HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 02. 07:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 09. 30. 22:15

A B30-on mar van ket reteg vakolat, itt felenk altalaban csak 5-6 centit tesznek ezekre a hazakra, igy is rekorderek leszunk... :) Egyebkent nem tulzas ez a futoteljesitmeny (29kW) egy ekkora hazhoz a szigeteles utan? A kalkulatorok alatlaban 5-8kW-os kazant javasolnak...

Kondenzációs kazánhoz alacsony előremenő víz kell. Régi házaknál ez nem játszik, ergo felesleges pénzkidobás.

10 centivel kb 0.3 lesz a k értéke a falnak. Ami sokkal jobb, mint nélküle, de lehetne sokkal jobb is, nem sokkal drágábban.

5-8kw folyamatos üzemben elvinné. Egy nagyobb szakaszos üzemben működik, és általában teljesítményüket tudják lefele szabályozni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1942 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 09. 30. 23:31

Asszem erre mondta a kéményes ismerős, hogy ez nem előírásszerű ez sem. Régebben használták, de ma már csőre cserélik, ahol elöregedett.
Előnye, hogy könnyen beépíthető volt, hátránya, hogy amikor ilyet cserélnek (mert ez is elöregszik), akkor nehéz kiszedni, mert ezt nem lehet simán kihúzni, mint pl. egy csövet. Ha régen is cső volt a kéményben, akkor azt simán kihúzzák és be az újat, max. kanyarnál kell bontani meg ahol kijön a falból a készülékhez. Ez a vacak viszont úgy kitölti a kémény egyenetlen belsejét, ahol egyik tégla kicsit beljebb van másik kijjebb, hogy nem lehet kihúzni. Vagy kibontják a falat, vagy beleengednek egy darab vasat és lengetik, hogy összetörjék sok macerás munkával olyan kis darabokra, ami már alul kihullik.

ROkonnál tavaly csinálták ezzel. Nem semmi a cucc. :)

#1943 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 07:44

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 10. 02. 08:21

ROkonnál tavaly csinálták ezzel. Nem semmi a cucc. :)

Aki nekem mesélte, ők már csak kibontani szokták, ilyet nem tesznek be.
Utálják is rendesen, mert baromira bele tud keményedni a kéménybe. Az új cső az nem megy le tőle, mert ennél nem tágítják ki a kéményt általában, hiszen egyszerűbb csak belehúzni, minek tágítanák. Ők emiatt már nem tudják tágítani, ki kell szedni előbb. Beengednek egy darab vasat kötélen, aztán rángatják, amíg alul ki nem hullik a törmelék. De van ahol nem tudják összetörni egy-egy szakaszon, ott vésni kell.
Régebben használtak más anyagokat is, de idéntől már csak saválló acélcsövet. Mert az összes többit, amit ők használtak, azt idéntől már nem enegedik.

Valóban nem semmi, a beépítés gyors, nem kell bontani sehol, stb. Csak akkor lesz gáz, amikor majd cserélni kell, és már egyáltalán nem használnak majd ilyet és nem lehet csak simán belehúzni egy új csövet.

#1944 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 13. 17:54

PUR habbal lerakott zuhanytálca felszedésére a környezete roncsolása nélkül van esély? Ha igen, hogy kezdjek neki?

#1945 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 13. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 10. 13. 18:54

PUR habbal lerakott zuhanytálca felszedésére a környezete roncsolása nélkül van esély?

szerintem nincs

purhab vizet uv-t nem bírja, vízzel az alattad lakót áztatod, uv-lámpával meg hogyan világítasz be a tálca alá?
Ciciman is on borda

#1946 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 14. 00:23

a kérdés az, hogy mit tekintünk a környezetének :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1947 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 10. 13. 19:16

szerintem nincs

purhab vizet uv-t nem bírja, vízzel az alattad lakót áztatod, uv-lámpával meg hogyan világítasz be a tálca alá?

Szerencsém volt, csak kis foltokban fogta a PURhab. Megmozgattam, éreztem, hogy enged, így lassan fel tudtam szedni. Már a helyén van az új, persze a lefolyó helye 4-5 centivel arrébb van, hogy azért valamivel 'opjak is! :)

#1948 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 10. 14. 01:23

a kérdés az, hogy mit tekintünk a környezetének :)

Mondjuk a tőle fugányi távolságra levő csempéket. :)

#1949 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 16. 18:42

fel kéne tennem kb 8-10 méter kábelcsatornát.
fúrni nincs kedvem (betonba szopás, többi lakó se örülne, koszol stb), ragasztásra gondoltam.

megpróbáltam ragasztópisztollyal, de nem tudok azzal elég gyorsan nagy darabot végignyomni, hogy az eleje ne hűlne ki, illetve festett falra szarul ragad.
következő 5let: akril tömítő/ragasztó. jó lesz vajon?
vagy tudtok vmi jobbat ajánlani?

thx
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1950 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 16. 18:54

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 10. 16. 19:42

jó lesz, csak jót kell választani

pl: http://www.soudal.hu...?pos=103&kat=60

én ilyet vettem az *BIban, de van más gyártónak is

cikk: Ezermester » 2010 » február » Szerelőragasztók
Ciciman is on borda

#1951 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 16. 19:18

thx.
akril izé volt itthon, de akkor holnap megyek obiba... :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1952 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 16. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 10. 16. 19:42

fel kéne tennem kb 8-10 méter kábelcsatornát.
fúrni nincs kedvem (betonba szopás, többi lakó se örülne, koszol stb), ragasztásra gondoltam.

megpróbáltam ragasztópisztollyal, de nem tudok azzal elég gyorsan nagy darabot végignyomni, hogy az eleje ne hűlne ki, illetve festett falra szarul ragad.
vagy tudtok vmi jobbat ajánlani?

thx

20*10-es csatornát vettem a terráriumokhoz, öntapadós, fasza cucc
tényleg tapad
meg ragad
egyszer próbálkozhatsz a felrakással - ha ferdén rakod fel, úgy marad
rendesen kapaszkodik a felső rész is, alig lehet felpattintani szemből
jah, Platform áruházból

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 10. 16. 19:26 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1953 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 16. 20:20

thx, csatorna már megvan, mert ragasztópisztolyban bíztam...

#1954 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 17. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 10. 16. 21:20

thx, csatorna már megvan, mert ragasztópisztolyban bíztam...

Nekem ezek falról mindig leestek, szögeld fel, vagy tiplis/csavar, hidd el az jobb lesz. Igut nem tudom miképpen csinálta, lehet üvegre ragasztotta, az elég sík, le is lehet tisztítani.
Make love not Wor.

#1955 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 20. 09:19

vettem vmi pattex ragasztót (PL500), úgy tűnik jól tart, egyelőre fenntmaradt amit felraktam. a gyenge keresztmetszet, hogy a festékre ragadt, az meg úgy tűnik könnyen lejön. (de ha nincs basztatva nem hiszem hogy magától leesne)

viszont kéne valami fúrókalapácsot vennem. (eddig fater fúróját kértem kölcsön, "sima" ütvefúró. kölcsönkéregetni se akarom, meg egyre többször találkozok betonnal, ahova elég kevés ez, és egy fúrókalapács sokkal jobban jönne)
aránylag ritkán kell, így nem akarok vagyonokat költeni rá, de nyilván egyszerhasználatos fost se akarok.

Bosch PBH 2000 RE - ezt néztem, 25k környéke, nyilván alsókategória, de legalább nem noname. vajon milyen lehet, meg szabad venni?

illetve ma láttam aldis akciós újságban akkus fúrókalapácsot. nyilván noname (bár egész jó minőségű cuccok szoktak lenni), de 3 év garis. Bosch-nál valószínűleg gyengébb is, mert akkus... szintén SDS és 17K. ezt megvennétek? vagy felejtsem el?

#1956 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 20. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 10. 20. 10:19

viszont kéne valami fúrókalapácsot vennem. (eddig fater fúróját kértem kölcsön, "sima" ütvefúró. kölcsönkéregetni se akarom, meg egyre többször találkozok betonnal, ahova elég kevés ez, és egy fúrókalapács sokkal jobban jönne)
aránylag ritkán kell, így nem akarok vagyonokat költeni rá, de nyilván egyszerhasználatos fost se akarok.

Bosch PBH 2000 RE - ezt néztem, 25k környéke, nyilván alsókategória, de legalább nem noname. vajon milyen lehet, meg szabad venni?

illetve ma láttam aldis akciós újságban akkus fúrókalapácsot. nyilván noname (bár egész jó minőségű cuccok szoktak lenni), de 3 év garis. Bosch-nál valószínűleg gyengébb is, mert akkus... szintén SDS és 17K. ezt megvennétek? vagy felejtsem el?

szerintem a jó választás - még akkor is, ha ritkán kell használni - az valami minőségi cucc, ami elkísér életed végéig
nekem a Makita jött be - pl. az akkus csavarozógép közel 10 éve szolgál gond nélkül, úgy, hogy már használtan került hozzám
tudom, nagy kiadás, de egyszeri

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 10. 20. 12:34 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1957 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 20. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 17. 11:24

Nekem ezek falról mindig leestek, szögeld fel, vagy tiplis/csavar, hidd el az jobb lesz. Igut nem tudom miképpen csinálta, lehet üvegre ragasztotta, az elég sík, le is lehet tisztítani.

fele üvegre, fele meg pozdorjára
a pozdorja volt előbb, és már ott kiderült, hogy ez fogja összetartani a házat
az üvegen még durvább, ofkoz

#1958 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 20. 13:02

Bosch pont jó arra, h egyszer megveszed, majd 15-20 év után (ha csak néha használod). lecseréled.

Fúrókalapácsból én nem vennék akkust.

Nekem ilyenem van: http://furokalapacs....plus-p42456215/

Ez anno volt majdnem 70e, plusz hozzá a szerszámok, vagy 100e felett lehet a kofferem. Viszont azóta működik, jó, bár nyilván már nem rendelhető. Nem tudom, h ehhez képest a 20 ezres kategória milyen. Falat fúrni nyilván elég, de komolyabbat bontani, ablaknak helyet kivésni még ez is bőven kicsi. Oda kölcsönözni szoktam a 250e feletti kategóriás makitát napi 5 pénzért.
Boschtól sem kell elszállni, mint márkától jó pár éve, bár nyilván jobb, mint a tescó márka. :)

#1959 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 20. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 10. 20. 10:19

Akkusból ne vedd meg, kicsi melókra jó, abból nagy Makitát toltam, de nem ennyiért. Kis Bosch mondjuk arra jó volt, hogy téglába betolni riasztóknak tiplit, meg apróságot. Villanyosból nekem ez a széria elég hamar szétesett, ráadásul érdemes olyat nézned, ami esetleg csak vés is, mert 1 év múlva úgyis upgradelni szeretnéd valamiért. Részemről valami kisebb Skill vagy Dewalt.
Make love not Wor.

#1960 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 20. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 10. 20. 13:33

fele üvegre, fele meg pozdorjára
a pozdorja volt előbb, és már ott kiderült, hogy ez fogja összetartani a házat
az üvegen még durvább, ofkoz

Úgy jó, de tapétát és a festéket leszedi :-) Ez a két opció van.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.