HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 18. 10:41

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 11:36

Aztán lövöldözheted a fatolvajokat...

Rokonunknak van egy kis erdeje, pont emiatt vette amit te is mondasz. Le akar szokni a gázról illetve a szolgáltatóktól való függéstől.

A fáját meg állandóan lopják, mondjuk van elég :Đ És nem tud mit tenni. A területen lévő tavat pedig kibérelte 99évre :omg: az is saját halakkal van telepítve.

Volt már olyan, aki azt hitte, sok fája van, aztán elfogyott. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1282 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 07:55

Na, úgy néz ki, fel lehet venni a szopóálarcot. Megvettük a telket. :)

Egyszerűen nem lehetett kihagyni. Nagyon fasza helyen van, és kezdeti áron is annyibe került, hogy ha minden közműcég lehúz (összesen 0,2+1,2+0,3=1,7 millás ajánlatot kaptam, de számoljunk 2,2-vel), akkor is jó ára lett volna (annyiba került volna, mint egy ugyanakkora telek a falu szélén közművekkel, ez pedig bent van a központban, mindenhez közel egy zsákutcában), de sikerült még egy millát is alkudni. :cool:

Szóval kezdődik a kergetőzés a közművekért. :) :(

Amin sok múlik: víz gerincvezetékre kell-e szakaszoló csak, ha a főutcai gerincvezetékről jön le, de csak 12 telekre megy és "zsák" vezeték? Ha ezt ki tudnánk spórolni, akkor sokat nyernénk (110 mm-es tolózár + egy akna). Ma nekiállok egyeztetni...

#1283 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 08:01

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 8:55

Ma nekiállok egyeztetni...

hajrá! :D

#1284 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 09:42

Szerintem jó lesz ez a telek :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1285 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:00

Sziasztok!

Adott egy panel lakas... folyoson, konyhaban ecetera (ahol eddig még nem volt) kicsereltem az izzokat energiatakarekosra... viszont ahogy kitekertem az utolso "normal" izzot és betettem az ujat, elkezdtek ossze-vissza fel-fel villanni :) Mi a pikula ez, valami szivárgo áram? :) Lehet ezzel valamit kezdeni? :) (arra gondolok, hogy xar a foldelés és nemigen tudok ezzel mit kezdeni nagy hirtelen, de hátha mégsincs igazam)

Köszi!

Szerkesztette: Sniper 2009. 09. 21. 10:01 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1286 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:04

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 8:55

Na, úgy néz ki, fel lehet venni a szopóálarcot. Megvettük a telket. :)

Szánj rá pár estét:
Házépítős fórum az indexen

Az a legnagyobb szopóálarc, mikor a kivitelező megvezet. Márpedig megfog, ha látja, h közöd sincs hozzá. Nagyon el lehet bacni egy kecót.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1287 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:05

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:00

Sziasztok!

Adott egy panel lakas... folyoson, konyhaban ecetera (ahol eddig még nem volt) kicsereltem az izzokat energiatakarekosra... viszont ahogy kitekertem az utolso "normal" izzot és betettem az ujat, elkezdtek ossze-vissza fel-fel villanni :) Mi a pikula ez, valami szivárgo áram? :) Lehet ezzel valamit kezdeni? :) (arra gondolok, hogy xar a foldelés és nemigen tudok ezzel mit kezdeni nagy hirtelen, de hátha mégsincs igazam)

Köszi!

Tedd vissza az utolsó normál égőt  :Đ

Idézet

#1288 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:06

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:00

Teszkós izzók csinálják. A miértje engem is érdekelne, de sok olyan pilács van, ami nem villog.
De nem a földelésed szar, az tuti. Muternál is villogott, oszt ment helyére Osram, mikor kiégett, az meg nem villog. Ja, a földed lehet szar, de muternál sk csináltam, én meg szart nem csinálok. :)

#1289 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:11

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:06

Teszkós izzók csinálják. A miértje engem is érdekelne, de sok olyan pilács van, ami nem villog.
De nem a földelésed szar, az tuti. Muternál is villogott, oszt ment helyére Osram, mikor kiégett, az meg nem villog. Ja, a földed lehet szar, de muternál sk csináltam, én meg szart nem csinálok. :)

Ha csinálnál se írnád be  :Đ

Idézet

#1290 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:21

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:06

Ez nem az izzók minőségén múlik, bármilyen kompakt fénycsővel és ledes izzóval előfordulhat ez.
A probléma oka, hogy valami visszatáplál a hálózatba, akár egy standby eszköz, akár egy jelzőfényes villanykapcsoló, bármi.
Megszüntetni a hibát nem egyszerű, megoldás lehet a teljes összes eszköz szeparálása vagy a problémás lámpák relés leválasztása egyesével.

#1291 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:44

Jelzofenyes villanykapcsolo az van dogivel... elvileg nem szarok a pilácsok amiket vettem (philips nemolcso), de kiprobalok még "tescos szart" is hátha az jobban villog (nemkő stroboszpókot venni, amit ugyan nem is akartam, de ha má' van  :Đ )... na viccet felre, akkor 'aszem visszaterek valami kisebb fogyasztasu normált, gondolom annyi a "haszna" jelen esetben, hogy a villogásra szánt áramot hővé alakitja...
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1292 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 11:10

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:21

Ez nem az izzók minőségén múlik, bármilyen kompakt fénycsővel és ledes izzóval előfordulhat ez.
A probléma oka, hogy valami visszatáplál a hálózatba, akár egy standby eszköz, akár egy jelzőfényes villanykapcsoló, bármi.
Megszüntetni a hibát nem egyszerű, megoldás lehet a teljes összes eszköz szeparálása vagy a problémás lámpák relés leválasztása egyesével.

Jateélleg! Most jut eszembe, tényleg a kapcsoló óta volt ez. :)

#1293 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 11:56

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 12:10

Jateélleg! Most jut eszembe, tényleg a kapcsoló óta volt ez. :)

A Legrand válasza ez volt, amikor rákérdeztünk, hogy lehet kiküszöbölni a hibát: A kapcsolóik mindig is így működtek, eddig nem volt ez probléma, ha minket ez zavar, használjunk kizárólag hagyományos izzót!

Egy cég, akinek egyes termékei már a 21. században, mások viszont a 19-ben vannak még mindig.

#1294 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 12:36

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:04

Szánj rá pár estét:
Házépítős fórum az indexen

Az a legnagyobb szopóálarc, mikor a kivitelező megvezet. Márpedig megfog, ha látja, h közöd sincs hozzá. Nagyon el lehet bacni egy kecót.

Már nézegetem, de köszi. :)

A kivitelező talán nem fog tudni megvezetni, mert a sógorom fogja adni az észt ilyen szempontból és ő építő mérnök, szerencsére ért is hozzá. Egyedül nem mernék belevágni, az tuti...

#1295 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 13:13

Nem lakik valaki panel garzonlakásban? Néhány kérdésem lenne a rezsijével kapcsolatban.

Köszi!

#1296 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 13:17

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 14:13

Nem lakik valaki panel garzonlakásban? Néhány kérdésem lenne a rezsijével kapcsolatban.

Köszi!

5-től 50eFt-ig bármi lehet körülményektől függően.
Tedd fel a kérdésed, valaki biztosan tud okosat mondani!

#1297 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 13:22

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 12:56

A Legrand válasza ez volt, amikor rákérdeztünk, hogy lehet kiküszöbölni a hibát: A kapcsolóik mindig is így működtek, eddig nem volt ez probléma, ha minket ez zavar, használjunk kizárólag hagyományos izzót!

Prodaxot is megkérdezheted, muternál azt használtam. :)

#1298 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 13:28

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 14:22

Prodaxot is megkérdezheted, muternál azt használtam. :)

Ugyaz pepitában, mivel ezek mind kis izzókat használnak, nem pedig LED-et vagy más elektronikával szabályzott megoldást.
Az "egyszerű" megoldás a digitális vezérlés lehetne, de ott már a vezérlés alapjai többe kerülnének, mint amit fehér ember egy teljes lakásfelújításra szánhat.

#1299 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 14:05

Apáméknál ledes izzó lett betéve az előszobába.  Éjszaka rendes fényt ad lekapcsolva is    :D

#1300 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 14:51

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 10:00

Sziasztok!

Köszi!

Az a baj, hogy a paneleknél mocsok módon van a villany megcsinálva.
Nincs tényleges földelés, csak védővezeték van.
50-60 V körüli feszültség mérhető a 0 szálon, ezért van ez a jelenség.
Én kicseréltem az összes kapcsolót, meg az összes konnektort. Voltak érdekes kötések, az biztos.

Én nem használok pontosan ezért drága izzókat, legolcsóbb teszkós aztán kalap. :)
Utálom a fényét a kompaktaknak, van egy 80W os a nappaliban az elég.

Olvasni a klotyón szoktam ha annyira van kedvem, ott bentvan 4x60W spot :D

Falakba meg ésszel kell fúrkálni... :D Raktam fel a kivetítőt.. Mondom ááá ott már biztos nem megy semmi, a panel illesztés is fél m re volt, meg fél méterrel beljebb is voltam, mondom S alakban csak nem mennek kábelek.. Hát nem befúrtam a fázis, meg a végőföld közé.? :D
A 10es bosch vídiának fúrófejnek eltűnt a vídia része.. Meg pár villanyórát kapcsolgattak aznap.
100%

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.