HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Bulvár Kund 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 27. 22:28

Én leginkább a szemem védelmében állnék át TFT-re, hosszabb távra venném, ezért a spórolás nem igazán szempont de nem szeretnék számomra nem igazán kihasználható tulajdonságokkal bíró csoda monitort venni.Mint ahogy semmi szükségem nem lenne egy 500 lóerős, csillógó villogó terepjáróra munkába járásra, még ha tetszene is.(Pláne ha tellne is rá).

#222 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 27. 22:32

Idézet: Before - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 21:16

Persze, hogy kalibráció, de hiába fúrsz fel egy trabantot négyliteresre, fested pirosra és ragasztasz egy lófejet az elejére, attól az még nem lesz ferrari...

Jól van barátom. Később majd nézd meg egy komolyabb tft képét, proofhoz kalibrálva és csodálkozz. Azért mi eldolgozgatunk a trabanttal is, ha nem baj.

Szerkesztette: JonesC 2006. 10. 27. 22:33 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#223 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 23:13

Remélem ez csak véletlen de úgy érzem a TFT jobban fárasztja a szemem mint a CRT.  :confused:

#224 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 23:17

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 0:13

Remélem ez csak véletlen de úgy érzem a TFT jobban fárasztja a szemem mint a CRT.  :confused:

Ez (elméletileg) így is van, de a szemed majd (elvileg) hozzá fog szokni (vagy nem :D). :think: :)

Szerkesztette: Csokis 2006. 10. 27. 23:17 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#225 Felhasználó inaktív   Bulvár Kund 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 23:25

Ezt a fárasztást kifejthetnéd mert nekem új, eddig csak az ellenkezőjét hallottam.

#226 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 06:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 22:32

Jól van barátom. Később majd nézd meg egy komolyabb tft képét, proofhoz kalibrálva és csodálkozz. Azért mi eldolgozgatunk a trabanttal is, ha nem baj.

Nem tudom, miről beszélsz barátom, de ha levezetnéd valamelyik hozzászólásomból azt a tartalmat, amibe bele próbálsz kötni, nagyon hálás lennék. Azt írtam, hogy JÓ monitor azért kell, mert... Erre te bedobtad a kallibrációt, mint csodafegyvert, de akármeddig kallibrálsz egy szar monitort (teljesen függetlenül attól, hogy az crt, vagy lcd) semmit nem fog érni, barátom. Te is komolyabb  tft-ről írsz, barátom. Most akkor mi a gondod velem, barátom?
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#227 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 06:40

Idézet: Bulvár Kund - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 23:25

Ezt a fárasztást kifejthetnéd mert nekem új, eddig csak az ellenkezőjét hallottam.

A tft-t szokni kell, mert a crt-hez képest nagyon erős a fényük. Pár éve volt nálam egy 17 colos tft 1-1.5 hónapig, hiába vettem a minimumra a fényerőt, még úgy is nagyon zavaró volt eleinte. Persze utána megszoktam és nem nagyon akartam odaadni a tulajnak... :D
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#228 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 08:37

Idézet: Before - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 7:37

Nem tudom, miről beszélsz barátom, de ha levezetnéd valamelyik hozzászólásomból azt a tartalmat, amibe bele próbálsz kötni, nagyon hálás lennék. Azt írtam, hogy JÓ monitor azért kell, mert... Erre te bedobtad a kallibrációt, mint csodafegyvert, de akármeddig kallibrálsz egy szar monitort (teljesen függetlenül attól, hogy az crt, vagy lcd) semmit nem fog érni, barátom. Te is komolyabb  tft-ről írsz, barátom. Most akkor mi a gondod velem, barátom?

Eddig a hozzászólásodig azt hittem értem miről beszélsz, de most már hálistennek nem.

Ezt a ferraris kevéssé találó hasonlatot féreértelmeztem, és azt hittem, hogy a tft-ről en bloc  beszélsz mint trabantról.

Mivel a TN+filmeket kizártam, bár nem láttam túl sokféle xVA/IPS paneles monitort, talán 10 félét, de azok mind be vannak kalibrálva, munkára tökéletesen alkalmasak. Ebből kiindulva úgy gondoltam, hogy pár százalékot meghagyva "hibalehetőségnek" valszeg az ezekkel a panelekkel rendelkező monitorok kalibrálhatóak színkorrekciós munkához. Innentől kezdve nem volt sok értelme a trabantos dolognak tft fronton, ezért gondoltam, hogy a crt-t hasonlítod a ferrarihoz.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#229 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 09:08

Idézet: Bulvár Kund - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 0:25

Úgy értem, hogy eddig CRT-m volt semmi bajom sem volt vele, napi 10-12 óra használat esetén sem fájdult meg a szemem. A TFT-vel meg már 3-4 óra után úgy érzeztem hogy valami gond van.

Tényleg a fényességtől lehet, de nem is tudom levenni. Ha annyira leveszem a fényerőt, ami nekem ok lenne már nagyon kifakul a kép. Remélem hozzá fogok szokni mert ez így nagyon nem jó.

BTW mégis van rajta S-VIDEO bemenet csak elsőre nem találtam meg  :Đ

#230 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 14:37

Idézet: Before - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 7:40

A tft-t szokni kell, mert a crt-hez képest nagyon erős a fényük. Pár éve volt nálam egy 17 colos tft 1-1.5 hónapig, hiába vettem a minimumra a fényerőt, még úgy is nagyon zavaró volt eleinte. Persze utána megszoktam és nem nagyon akartam odaadni a tulajnak... :D

Sötét helységben fekete háttér előtt teljes fényerő = nagyhalál
Nekem a monitorral szemben támasztott feltételek között volt: ne legyen sötét szinű a kerete...

Szerkesztette: feri22 2006. 10. 28. 14:38 -kor

#231 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 00:53

Nem tudjátok hogy hol tudnám megnézni egymás mellet a köv moncsikat Wiewsonicvx922/924 illetve ha még lenne egy Samsung 940Bf a környéken azt se bánnám.

Illetve tud-e valki olyan helyet ahol a vx922 őt 93k alatt lehet megvenni.(kivétel az e-bay gondolom)

Szerkesztette: Virus9AX 2006. 10. 29. 00:54 -kor

#232 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 00:57

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 1:53

Nem tudjátok hogy hol tudnám megnézni egymás mellet a köv moncsikat Wiewsonicvx922/924 illetve ha még lenne egy Samsung 940Bf a környéken azt se bánnám.

Illetve tud-e valki olyan helyet ahol a vx922 őt 93k alatt lehet megvenni.(kivétel az e-bay gondolom)

Ha játékra és filmre kell, akkor miért nem wide? Vagy az 1440*900 kevés neked? A nagyobbak meg már drágák? :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#233 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 06:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 10:08

Úgy értem, hogy eddig CRT-m volt semmi bajom sem volt vele, napi 10-12 óra használat esetén sem fájdult meg a szemem. A TFT-vel meg már 3-4 óra után úgy érzeztem hogy valami gond van.

Tényleg a fényességtől lehet, de nem is tudom levenni. Ha annyira leveszem a fényerőt, ami nekem ok lenne már nagyon kifakul a kép. Remélem hozzá fogok szokni mert ez így nagyon nem jó.

BTW mégis van rajta S-VIDEO bemenet csak elsőre nem találtam meg  :Đ

Nekem is így volt eleinte, de pár hét alatt megszoktam.
JóSebesség

#234 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 09:17

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 1:57

Ha játékra és filmre kell, akkor miért nem wide? Vagy az 1440*900 kevés neked? A nagyobbak meg már drágák? :D

Hát elég lessz crt-ről hasonló képarányú tft-re váltani(ez is nehezen megy).
Meg a gépnek éppen elég lessz az 1280*1024 es natív ban futtatot gémek meg az 1024*768 asok.

Tényleg hogy funkcionál a tiéd? Asszem samsung 940BW-d van?
esetleg ha van valami jobb felvevőd tudnál róla csinálni egy videót pl fps/autós gémről?(valami digi fényképező vagy hasonlóval egy rövidke részlet hogy egyáltalán milyen.)

#235 Felhasználó inaktív   Bulvár Kund 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 09:44

Helló!
Tegnap délután megvettem a Samsung 204B-t, azóta nézem de semmi kivetni valót nem találtam benne. Jobb mint reméltem.És bazi nagy :)

#236 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 10:43

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 10:17

Meg a gépnek éppen elég lessz az 1280*1024 es natív ban futtatot gémek meg az 1024*768 asok.

esetleg ha van valami jobb felvevőd tudnál róla csinálni egy videót pl fps/autós gémről?(valami digi fényképező vagy hasonlóval egy rövidke részlet hogy egyáltalán milyen.)

Két hihetetlen minőségű videó :D :
http://rapidshare.co...6_1026.3gp.html
http://rapidshare.co...6_1037.3gp.html
sorry, ezt tudja a teló, de ebben a topikban:http://www.hardforum.com/showthread.php?t=...55&page=1&pp=20 van róla még sok szép rendes kép.

Természetesen a lényeg nem látszik rajta, a 0 utánhúzás, overdirve hiba, meg az egyéb dolgok :D
Szóval sok értelme nincs a videónak :D Mivel úgy látom gyakran jársz errefelé még abban is benne vagyok hogy beugorj valamikor megnézni :D

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 10. 29. 10:47 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#237 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 11:03

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 10:17

Abszolút nem gáz wide-re váltani, 10 perc alatt megszokod, azt hali. Mostanában pedig nagyon gagyi az a játék ami nem tud natívban wide-ot. DE! A bf2-vel 1024-ben játszva semmi zavaró nem volt még úgy sem.

Ha teheted nézd meg Pietkongnál!

Idézet

#238 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 11:06

Merre kellene esétálnom?
Meg mikor.
A többit PÜ-ben hogy az esetleges feldühödött fórumtársak ne találjanak meg. :Đ

#239 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 11:16

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 12:06

Merre kellene esétálnom?
Meg mikor.
A többit PÜ-ben hogy az esetleges feldühödött fórumtársak ne találjanak meg. :Đ

Ment pü :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#240 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 12:06

Idézet: Before - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 21:16

Persze, hogy kalibráció, de hiába fúrsz fel egy trabantot négyliteresre, fested pirosra és ragasztasz egy lófejet az elejére, attól az még nem lesz ferrari...

Egy lófejjel nem sokra megy, oda komplett ló kell...:D
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.