélyajtó alján lévő kis fémbizbaszba (a buktatáshoz kell gondolom) beleért az ajtó alján lévő másik fémbizbasz és menetet vágott bele. A tippem valami vetemedés/süllyedés lehet, de passz. Kijött a fószer, bizergált valamit, aztán elment. Pénzt nem kért.

#124 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 15:51

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 10:49

A beton lábazatot hogy érdemes utólag szigetelni? (Aránylag kevés földmunkával :) )

Lábazatot akarsz szigetelni?
Ja spec erre a célra van kitalálva a Styrofoam IB. ;)

Szerkesztette: carcass 2006. 10. 01. 15:54 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#125 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 01. 16:02

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 14:50

Öntvénynek az az előnye, h piszok sokáig tárolja a hőt, vmint elég vastag, sosem fog kilukadni.
A legjobb, amit valaha is csináltak, de ma már nem gyártják, mert amiben anyag van, az drága, és ami dára, az nem kell...

:omg:  ja, és piszok sok idő mire fölmelegszik, és mivel kicsi a felület nem adja le jól a hőt, az meg hogy még tovább meleg. számít?? de te biztos jobban vágod, mint az aki 25-30 éve a szakmában van, és nem csak van hanem elismert és qrva sok munkájuk van...

#126 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 16:07

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 11:23

Az a baj, hogy a lábazat mellett járda van. Ezt egyébként is fel akarom törni és térkőre cserélni. A térkövezés is egy "kis" földmunkával jár, valószínűleg összekötöm a kettőt. Engem konkrétan a felrakás módja érdekel. (vizszigetelés, geotextil, mit-hogyan) Elég sok utólag hőszigetelt háznál látom, hogy a lábazatot nem szigetelték le, csak leszínezték. Így egyrészt elég bénán is néz ki (a "fal" túllóg vagy 5 centivel az alapon), másrész szerintem nem is jó, mert pont  jó hővezető betonlábazat nincs leszigetelve.
Bár azt elhiszem, hogy senki sem szeret lapátolni... ;)

A helyzet az, hogy ahol viszonylag magas a talajvíz szintje, ott a talajnedvesség -talajpára szépen halad felfelé a szerkezetekben.
Ha valaki a lábazattól indítja el a járdát, úgy hogy

Idézet

Nem jó ötlet, a járdának van egy olyan szerepe is, h elvezesse a lábazattól a vizet... Beton a legjobb, csak lejtsen kifele.

szóval az frankón lezárja a nedvesség útját.Ezek után az nem tud mást csinálni, mint szépen elindul felfelé a lábazatban és ha úgy alakul a dolog, akkor megfagy és dobálja le a lábazati vakolatot.Vagy megy tovább felfelé és szépen nedvesedik a belső falak vakolatának alsó sávja.
Szóval tessék a lábazatot szépen körbeásni úgy 20-30 cm szélességben és egy ásónyom mélységben (nem lesz a háznak semmi baja a világon) és körbe kavicsolni (dréncső nem kell).Így a talajpára stb nem a szerkezetben igyekszik majd felfelé. ;)

A másik dolog, hogy bár kevésbé szép, ha a fal túllóg a lábazaton, de nagy előnye, hogy nem áll meg rajta a hó télen és nem áztatja feleslegesen a vakolatot.Ugyanez esőre is igaz.

Szerkesztette: carcass 2006. 10. 01. 16:15 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#127 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 17:30

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 17:02

:omg:  ja, és piszok sok idő mire fölmelegszik, és mivel kicsi a felület nem adja le jól a hőt, az meg hogy még tovább meleg. számít?? de te biztos jobban vágod, mint az aki 25-30 éve a szakmában van, és nem csak van hanem elismert és qrva sok munkájuk van...

Én nem gondolom, hogy kell ide ez a stílus. Nem azzal van gond, amit mondasz, hanem ahogy mondod.

Szvsz más igényeknek és feltételeknek kellet megfelelnie az öntvényradiátoroknak.
Nyitott gravitációs rendszerben (nyitott tágulási tartállyal) szén- és fatüzelésre szvsz jobbak. Jobbak mert a hagyományos (nem önadagolós) szenes- és fáskazánok gyorssan felmelegítik a vizet. Nehezebb őket szabályozni így nem ritka a 70-80, de akár 90 fokos kilépő vízhőmérséklet sem. De ha nem rakja az ember a kazánt (jellemzően éjszaka), akkor néhány óra alatt kialszik és ilyenkor jön jól az öntvény radiátorok nagy pufferkapacitása. Hajnalig "lehel" valamennyi meleget, mert a víznek ugye relatív nagy a hőtehetetlensége. Az öntötvas jobban ellenáll a korróziónak is, mert a nyitott rendszereket elég gyakran utánna kell tölteni, jóféle oxigéndús csapvizzel.

Zárt, túlnyomásos kényszerkeringetéses melegvíz fűtéshez (max 60oC-os kilépő vízhőmérsékletnél), azaz jellemzően gáz fűtéshez pedig szvsz jobbak a modern, optimalizált, nagy fűtőfelületű  radiátorok (Dunaferr és társai), relatív kis pufferkapacitással. De ez folyamatos üzemnél nem lényeges.

Langyos víz fűtéshez (hőszivattyú, modern kondenzációs kazán) pedig a legjobb hőleadási mód a padló- ill. falfűtés

Tehát zöld gombhoz zöld kabátot... ;)

Egyébként lyukadnak az öntvények is kb 20-25 év után, ha sokszor volt cserélgetve a víz a rendszerben. 2 éve éppen szenteste napján reggel 10 környékén talált meg a szomszéd minket, hogy folyik a víz a padlásszobájuk radiátorából. Menjünk már át, nézzük már meg... Fater víz- gáz- és fűtésszerelő + hegesztő, így a feladatt adott volt a jószomszédi iszony érdekében. Palackokat, tömlőt a vállra szerszámokat a kézbe és go.
Az csak hagyján, hogy nem lehetett lezárni a radiátort (szelepek ugye minek), úgy kellett leereszteni a vizet, majd ketten, két brutál svédfogóval alig bírtuk megoldani az összerohadt hollandereket. De annak a radiátornak majdnem szita volt az alja. Fater odaérintette a lángot és szabályossan  elégett a fém, mint a papír. Kb 1/4 palack gáz elment mire kihegesztette úgy, hogy nem csöpögött. Gyakorlatilag újrarakta a radiátor alját. Majdnem csendes éj volt, mire végeztünk.

Szerkesztette: Fanatic 2006. 10. 01. 17:38 -kor

"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#128 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 17:37

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 16:02

Ez a gyakorlat.

És ha nem hagyod abba ezt a flegma, lekezelő stílust, akkor felkereslek, és beverem a fejed, többek nevében is.

#129 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 17:55

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 18:37

Ez a gyakorlat.

És ha nem hagyod abba ezt a flegma, lekezelő stílust, akkor felkereslek, és beverem a fejed, többek nevében is.

no, emberek! ha valaki anyázni akar, nézzen be a forma1 topicba, ott kiélheti vágyait.  :D  :D  :D
Basic, de komolyan, miért kötsz bele az élő fába is? Én szívesen olvasom a témába vágó hozzászólásaidat.
Business as usual. We fucked up everything.

#130 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:04

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 18:55

no, emberek! ha valaki anyázni akar, nézzen be a forma1 topicba, ott kiélheti vágyait.  :D  :D  :D
Basic, de komolyan, miért kötsz bele az élő fába is? Én szívesen olvasom a témába vágó hozzászólásaidat.

Ehhh, te sem figyelsz.  :omg:  A műanyagba köt bele. :D

Végigolvastam a topikot, hááát a műanyag nyílászárók terén nagy a kavarodás. Ha jól látom a társaság egyik része a régi típusra emlékszik és az tényleg gagyi volt, de a mostaniak már új technológiával készülnek és tartósabbaknak igérkeznek. ;)
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#131 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:06

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 17:30

Én nem gondolom, hogy kell ide ez a stílus. Nem azzal van gond, amit mondasz, hanem ahogy mondod.

Szvsz más igényeknek és feltételeknek kellet megfelelnie az öntvényradiátoroknak.
Nyitott gravitációs rendszerben (nyitott tágulási tartállyal) szén- és fatüzelésre szvsz jobbak. Jobbak mert a hagyományos (nem önadagolós) szenes- és fáskazánok gyorssan felmelegítik a vizet. Nehezebb őket szabályozni így nem ritka a 70-80, de akár 90 fokos kilépő vízhőmérséklet sem. De ha nem rakja az ember a kazánt (jellemzően éjszaka), akkor néhány óra alatt kialszik és ilyenkor jön jól az öntvény radiátorok nagy pufferkapacitása. Hajnalig "lehel" valamennyi meleget, mert a víznek ugye relatív nagy a hőtehetetlensége. Az öntötvas jobban ellenáll a korróziónak is, mert a nyitott rendszereket elég gyakran utánna kell tölteni, jóféle oxigéndús csapvizzel.

Zárt, túlnyomásos kényszerkeringetéses melegvíz fűtéshez (max 60oC-os kilépő vízhőmérsékletnél), azaz jellemzően gáz fűtéshez pedig szvsz jobbak a modern, optimalizált, nagy fűtőfelületű  radiátorok (Dunaferr és társai), relatív kis pufferkapacitással. De ez folyamatos üzemnél nem lényeges.

Langyos víz fűtéshez (hőszivattyú, modern kondenzációs kazán) pedig a legjobb hőleadási mód a padló- ill. falfűtés

Tehát zöld gombhoz zöld kabátot... ;)

Egyébként lyukadnak az öntvények is kb 20-25 év után, ha sokszor volt cserélgetve a víz a rendszerben. 2 éve éppen szenteste napján reggel 10 környékén talált meg a szomszéd minket, hogy folyik a víz a padlásszobájuk radiátorából. Menjünk már át, nézzük már meg... Fater víz- gáz- és fűtésszerelő + hegesztő, így a feladatt adott volt a jószomszédi iszony érdekében. Palackokat, tömlőt a vállra szerszámokat a kézbe és go.
Az csak hagyján, hogy nem lehetett lezárni a radiátort (szelepek ugye minek), úgy kellett leereszteni a vizet, majd ketten, két brutál svédfogóval alig bírtuk megoldani az összerohadt hollandereket. De annak a radiátornak majdnem szita volt az alja. Fater odaérintette a lángot és szabályossan  elégett a fém, mint a papír. Kb 1/4 palack gáz elment mire kihegesztette úgy, hogy nem csöpögött. Gyakorlatilag újrarakta a radiátor alját. Majdnem csendes éj volt, mire végeztünk.

miért milyen stílusban írjam? nem írok regényeket, tárgyratérek és kész.
amúgy tudom miről beszélek, régi gravis rendszerekhez jó, de attól még elavult és nem gazdaságos.
egyébként faterom eredeti szakmája víz, gáz, fűtésszerelő. nem csak azért alapított gépészeti céget (kft-t) mert nem tudott mit kezdeni a pénzével. szal. ért hozzá, mára már jó sok szakembere van.

ui: izé, azért atz öntvény radiátor lánggal történő hegesztését megnéztem volna...  :D

Szerkesztette: Basic 2006. 10. 01. 18:17 -kor

#132 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:09

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 17:37

Ez a gyakorlat.

te mint haladó cinikus... vagy mint agresszív bunyós... aki nem ért valamihez ne szóljon bele  :D  ezt akkor is fenntartom.  :smoker:

#133 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:11

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 19:06

miért milyen stílusban írjam?

while (arc.size>convert("acceptable")) { arc.size-- }

Szerkesztette: nyunyu 2006. 10. 01. 18:11 -kor

#134 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:03

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 23:06

figyi! Faterom mesélte hogy valami kollégiumban nyertek valami felujítási munkát, és qrvára meglepődtek a 25 éve szerelt fűtésen, hogy gyakorlatilag még a mai napig is (nem gazdaságosan, de) működik! 25-30 éves öntvény radiátorok 3 tag (!) legalább 50 kiló. az nem semmi...
ennek fényében ne meséld már be nekem, hogy ez a hiper-szuper technológia 5-10 évig jó! ? baromság.  :omg:

Ugyanazt a hibát csinálod, mint Ottokar. Nem értesz az adott területhez, de okoskodsz :)

A napelem élettartama ténylegesen cirka tíz év. A napelem járulékos cuccainak az élettartama gyakran még kevesebb: az elektronikák közül csak a nagyon drágák bírják megbízhatóan sokáig. Emellett cirka három-négy évente akkucsere, sajnos, a vonatkozó környezeti károkkal.

Szóval ahol van vezetékes villany, ott a 'zöldember' azt használja, mert jelen állapotok szerint sokkal környezetbarátabb.
Elköltöztem :-)

#135 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:05

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 18:09

te mint haladó cinikus... vagy mint agresszív bunyós... aki nem ért valamihez ne szóljon bele  :D  ezt akkor is fenntartom.  :smoker:

Lásd a napelemes hozzászólásod?

Szóval nem ártana néha gondolkodni, nem mindenkivel szemben engedhetsz meg magadnak ilyen hangnemet. Csak ez élőben kapásból lejön, itt meg nem annyira.

Öntöttvasnak is megvan az előnye, nekem mindíg is szimpatikusabb megoldás volt.

#136 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:18

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 16:07

A helyzet az, hogy ahol viszonylag magas a talajvíz szintje, ott a talajnedvesség -talajpára szépen halad felfelé a szerkezetekben.
Ha valaki a lábazattól indítja el a járdát, úgy hogy

szóval az frankón lezárja a nedvesség útját.Ezek után az nem tud mást csinálni, mint szépen elindul felfelé a lábazatban és ha úgy alakul a dolog, akkor megfagy és dobálja le a lábazati vakolatot.Vagy megy tovább felfelé és szépen nedvesedik a belső falak vakolatának alsó sávja.
Szóval tessék a lábazatot szépen körbeásni úgy 20-30 cm szélességben és egy ásónyom mélységben (nem lesz a háznak semmi baja a világon) és körbe kavicsolni (dréncső nem kell).Így a talajpára stb nem a szerkezetben igyekszik majd felfelé. ;)

A másik dolog, hogy bár kevésbé szép, ha a fal túllóg a lábazaton, de nagy előnye, hogy nem áll meg rajta a hó télen és nem áztatja feleslegesen a vakolatot.Ugyanez esőre is igaz.

Igen, és pont az ilyenek miatt (is) kell a dologhoz építész.

A korábban linkelt kép alapján a ház alja bizony nedvesedik: erre utal a fű zöldje, nomeg az ablak alatti részen a lábazatot burkoló kő fölött a vakolat vedlése, a burkolókő morzsálódása, eróziója.

Az meg ott a lépcső tömbje mellett egy földbe ásott csatornaszerűség a fűben megbújva?? 
Egyáltalán, a csatornázás meg a terep milyen állapotban van? Hova megy a víz? A fal aljához, vagy valahova távolabbra?

Ráadásul a ház komolyan mozog is, az ablak bal felső/jobb alsó sarkának repedéseinek tanusága szerint, szóval tényleg kell statikus is. Lehet egyáltalán kavicsozni az alját?  Vagy ez itt csak annyit jelentene majd, hogy a víz még könnyebben eléri a falat?

Mielőtt az ember szigetel, ezeket helyre kell hozni, mert komoly gondok lesznek. Itt pl. ha jelen állapot mellett a burkolókőig leereszt valaki egy párazáró (valameilyen 'cell) a szigetelést, akkor a falban rekedő víz várhatóan feljebb fog kúszni, és belül jelentkezik majd, szép fekete penészfoltok és bűz formájában.

Szerkesztette: Rive 2006. 10. 02. 07:27 -kor

#137 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:29

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 8:18

Igen, és pont az ilyenek miatt (is) kell a dologhoz építész.

Ráadásul a ház komolyan mozog is, az ablak bal felső/jobb alsó sarkának repedéseinek tanusága szerint, szóval tényleg kell statikus is. Lehet egyáltalán kavicsozni az alját?  Vagy ez itt csak annyit jelentene majd, hogy a víz még könnyebben eléri a falat?

Mielőtt az emer szigetel, ezeket helyre kell hozni, mert komoly gondok lesznek. Itt pl. ha jelen állapot mellett a burkolókőig leereszt valaki egy párazáró (valameilyen 'cell) a szigetelést, akkor a falban rekedő víz várhatóan feljebb fog kúszni, és belül jelentkezik majd, szép fekete penészfoltok és bűz formájában.

Tudom, olvasd csak végig a topicot az elejétől. ;)

Az hogy végig van repedezve, az ugye az alapozás hibája is lehet.Elvileg, ha a kőlábazat is végig van repedve, akkor az alap akár el is lehet törve. ;)
Perszer az is lehet, hogy azért reped végig, mert nem azonos a fal anyaga - bár ekkor általában függőleges szokott lenni a repedés.
De a repedezést az is okozhatja, hogy a közelben valami hatalmas fa elszívja a nedvességet a falak alól és emiatt lesz süllyedéskülönbség.

Ezeknek a javítása nem egyszerű, mert ha statikai okokból repedezik, akkor az később is működni fog.

Szerkesztette: carcass 2006. 10. 02. 07:31 -kor

Bravo

#138 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:41

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 7:29

Tudom, olvasd csak végig a topicot az elejétől. ;)

Én tudom, hogy Te tudod, de ezeket nem lehet elégszer mondani :)
(Ui.: függőleges repedés is van.... A villanydoboz mellett, jobbról.)

A topiknyitónak: ha a meghívott építész nem szúrja ki a vizesedést, dobd ki  :]

Szerkesztette: Rive 2006. 10. 02. 07:52 -kor

#139 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:44

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 23:09

Hagyományos, nem beépített padlásnál rengeteg meleg távozik a födémen keresztül. Ide ált. üveggyapotot szoktak teríteni. Ez nem éghető anyag, én szvsz szívesebben raknám ezt a padlásra. Ebben az a jó, hogy egy tekercs nem túl drága, meg lehet venni egyesével is, majd ha az ember összeszedte  minden lelkierejét, akkor leteríti. (Undorító, viszketős munka)

Militaryban lehet kapni olcsón saválló/vegyvédelmi ruhát vagy mi a szöszt. Ha az ember nem nyáron szigetel, akkor megváltás az üveg/kőgyapot dolgában :)
A padláson meg senki se látja, mit bohóckodsz  :D

Amit néhányan nem tudnak a padlásról: esetenként mind kívül, mind a padlás felől magasabban kell szigetelni a falat, mint a menyezet szintje. A fal ugyanis itt is hővezetőként működik, és a szigeteletlen részekről a felső sarkokba, élekbe vezeti a hideget -> páralecsapódás, penész. (Tudom, hogy a meleget vezeti el, de így szemléletesebb  :p )
Van, ahol a tető a födém tetejénél kezdődik. Ilyenkor a fal tetejét is szigetelni kell.

(Elnézést a trágya szakmai nyelvért, remélem azért érthető :) )

#140 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:44

Havernál csináltak vizesedés ellen vmit, persze, nem jött be. Jó drágán. Amikor meg akarta keresni a céget, h hogy is van ez a lehúzás, és még mindíg vizesedik, akkor kiderült, h nincs is már olyan cég.
Szóval ilyen fél millás beruházásnál nem árt vmi stabil, neves céget keresni. :)

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.