HWSW Informatikai Kerekasztal: Grand Theft Auto 4 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (302 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 300
  • 301
  • 302
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Grand Theft Auto 4 új GTA a láthatáron?

#6021 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 02. 20:10

Igazából valahol úgy is mindenki egy San Andreas "remake"-re vágyott, egy városban tekeregni egyfolytában az unalmas, ahogy a valóságban is, a játékban is ki kell néha szabadulni a városból. :)
San Andreas-ban rengeteg lehetőséget adott volt. (hatalmas nagy nyílt tér, repülőgép vezetés, vonatozás, vidéki életforma, kaszinózás, szerencsejáték, autó tuningolás, gyúrás/kajálás (jó, ez utóbbi felejthető)) Tény, hogy ilyen előzményekkel sokan (én is) egy gyenge próbálkozásnak tartották a negyedik részt, legalábbis a benne foglalt lehetőségeket (grafikailag én elégedett voltam vele mondjuk).

Remélem, hogy minimum megduplázzák a San Andreasban bejárható területet. :Đ
mgf

#6022 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 20:18

Én bírtam a kajálás/edzés dolgot. Persze nem az egér gombjainak a nyomkodása miatt, hanem a karakter küllemének szabad alakítása miatt. Az egyik topicban valaki fikázta a Saints row-t, hogy olyan mint a Barbie Fashion designer. Pedig szerintem az jópofa dolog, ha a karakter szabadon alakítható, ráadásul nem gondolom, hogy olyan irgalmatlan erőforrást igényel ennek a leprogramozása. Akit meg nem érdekel annak sem kötelező.

#6023 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 11. 02. 20:18

Én bírtam a kajálás/edzés dolgot. Persze nem az egér gombjainak a nyomkodása miatt, hanem a karakter küllemének szabad alakítása miatt. Az egyik topicban valaki fikázta a Saints row-t, hogy olyan mint a Barbie Fashion designer. Pedig szerintem az jópofa dolog, ha a karakter szabadon alakítható, ráadásul nem gondolom, hogy olyan irgalmatlan erőforrást igényel ennek a leprogramozása. Akit meg nem érdekel annak sem kötelező.

Nem fikáztam, csak M@Xnak szóltam be :Đ

Én inkább abban bízom, hogy sikerül valami épkézláb főhőst kalapálni, mert nekem sem CJ sem Niko nem volt az az igazi megkedvelhető karakter. Meg persze, hogy jó nagy és változatos terep lesz, az az RDRben is nagyon király, kár, hogy a GTAIVben egy városban voltam beszorítva... Amúgy a mai napig nem vittem végig, lassan be kéne fejezni, pedig már 2 platformon is megvan :omg: :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#6024 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 11. 02. 20:18

Emiatt már nekem is beszólt valaki, hogy azt szeretem, ha teljesen szabadon alakítható a karakter.

#6025 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2011. 11. 02. 19:07

ez a grafika semmi extra, de a nagy bejárható területhez képest szép, bár gta esetén ne a graf legyen az elsődleges, mert akkor a végén úgy járunk mint a 4-el.

maga a trailer nem volt nagy durranás sajnos, valami ütősebbre számitottam ha már visszaszámlálást is kapott, de mindenesetre az új környezet nagyon tetszik, 100x jobb mint a 4-ben a város.

szerk.: úgy látszik san andreas lesz ez. http://gamereuphoria...-in-san-andreas

Úgy tűnik Los Santos és környéke lesz benne.

Illetve a fő karaktert sokan elég Tommy Vercettisnek tartják :)

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#6026 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 21:50

Remélem, hogy már-már valami pofátlanul hatalmas bejárható területet raknak bele, elképzelhetőnek tartom, hogy - elsősorban a konzol miatt - lineáris lesz az előre haladás, értem ez alatt, hogy 1 város és környéke 1 lemez és mondjuk 3 DL DVD-n fog megjelenni. (360-on)

PC-n tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy mennyit telepít fel, a mai winchester árak mellett (lényegében ingyen van) az sem túlzottan elrettentő, ha 30-50 GB-ot telepít, ez legyen a legnagyobb probléma.

Úgy gondolom, hogy ezzel az ötödik résszel a Rockstar-os srácok is valami igen nagy durranásra készülnek és belerakják azt is ami az SA-ból anno kimaradt. A GTA4-et hagyjuk ilyen téren, mert tényleg erősen lecsökkentették a lehetőségeket, korábban jól bevált dolgokat is kihagytak. Háromszor ugyan végigjátszottam és nagyon hangulatos a játék, a mai napig imádom, de ettől még erős hiányérzete marad az embernek utána.

Remélem pl. hogy több szerepet kap a pénz a játékban, jó lenne kicsit belekeverni az autóvásárlást is (bár ez nehéz dolog, mert ugye bármit el lehet lopni) vagy esetleg ismét elővehetnék az autók tuningolását, (szolíd szinten persze, nem NFS Underground ez, de attól még 3-3 teljesítmény/optikai dolgot el tudnék képzelni + esetleg nitro) hogy értelme legyen egy-egy autó megtartásának, illetve remélem, hogy beleveszik végre a régen emlegetett (rém bonyolult) dolgot, miszerint én választhatom ki az autó színét az átfújáskor. (ha megtart az ember egy autót, akkor azért nem mindegy, hogy bugyirózsaszín e, vagy mondjuk szép fekete :))

Az időjárással kapcsolatban azt hiszem, hogy sok újra nem számíthatunk (pl. hóra ugye), ezt az éghajlattal ügyesen kihagyták, pedig biztos élmény lenne egy kis autózás hóesésben.

Az autók viselkedése is javítható még, nekem személy szerint a Mafia 2-ben sokkal jobban tetszett az autók fizikai viselkedése (szimulátor módban pesze), ma már elvétve játszanak az emberek billentyűzetről (csak az elvakultak inkább, akik akkor sem vennének joy/gamepad/kormány -t, ha az életük múlna rajta)

Nagyon kíváncsian várom az újabb híreket, remélem, hogy pár olyan dolog belekerül amit én is szeretnék, de valóban tény, hogy a Rockstar-os srácok minőséget adnak ki a kezeik közül és ezért hatalmas tisztelet nekik.

Ui.: Remélem, hogy a hamarosan megjelenő Saints Row - The Third egy kicsit enyhíteni fogja a várakozást a következő trailer/képözön -ig :))
mgf

#6027 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2011. 11. 02. 20:59

Emiatt már nekem is beszólt valaki, hogy azt szeretem, ha teljesen szabadon alakítható a karakter.

Azért igen sok különbség van aközött, hogy a történet egy adott karaktert igényel (mint pl a witcher) vagy ha a történet szempontjából lényegtelen, hogy milyen emberrel nyomod.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#6028 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 15:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 11. 04. 08:02

Azért igen sok különbség van aközött, hogy a történet egy adott karaktert igényel (mint pl a witcher) vagy ha a történet szempontjából lényegtelen, hogy milyen emberrel nyomod.

Hát pont ez a baj, hogy legtöbb fejlesztő az egyszerűbb utat választja, mert nincs kedvük úgy megírni a történetet, hogy alkalmazható legyen bármilyen karakterre, avagy egy-egy jelenetet megcsinálni többször különféle karakterekhez. A witcher történetét is meg lehetett volna úgy csinálni, csak szartak rá. A dragon age -ben pl fajonként és kasztonként teljesen különálló történetrészek vannak, meg lehet csinálni csak akarni kell. Nekem ne mondja egy író vagy fejlesztő, hogy de akkor nem lehet. Nincs nem lehet, csak nem akarjuk. És ha ők nem akarják akkor én se akarom a játékukat, ilyen egyszerű.

#6029 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2011. 11. 04. 15:28

Hát pont ez a baj, hogy legtöbb fejlesztő az egyszerűbb utat választja, mert nincs kedvük úgy megírni a történetet, hogy alkalmazható legyen bármilyen karakterre, avagy egy-egy jelenetet megcsinálni többször különféle karakterekhez. A witcher történetét is meg lehetett volna úgy csinálni, csak szartak rá. A dragon age -ben pl fajonként és kasztonként teljesen különálló történetrészek vannak, meg lehet csinálni csak akarni kell. Nekem ne mondja egy író vagy fejlesztő, hogy de akkor nem lehet. Nincs nem lehet, csak nem akarjuk. És ha ők nem akarják akkor én se akarom a játékukat, ilyen egyszerű.

Ők a könyveket vették alapul, a történetet megírásában maga az író, aki kitalálta az egészet is segített. Úgy csinálták meg a játékot, hogy egy adott karakter jelleme legyen a középpontban és a döntéseivel befolyásolja a történet alakulását és ezen van a hangsúly, nem azon, hogy milyen skin van a karakteren. Ez az explore vs story based harc már a gothic vs morrowind témánál is unalmas volt...

Amúgy meg mi a faszt erölködök itt, a múltkor 50en nem tudtuk megértetni veled...

Neked ez nem tetszik, én meg olvastam a könyveket és ha witcher karaktergeneráló képernyővel indulna, akkor kivágnám a kukába. Nem vagyunk egyformák, neked az tetszik nekem meg amaz, ha nem tetszik a witcher nem kell vele játszani és kurvára felesleges egy játék általad hibának vélt featureit személyes sértésként felhánytorgatni.

#6030 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:26

Totálisan félreérted, én azt írom le, hogy miért nem tetszik nekem a játék, nem azt, hogy miért rossz. Nem is játszok vele, ennyi, most se én hoztam fel, szóval nem értem miért én vagyok a szemét. Egyébként Witcher nem csak azzal sokkolt, hogy nem lehet karaktert készíteni (igazából ez nem volt sokk mivel tudtam róla), hanem azzal írta le magát végleg nálam, hogy már az első párbeszédnél nem volt olyan válaszlehetőség a kérdésekre ami nekem tetszett volna. Én szerintem egy rpg-nek arról kellene szólnia, hogy saját elképzelésem szerint alakítom a karakterem, ha külsőleg nem is lehet akkor legalább a helyzeteket szeretném úgy megoldani ahogy nekem tetszik, de erre witcher nem ad lehetőséget.

Idézet

Neked ez nem tetszik, én meg olvastam a könyveket és ha witcher karaktergeneráló képernyővel indulna, akkor kivágnám a kukába

Ha egy plusz feature van a játékban ami nem érdekel akkor azt simán nem használom. De ha egy feature hiányzik azon nem lehet így átsiklani. Szóval egy funkció léte soha nem lehet ok arra, hogy a játékot dobjam, a hiánya annál inkább.

#6031 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2011. 11. 04. 18:26

Totálisan félreérted, én azt írom le, hogy miért nem tetszik nekem a játék, nem azt, hogy miért rossz. Nem is játszok vele, ennyi, most se én hoztam fel, szóval nem értem miért én vagyok a szemét. Egyébként Witcher nem csak azzal sokkolt, hogy nem lehet karaktert készíteni (igazából ez nem volt sokk mivel tudtam róla), hanem azzal írta le magát végleg nálam, hogy már az első párbeszédnél nem volt olyan válaszlehetőség a kérdésekre ami nekem tetszett volna. Én szerintem egy rpg-nek arról kellene szólnia, hogy saját elképzelésem szerint alakítom a karakterem, ha külsőleg nem is lehet akkor legalább a helyzeteket szeretném úgy megoldani ahogy nekem tetszik, de erre witcher nem ad lehetőséget.

Ha egy plusz feature van a játékban ami nem érdekel akkor azt simán nem használom. De ha egy feature hiányzik azon nem lehet így átsiklani. Szóval egy funkció léte soha nem lehet ok arra, hogy a játékot dobjam, a hiánya annál inkább.

Hát pedig ez a witcher széria egyik nagy előnye, hogy nem tudni hova vezet az adott pillanatban történt válaszod/választásod. Ami látszólag jónak tünt a te megítélésed szerint, az lehet nem úgy fog alakulni. Persze nyilván egyik játék sem lehet minden játékos jellemére tekintettel, én is húztam néha a számat, hogy miért nincs egy harmadik lehetőség, de azért megérthetnéd, hogy nem lehetnek a fejlesztők 15 féle embertípusra tekintettel.
Nemrég vagyok túl a 2. részen, de életem egyik legjobb játéka volt. Ha sikerül a karaktergenerálás hiányán (ami kb semmit se befolyásol csak azt hogy van csöcs vagy nincs) túllépned, akkor szereszhetsz magadnak igen kellemes órákat ha végtolod mindkét részt.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#6032 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 19:49

Nem látatlanban dobtam, jópár pályán átmentem, de nem tudott lekötni annyira, hogy végigjátszam. Hiába jó a történet az irányítás/harc szerintem eléggé fapados benne. Nem mondanám, hogy életem leggyengébb játéka, mivel akkor ennyit se foglalkoztam volna vele, de az első 100-on biztos kívül van.

Szerkesztette: Mumia 2011. 11. 04. 19:49 -kor

Téma megosztása:

• (302 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 300
  • 301
  • 302
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 3 vendég, 0 anonim felhasználó