Remélem, hogy már-már valami pofátlanul hatalmas bejárható területet raknak bele, elképzelhetőnek tartom, hogy - elsősorban a konzol miatt - lineáris lesz az előre haladás, értem ez alatt, hogy 1 város és környéke 1 lemez és mondjuk 3 DL DVD-n fog megjelenni. (360-on)
PC-n tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy mennyit telepít fel, a mai winchester árak mellett (lényegében ingyen van) az sem túlzottan elrettentő, ha 30-50 GB-ot telepít, ez legyen a legnagyobb probléma.
Úgy gondolom, hogy ezzel az ötödik résszel a Rockstar-os srácok is valami igen nagy durranásra készülnek és belerakják azt is ami az SA-ból anno kimaradt. A GTA4-et hagyjuk ilyen téren, mert tényleg erősen lecsökkentették a lehetőségeket, korábban jól bevált dolgokat is kihagytak. Háromszor ugyan végigjátszottam és nagyon hangulatos a játék, a mai napig imádom, de ettől még erős hiányérzete marad az embernek utána.
Remélem pl. hogy több szerepet kap a pénz a játékban, jó lenne kicsit belekeverni az autóvásárlást is (bár ez nehéz dolog, mert ugye bármit el lehet lopni) vagy esetleg ismét elővehetnék az autók tuningolását, (szolíd szinten persze, nem NFS Underground ez, de attól még 3-3 teljesítmény/optikai dolgot el tudnék képzelni + esetleg nitro) hogy értelme legyen egy-egy autó megtartásának, illetve remélem, hogy beleveszik végre a régen emlegetett (rém bonyolult) dolgot, miszerint én választhatom ki az autó színét az átfújáskor. (ha megtart az ember egy autót, akkor azért nem mindegy, hogy bugyirózsaszín e, vagy mondjuk szép fekete

)
Az időjárással kapcsolatban azt hiszem, hogy sok újra nem számíthatunk (pl. hóra ugye), ezt az éghajlattal ügyesen kihagyták, pedig biztos élmény lenne egy kis autózás hóesésben.
Az autók viselkedése is javítható még, nekem személy szerint a Mafia 2-ben sokkal jobban tetszett az autók fizikai viselkedése (szimulátor módban pesze), ma már elvétve játszanak az emberek billentyűzetről (csak az elvakultak inkább, akik akkor sem vennének joy/gamepad/kormány -t, ha az életük múlna rajta)
Nagyon kíváncsian várom az újabb híreket, remélem, hogy pár olyan dolog belekerül amit én is szeretnék, de valóban tény, hogy a Rockstar-os srácok minőséget adnak ki a kezeik közül és ezért hatalmas tisztelet nekik.
Ui.: Remélem, hogy a hamarosan megjelenő Saints Row - The Third egy kicsit enyhíteni fogja a várakozást a következő trailer/képözön -ig

)