HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 28. 06:51

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 1:23

Halihó!

Már lassan egy hónapja használom az Avira Classicot, gondoltam leírom a véleményem. :)  Teljesen meg vagyok vele elégedve, nem terheli a gépet, gyors és hatékony is, viszont a frissítés nem az erőssége... Néha percekig keresi a kiszolgálót, vagy meg se találja, dehát annyi baj legyen, valahogy mindig megoldja. :D  Ettől eltekintve télleg nagyon bejön. ;)

A laptopon és az asztalin is ezt használom a Spyware Terminatorral, plusz az asztalin még fent van a COMODO tűzfal. Jól működnek együtt, nincs semmi galiba, viszont az asztali gépen nagyon sokáig tart mire betölt a terminator...  :confused: A laptopon pikk-pakk megvan, ezen meg 30-60 sec, mikor hogy... :think:

Esetleg van valami tipp, hogy mitől lehet ez?

Illetve lenne még1 kérdésem, bár ez nem pont ebbe a topicba tartozik. A laptop nem mai gyerek már, kb. 6éves... XP, SP2 fut rajta, eredetileg XP, Home volt hozzá de az a cd nincs meg. Egy ideig egész jól bírta, de mostmár megint kezd köhögni a gép. Sokkal lassabban nyitja meg a programokat, mappákat...stb. :confused:

Szóval a kérdés: Van valami különbség erőforrásigény szempontjából az SP2 és a Home között, vagy egyszerűen csak öreg a gép és kész? Jobb lenne inkább a Win 2000 vagy az ME? :confused:

Üdv.: Charger

Válasz - csak a szelíd OFF-ra. A Windows 2000 szerintem remek választás az öregecske laptopra, (gondolom) munkára. Érezhetően kevesebbel beéri bármelyik XP-nél. (És elég jól meg van írva.)

#1502 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 07:41

Nekem a sima kaspersky irtó rendesen belassított. :eek:

Nod32 -ről nem is írtál.

#1503 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 28. 07:47

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 7:51

Válasz - csak a szelíd OFF-ra. A Windows 2000 szerintem remek választás az öregecske laptopra, (gondolom) munkára. Érezhetően kevesebbel beéri bármelyik XP-nél. (És elég jól meg van írva.)

Abszolút meg tudom cáfolni. Az XP-hez hozzá kell nyúlni, kicsit finomhangolni, felesleges dolgokat kidobálni és sokkal jobb teljesítményt nyújt régi gépeken, mint a windows 2000! Nem egygépes példa, rendszeresen használom és cserélem le régi vasakon a 2000-t XP-re emiatt. Az erőforrásigénye is szépen belőhető a 2000 körüli szintre.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1504 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 07:50

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 2:23

Illetve lenne még1 kérdésem, bár ez nem pont ebbe a topicba tartozik. A laptop nem mai gyerek már, kb. 6éves... XP, SP2 fut rajta, eredetileg XP, Home volt hozzá de az a cd nincs meg. Egy ideig egész jól bírta, de mostmár megint kezd köhögni a gép. Sokkal lassabban nyitja meg a programokat, mappákat...stb. :confused:

Szóval a kérdés: Van valami különbség erőforrásigény szempontjából az SP2 és a Home között, vagy egyszerűen csak öreg a gép és kész? Jobb lenne inkább a Win 2000 vagy az ME? :confused:

Üdv.: Charger

Hálókártya van a lassabb gépen? Adj neki fix IP-t, ha DSL modemre csatlakozik. 6 éves noteszeken az XP bőven jól fut, persze 128M memória elég karcos. Töredezettségmentesítés, indexelés és utolsó hozzáférés dátumának kikapcsolása és érezni fogod a különbséget máris.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1505 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 09:37

Idézet: didyman - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 7:50

...6 éves noteszeken az XP bőven jól fut, persze 128M memória elég karcos....

A 2000 pedig 64 megával is teljesen használható, szóval az a cáfolat inkább bizonyos konfig felett lehet igaz, nem "abszolút".

#1506 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 11:04

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 7:41

Nekem a sima kaspersky irtó rendesen belassított. :eek:

Nod32 -ről nem is írtál.

Belassít, de csak ha update-eli magát, amúgy flottul megy. :)
NOD32-t próbáltam, nekem az lassított be. Meg ahogy olvasgatom itt, más vírusirtó talált utána pár érdekes dolgot, így nem nagyon erőltettem. ;)

#1507 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 11:36

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 10:37

A 2000 pedig 64 megával is teljesen használható, szóval az a cáfolat inkább bizonyos konfig felett lehet igaz, nem "abszolút".

Az XP is használható 64M-val. Egy w2000 gép memóriafoglalása elindulást követően, körülbelül 57MB-ra fogható meg (hálózat kell :) ). Az XP-vel ugyanez simán elérhető. Egy IEablak, meg intéző már 87MB körül esz 2000 alatt is, a lapozófájl-használat ekkor már mindent dugába dönt. A 128M 2000-nek is kevés onnan kezdve, hogy elkezded használni arra, amire való és a 256M is hamar korláttá válhat. Ami apróság, hogy az XP 128M alatt a lemezkezelés optimalizálását automatikusan kiiktatja, így azalatt a két rendszer nagyon egy húron pendül, de az XP mégiscsak fürgébb induláskor, könnyebben kezelhető ilyenkor is. PII 400-as gépeken is XP-t rakok fel inkább, míg a 2000 olyannyira tetű egy MMX-es processzoron, hogy oda akkor inkább win98-at teszek fel. Az egésznek a konfigfüggetlensége abban rejlik, hogy az XP újításainak, szolgáltatásainak nagy részét kiszedve egy valamivel csiszoltabb win2000 környezet marad..

#1508 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 28. 16:23

Idézet: didyman - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 7:50

Hálókártya van a lassabb gépen? Adj neki fix IP-t, ha DSL modemre csatlakozik. 6 éves noteszeken az XP bőven jól fut, persze 128M memória elég karcos. Töredezettségmentesítés, indexelés és utolsó hozzáférés dátumának kikapcsolása és érezni fogod a különbséget máris.

Többen lakunk egy albérletben és egy wireless routerrel meg van osztva a net. Kábelnet van amúgy, nem ADSL.  Tehát a laptophoz most egy ASUS hálókártyát használok. A töredezettségmentesítést hamarosan megcsinálom, viszont az indexelést és az utolsó hozzáférést nem vágom... :confused:

A Spyware Terminatorral kapcsolatban valami tipp esetleg? :)

Airbus! Én elég sokáig használtam a KIS 6.0-t és meg voltam vele elégedve. Nagyon jó kis program, egybe van minden és nem engedett át semmit,  a Kaspersky az egyik legjobb, viszont nekem is eléggé lassította a gépet, ráadásul órákig futott az ellenőrzés... :think: Szóval végülis fájó szívvel de megszabadultam tőle. :)  Ez után kipróbáltam a NOD32-t... khhmmm, a véleményemet inkább megtartanám magamnak. :D  Biztos remek program, de nekem nem jött be, ennyi.

Charger

#1509 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 17:04

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 17:23

Többen lakunk egy albérletben és egy wireless routerrel meg van osztva a net. Kábelnet van amúgy, nem ADSL.  Tehát a laptophoz most egy ASUS hálókártyát használok. A töredezettségmentesítést hamarosan megcsinálom, viszont az indexelést és az utolsó hozzáférést nem vágom... :confused:

A Spyware Terminatorral kapcsolatban valami tipp esetleg? :)

Airbus! Én elég sokáig használtam a KIS 6.0-t és meg voltam vele elégedve. Nagyon jó kis program, egybe van minden és nem engedett át semmit,  a Kaspersky az egyik legjobb, viszont nekem is eléggé lassította a gépet, ráadásul órákig futott az ellenőrzés... :think: Szóval végülis fájó szívvel de megszabadultam tőle. :)  Ez után kipróbáltam a NOD32-t... khhmmm, a véleményemet inkább megtartanám magamnak. :D  Biztos remek program, de nekem nem jött be, ennyi.

Charger

Indexelés: A meghajtó jobbeger menüjében tulajdonságok. Az indexelés alkalmazásakor pár fájhoz nem tud hozzáférni, itt a mind kihagy gombot válaszd.
A másik:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem]
"NtfsDisable8dot3NameCreation"=dword:00000001
"NtfsDisableLastAccessUpdate"=dword:00000001

Ezt tedd bele egy jegyzettömb ablakba és mentsd el valami.reg néven (idézőjelek közé tedd a fájlnevet a mentés ablakban, ekkor a kiterjesztés nem lesz txt), majd indítsd el. Erősítsd meg a kérdést, majd ha végzett, indítsd újtra a gépet.
Az első sor a 8.3 formátumú fájlnevek létrehozását tiltja le, ez ugyan gond lehet olykor, de csak akkor, ha DOS-ból akarsz elérni fájlokat. ha ilyesmi gond felmerül, a 8dot3-as sort töröld ki.
Régi gépre inkább AVG-t rakj fel, a spyware terminator-t meg hagyd inkább. Böngéssz rókával, vagy Operával, esetleg tedd fel az aktuális hosts fájlt (http://www.mvps.org/...p2002/hosts.htm a zip-et töltsd le, csomagold ki, és a bat-ot futtasd) mellé és ha nagyon online védelmet szeretnél, a spybot s&d teatimer-ét tedd fel/engedélyezd.

Szerkesztette: didyman 2007. 07. 28. 17:06 -kor

#1510 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 13:32

Idézet: didyman - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 17:04

Indexelés: A meghajtó jobbeger menüjében tulajdonságok. Az indexelés alkalmazásakor pár fájhoz nem tud hozzáférni, itt a mind kihagy gombot válaszd.
A másik:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem]
"NtfsDisable8dot3NameCreation"=dword:00000001
"NtfsDisableLastAccessUpdate"=dword:00000001

Ezt tedd bele egy jegyzettömb ablakba és mentsd el valami.reg néven (idézőjelek közé tedd a fájlnevet a mentés ablakban, ekkor a kiterjesztés nem lesz txt), majd indítsd el. Erősítsd meg a kérdést, majd ha végzett, indítsd újtra a gépet.
Az első sor a 8.3 formátumú fájlnevek létrehozását tiltja le, ez ugyan gond lehet olykor, de csak akkor, ha DOS-ból akarsz elérni fájlokat. ha ilyesmi gond felmerül, a 8dot3-as sort töröld ki.
Régi gépre inkább AVG-t rakj fel, a spyware terminator-t meg hagyd inkább. Böngéssz rókával, vagy Operával, esetleg tedd fel az aktuális hosts fájlt (http://www.mvps.org/...p2002/hosts.htm a zip-et töltsd le, csomagold ki, és a bat-ot futtasd) mellé és ha nagyon online védelmet szeretnél, a spybot s&d teatimer-ét tedd fel/engedélyezd.

Most nincs nálam a laptop, de amint tudom kipróbálom amit írtál, köszönöm. :)  Mondjuk azt az indexelést megnéztem az asztalin is de nemannyira találtam. :D

Védelemnek hagyom az Avirát mert tényleg meg vagyok vele elégedve meg keveset is eszik. :)  Az AVG is nagyon jó egyébként de a múltkor is úgy telefosta a registryt hogy jajj.... Letöröltem és még mindig úgy jelezte a Windows hogy az AVG naprakész és teljes a védelem...stb. Jó mondjuk az hegesztett cucc volt... :D

A Spybot S&D mivel jobb amúgy mint a Spyware Terminator?  Mondjuk mostmár vannak kétségeim a terminator felől is, tegnap lefuttattam az Ad-Aware SE Pro-t és talált 45 kritikus objektumot... :think:

Jahh, apropó Ad-Aware, az Ad-Watch modulja ér valamit vagy inkább mást aktív védelemnek? :)

Charger

Szerkesztette: Charger5 2007. 07. 29. 13:38 -kor

#1511 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 16:08

Kaspersky-vel nekem is egyetlen egy baom van, a gépigénye, asztali gépnél még csakcsak elmegy, de felraktam egy laptopra, 2 óra helyett alig több mint 1-et bír az akksi  :Đ

----atyuska----

#1512 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:27

Idézet: caratyuska - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 17:08

Kaspersky-vel nekem is egyetlen egy baom van, a gépigénye, asztali gépnél még csakcsak elmegy, de felraktam egy laptopra, 2 óra helyett alig több mint 1-et bír az akksi  :Đ

Bizony bizony a KIS eléggé zabálja az erőforrást :(. Notebookon én is ezért álltam át NOD32 + Comodo párosra.

Egyébként pedig meglepett, hogy hsz-t olvashatok tőled. Az utóbbi időben nagyon eltűntél. Vagy csak én nem látom a fától az erdőt? :Đ
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#1513 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 14:52

big brother always watchin

nézelődök, olvasok, moderálok, nyár van vagy mifene :)

----atyuska----

#1514 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 15:22

Idézet: caratyuska - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 15:52

big brother always watchin

nézelődök, olvasok, moderálok, nyár van vagy mifene :)

A nagy Caratyuska mindent lát. :Đ

Egyébként azért érdeklődtem ennyire, mert jóideje (nem csak nyáron) alig lehet tőled postokat olvasni. Régebben beszédesebb voltál.

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470

#1515 Felhasználó inaktív   jani77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 16:34

Norton Internet Security van a gépen,ami ma felajánlotta,hogy létrehozhatok egy biztonsági szabályt.Én hülye meg belementem és azóta riasztást küld,ha kell,ha nem.Kikapcsolnám,de nem találom sehol sem áz általam létrehozott új szabályt.A tcp és udp protokollt jelöltem be és most állandóan feldobálja a biztonsági riasztás ablakot.Azt írja,hogy azért látom a biztonsági riasztást,mert konfigurálásra került egy szabály,hogy végrehajtáskor riasszon.A tűzfal alapállotba való visszaállítása és a speciális tűzfal általános szabályainak módosítása sem segített.Mit tegyek?

#1516 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 17:16

NOD32 :cool:  ;)

#1517 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 08:56

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 18:16

NOD32 :cool:  ;)

Az építő jellegű hozzászólás. :(  :reklamacio:

#1518 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 10:48

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 8:56

Az építő jellegű hozzászólás. :(  :reklamacio:

Ez az általam javasolt vírusírtó lenne

#1519 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 10:52

Használja itt még valaki rajtam kivül a 30 naposat úgy hogy újra rakja? Amugy ez egyenértékű a teljessel kivéve a 30 napos liszenszet és azt hogy a program maga nem frissül csak az adatbázis. (megkérdeztem a szakembrüket szóval biztos az info)

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 08. 02. 10:53 -kor

#1520 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 16:18

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.