HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 04. 18:02

Idézet: begbie - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 10:18

Kép

KitchenDraw-val próbálkozik valaki? Mert a begbie által készített kép nagyon fasza, de nincs időm, se programom arcsi+3dsmax kérdéskörre, meg gondolom abban nem sok előre gyártott elem van.

Szóval próbáltam csempét csinálni, meg járólapot, de nem nagyon sikerül a dolog, mert ugyan látom a jegyzékben, hogy beraktam 15csempét, de az már nem látszik, hogy hova teszi.

A @Dekoráció/Padlók részen tudok berakni járólapot, csak éppen a mérete nem változtatható (ami a listában van az van) és csak négyzet alakúak vannak. Ez egyébként látszik a renderelt képen.

De a @Kerámia burkolat/Padlólapok alól már hiába rakok be bármit (itt lehetne kusztomizálni a csempe méretét és van egy rahedli textúra szerűség is), nem látom hova került és a renderen sem látszik. Egyedül az alkatrész jegyzékben van jelen.

Fürdőszobát is lehet vele csinálni, csak ott meg nem tudok fekete korpuszt kiválasztani a szekrényekhez.  :think:

Bármi más progi ötletnek is örülök, de főleg ebben az előregyártott elemek kategóriában. Az sem hátrány, ha elérhető.

#762 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 18:11

SmartDraw?
Bar az csak 2D rajzokhoz jo, de ahhoz nagyon.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 04. 18:17 -kor

#763 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 18:16

Idézet: begbie - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 10:18

Egyre jobban úgy néz ki, hogy vidéki asztalost kellene találnom. :think:
Az eddigi ajánlataim 265-280ezer egy ekkora konyhára:

Azért ezt kicsit sokallom...

Én anno a báthorinál csináltattam kusztom íróasztalt, fiókos meg polcos elemet. Akkor kezdtek bele a konyhákba is és érdeklődésként kértem ajánlatot csak a frontok lecserélésére. Kifizethetőnek tűnt a dolog, most nem tudom hogy állnak ezzel.

Én is nézegettem konyhabútorokat, de eléggé horror 100k/méter árakon láttam ajánlatokat; és ez még a sima mdf balhé. 150es folyóméter ártól vannak fafrontos darabok.

Amúgy elvétve találtam csak árakat, tehát szerintem érdemes a tervedet (skicc, 3d, igények) elküldeni minél több helyre, hogy gyúrjanak rá egy ajánlatot. Nagy szórás szerintem árban nem várható.

Én olyasmire gondoltam, hogy a korpuszt megoldom valami olcsó lapraszerelt ikea-szerű lehetőségből és a frontokat beszerzem fából. Ami még szintén fontos szerintem, az a forgó/csukló/bukó/nyíló stb vasalat. Azon talán szintén nem érdeme spórolni.
De mivel ez még úgyis kurvamessze van, addig meg maszkolok a kicsendróban :D

#764 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 18:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 19:11

SmartDraw?
Bar az csak 2D rajzokhoz jo, de ahhoz nagyon.

Köszi, olvastam a kitchendraw topikban amit írtál, de nekem az elrendezés mellett fontos lenne a 3D is, hogy hova kusztomizáljak ablakot, nyílást, ajtót, miegymást.
Igazából az elrendezést is ki kéne találni elég hamar, mert jó lenne oda rakatni a kürtőt az engterven mondjuk ahol használva lesz, meg ilyen apróságok.

#765 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 21:39

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 19:16

Én anno a báthorinál csináltattam kusztom íróasztalt, fiókos meg polcos elemet. Akkor kezdtek bele a konyhákba is és érdeklődésként kértem ajánlatot csak a frontok lecserélésére. Kifizethetőnek tűnt a dolog, most nem tudom hogy állnak ezzel.

Én is nézegettem konyhabútorokat, de eléggé horror 100k/méter árakon láttam ajánlatokat; és ez még a sima mdf balhé. 150es folyóméter ártól vannak fafrontos darabok.

Amúgy elvétve találtam csak árakat, tehát szerintem érdemes a tervedet (skicc, 3d, igények) elküldeni minél több helyre, hogy gyúrjanak rá egy ajánlatot. Nagy szórás szerintem árban nem várható.

Én olyasmire gondoltam, hogy a korpuszt megoldom valami olcsó lapraszerelt ikea-szerű lehetőségből és a frontokat beszerzem fából. Ami még szintén fontos szerintem, az a forgó/csukló/bukó/nyíló stb vasalat. Azon talán szintén nem érdeme spórolni.
De mivel ez még úgyis kurvamessze van, addig meg maszkolok a kicsendróban :D

Elküldtem ezt a rajzot, meg a méretezett 2d-s nézeteket is csomó helyre. A 100k/méter ár sajnos nagyon is reális, eddig 204k a legolcsóbb ajánlat, mdf frontokkal. Sajnos úgy néz ki nem úszom meg olcsóbban...

#766 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 13:55

Az a kérdésem, hogy bontás előtti lomtalanítást hogyan érdemes csinálni?

A ház berendezett, számomra azonban használhatatlan a bútorok zöme, valamint a háztartási eszközök nagyrésze.

Két dologra gondoltam:
1. Meghirdetem a még forgalomképes házt. gépeket, amik még valami kis pénzt érnek. A bútorokról sajna nem tudom eldönteni, melyikért adnak még pénzt (nyilván nem mérvadó, hogy én egyikért sem). Aztán mikor elkeltek a normális dolgok, a "bevételből" megpróbálom a maradék darabok szállítását elintézni.
A városban van egyébként lomtalanítás (idén elbasztam és lemaradtam róla) de egész egyszerűen kevés a rendelkezésre álló hely, ha mindent ki akarok rakni :) az utcát/járdát meg nem torlaszolhatom el nyilván. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor jönnek az előválogató brigádok és minden egyes gramm fémért szétbasszák az egész kupacot, hiába mondja nekik az ember, hogy a zsákokban nincs fém.

2. Meghirdetem, hogy ingyen lehet lomtalanítani, tehát nem kérek pénzt a használható dolgokért, de a használhatatlanokat is el kell vinni.

Értelemszerűen nem ott lakom, tehát minden egyes adásvétel megkívánná, hogy kimenjek és várjam a vevőt. Az utolsó ebből a szempontból elég hatékonynak tűnik, mert csak egy emberrel kell egyeztetni. Gáz lehet, hogy mit csinálok ha mégsem visz el mindent...

A ruhanemű megoldott egyedül, mert zsákolom és bedobom a hipereknél elhelyezett gyűjtőkonténerekbe. A használt/kinőtt/kihízott/kifogyott :), de még nem kuka állapotú ruhákkal mondjuk eddig is ezt csináltam

Szerkesztette: Yoisten 2007. 12. 02. 13:57 -kor

#767 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 14:37

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 14:55

A ház berendezett, számomra azonban használhatatlan a bútorok zöme, valamint a háztartási eszközök nagyrésze.

Két dologra gondoltam:
1. Meghirdetem a még forgalomképes házt. gépeket, amik még valami kis pénzt érnek. A bútorokról sajna nem tudom eldönteni, melyikért adnak még pénzt (nyilván nem mérvadó, hogy én egyikért sem). Aztán mikor elkeltek a normális dolgok, a "bevételből" megpróbálom a maradék darabok szállítását elintézni.
A városban van egyébként lomtalanítás (idén elbasztam és lemaradtam róla) de egész egyszerűen kevés a rendelkezésre álló hely, ha mindent ki akarok rakni :) az utcát/járdát meg nem torlaszolhatom el nyilván. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor jönnek az előválogató brigádok és minden egyes gramm fémért szétbasszák az egész kupacot, hiába mondja nekik az ember, hogy a zsákokban nincs fém.

2. Meghirdetem, hogy ingyen lehet lomtalanítani, tehát nem kérek pénzt a használható dolgokért, de a használhatatlanokat is el kell vinni.

Értelemszerűen nem ott lakom, tehát minden egyes adásvétel megkívánná, hogy kimenjek és várjam a vevőt. Az utolsó ebből a szempontból elég hatékonynak tűnik, mert csak egy emberrel kell egyeztetni. Gáz lehet, hogy mit csinálok ha mégsem visz el mindent...

A ruhanemű megoldott egyedül, mert zsákolom és bedobom a hipereknél elhelyezett gyűjtőkonténerekbe. A használt/kinőtt/kihízott/kifogyott :), de még nem kuka állapotú ruhákkal mondjuk eddig is ezt csináltam

Nálunk is ugyanez a helyzet.Gondolom egy cipőben járunk...
Szóval mi kerestünk egy szagemebert, aki megvette az ágyneműk (dunnák, párnák stb) nagy részét, mondhatni mindet.A bútorokat szintén.Sokat nem kapunk érte, de mégsem veszik ott, illetve az útiköltséget kb fedezi.
A maradék az ott marad, az új tulaj, majd jobb híjján kidobja, elégeti stb.
A lomtalanítást én elvből elvetem ilyen esetben.
A kettesverzióban az a problem, hogy a használhatatlant ha el is viszik, a következő sarkon lerakják valami kapu elé és csak az ottlakónak lesz baja vele.Meg talán neked is.
Hirtelen ez jut eszembe...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#768 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 17:30

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 13:55

Két dologra gondoltam:

Éghetőt elégeted, a többinek rendelsz konténert, és samu kalapáccsal bezúzod őket.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#769 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 18:42

csak ismerősnek, ismerősön keresztül ajánlgasd, ha bármit hirdetsz ingyen, vagy elvitelért cserébe, azonnal jönnek a brazilok és másnapra már cserép sincs, ajtó sincs. :(
Business as usual. We fucked up everything.

#770 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 22:57

Idézet: leslie - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 18:30

Éghetőt elégeted, a többinek rendelsz konténert, és samu kalapáccsal bezúzod őket.

Igen, ez a bruteforce megoldás :)
Elsőre azt gondolom, hogy funkcionálisan használható bútorokat meg dolgokat nem zúznék porrá. A bútorok pölö fából készültek, de nem kolóniál meg ilyenek, de az elégetésnél többet érnek azért.

Meglepő módon pont a sok konténert meg pakolászást akarom csökkenteni :D

#771 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 23:02

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:42

csak ismerősnek, ismerősön keresztül ajánlgasd, ha bármit hirdetsz ingyen, vagy elvitelért cserébe, azonnal jönnek a brazilok és másnapra már cserép sincs, ajtó sincs. :(

Igazából minél többet elvisznek fizikailag a házból, nekem annál kevesebbe kerül a konténer. Ha elbontanák teljesen (ingyé :D) az lenne az ideális. A gond inkább az, hogy csak kimazsoláznák a finom dolgokat és ott maradna egy lerágott csontváz. Ami működőképes és pénzért eladható azt akkor adnám oda ingyen, ha cserébe elvisznek mást is.

#772 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 23:23

ugyan nem konkrétan a topic témája, de ez az építkezős/házas  topic, ezért gondolom elfér itt.

barátnőm lakásának 2 felében 1-1 sarok elég csúnyán penészedik.
régi (nemtom mikori, legalább 30-40 évesre tippelem) ~10 lakásos társasház.
régen nem penészedett,kb 0,5-1 éve kezdődött, elvileg nem történt semmi változás, nem lett felújítva/kicserélve... semmi.
hőhídra tippelek, de az miért most jött elő?
mit lehet/kell/érdemes tenni? minél egyszerűbb megoldás kellene, mindenféle szétverés és társai nélkül....
penészölő/hipó segít? vagy nagyon csak tüneti kezelés?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#773 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 23:34

teknölcös akváriummedence nagy páratartalmat csinál, ami lecsapódik (csak tipp, de ha azóta van teknölc, akkó nyertem  :D )
Ciciman is on borda

#774 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 01:00

Idézet: fram - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 23:34

teknölcös akváriummedence nagy páratartalmat csinál, ami lecsapódik (csak tipp, de ha azóta van teknölc, akkó nyertem  :D )

erre én is gondoltam. (pedig csak egy aránylag kicsi akvárium)
attól még a penésszel kellene valamit kezdeni asszem... :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#775 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 01:09

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 23:23

Amig nem szunteted meg a fal nedvesedesenek okat, addig nem lesz tartos eredmenye.
Ez lehet hohidon lecsapodo para, de lehet valahonnan odaszivargo viz is (lyukas vizvezetek?)

#776 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 01:15

Letezik valami vizzaro feher festek, aminek nem emlekszem a nevere, de nem tul olcso.
3 eve azzal kentek le a festok a furdoszobamat, miutan a kedves felettemlako jovoltabol leaztam, es viragzott az egesz mennyezet.
Azon asszem nem tud megtapadni a penesz.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 12. 04. 01:20 -kor

#777 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:08

barátnőm vett tegnap praktikerben valami penészölő cuccot, meg valami megelőzőt is. (mellerud a márkájuk)

az ölővel befújkáltam az adott helyet, egész szép lett. (klór is van benne, hogy kifehérítse...) még várom hogy megszáradjon a fal...

megpróbálunk picit gyakrabban szellőztetni, hátha azzal meg lehet előzni a penészt (mindenhol a szellőztetés fontosságát hangsúlyozzák). csak sok a háziállat és nem akarjuk hogy megfázzanak (4 teknős, 2 kutya, 1 mókus)

Szerkesztette: WiZARD 2007. 12. 04. 10:12 -kor

#778 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 11:08

barátnőm vett tegnap praktikerben valami penészölő cuccot, meg valami megelőzőt is.
a megelőző elvileg valami vízzáró jellengű cucc.

az ölővel befújkáltam az adott helyet, egész szép lett. (klór is van benne, hogy kifehérítse...) még várom hogy megszáradjon a fal...

megpróbálunk picit gyakrabban szellőztetni, hátha azzal meg lehet előzni a penészt (mindenhol a szellőztetés fontosságát hangsúlyozzák). csak sok a háziállat és nem akarjuk hogy megfázzanak (4 teknős, 2 kutya, 1 mókus)

A penészölő - nem akarom elvenni a kedved - tüneti kezelés.Volt már szerencsénk hozzá a  nagyszüleimnél, de csak ideig-óráig tartott a hatása.
Helyileg hol penészes a ház?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#779 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:17

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 23:23

ugyan nem konkrétan a topic témája, de ez az építkezős/házas  topic, ezért gondolom elfér itt.

barátnőm lakásának 2 felében 1-1 sarok elég csúnyán penészedik.
régi (nemtom mikori, legalább 30-40 évesre tippelem) ~10 lakásos társasház.
régen nem penészedett,kb 0,5-1 éve kezdődött, elvileg nem történt semmi változás, nem lett felújítva/kicserélve... semmi.
hőhídra tippelek, de az miért most jött elő?
mit lehet/kell/érdemes tenni? minél egyszerűbb megoldás kellene, mindenféle szétverés és társai nélkül....

Átmeneti megoldások:

-Lekaparod a diszperzitet
-Gombaölős mészfestékkel lekened
-Fűtesz, mint a barom (25-26 fok)
-Szellőztetsz 2-3 óránként (nem kell fél órára kinyitni az ablakot, csak csinálsz egy 2-3 perces kereszt huzatot, így a bútorok, falak nem hűlnek le, és 5 percen belül visszamelegszik a kecó)

Az első 2 pontot 2-3 havonta eljátszhatod, mert vissza fog jönni a gomba. Tapasztalat. Ilyen jellegű régi, rosszul szigetelt házba nem való a diszperzites festék, helyette mészfesték kell, amit eleve nem csipáz a gomba, penész.

Fix megoldás:

-Hőhíd megszüntetése homlokzati szigeteléssel. Durva hőhidat saccra 15cm nikecell szüntet meg, kevesebb nem! A 4-5cm szigetelés egy durva lehúzás, parasztvakítással kombinálva, ebben a rendszerben nem a szigetelés a legdágább (2200-2500ft a cucc nm-e színnel, ugyanennyiért rakják fel, +1cm nikecell kb 100ft/nm, egy családi házon 5cm helyett 10cm mondjuk 100-150eFt plusz ktsg).

Szerk: nálunk a fürdő penészedett tavaly. Kapott egy páratartalom érzékelős ventit, és kívülről 10cm dryvitot az az oldal. Penésznek nyoma sincs.
Igaz, tovább nem csinálom, mert építek magamnak egy normális kecót. :)

Szerkesztette: leslie 2007. 12. 04. 10:21 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#780 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 11:31

Idézet: leslie - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 11:17

Fix megoldás:

-Hőhíd megszüntetése homlokzati szigeteléssel. Durva hőhidat saccra 15cm nikecell szüntet meg, kevesebb nem!

könyörgöm, csak egy dolgot mondj, amit NEM  szigetelnél le!  :D
Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.