HWSW Informatikai Kerekasztal: A TELEPÍTŐ NEM TALÁLJA A MEREVLEMEZT? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A TELEPÍTŐ NEM TALÁLJA A MEREVLEMEZT? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:35

Idézet: droland - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 17:45

Tévedsz, mert nálam a bios-ban NEM KELL kompatibilis módba rakni a sata-t, hanem mehet enchanced modban akár raidként is LÁTJA A WINDOWS XP telepítő még 1x mondom AZÉRT mert a windows xp sp2 eleve tartalmazza ennek a chipkészletnek a sata driverét is.

Mit nem lehet ezen megérteni, hogy kompatibilis modba NEM KELLETT rakni, számítottam rá, de nem volt rá szükség.

Van két szemem, el tudom olvasni a kisbetűt is.
Amit írtál:

Idézet

sata vincsit csak akkor lát az xp, ha az alaplapot kezelő driver eleve integrálva van a rendszerbe.

Ez nem igaz. Kompatibilis módban minden, az xp számára eleve ismert lemezvezérlő (Intel, VIA, SiS pl.) integrált sata csatolója látható a telepítő számára. Végülis igaz, hiszen ezek is integrálva vannak a telepítőbe, már ősidők óta, de nem csak kizárólag a sata merevlemezekre, hanem minden meghajtóra igaz, ilyenkor ezek a natív illesztőprogramok a kompatibilis módú sata eszközöket is lekezelik.
Érted a lényeget? A "csak" szó miatt dől, amit írtál.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#22 Felhasználó inaktív   murcicomp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 21:49

Idézet: droland - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 17:45

Tévedsz, mert nálam a bios-ban NEM KELL kompatibilis módba rakni a sata-t, hanem mehet enchanced modban akár raidként is LÁTJA A WINDOWS XP telepítő még 1x mondom AZÉRT mert a windows xp sp2 eleve tartalmazza ennek a chipkészletnek a sata driverét is.

Hát neked akkor valami speckó SP2-es telepítőd volt mert a csak SP2-vel felbővített XP Prof natív módban egyáltalán nem látta a sata vinyót. Azárt az érdekelne hogy az SP2-ön kivül még mit kell felrakni a telepítő lemezre hogy csípőből kezelje a natív sata-át.
"Istenem! Mit tudnál csinálni egy oldalbordából?"

#23 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 05. 00:17

Idézet: murcicomp - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 22:49

Hát neked akkor valami speckó SP2-es telepítőd volt mert a csak SP2-vel felbővített XP Prof natív módban egyáltalán nem látta a sata vinyót.

Ezt mondom én is.
Bolti.
Nem service packokkal bővített első kiadás.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#24 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 05:42

Idézet: murcicomp - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 22:49

Hát neked akkor valami speckó SP2-es telepítőd volt mert a csak SP2-vel felbővített XP Prof natív módban egyáltalán nem látta a sata vinyót. Azárt az érdekelne hogy az SP2-ön kivül még mit kell felrakni a telepítő lemezre hogy csípőből kezelje a natív sata-át.

Milyen vezérlő?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#25 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 14:27

nekem még nincs laptopom,de ilyen notebook vásárlását tervezem,ezér utánanéztem kicsit,és másutt is volt hasonló gond,ott erre a bajra azt javasolták hogy a biosban állítsuk a sata native-t disable-re.
talán igy menni fog neked is
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#26 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 06:04

Reggeli hurrá.
A napokban hozzámkerült egy XP DVD, ami első pillantásra igényes hazai módosításnak tűnik.
De:

Idézet

Az előző verzióban közel 800 MB driver volt található. Mivel sok gépnél problémát
okoztak, az egészet kiszedtem. Tegye fel mindenki magának! Ennek viszont lesz egy
nagyon kellemetlen hatása: nem tudod feltenni olyan rendszerre, amelyben SATA
merevlemez van és floppyról szoktad betölteni a szükséges drivert. Itt ugyanis
(az unattended install miatt) nem használható a floppy-n található driver.
Használj bootvinyónak ATA rendszerűt. :) Adatvinyónak mehet a SATA.
Ha majd minden alaplapgyártó normális, működő drivert készít, megoldom ezt is.
(Gondolok itt az új nForce 4-es alaplapokra...)

Idézet

Ha valaki szeretne saját programokat beletenni a telepítőbe, viszonylag könnyedén
megteheti, ha már konyít valamit a silent installhoz. Ehhez érdemes tanulmányozni
a DVD-n található INSTALL mappát. Ha valaki további információra kíváncsi, látogassa
meg a weblapunkat...

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#27 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:13

Natív módban az NF4-es ATA-vezérlő nem látható az XP számára, mivel alapvetően nincs NF4-es illesztőprogramja az XP-telepítőnek.
Ez az ata rendszernek, sata adatnak mentalitűs már amúgy is túlhaladott, ahogy azt pár témával arrébb kifejtettük, az alaplapi, WinXP által eddig is ismert IDE-vezérlők (déli hídba integrált sata) továbbra is látható lesz a telepítőnek, mivel a sata egyik lényege éppen ez a kompatibilitás az ata rendszerekkel. De ennek feltétele, hogy ne raid módban legyen (aminek egy vinyó esetén mellesleg semmi értelme, maximum akinek jó érzés az, hogy az eszközkezelőben scsi vezérlőként látszik a sata alrendszer, annak...) a bios-ban beállítva a vezérlő.

#28 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 20:19

Ezzel a laptoppal én is szívtam egy keveset. Ha átkapcsolot sima módba a SATA-t a BIOSban, akkor felismeri az XP, de nekem formázni nem akarta.

Megoldás: leszedtem az F6 drivert netről (ha jól emlékszem, az intel oldaláról, ICH7-m) és nLite-al beleraktam a telepítőcd-be. Ezek után az XP hibátlanul települt.
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#29 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 16:34

na én is megvettem ezt a laptopot.,normális,korrekt gépnek tünik,de a hp sek vagy az auchanosok nem annyira
ugyanis nem adtak hozzá driveres telepitő cd-t..sztem ez alap ha az ember vesz számítógépet.ugyhogy eláshatják magukat.nade mind1,netről leszedtem a drivereket,amik sztem kellenek hozzá,hang és videó kari drivert felnyomtam,de a képernyő tipusa alapértelmezett maradt kijelző vezérlő hiányában.ezért csak 60 hz-en megy a kép.melyik az a driver amivel ezt a gondot meg tudnám oldani?illetve hol tudom leszedni?köszi előre is.

ja és még annyi hogy innen miket érdemes még feltelepiteni a laptopra?:
http://h18007.www1.hp.com/support/files/hp...te/64_6258.html

Szerkesztette: cibuu 2006. 10. 11. 16:38 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#30 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 16:51

Már írtam leírom még 1x. Nekem i848p lapom van. Köszönhető, hogy ennek a sata készlete benne van az sp2-ben, így nem kell kompatibilis módba rakni. XY-nak (unokatesóm) 865-ös chipsetes lapja van, sajnos ebbe már NEM LÁT bele, így ezt kompatibilis módba kell rakni. Miért nem lehet azt elfogadni, hogy xy chipsetes alaplap sata vezérlője benne van az sp2-ben? Ez ugyanaz, mint pl. az fx5200 benne van az sp2-es windowsban, míg pl. a 7600gs nincs benne. De pl. az 5200fx vga drivere a sima sp nélküli windowsban meg nincs benne. Mi ebben az olyan "érdekes"?
Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#31 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 20:14

a képernyő tipusa alapértelmezett maradt kijelző vezérlő hiányában.ezért csak 60 hz-en megy a kép.melyik az a driver amivel ezt a gondot meg tudnám oldani?illetve hol tudom leszedni?köszi előre is.

#32 Felhasználó inaktív   Sonic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 00:52

Idézet: cibuu - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 19:14

a képernyő tipusa alapértelmezett maradt kijelző vezérlő hiányában.ezért csak 60 hz-en megy a kép.melyik az a driver amivel ezt a gondot meg tudnám oldani?illetve hol tudom leszedni?köszi előre is.

mi a baj a 60hz-el? zavarja a szemed a villogás? :)

#33 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 07:49

Idézet: cibuu - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 20:14

Tegyél fel illeszttőprogramot :) .

#34 Felhasználó inaktív   ksanyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 13:58

Sziasztok,

Sajnos én is hasonló gondokkal küzdök, mint a sok előttem hózzászóló. Vettem karácsonyra egy
fujitsu siemens amilo pro v3505 ös laptopot és a windows xp nem látja a benne lévő sata hdd met.
A win xp professional+sp2, és nekem nincs floppy a gépembe, valamint a bios ban sem látok sehol olyan opciót ahol át lehetne állítani a sata t native módba.  Próbáltam az nlite nevű progival betenni a boot cd re a sata drivert ami a gép driver cd van de ezután sem sikerült. Pendrive ról az f6 nyomás után nem tesz fel semmit a telepítő csak floppyt keres. Itt megálltam több ötletem nincs mit lehetne tenni, ha valaki segítene hogy ne legyen öröm az ürömben hálás lennék. érte.  Kíváncsi lennék a gép forgalmazója hogy oldja meg plusz 40 ezerért ha kérem az xp t a gépre.

Köszi a segítséget és Kellemesebb Karácsonyt mindenkinek !

#35 Felhasználó inaktív   senior51 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:23

Idézet: ksanyi - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 13:58

Sziasztok,

Sajnos én is hasonló gondokkal küzdök, mint a sok előttem hózzászóló. Vettem karácsonyra egy
fujitsu siemens amilo pro v3505 ös laptopot és a windows xp nem látja a benne lévő sata hdd met.
A win xp professional+sp2, és nekem nincs floppy a gépembe, valamint a bios ban sem látok sehol olyan opciót ahol át lehetne állítani a sata t native módba.  Próbáltam az nlite nevű progival betenni a boot cd re a sata drivert ami a gép driver cd van de ezután sem sikerült. Pendrive ról az f6 nyomás után nem tesz fel semmit a telepítő csak floppyt keres. Itt megálltam több ötletem nincs mit lehetne tenni, ha valaki segítene hogy ne legyen öröm az ürömben hálás lennék. érte.  Kíváncsi lennék a gép forgalmazója hogy oldja meg plusz 40 ezerért ha kérem az xp t a gépre.

Nagyon hasonlo esetben nekem a bios/Advanced/AHCI config - Disable-re állitása segitett.
BUÉK.....

#36 Felhasználó inaktív   Bojti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:14

Én is belefutottam ebbe a hibába. Ha meg van a megoldás légyszi írd le. THX

#37 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:28

Próbáltam az nlite nevű progival betenni a boot cd re a sata drivert ami a gép driver cd van de ezután sem sikerült.

Pedig így mennie kellene, mi is így raktuk fel. Sajnos a BIOS nem tudom hogy volt beállítva, azt nem néztem.
WoT nick: Atti77

#38 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 09:09

Sziasztok,

A pendrive, ha annak az amilonak nem valami elkefélt bios-a van, beállítható, mint "legacy storage device" vagy hasonló névvel, flopit emuláló dolognak. Pár géppel már sikerült így megetetni F6-lemezt.

#39 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:40

valamint a bios ban sem látok sehol olyan opciót ahol át lehetne állítani a sata t native módba. !

Ne csak nézz!  Ezen kívül olvass is vissza a fórumban :D
Advanced fül, AHCI Configuration: Disabled kell neked.  ;)  (AmiloPro V3505)
Fu-Si info az AHCI módról

Előző oldalon már beírtam egyszer.  :( Ne zavarjon , hogy IBM-Lenovo a leírás:

Thinkpad X60-nál Intel Matrix Storage Manager Driver for Windows 2000, XP .
Többféle módon is kezelhető a probléma a linkelt oldal szerint. Más notit használó is tanulhat belőle.
Én beépítettem a  telepítőbe (SP2) nLite segédprogival az Intel 82801GBM SATA AHCI Controller illesztőprogramját.

Szerkesztette: Feco 2007. 01. 07. 17:48 -kor

IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#40 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 19:44

Ma egy FuSi Li 1818-hoz van "szerencsém".
A biosban nincs az általatok említett opció, nincs mit kikapcsolni.
Usb kulcsra másolt drivert nem fogad el, hibásnak tartja. (txtsetup.oem)
Ugyanezt egy usb-s floppyról minden további nélkül beolvasta.
A telepítő még akkor sem látta a lemezt, amikor az UBCD for Windowssal már megformáztam.
Majd gyártok a tulaj számára egy bővített telepítő cd-t, hogyha szüksége lenne rá, meg tudja oldani egyedül.

Ennyi pénzért vehetett volna gépet is...

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.