HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 18. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 17. 19:57

Már csak itthon lehet eladni ezeket az elavult ablakokat, ne csodálkozz, h ezzel számolt. Premiernek ilyenkor olyan akciója van, h a 2 rétegű árában adják a 3 rétegűt. :)

Írd fel, h mekkora ablakaid vannak, és kérj több cégtől árajánlatot, beépítéssel. Kezdheted azon az indexes fórumon, amit linkeltem.

Én tőlük szoktam premiert rendelni: www.doorland.hu

Hát premiert itt nem látok, de kömmerlinget igen, viszont ránézésre is kisebb vagyonba kerülhet :D
Majd meglátjuk a többi cég, akit kihívtunk mit mond majd, milyen ablakkal dolgozik, illetve mit tud beszerezni.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1662 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 18. 08:25

Hát premiert itt nem látok, de kömmerlinget igen, viszont ránézésre is kisebb vagyonba kerülhet :D
Majd meglátjuk a többi cég, akit kihívtunk mit mond majd, milyen ablakkal dolgozik, illetve mit tud beszerezni.

Premierben kömmerling a vasalat...

Pár éve körbejártam én is ugyanezt, nem mondom, h ők a legjobbak, az én pénztárcámnak ár/minőségben ők feleltek meg. Mondjuk kértem internormtól is árajánlatot fa/fém ablakra. Már nem emléxem, h x2, vagy x3 volt. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1663 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 17. 23:49

Sokkal drágább. Valamint jobban karban kell tartani. Aznem olyan, hogy megkarcolódik, aztán leszarod, vagy csak mosni kell, oszt jó idő.

Mitől karcolódna meg? Ne karcolgasd az ablakot.
Azért hogy a festéket megsértsem, és lekarcoljam, minimum egy csavarhúzót kell erősen meghúznom rajta.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 03. 19. 13:34 -kor

#1664 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 18. 07:16

A legszebb, amikor átkenik olajfestékkel a fa ablakot. Ha egy ilyet tisztességgel fel akarsz újítani, az egy komplett hétvége, és akkor még gyors voltál. Ha csak lazúrozva van, azt is 4-5 évente át kell csiszolni, és festeni. Muternál az elöbbi verziót csináltuk egy egész nyáron. Nekem elég volt, soha többet fa ablak. :)

Amikor festés van, akkor a festőkkel lefestetem az ablakokat is és kész.
Három festő egy hétvége alatt pikk-pakk kifesti az egész lakást mindennel együtt.
Pl. ez a lakás, ahonnét most írok '84-ben épült, fa nyílászárók, a legutóbbi két festéskor már az ablakokat is megcsinálták, nem csak a falat.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 03. 19. 13:36 -kor

#1665 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 19. 13:32

Amikor festés van, akkor a festőkkel lefestetem az ablakokat is és kész.
Három festő egy hétvége alatt pikk-pakk kifesti az egész lakást mindennel együtt.
Pl. ez a lakás, ahonnét most írok '84-ben épült, fa nyílászárók, a legutóbbi két festéskor már az ablakokat is megcsinálták, nem csak a falat.

Szod, nem átfesteni a nehéz. Hanem hőlégfúvóval leszedni a régi festéket, lekezelni a fát, kitteé jacítani a hibákat, csiszolni, alapozni, apámtöke. Amennyiért ezt megcsinálja neked más, annyiból már veszel új ablakot.

#1666 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 19. 16:16

Szod, nem átfesteni a nehéz. Hanem hőlégfúvóval leszedni a régi festéket, lekezelni a fát, kitteé jacítani a hibákat, csiszolni, alapozni, apámtöke. Amennyiért ezt megcsinálja neked más, annyiból már veszel új ablakot.

Nemtom, nem vagyok ablak szakértő, de szerintem nem kell 5 évente lehőlégfúvózni az ablakokról a festéket.
Nagyfaternál soha az életben nem hőlégfúzózták a keretet, mégis jó állapotban van. Néha lemázolták, de azt se minden lakásfestéskor.
Mondjuk amelyik irányból legtöbbször ver az eső, arra az oldalra spalettákat rakatott, az biztos számít.

Van egy hátsó melléképület, az meg már 100 éves megvan talán.
Ott talán utoljára a 80-as években volt festés.
Jó, ott --túlzással szólva-- ki is fér az ujjam az ablakkeret mellett a résen, de maga az ablak jó állapotban van, nincs szétrohadva, vagy hasonló, festék jól benne van. A gitt hullott ki belőle itt-ott. Ajtó ugyanez, ahol egyszer egy kutya szétkaparta, ott nincs rajta festék, a többi részéről nem mondod meg hogy 30 éve nem volt lefestve. Bizonyára a kialakítás miatt, hogy tető van fölötte és eső sosem éri. Nem véletlenül tettek annakidején folyosót a ház elé a bejárathoz.

Egy műanyag keretet meg 20 év múlva lehet cserélni.
Elöregszik, UV megeszi, vetemedik, stb.
Bár mostmár azt mondják UV állót csinálnak, meg nem vetemedik, és örök élet.
De a most cserélendő műanyag ablakokra is azt mondták ezelőtt 20 évvel, hogy ez aztán örök élet, amíg élsz ablakot nem kell cserélni, és festeni se kell. Aztán mégse.
Úgyhogy ezt majd 20 év múlva fogjuk meglátni.

És nem is biztos, hogy olyan drága a fa: ismerős amikor boltot nyitott, utcabeli asztalossal csináltatott ajtókat, ajtókereteket meg ablakokat. Mert olcsóbb volt, mint a gyári.
Ennek már 10 éve is megvan, most más bérli tőle az üzlethelyiséget. Tavaly kellett a két ajtóból az egyikben a küszöböt kicserélni, de ott a tető meg a járda kialakítása miatt odafolyik a víz, amikor esik az eső.

#1667 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 19. 16:16

Na egy másik cég lehet, hogy tud ilyet:
ALUPLAST IDEÁL 7000-es ablak

Német precizitás, garantált minőség, műanyag ablak akciós áron.
  • 80 mm-es profil vastagság
  • Tokban és szárnyban hat légkamra, vízoros vízvető
  • Lekerekített elegáns ferde élek, szürke vagy fekete tömítő gumi
  • Beépített rés-szellőztető, beépített hibás működtetés gátló vasalat
  • K=1.00-ás üvegezés (három rétegű K=0.7-es üvegezéssel is rendelhető)
  • Fehér és fa utánzatú színekben
Mondjuk 3 rétegű üveggel ez már nem lehet olyan rossz nem?

Meg valami saját gyártású ablakuk is lesz decco profilból:

Hamarosan érkezik a Decco 8 kamrás 90 mm szélességű profil!

Szerkesztette: Valdy 2011. 03. 22. 21:58 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1668 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 22. 22:49

Na egy másik cég lehet, hogy tud ilyet:
ALUPLAST IDEÁL 7000-es ablak

Német precizitás, garantált minőség, műanyag ablak akciós áron.
  • 80 mm-es profil vastagság
  • Tokban és szárnyban hat légkamra, vízoros vízvető
  • Lekerekített elegáns ferde élek, szürke vagy fekete tömítő gumi
  • Beépített rés-szellőztető, beépített hibás működtetés gátló vasalat
  • K=1.00-ás üvegezés (három rétegű K=0.7-es üvegezéssel is rendelhető)
  • Fehér és fa utánzatú színekben
Mondjuk 3 rétegű üveggel ez már nem lehet olyan rossz nem?

Meg valami saját gyártású ablakuk is lesz decco profilból:

Hamarosan érkezik a Decco 8 kamrás 90 mm szélességű profil!

Hangszigetelésre utal valamilyen adat?
Nálam ennek lenne igazán szerepe, elég nagy a forgalom. :glare:

#1669 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2011. 03. 23. 10:35

Hangszigetelésre utal valamilyen adat?
Nálam ennek lenne igazán szerepe, elég nagy a forgalom. :glare:

Oda 3 rétegű ablak kell, minden üveg más vastagsággal, szép vastag profillal.

#1670 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 23. 10:41

Amiket írtam azokról mi a véleményed? Jobb mint a galean nem?

#1671 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 23. 15:30

Amiket írtam azokról mi a véleményed? Jobb mint a galean nem?

Nem ismerem. Ott az az indexes műanyag ablak topik, őket kellene megkérdezni. :)

#1672 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 23. 11:41

Foton-tól szinte megegyező árajánlatot kaptam, róluk eddig csak jót hallottam.

Más. Tegnap lementem a Pécs melletti kis faházamhoz, szépen beázott a tető a télen. :(
Még hullámpala tetős, lehetséges ezt javítani vagy az azbeszt tartalom miatt le kell bontani?

Szerk:
Ha jól tudom azbeszt tartalmú dolgokkal (legyen akár használt) már tilos kereskedni, ennek ellenére van jó pár találat a bontott hullámpalára is (hullámpala elszállításra kerestem rá).

Szerkesztette: H.Niki 2011. 03. 24. 09:54 -kor

#1673 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 13:39

Azbesztes cucc erősen veszélyes hulladék, és arany árban viszik el.

Átlécezés/bontott cserép nem olyan vészes sem árban, sem munkában. Ha alatta a gerendázat megfelelő.

#1674 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 10:58

Bemutatták a magyar találmányt, a kavitációs kazánt

Mondjuk igy egy kicsit utanaolvasva mar nem is akkora ujdonsag (az oreg csak valamit fejlesztett rajta)... de ezt a hatekonysag dolgot nem tudom hova tenni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1675 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 09. 19:50

tudtok ajánlani megbízható, jól dolgozó asztalost, aki Bp-en dolgozik? beépített szekrényt szeretnék csináltatni.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1676 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 08:22

Nah, bekapcsolódok én is, hátha lesz pár gyakorlott fórumtárs aki tud segíteni. :-)

Gondolkozom a lakásom felújításán, ami egy klasszikus 2 szobás panel. A felújítás nem kifejezetten arra irányulna, hogy hosszútávú berendezkedés miatt mindent pöpecre megcsináltassak, hanem pénztakarékos üzemmódban minél jobb eredményt kellene kihozni saját munkával. Ha valami szakmunka van, az megoldott ingyen igazából saját/ismerős által. Amik érdekesek lehetnek:

-Klasszikus panel plafont (aminek a közepén van egy "horony" és a lámpa egy a falon felül lévő konnektorból kap áramot) hogyan lehet a legízlésesebben felújítani? Álmennyezeti burkolóra gondoltam már, de szemre mintha nem lenne éppen vízszíntes a plafon, tartok tőle, hogy az eredmény elég kiábrándító lenne. Gipszkartonozáshoz pedig kicsit alacsony a belmagasság.

-Régi vaskádat miként lehet egy kicsit felújítani? Gondolkoztam a zuhanyfülkére való cserén, de valószínűleg brutál meló lenne, így egyelőre lehet beérném azzal ha például át tudnám festeni valamilyen színre. Csinált már valaki ilyet? Milyen festék kell hozzá, hogy ne kopjon utánna? Mivel kellene kijavítani/alapozni előtte?

-Előző festésnél nagy problémám volt, hogy szinte lehetetlen megfúrni a falat. Egyszerűen olyan kemény betonból van, hogy csak lesek. Egy wc papír tartónak ha kell két lyuk, akkor azért nem szeretnék hiltizni, van ebben valakinek tapasztalata?

-Újított már fel valaki ilyen üveges beltéri ajtót? Érdemes nekikezdeni csiszolgatni, festeni? Vagy akkor már inkább ilyen 10 rugós beltéri ajtó valamelyik barkácsáruházból?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1677 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 09:53

Pedig Hiltizni kell, vagy jófajta ütvefúró, és jó fúrószár. Ez ilyen. WC-be én sima ütvefúró + vidia-val tettem fel tartót, azért nem biztos, hogy Hilti 72-vel kell nekimenni.

Mit kell "felújítani" egy plafonon?

Én nem csináltam, de gondolom zománcfesték, de azt helyben nehéz megcsinálni szépre -szerintem. Fújni kell, ha olyan. Ja, minden ami fürdő az elég gázos meló, zuhanykabin szerintem nettó hülyeség, de mindenkinek más tetszik vagy az igénye.

A 10 rugós ajtó nem tudom milyen (jó eséllyel a tok se jó, aztán azt vedd ki), meg kell csiszolni, ki kell glettelni, és festés.

Szerkesztette: Kory 2011. 05. 20. 09:54 -kor

#1678 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 05. 20. 09:22

Félénk vagyok, de hódítani akarok. :cool:

Én az index fórumon kezdenék olvasgatni/kérdezgetni. Ott talán még a wc papír tartó felszerelésnek is van topikja. :-)

Az ajtó- és kádfelújításnak tuti.

#1679 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 05. 20. 11:00

Én az index fórumon nézegetek melegprostikat magamnak...

Sok sikert! :Đ

A Zindex fórumot megnézem, köszi! :up:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1680 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 05. 20. 09:22

-Klasszikus panel plafont (aminek a közepén van egy "horony" és a lámpa egy a falon felül lévő konnektorból kap áramot) hogyan lehet a legízlésesebben felújítani? Álmennyezeti burkolóra gondoltam már, de szemre mintha nem lenne éppen vízszíntes a plafon, tartok tőle, hogy az eredmény elég kiábrándító lenne. Gipszkartonozáshoz pedig kicsit alacsony a belmagasság.

-Régi vaskádat miként lehet egy kicsit felújítani? Gondolkoztam a zuhanyfülkére való cserén, de valószínűleg brutál meló lenne, így egyelőre lehet beérném azzal ha például át tudnám festeni valamilyen színre. Csinált már valaki ilyet? Milyen festék kell hozzá, hogy ne kopjon utánna? Mivel kellene kijavítani/alapozni előtte?

-Előző festésnél nagy problémám volt, hogy szinte lehetetlen megfúrni a falat. Egyszerűen olyan kemény betonból van, hogy csak lesek. Egy wc papír tartónak ha kell két lyuk, akkor azért nem szeretnék hiltizni, van ebben valakinek tapasztalata?

-Újított már fel valaki ilyen üveges beltéri ajtót? Érdemes nekikezdeni csiszolgatni, festeni? Vagy akkor már inkább ilyen 10 rugós beltéri ajtó valamelyik barkácsáruházból?

-Kaparó+glett 3 rétegben, közte csiszolás, utolsó réteg lehet 0-1mm-es

-Kádat zománcozni kell. Ahhoz meg szaki. Tuhanykabint felejtsd el, előző tulaj ránk hagyta, már alig várom, h odáig jussak a felújításban, h kidobjam a fenébe.

-Normális furókalapács+szár hozzá. Főnököm is mindíg tőlem kéri el a cuccost (kb 100e volt kompletten).

-Ha több időd van, mint pénzed, akkor érdemes. De egy normálisabb alsókategóriás fa ajtó 20-tól indul, plusz kilincs.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.