HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 29. 14:33

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 15:00

Miért van kukac a vízben???
Pl, jöhetnek a linkelt képek.

Hogy miért van benne, azt pontosan nem tudom, nem vagyok biológus, de úgy olvastam (pont múltkor volt egy cikksorozat az újságban), hogy a csövekben lerakódott "hártyarétegen" megjelenhetnek magasabb rendű élőlények is, így pl. férgek. Na most ezt nem úgy kell elgondolni, hogy 2 centi hosszú féreg... :)

Ebben a cikkben olvastam:

http://www.zalaihirlap.hu/nap_temai/200809...lhato_mintak_tu

Idézet

A biológiai folyamatok feltételeit pedig a hálózatban lerakódó vas- és mangániszap teremti meg. A csövekben kialakuló hártya élővilágát kordában kell tartanunk, azaz meg kell akadályoznunk túlszaporodását és a káros élőszervezetek megjelenését. Tudni kell, az említett férgek ártalmatlanok, nem élősködnek az emberi szervezetben. Megjelenésük, számuk növekedése jelez az üzemeltetőnek a hálózatban zajló folyamatokról. Ezért nevezik ezeket indikátorfajoknak is. Amint észleljük a határérték átlépését, tájékoztatjuk a tisztiorvosi szolgálatot, amely intézkedésre kötelez minket. Mivel ez a mi akkreditált laborunk mérésein alapul, mire a határozatot megkapjuk erről, már meg is tesszük a szükséges intézkedést.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 29. 14:34 -kor

#962 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 14:37

Taplalo viz  :Đ

#963 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 14:03

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 19:31

Jó, így leírva nyilván értem, de hogy napi rendszerességgel csináljam...az más :)

Nincs tartály, de értem.

Ezért írtam, hogy ha épp eszembe jut. Egyébként a mosógép kivezető csöve nincs közvetlenül rákötve a lefolyóra mert nem gondoltunk rá amikor annak idején csináltuk a fürdőszobát, szóval a kádba rakjuk a csövet. Ha eszembe jut akkor berakok a kádba egy felmosóvödröt és akkor  ebbe föl lehet fogni a vizet.

#964 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 17:40

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 15:33

Hogy miért van benne, azt pontosan nem tudom, nem vagyok biológus, de úgy olvastam (pont múltkor volt egy cikksorozat az újságban), hogy a csövekben lerakódott "hártyarétegen" megjelenhetnek magasabb rendű élőlények is, így pl. férgek. Na most ezt nem úgy kell elgondolni, hogy 2 centi hosszú féreg... :)

Ebben a cikkben olvastam:

http://www.zalaihirlap.hu/nap_temai/200809...lhato_mintak_tu

köszi-  viccnek szántam mert  ilyen dolgokat tanultam de a kukucok nem rémlenek, a mangánra vonatkozó határértékek azonban igen- van többféle is. DE asszem előveszem a szakirodalmat

#965 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 21:51

Mivel ablak+ajtócsere esett meg itt, elgondolkodtunk a szellőzésen is, mert hát a bojler "füstje" nem megy ki. Az lenne a kérdésem, hogy megoldható e az, hogy egy alucsövet a bojlerhez tennék és ha létezik olyan megoldás, akkor hogyan és hol, hogy egy CO2- és egy gázjelzőt odatennék, ami ha magas értéket észlel, akkor bekapcsol egy ventit.

Nézegettem jelzőket, de eddig éppkézláb megoldással nem találkoztam. Úgy érzem itt találhatok megfelelő tanácsokkal bíró tagokat.
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#966 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 05. 21:58

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 22:51

egy CO2- és egy gázjelzőt odatennék, ami ha magas értéket észlel, akkor bekapcsol egy ventit.

Nézegettem jelzőket, de eddig éppkézláb megoldással nem találkoztam.

Én meg úgy vagyok vele, hogy valamiképpen csak ki kellene próbálni, hogy műxik-e. Most akkor talkarjam le bödönnel, körbe sok gyerte, alul szilikonnal betol, oszt ha megszólal, akkor jó? Nyilván legdrágábbra amúgy sincs lóvém, de konektoros lakás azért rizikófaktor, legolcsóbb Praktikeres izé meg ki tudja, lehet csak dísz.
Make love not Wor.

#967 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 22:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 20:58

Én meg úgy vagyok vele, hogy valamiképpen csak ki kellene próbálni, hogy műxik-e. Most akkor talkarjam le bödönnel, körbe sok gyerte, alul szilikonnal betol, oszt ha megszólal, akkor jó? Nyilván legdrágábbra amúgy sincs lóvém, de konektoros lakás azért rizikófaktor, legolcsóbb Praktikeres izé meg ki tudja, lehet csak dísz.

:confused:  :think:
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#968 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 05:35

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 22:51

Mivel ablak+ajtócsere esett meg itt, elgondolkodtunk a szellőzésen is, mert hát a bojler "füstje" nem megy ki. Az lenne a kérdésem, hogy megoldható e az, hogy egy alucsövet a bojlerhez tennék és ha létezik olyan megoldás, akkor hogyan és hol, hogy egy CO2- és egy gázjelzőt odatennék, ami ha magas értéket észlel, akkor bekapcsol egy ventit.

Nézegettem jelzőket, de eddig éppkézláb megoldással nem találkoztam. Úgy érzem itt találhatok megfelelő tanácsokkal bíró tagokat.

milyen bojlerhez, milyen alucsövet? miért, hová? (vágsz bele egy lyukat?)
mi az, hogy a 'füst' nem megy ki?
nem értem a kérdést....
Business as usual. We fucked up everything.

#969 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 07:31

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 6:35

milyen bojlerhez, milyen alucsövet? miért, hová? (vágsz bele egy lyukat?)
mi az, hogy a 'füst' nem megy ki?
nem értem a kérdést....

Szerintem az lehet a helyzet - bár már olvasgatom egy ideje, mire a kép kb összeállt - hogy vagy nincs az ablakoknál filtrációs hőveszteség (vagyis most már túl jól zárnak az ablakok) vagy nem annyi lett az ablak, esetleg fix üvegezésűek.
A gázbojler meg régi valószínűleg nyílt égésterű és bentről szívja el a zoxigént a melegvíz előállításához - vagy mittudomén ilyesmi - vagy zárt égésterű (én erre szavazok).Na az égés során esetlegesen keletező CO2-t szeretné valami füstcsővel kivezetni ventillátoros rásegítéssel - ha a CO2 mérő jelez. :think:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#970 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 09:19

Idézet: carcass - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 6:31

Szerintem az lehet a helyzet - bár már olvasgatom egy ideje, mire a kép kb összeállt - hogy vagy nincs az ablakoknál filtrációs hőveszteség (vagyis most már túl jól zárnak az ablakok) vagy nem annyi lett az ablak, esetleg fix üvegezésűek.
A gázbojler meg régi valószínűleg nyílt égésterű és bentről szívja el a zoxigént a melegvíz előállításához - vagy mittudomén ilyesmi - vagy zárt égésterű (én erre szavazok).Na az égés során esetlegesen keletező CO2-t szeretné valami füstcsővel kivezetni ventillátoros rásegítéssel - ha a CO2 mérő jelez. :think:

Telibe :)

Amikor az ablakokat betettük feltűnt a hirtelen keletkezett csend. Akkor utólag azért betettük két kis nyílást, ami minimális szellőzést azért biztosít és nyugodtabban tudunk majd télen aludni.
Gázbojlerről lenne szó és igen, a konyhából szívja el az oxigént és megintcsak igen, a keletkező CO2-t szeretném kivezetni a konyhából megint csak elővigyázatossági okokból.

Vagy lehet csak én ragozom túl a dolgokat és ennyire nem kellene alaposnak, aggódónak lennem?

#971 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 09:59

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 10:19

Telibe :)

Amikor az ablakokat betettük feltűnt a hirtelen keletkezett csend. Akkor utólag azért betettük két kis nyílást, ami minimális szellőzést azért biztosít és nyugodtabban tudunk majd télen aludni.
Gázbojlerről lenne szó és igen, a konyhából szívja el az oxigént és megintcsak igen, a keletkező CO2-t szeretném kivezetni a konyhából megint csak elővigyázatossági okokból.

Vagy lehet csak én ragozom túl a dolgokat és ennyire nem kellene alaposnak, aggódónak lennem?

aham, szóval egy kis konyhai kütyüröl van szó, ami őrlángon ég és csak akkor kapcsol be, ha valaki meleg vizet akar. (mondjuk mosogatni :) )
ilyenkor aztán nekiáll kiszíni a zoxigént, cserébe ad némi széndioxidot. (egyáltalán semmi kémény nincs?? :think:  :confused: )
ebben üzemmódban napi kb. 10 percet, ha üzemel, ami gyakorlatilag semmi. (feltéve ha az őrláng nem egyméteres :) )
+ még csináltatok két kis nyílást, és a konyhaajtó is nyitva van. (ha van egyáltalán :), nekem pl. nyitott egyterű, ámerikaji :)  ).
szerintem -szigoruan szerintem- nincs teendő.  de ha mégis veszel jelzőt akkor ne fúrj meg semmit, ne indítson el semmit, szerintem bőven elég, hogy elkezd ordítani, akkor apu fölkel, anyázik, és ablak kinyit.
utána gázkészülek kivág, mosogatógép bevásárol.
NADE: ugye ha a láng elalszik, akkor a gáz nem ömlik befele? a régi készülékek hajlamosak tömítetlenségben szenvedni. :(
Business as usual. We fucked up everything.

#972 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 14:15

Falpenész....  :mad:
Új építésű ház, most lesz egy éve, hogy beköltöztem... és én sem úsztam meg az új építésű lakások egyik rákfenéjét, a penészt...

Gyors ütemű építkezés, a szerkezeteknek nincs elég ideje kiszáradni, plusz még lehet a hőszigetelésen is spóroltak kicsit.
Az eredmény az áthidalónál megjelenő penészfoltok.

Az elvi megoldást tudom: ki kell szárítani a falat és a páratartalmat alacsonyan tartani. Gyakori szellőztetés, fűtés.
Most azonban leggyorsabban valami tüneti kezelésre lenne szükség, hogy ne terjedjen el nagyon.
Tud valaki olyan szert ajánlani, amivel lepermetezve, átkenve az adott falrészt a penész eltüntethető, kiirtható?

#973 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 18:15

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 14:15

Új építésű ház, most lesz egy éve, hogy beköltöztem... és én sem úsztam meg az új építésű lakások egyik rákfenéjét, a penészt...

Gyors ütemű építkezés, a szerkezeteknek nincs elég ideje kiszáradni, plusz még lehet a hőszigetelésen is spóroltak kicsit.
Az eredmény az áthidalónál megjelenő penészfoltok.

Az elvi megoldást tudom: ki kell szárítani a falat és a páratartalmat alacsonyan tartani. Gyakori szellőztetés, fűtés.
Most azonban leggyorsabban valami tüneti kezelésre lenne szükség, hogy ne terjedjen el nagyon.
Tud valaki olyan szert ajánlani, amivel lepermetezve, átkenve az adott falrészt a penész eltüntethető, kiirtható?

Csodaszer nincs.

Amit tudni kell, egy átlag 100nm-es kecóban van ~350-400L víz.

-Amit tudsz csinálni, és tuti használ: veszel egy klímát, és a kültéri-beltérit egymás mellé téve járatod, a kondenzvíz mehet vödörbe. Ezzel a módszerrel többek szerint napi 2-3 vödör víztől tudsz megszabadulni.
-Lehet bérelni párátlanítót, de horror.
-A ceresit, és társai szart sem érnek.
-Lehet még azt csinálni, h kis állandó légmozgást csinálsz: két szemben levő ablakból kiszeded a szigetelést, így húzni fog a levegő.

A festékbe való penészgátló adalék sem fog sokat érni, ha hőhidas a kecód. Eleve nem szabad diszperzitet használni, hanem mészfestéket, mert azt eleve nem csipázza a penész.

Klíma a legjobb, index fórumon sokaknak bejött.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#974 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 19:16

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 15:15

....

Penészirtóval lefújni, pl. Hanno. Majd olyan festékkel lekenni amelyikben penészölő adalék va, pl: http://www.prakti.hu/termekek/hra_penszgtl...tk_2l/?id=61419

#975 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 04. 11:15

kéne egy kis segítség, 5letek, és társai.

barátnőm lakásával van gond, illetve a társasházzal. ott lakunk, most írjuk szakdolgozatot, januárban államvizsgázunk, nyelvvizsga.... tehát se időnk, se kedvünk nincs az egésszel szopni, meg egy kis nyugi se ártana.

a pincében lévő kazánból a fő fűtéscső a mi lakásunk előszobája alatt megy. (itt már pince pont nincs, tehát onnan nem lehet megcsinálni.) ez a cső kilyukadt, ezért lassan 1.5 hete nincs fűtés az egész házban...

2 megoldás létezne a javításra.
- a mi előszobánkat felbontják. ez nekünk szívás. szép padlólap van, szépen rakva (apróra vágva, minta a közepében), előszoba+konyha egybefüggően rakva. tehát normális helyreállításhoz minimum az egész előszobát újra kéne csempézni (és akkor is el fog ütni a konyhától), mert valószínüleg nem kapunk már sehol ugyanilyen (10-15 éves) csempét.  előszoba önmagában 15nm lenne.
- nálunk csak kis lyukat csinálnak a sarokban, és kivezetik a lépcsőházba egy elkerülő csővel a fűtést. ez a lépcsőházban kb 4nm bontással járnak, és plusz pár méter cső lenne.

a biztosítóval szerződött szerelő adott először egy olyan árat amiben 600ezerre jön ki a lépcsőházas művelet, 300ezerre, ha nálunk történik.
szóltunk hogy ez szarul van számolva, újra számolta 1 olyan ember aki nem is járt a helyszínen. itt már 700 vs 500ezer lett.
lépcsőházra márvány/gránitot számolt, 12ezer/nm áron (és bontásra is 3x olyan drága árat írt, mint bent), bentre meg sima csempét 3ezer/nm áron.
(a közös képviselő egy köcsög, feltehetően ő kérésére lettek ilyen árak)
mi újraszámoltuk szerintünk normál árakkal, így már a lépcsőházban jött ki olcsóbbra, erre mondták hogy mi direkt csaltunk, meg meghamisítottuk az árakat....

biztosító persze csak az olcsóbb változtatot fizeti.
plusz ha a biztosító embere csinálja, akkor nem kell fizetni semmit, ő rendezi a biztosítóval. ha egyéb szakember csinálja, akkor neki ki kell fizetni, majd fizeti a biztosító a háznak.
lakók közölték hogy ők a pluszt nem fizetik, és nem is előlegezik meg a javítást. tehát vagy nálunk csinálják, vagy akkor mehet a lépcsőházban ha mi fizetjük a pluszt.

van bárkinek 5lete, hogy mi lehet egy normális megoldás?
esetleg tud valaki ajánlani egy normális szakembert, akitől lehet árajánlatot kérni? (nem tudok senkit, max telefonkönyvből találomra hívhatnék valakit)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#976 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 11:21

Szerintem nincs olyan rendelet, ami alapján kötelező vagy hagyni, h nálad szétbarmolják a lakást. Azaz bírói végzés nélkül senkit sem vagy köteles beengedni a lakásodba. :)

#977 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 11:24

elvileg mintha lenne valami társasházi szerződés ami alapján be kell engedni őket...
de megpróbálom előkeríteni, hogy pontosan mi is van benne. de egyik lakó ügyvéd, valószínüleg ő tudja, hogy mi van benne.

na meg van valami olyan rendelet is hogy ilyesmi nem mehet egyik lakás alatt se. de amikor épült (60 éve) a ház akkor még nem volt ilyen.
kérdés hogy ilyenkor mit kell tenni, hisz régi ház, de most lenne lehetőség kivezetni a lakás alól...

Szerkesztette: WiZARD 2008. 12. 04. 11:26 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#978 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 11:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 11:24

elvileg mintha lenne valami társasházi szerződés ami alapján be kell engedni őket...
de megpróbálom előkeríteni, hogy pontosan mi is van benne. de egyik lakó ügyvéd, valószínüleg ő tudja, hogy mi van benne.

na meg van valami olyan rendelet is hogy ilyesmi nem mehet egyik lakás alatt se. de amikor épült (60 éve) a ház akkor még nem volt ilyen.
kérdés hogy ilyenkor mit kell tenni, hisz régi ház, de most lenne lehetőség kivezetni a lakás alól...

Én keresnék szakit, aki adott pénzből megcsinálja az elkerülést. :) Lehet pofátlanul alkudni is.

#979 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 11:39

ez is kérdés volt hogy ki tud ajánlani korrekt/jó szakit :)

én se mindenáron baszakodni akarok a többiekkel (bár megérdemelnék), egyszerűbb/kényelmesebb/kultúráltabb megoldás lenne ha találnék valakit aki ad egy korrekt árat, és megcsinálja.

#980 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 11:54

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 11:39

ez is kérdés volt hogy ki tud ajánlani korrekt/jó szakit :)

Index fórum?

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »