Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 9:55
De miért nem jó neked a sajátja?

XP esetén is felesleges komolyabb tűzfal, ha az XP sajátját az ember jól beállítja. Vista alá meg főleg.
Ezzel mondjuk nem feltétlenül értek egyet, a Vista ugyanis erőszeretettel mászkál a neten, noha nem értek hozzá annyira, de nem értem, mi a fenét csinál az én engedélyem nélkül az online állapot 90%-a alatt. Dolgozik a modem, mint az állat és látom a feljegyzéseket, mennyi adat megy ki-be a remek tűzfalon. Teszi ezt alap Ultimate 64bit-tel, semmi extra program install nélkül.
A külső tűzfal egyik remek tulajdonsága, hogy az oprendszerünk néhány olyan komponensét is letilthatjuk vele, amit mi "bizonyos" okokból nem szeretnénk kiengedni informálni másokat. Közismert a MS-os botrány a felhasználok adatainak kezelésével kapcsolatban. Lássuk be, kicsiny azánkabn kevesek ondhatják sajátukénak a windows bármely jogtiszta verzióját.
Tehát igenis legyen csak tűzfal, méghozzá jó kemény. Eddigi xp-men egy Istencsászár megoldást a McAfee Security Center jelentett, eszméletlenül ver bármit!!! Az internet kapcsolatok mellett a szoftverek futását engedélyező/megakadályozó eszközök, a netes nyomainkat eltüntető cuccok, rendszergyorsító megoldások, anitspyware-ek, és még a fene tudja miknek a professzionális elegye. Ha azt mondom, kaptam már telefont a t-onlinetól, hogy valami gubanc van a netemmel, mert valami rutin művelet során folyton fennakadnak valahol a gép meg a központjuk között, azzal úgy hiszem sokat elárulok. IP alapján térképen jelzi a betörési kísérlet kezdőpontját /pl. Budapest, vagy Atlanta/. A win szolgáltatásainak felét install után letiltotta, csak úgy durrant és még meg is jegyezte, hogy nincs nekem arra szükségem, hogy a Microsoft ilyen-olyan szerverével kommunikáljak, úgyhogy ez+az le van blokkolva. S láss csodát, modem villogása leállt. Természetesen 2 gombnyomással azonnal kiengedhetem, amit akarok. Felhasználóbarát, tele diagnosztikai eszközökkel, áttekintő adathalmazokkal. Tiszta durva.
Úgy tudom évek óta valami legjobb díjat is visz a termék, de pontosan a nevére már nem emlékszem.
Sajnos most, hogy Vistán kell dolgoznom, nem működik a régi jó kis McAfee, helyette a Norton 360 van fent, mert 64 bit kompatibilis, de sajnos a nyomába nem ér a fenti terméken. Nem csinálok semmit, csak online vagyok, de a modemem izzik az adatforgalomtól.