HWSW Informatikai Kerekasztal: eBook olvasók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBook olvasók Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   j.robinson 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:07

Idézet: bozon42 - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 10:18

Hello,

En 309.40EURO-t fizettem erte + meg a banki illetekek.

Hmm. Miért volt neked ennyi? Nekem 289 € volt. Valami extra változat?

#142 Felhasználó inaktív   bozon42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:24

Idézet: j.robinson - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 12:07

Hmm. Miért volt neked ennyi? Nekem 289 € volt. Valami extra változat?

Nem tudom,

ennyire ugrott fel a postakoltseggel egyutt:

Subtotal:  EUR 289.00
Discount, %: 0
Total shipping cost: EUR 20.40

bozon42
HW ---> Lbook V3
FWold ---> V3update-full-cr3-20090629.zip
FWnew---> V3update-uk-2.22-20091030.rar

#143 Felhasználó inaktív   j.robinson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:28

Idézet: bozon42 - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 13:24

Subtotal:      EUR 289.00
Discount, %:  0
Total shipping cost:  EUR 20.40

bozon42

Jaj, bolond vagyok, elfelejtettem a szálllítást. Azzal persze, nekem is pont ennyi volt.

#144 Felhasználó inaktív   seldd 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:41

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:51

Két kérdés: mennyibe kerül kb egy használható ketyere? Illetve tankönyvekhez hozzá lehet jutni e-formátumban?

Ami a Sony-t illeti, a PRS505 80k volt. Angol, német Ebay-ről p.költséggel 90k alatt nem nagyon lehet megúszni. US Ebay-ről valamivel olcsóbb lehet, csak ott bejön a képbe a vám (~8%) meg az áfa is. Van még egy amerikai online shop is (bhphotovideo.com), ami küld Mo-ra, ott $300 + ~$80 posta, erre a vám, áfa, ez kb. 75 ezer.

Használtan PRS-500-ast amerikai ebay-ről azonban már 40k környékén össze lehet hozni. Persze akkor, ha küldi az eladó Mo-ra meg paypal unconfirmed címre...

Milyen tankönyvekre gondolsz?

#145 Felhasználó inaktív   j.robinson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:23

Idézet: seldd - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 13:41

Ami a Sony-t illeti, a PRS505 80k volt. Angol, német Ebay-ről p.költséggel 90k alatt nem nagyon lehet megúszni. US Ebay-ről valamivel olcsóbb lehet, csak ott bejön a képbe a vám (~8%) meg az áfa is. Van még egy amerikai online shop is (bhphotovideo.com), ami küld Mo-ra, ott $300 + ~$80 posta, erre a vám, áfa, ez kb. 75 ezer.

Használtan PRS-500-ast amerikai ebay-ről azonban már 40k környékén össze lehet hozni. Persze akkor, ha küldi az eladó Mo-ra meg paypal unconfirmed címre...

Milyen tankönyvekre gondolsz?

Szia,
Neked a Sonyhoz ajánlom ezt az oldalt.
Itt keresd meg a Sony reader-el foglalkozó részt. Ha jól tudom, meg van oldva a magyar ékezetes hekkelése.

#146 Felhasználó inaktív   seldd 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 18:25

Köszi, ismerem a mobileread-et, de nem volt kedvem hekkeléssel foglalkozni. Talán majd egyszer nekiállok.

#147 Felhasználó inaktív   f-romi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 21:26

Hi, csinaljunk egy elo forumot, vagyis, beulunk egy kocsmaba, s igy meg tudnank nezni " mekora a masike"  ;)
En nekem egy PRS-505 van es a tobbit szivesen megneznem, hogyan szuperal...
van meg egy tartalek is kek szinben, ha kell valakinek eladom...reszletek privatbann.

#148 Felhasználó inaktív   Cholesky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 08:47

Egy hónapos napi használat mellett egy pozitívumot és egy apró negatívumot osztanék meg veletek a hanlin v3-al kapcsolatban.

Pozitívum:
Valóban sokáig bírja az aksi. Az elmúlt kb 1 hónapban nem volt töltve az eszköz, reggel és este van használva napont kb 1-1.5 órát. A titka az, hogy nem kell kikapcsolni, nekünk praktikusan egyfolytában megy. Olvasod, lerakod, olvasod, felesleges újraindítgatni, éjszaka is megy.

Negatívum:
Botrányosan silány műanyagból készült. Ahogy a használattól kopik, a gombok környéke és ahol tartod a readert kezd rózsaszínes színt felvenni.

Egyéb gond nincs vele.

#149 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:13

Magyarországról hogy lehet akármilyen ebook olvasót (pl. Sony reader, Amazon Kindle) vásárolni? Csak ebay-ről, vagy mi a bevált módszer?

#150 Felhasználó inaktív   j.robinson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 14:43

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 13:13

Magyarországról hogy lehet akármilyen ebook olvasót (pl. Sony reader, Amazon Kindle) vásárolni? Csak ebay-ről, vagy mi a bevált módszer?

pl: innen.

#151 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:06

És a Kindlet vagy a Sony Readert hol lehet megvenni?

#152 Felhasználó inaktív   f-romi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:14

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 15:06

És a Kindlet vagy a Sony Readert hol lehet megvenni?

tudok hozni, milyen szinu kell?
privatban elersz.

#153 Felhasználó inaktív   Videjo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 21:34

Ma érkezett meg a Cybookom. http://www.bookeen.com

Egy rövidebb könyvet, és egy normál méretű könyv felét olvastam eddig el rajta. A kijelző mérete megfelelő, az ékezetek hibátlanul jelennek meg rajta. A lapozásnál a gombnyomás után egy kicsit várni kell, de amúgy a sebessége megfelelő. A netes videókon látható "villanós" lapozási mód mellett lehetséges sima átmenetet is beállítani, ilyenkor a kézikönyv szerint szellemképes lehet, de ez eddig nem jelentkezett nálam.

Maga a cucc nagyon könnyű és nagyon apró, különösen a védőtok nélkül, de azzal is nagyon kényelmes a használata. Már régebben vettem hozzá egy kis oldaltáskát, amiben nagyon jól hordozhatónak bizonyult.

Ami meglepett, az az, hogy be lehet rajta állítani, hogy egy idő után kikapcsoljon, és ezt a kézikönyvben ajánlják is. Mivel elméletileg nem fogyaszt áramot csak a lapozáskor, ezt nem igazán tudom mire vélni - esetleg a kijelzőnek rossz, ha sokáig egy képet mutat? Bekapcsolni mindenesetre elég sokáig tart - nem kivárhatatlan, de nem is kényelmes, ha csak pár percnyi olvasásra szeretném elővenni.

Az A4-es méretű PDF-eket a többi készülékhez hasonlóan nem tudja megjeleníteni rendesen - ez azt jeleti, hogy a szöveg ugyan olvasható, ha nagyon közelről nézzük, de a nagyon apró betűk miatt érdemben nem használható így az olvasó, tehát ezeket át kell konvertálni használat előtt.

A bekapcsoláskor megjelenő logó nem túl szép - olyan, mintha kifogyott volna a nyomtatóból a festék, és a fekete színt csíkosra nyomtatná. Később kiderült, hogy ez csak a szerencsétlenül megválasztott kép miatt van - a könyvekben szereplő képeket nagyon szépen megjeleníti. A kijelzőn a fehér egy könyvlapnál szürkébb, valami olyasmi, mint az újrahasznosított papírlapok, de ez egyáltalán nem zavaró, a kontraszt megfelelő. Ha a fényforrás közvetlenül tükröződik a kijelzőn, akkor látszik, hogy nem papírból van, de a jelenség nem zavaró, és amúgy az egész nagyon papír-szerű hangulatot áraszt.

A leírás szerint egy töltéssel 8000 lapozást bír ki a Cybook. Ez mindenképp nagyon sok, de a fontméret beállításától függően egy-egy könyv a papíralapú verzióhoz képest két-háromszor annyi oldalt is elfoglalhat (a fontméret nagyon jól állítható, az alapbeállítotthoz képest nekem például kettővel kisebb volt az ideális).

Hordozhatóság, fogás és vastagság szempontjából épp egy számomra tökéletes méretű könyvnek felel meg.

Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok. ;)

#154 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 11:49

Idézet: Videjo - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 21:34

Ma érkezett meg a Cybookom. http://www.bookeen.com

Egy rövidebb könyvet, és egy normál méretű könyv felét olvastam eddig el rajta. A kijelző mérete megfelelő, az ékezetek hibátlanul jelennek meg rajta. A lapozásnál a gombnyomás után egy kicsit várni kell, de amúgy a sebessége megfelelő. A netes videókon látható "villanós" lapozási mód mellett lehetséges sima átmenetet is beállítani, ilyenkor a kézikönyv szerint szellemképes lehet, de ez eddig nem jelentkezett nálam.

Maga a cucc nagyon könnyű és nagyon apró, különösen a védőtok nélkül, de azzal is nagyon kényelmes a használata. Már régebben vettem hozzá egy kis oldaltáskát, amiben nagyon jól hordozhatónak bizonyult.

Ami meglepett, az az, hogy be lehet rajta állítani, hogy egy idő után kikapcsoljon, és ezt a kézikönyvben ajánlják is. Mivel elméletileg nem fogyaszt áramot csak a lapozáskor, ezt nem igazán tudom mire vélni - esetleg a kijelzőnek rossz, ha sokáig egy képet mutat? Bekapcsolni mindenesetre elég sokáig tart - nem kivárhatatlan, de nem is kényelmes, ha csak pár percnyi olvasásra szeretném elővenni.

Az A4-es méretű PDF-eket a többi készülékhez hasonlóan nem tudja megjeleníteni rendesen - ez azt jeleti, hogy a szöveg ugyan olvasható, ha nagyon közelről nézzük, de a nagyon apró betűk miatt érdemben nem használható így az olvasó, tehát ezeket át kell konvertálni használat előtt.

A bekapcsoláskor megjelenő logó nem túl szép - olyan, mintha kifogyott volna a nyomtatóból a festék, és a fekete színt csíkosra nyomtatná. Később kiderült, hogy ez csak a szerencsétlenül megválasztott kép miatt van - a könyvekben szereplő képeket nagyon szépen megjeleníti. A kijelzőn a fehér egy könyvlapnál szürkébb, valami olyasmi, mint az újrahasznosított papírlapok, de ez egyáltalán nem zavaró, a kontraszt megfelelő. Ha a fényforrás közvetlenül tükröződik a kijelzőn, akkor látszik, hogy nem papírból van, de a jelenség nem zavaró, és amúgy az egész nagyon papír-szerű hangulatot áraszt.

A leírás szerint egy töltéssel 8000 lapozást bír ki a Cybook. Ez mindenképp nagyon sok, de a fontméret beállításától függően egy-egy könyv a papíralapú verzióhoz képest két-háromszor annyi oldalt is elfoglalhat (a fontméret nagyon jól állítható, az alapbeállítotthoz képest nekem például kettővel kisebb volt az ideális).

Hordozhatóság, fogás és vastagság szempontjából épp egy számomra tökéletes méretű könyvnek felel meg.

Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok. ;)

Helló!

Nekem lenne kérdésem! Az oldalukon láttam, hogy szállítanak Magyarországra is - te is így vetted? Azt írja, hogy 26,60 € a szállítási költség FedEx-szel Magyarországra. Tehát akkor így rendes garancia is van rá, igaz?

A másik, hogy én csak A4-es méretű PDF-eket ismerek. Azokat hogy kell átkonvertálni? Magyar ékezetes fontokat megjeleníti?

Ha olvasod, akkor nem zavaró, hogy látod a pixeleket? Mert gondolom azért lehet látni, hogy nem papírt olvasol, hanem egy kijelzőt, és a szemet nem arra tervezték, hogy pixelekből álló képet olvasson...

#155 Felhasználó inaktív   Videjo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 13:58

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 11:49

Helló!

Nekem lenne kérdésem! Az oldalukon láttam, hogy szállítanak Magyarországra is - te is így vetted? Azt írja, hogy 26,60 € a szállítási költség FedEx-szel Magyarországra. Tehát akkor így rendes garancia is van rá, igaz?

A másik, hogy én csak A4-es méretű PDF-eket ismerek. Azokat hogy kell átkonvertálni? Magyar ékezetes fontokat megjeleníti?

Ha olvasod, akkor nem zavaró, hogy látod a pixeleket? Mert gondolom azért lehet látni, hogy nem papírt olvasol, hanem egy kijelzőt, és a szemet nem arra tervezték, hogy pixelekből álló képet olvasson...

Én Londonba rendeltem, onnan egy ismerősöm hozta át Magyarországra. Ezzel 15 ezer Ft-ot spóroltam a kütyü árán és a szállítási költségen, de amúgy természetesen itthonra is rendelhető. Ha valami gond van vele, postán kell visszajuttatni Franciaországba.

A PDF-eket a Mobipocket Creator nevű programmal konvertálom át PRC-re. Ez minden olyan PDF-nél jól működött nekem, ami nem A4-es képekből, hanem A4-es, karakterfelismert szövegből (és esetleg kisebb képekből) állt. Az ékezetes karakterekkel semmi gond nem volt, egyedül html-ben van annyi, hogy az ő-n vessző helyett kis kalap van, de PRC-re átkonvertálva az is rendesen jelenik meg.

A pixeleket csak néha látni, általában a nagyobb ferde vonalakat tartalmazó karaktereknél, tehát pl. V, W, de ezeknél is figyelni kell, hogy lásd, egyáltalán nem feltűnő és nem is zavaró.

#156 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 19:18

És ez a Mobipocket Creator azt is megmutatja, hogyan fog kinézni a végső dokumentum az ebook olvasón? Ez a konvertálás működik jelszóvédett, vagy read-only PDF-ekre is?

Amúgy általában milyen a benyomásod a készülékről? Megérte? Mit nem szeretsz benne?

Ha mondjuk ugyanazt kéne 3 órán kereszül monitoron olvasni, vagy az ebook olvasón, akkor észrevehető hogy nem fárad tőle a szemed? Van valami különbség ahhoz képest, mintha papír könyvet olvasnál?

#157 Felhasználó inaktív   f-romi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 20:03

a ket technologia eg es fold:
1. nincs hattervilagitas, igy ugyanazt a fenyt kapod a szemedbe, ami kint van (mint a konyv)
2. nincs kepfrissites, igy nincs vibralas (mint a konyv)
3. a kepmegjelenito folia nagyon vekony, igy olyan, mintha egy matrica
4. 600x800 felbontas ugyan de messzemenoen jobban el van simitva a pixelek hatara mint tftnel - nem latszik a negyzethalo
5. nem zsibbad a nyakad,  mert 2xx gramjaval egy kezben barhova rakod, barhol tartod...akar fekve is olvashato. Ha 2-3 kerben jarsz, megnezheted a sonyt... ugyanaz a film benne.
6. full napsutesben is olvashat, ahol a tft monochrom feketet adja. :)
Megeri-e? Naná!!! En kb. 5000 oldalt olvast a PRS-505el 3 honap alatt es aszondom, amire kitalaltak, arra jo.
Egyetlen hibaja, szerintem, hogy az A4 pdf nyogvenyelos.
TFT:eInk - 1:5 :)

#158 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 21:19

E-papír techológiájú olvasók a Wikipédián.

Itt találtam a BeBook nevű olvasót, május végén jött ki, ha minden igaz, akkor Magyarországra szállítással együtt 340€.

Valakinek tapasztalat?

Amúgy gyakorlatilag az összes olvasó 800x600, 4 szürkeárnyalatos, kijelző 6 inch méretű, tehát nagyon sok különbség nincsen.

Szeptemberre kijön egy elég olcsó versenyző: http://www.astak.com...ook_Reader.html
Sőt októberben meg jön az Amazon Kindle 2. Szóval lehet hogy addig kéne várni, mert gondolom az árak is le fognak menni ilyen éleződő versenyben. Továbbá a Cybook Gen4 is ugye jön valamikor.

Nekem most a BeBook tetszik, de nem tudom érdemes-e még várni kicsit vagy megvenni most.

#159 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 22:49

...De most jöttem rá, hogy a BeBook valójában a Hanlin V3, csak egy holland cég szállítja; annyi a különbség, hogy más rajta a logó...

Viszont ha az iscriptum.eu oldalról rendelem meg a Hanlint DPD futárral, akkor pontosan ugyanannyiba fog kerülni, mint a BeBook. De az nemtom mért van, hogy az iscriptum.eu oldalról származó Hanlin kevesebb formátumot tud, mint a BeBook.

De a Hanlin hivatalos oldalán pedig írják, hogy tud .doc-ot, az Iscriptum-os mégsem tud. Akkor lehet hogy mégis a BeBookot kéne rendelni, mert ők az "igazi" Hanlint árulják?

#160 Felhasználó inaktív   Videjo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 23:34

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 19:18

És ez a Mobipocket Creator azt is megmutatja, hogyan fog kinézni a végső dokumentum az ebook olvasón? Ez a konvertálás működik jelszóvédett, vagy read-only PDF-ekre is?

Amúgy általában milyen a benyomásod a készülékről? Megérte? Mit nem szeretsz benne?

Ha mondjuk ugyanazt kéne 3 órán kereszül monitoron olvasni, vagy az ebook olvasón, akkor észrevehető hogy nem fárad tőle a szemed? Van valami különbség ahhoz képest, mintha papír könyvet olvasnál?

A Mobipocket readerrel meg lehet nézni konvertálás után, hogy hogyan fog kinézni a könyv az ebook olvasón. Jelszóvédett PDF-ekkel nem próbáltam, de gondolom azzal nem működik. Még nem találkoztam ilyennel, úgyhogy nem tudom, hogy lehet-e törni az ilyesmit.

Nekem csak közel egy hete van meg a kütyü, de ez alapján mindenképp megérte. Kényelmesebb olvasni, mint egy könyvet, mivel egy kézzel bárhogy tartható, egyszerűbb fekve egy kézzel lapozni és nagyon könnyű. Eddig nem találkoztam olyasmivel, ami zavaró lett volna, kivéve talán azt, hogy nem lehet filet törölni, csak ha gépre csatlakoztatom (de asszem egy firmware frissítés ezt megoldja). Én monitoron csak egyszer olvastam könyvet, igazából akkor nem volt gondom vele, de magát az élményt össze se lehet hasonlítani az ekönyv olvasóval. Cybookal sokkal kényelmesebb, mivel bárhol tudod használni, nem kell a gép előtt ülnöd, vagy a meleg laptopot tartani az öledben.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.