HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 16. 09:45

Csökkentett módban sem sikerült kiszedned? Hijack és hasonlókkal gondolom próbákloztál.
"Légy szerény mint én..."

#1582 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 20:38

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Feltelepítettem a Kaspersky Internet Security 7-es verzióját, viszont így a cFos programom nem tud megfelelően működni. Induláskor mindig kiírja, hogy az általa küldött optimalizált csomag nem érkezett vissza, vagy valami hasonlót. Lényeg az, hogy a program szerint a tűzfal blokkolja a kommunikációt. A KIS-ben én beállítottam két szabályt is, hogy a cfosspeed.exe és az spd.exe is szabadon kommunikálhasson TCP és UDP protokollon is, de mégsem működik valami miatt :(. Milyen beállítást kellene eszközölnöm? :think:
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#1583 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 11:33

No feltettem, használom az Agnitum Outpost Firewall Pro 2008-at. Megkell szokni még az új felületet én szerintem ez visszafejlődés az előző verziókhoz képest. Azért mert pl az active content beállításokat sem érem el olyan egyszerűen mint az előző verziókban de ez szinte bármire igaz. Egy csomó dolgot máshol kell keresni, pl az anti-leak controlt, mire megtaláltam leizzadtam egy picit. :D Na a log viewer egy katasztrófa lett, ezt b@aszta el legjobban az agnitum. Igazábol az a baj hogy a régi, jólbevált beépített log viewer megszünt és helyette txt fájlok vannak.  :omg:

Ami miatt igazából írok most a következő: Én alapból blokkolom a cookiekat, activex-et, scripting activex-et a vbscriptet meg a referrereket. Természetesen ha olyan weboldalra megyek, ahol szükség van rá, akkor prompt módot használok, hogy az OP kérdezzen rá, hogy akarom e enegedélyezni ezeket és ilyenkor engedélyezem is. Na a gond a következő: Nekem nagyon fontos lenne hogy a deviantart.com összes subdomainjén működjenek ezek (tehát engedélyezze a cookie-kaz, activex-et, stb) anélkül, hogy mindig a prompt-ot kelljen használnom, hiszen több millió subdomainről van szó (pl: xy.deviantart.com). A régi OP verziókat használva ezt a dolgot nagyon egyszerűen meg lehetett oldani, az active content exclusion listájához hozzáadtam ezt :".deviantart.com" az idéző jelek nélkül de a pontot használva, ezzel elértem azt hogy ne csak a deviantart.com főoldalon engedélyezze az aktív tartalmakat hanem, az összes subdomainen is. Azonban ez a módszer nem működik az OP 2008-al! Hogyan tudnám valahogy mégis megcsinálni hogy működjön? Kell lennie valaminek amivel elérem amit szeretnék.

Szerk:
Még azt akartam leírni, hogy pl a network activitynél csak én nem találok arra opciót, hogy beállítsam hogy byte-ban, kilobyteban vagy esetleg megabyteban akarom nézegetni a fogadott/küldött csomagokat? Erre is volt opció a régi OP-okban és már megszoktam hogy KByte-ot használok. Nagyon szép lenne ha ezt is lespórolták volna...

Szerkesztette: McElroy 2007. 11. 01. 11:42 -kor

: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1584 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 21:24

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem! Feltelepítettem a Comodo tűzfalat, viszont így nem tud a cFos programom megfelelően kommunikálni :(. Az alkalmazás figyelőnél létrehoztam egy új alkalmazás szabályt,  hogy az spd.exe-nek mindenféle aktivitás engedélyezve legyen, viszont csak TCP és UDP protokollra lehet ezeket engedélyezni. De a program ICMP protokollon keresztül kommunikál, így sajnos meg vagyok lőve, mert ugyanúgy blokkolva van sajnos a cFos :(. Mikor csatlakozom a Net-re, akkor kis idő múlva jelzi is, hogy nem sikerül a ping csomagokat kalibrálnia.
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogyan tudnék új szabályt létrehozni erre a programra, mely mindenféle ICMP protokollon keresztüli kommunikációt engedélyezne neki?

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470

#1585 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 15:26

Üdv!

Anno amikor még cFost használtam, az Echo Request és az Echo Reply-t kellett engedélyezni.
cFos help

#1586 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 16:37

Sziasztok!
A következő probléma merült fel egyik ismerősömnél : egyszercsak gondolt egyet,és berakta a windows könyvtárat a lomtárba.
Ha megpróbálja kiüríteni a következő üzenetet kapja : "Dd1 nem törölhető. Ellenőrizze,hogy nincs-e tele, nem írásvédet-e, a könyvtár vagy a fájl nincs-e használaban." Amennyiben megnyitom a lomtárat, úgy üresnek mutatja, ellenben az ikon szerint van benne valami. És az üzenet szerint is.

Kaspersky antivirus 6 van a gépén + spybot. Nem tudom hol szedhette össze azt a valamit,ami keveri a kását, de a vírusölő nem jelzett semmit. -vírusinfók újak-.

Tudnátok segíteni,merre lenne érdemes tapogatózni?
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#1587 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:17

Idézet: eddie - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 16:26

Üdv!

Anno amikor még cFost használtam, az Echo Request és az Echo Reply-t kellett engedélyezni.
cFos help

Ezt egy kicsit bővebben kifejtenéd plz? A mikéntjére lennék kíváncsi a dolognak.

#1588 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 18:52

Haveromnak MSN vírusa van:
"Can i put this pic of you into my new myspace album?"
és küld egy fájlt
Mivel tudná leszedni?
Elvileg találtam hozzá útmutatót, de nem hiszem, hogy ő ezeket a lépéseket meg tudja csinálni
http://www.cisrt.org...og/read.php?170
Tudnátok hozzá valami ingyenes irtó programot?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1589 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 19:01

Idézet: mikike - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 18:52

Haveromnak MSN vírusa van:
"Can i put this pic of you into my new myspace album?"
és küld egy fájlt
Mivel tudná leszedni?
Elvileg találtam hozzá útmutatót, de nem hiszem, hogy ő ezeket a lépéseket meg tudja csinálni
http://www.cisrt.org...og/read.php?170
Tudnátok hozzá valami ingyenes irtó programot?

Idézet

Az F-Secure és Kaspersky Labs cégek víruskeresői programjai a 2007. szeptember 19-i vagy újabb dátumú adatbázis frissítéssel már felismerik az IRCBot.AHM kártevőt.

... ha erről van szó, mert ugye méár több példány van, mint a napokban felvilágosítottak...  ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#1590 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 19:15

én azt nemtom, de asszem az FSecure és a Kapersky is pénzes, nem?
vagy van online scannerük?

#1591 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 19:56

Idézet: mikike - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 19:15

én azt nemtom, de asszem az FSecure és a Kapersky is pénzes, nem?
vagy van online scannerük?

F-Secure Próbaverziók
Kaspersky Próbaverziók
Legyen eltakarítva, a többit később megoldja... nem?  :think:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#1592 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 20:00

Idézet: didyman - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 7:50

6 éves noteszeken az XP bőven jól fut, persze 128M memória elég karcos. Töredezettségmentesítés, indexelés és utolsó hozzáférés dátumának kikapcsolása és érezni fogod a különbséget máris.

kösz, majd átküldöm neki
másik kérdés, megláttam ezt a hozzászólást
az én gépem is elég lassú, indexelést hol kapcsolok be és az utolsó dátumokat, hol ki?

(az elsőre már találtam választ itt
http://www.tomshardw...1023/index.html
az utolsó dátumokra még nem
...
hacsak nem itt
http://www.powerpc.hu/xp3.htm
)

Szerkesztette: mikike 2007. 11. 09. 20:19 -kor

#1593 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 21:01

Idézet: mikike - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 20:00

... és az utolsó dátumokat, hol ki?...

Erre gondolsz?

Idézet

Az NTFS gyorsítása

Amikor az NTFS file-rendszerrel dolgozik az operációs rendszer, minden bejegyzéshez hozzáírja a legutóbbi elérés időpontját, ami sok bejegyzés esetén meglehetősen időrabló feladat. Kikapcsolásával gyorsíthatók a merevlemez-műveletek.

1. A Registry Editorral nyissuk meg a
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\FileSystem] nevű kulcsot.
2. Hozzuk létre a NtfsDisableLastAccessUpdate [dword] nevű bejegyzést, értékként a 1-et megadva.

szerk csatolás.:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Niceday 2007. 11. 09. 21:03 -kor

/André Gide/

#1594 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 08:18

igen erre
kösz nice!
(bár egyelőre nem vettem észre a nagy sebességnövekedést)

#1595 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 09:36

Idézet: mikike - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 8:18

igen erre
kösz nice!

Pedig már átfordult az óra....  :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1596 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 09:41

off: nem értem :(

#1597 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 10:10

igen erre
kösz nice!

Leginkább a videó fájloknál fog számítani, mert abból kell elég sok mindent kiolvasni... De az igazi "sebesség növekedéshez", azért elég sokmindent lehet/kell optimalizálni egy XP-ben...  :)

/André Gide/

#1598 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 14:19

Nem tudom kit érint még a téma de én azt hiszem hogy befejeztem egyelőre az Agnitum Outpost Firewall 2008 6.0.xxxxx-el az együtt működésemet. Megy vissza a jól bevált 4.xxx.xxxx verzió legutóbbo változata.
Akkor döntöttem így, amikor ma kék halállal elszállt a gépem az afw.sys miatt ami az OP2008 egy fájlja, ami a \system32-be pakolja be magát. ezenkívűl még rengeteg idegesítő kisseb nagyobb hiba van az OP 2008-al, ha valakit érdekel, leírom szívesen, hogy eddig mikbe futottam bele.  Én nem is értem, hogy az Agnitum hogyan dobhatott ekkora szart a piacra, ez rájuk eddig egyáltalán nem volt jellemző. Az rendben van ha egy text editor vagy egy mit tudom én milyen program tele van bugokkal de egy biztonsági szoftvernél ilyen szinten szeritnem megengedhetetlen. Azon is erősen gondolkozom, hogy megújítom e ezekután az előfizetésemet az Agnitumnál.  :down:  :reklamacio:
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1599 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 22:47

Idézet: Niceday - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 10:10

Leginkább a videó fájloknál fog számítani, mert abból kell elég sok mindent kiolvasni... De az igazi "sebesség növekedéshez", azért elég sokmindent lehet/kell optimalizálni egy XP-ben...  :)

Éppen sok apró fájl esetében számít az ntfsdisablelastaccessupdate :) . Amire gondolsz, az az indexelés.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1600 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 22:59

igen erre
kösz nice!

A THG-n van egy hivatkozott cikk a szolgáltatáok kiherélésére, azt is érdemes elkövetni, DMA módot ellenőrizni a merevlemezvezérlőnél.

Érdekes, suliban van egy gép, Athlon XP procival és egy 3,2GB-os merevlemezzel. Alig venni észre, hogy egy régi és tetűlassú lemez csücsül alatta, itt-ott kicsit többet szöszöl nagyobb igényű prgramok indításával, de simán élvezhető a masina. Diákoknak jó.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.