HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:12

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 11:56

Azért még megbízhatón a 3.5-ös is nem?

(op)

Persze, hogy az. :) Természetesen anti-leak control és self-protection nélkül, de pár nap használat után több tapasztalat lesz ezzel a legújabb 4.0-s builddel, amitől én (meg minden agnitum user) azt várom, hogy rendesen megheggesztették és bátran kiváltható vele mostmár a 3.5-ös.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#162 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 12:01

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 11:12

Persze, hogy az. :) Természetesen anti-leak control és self-protection nélkül, de pár nap használat után több tapasztalat lesz ezzel a legújabb 4.0-s builddel, amitől én (meg minden agnitum user) azt várom, hogy rendesen megheggesztették és bátran kiváltható vele mostmár a 3.5-ös.

Én nem szoktam váltani ha nincs a régibe életveszélyes hiba.

#163 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 00:36

Új témát nyitottam volna neki, de "átzavartak" ide. Körülbelül végigolvastam a topikot, de nem találtam választ a problémámra: routert iktattam be a kábelmodem és a számítógép közé, azóta a ZoneAlarm (Pro, 6.5.737) néha úgy dönt, hogy nem enged ki/be semmilyen forgalmat. Amint kikapcsolom, működik a net. A DNS szerverek mellett a router IP címét is a Trusted tartományba tettem, mit kellene még vajon beállítani? Ha valaki esetleg tud tanácsot adni, hálás lennék.

/r.
Apróhirdetés: Félénk fiú keresi... ööö, izé, hmm, ááá, hagyjuk...

#164 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 08:36

Nem tudtok véletlenül egy oldalt ahol a legjobb tűzfalak összehasonlitása található?

#165 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 09:50

Idézet: rgranc - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 0:36

Új témát nyitottam volna neki, de "átzavartak" ide. Körülbelül végigolvastam a topikot, de nem találtam választ a problémámra: routert iktattam be a kábelmodem és a számítógép közé, azóta a ZoneAlarm (Pro, 6.5.737) néha úgy dönt, hogy nem enged ki/be semmilyen forgalmat. Amint kikapcsolom, működik a net. A DNS szerverek mellett a router IP címét is a Trusted tartományba tettem, mit kellene még vajon beállítani? Ha valaki esetleg tud tanácsot adni, hálás lennék.

/r.

Szia!

A routerben nincsen beépített tűzfal? Mert akkor szvsz felesleges a gépre rakni egy szoftveres tűzfalat. Főleg, hogy akkor szerintem az okozhatja a gondot, hogy összeakad a router tűzfalával.
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#166 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:42

Idézet: Denisz - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 8:36

Nem tudtok véletlenül egy oldalt ahol a legjobb tűzfalak összehasonlitása található?

Egyik sem a legfrisebb, de csak ezeket ismerem:
http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/artic...cid/7/y/55.html
http://pcforum.hu/cikkek/109/Hardveres+es+...s+tuzfalak.html
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#167 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 15:47

Idézet: akaido - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 14:42

Régi összehasonlitásokat én is találtam. Engem minél frisebb érdekel. Azért köszi a segitséget

#168 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:11

Idézet: Denisz - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 8:36

Oldalt  nem tudok de az Agnitumot mindenhol a legjobbak között mondják.

#169 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:52

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 10:50

A routerben nincsen beépített tűzfal? Mert akkor szvsz felesleges a gépre rakni egy szoftveres tűzfalat. Főleg, hogy akkor szerintem az okozhatja a gondot, hogy összeakad a router tűzfalával.

Kösz a választ! A routerben (Edimax 6204 amúgy) is van tűzfal, be is van kapcsolva, de mivel a wifi háló is él, biztonságosabbnak gondolom az asztali gépet, ha itt is fut egy tűzfal. De ha ennyire döcögősen megy a routeressel együtt, akkor lehet hogy tényleg kikapcsolom...

/r.

#170 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 22:54

Szorosan kapcsolódva az előzőhöz: megnéztem most a ZoneAlarm kezdőképernyőjét, és aszerint (a router  bekapcsolt tűzfala mögött is) kapdos el általa behatolási kísérletnek tekintett dolgokat, az elmúlt órákban vagy tizet. Ez jóval kevesebb, mint a router rendszerbe állítása előtt volt, de mégiscsak átjön valami...

/r.

#171 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 18. 09:24

:confused: vélemény az új rc1-es nodról? ami mellékesen már tökéletesen fut vistán is!

#172 Felhasználó inaktív   Birdie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 10:11

WinAntivirus Pro 2006-ot semmiképpen.
ez valójában egy csúnya spyware és adware program.

Feltelepítés után marha nehéz eltávolítani.

Én csak a letöltőjét kaptam el, ami fake riasztást adott, hgoy több mint 9 virusom van a gépen (NOD persze egyet sem talált :p) és hogy töltsem le a winantivirus pro 2006-ot.

Ez a nyavajás downloader meg minden rendszerinditáskor ott vigyorgott a piros felkiáltójelével a systray-emen, futó processek között nyoma nem volt (stealth?).

Az eltávolításához a System32-ből (általában C:\Windows\System32) kell letörölni a DRVXEJ.DLL nevű fájlt.
Persze ezt csak akkor lehet, amíg nem fut, tehát valami rendszerlemez, vagy másik, tiszta gépről bebootolva lehet.

Törlés után többet nem láttam a fent említett downloadert.

Gondoltam megosztom a tapasztalatom, mert a google-on keresve nem volt nyoma a fájlnak, hátha így 1-2 napon belül indexeli ezt a fórumot is a google.

#173 Felhasználó inaktív   Birdie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 10:14

Idézet: FireShadow - Dátum: 2006. nov. 12., vasárnap - 0:30

erdekes modon nincs spywarem soha, lehet hogy szerencsés vagyok de egy darab virusos emailt, trojait spywaret sem kaptam be soha életmebe.. egyszer volt 1 kezdölapmegvaltozas az is azert emg valaki idiota ravett hogy DC helyett valami ruszki oldalon keressek serialt valamihez... en netezési szokásom nem terjed ki arra hogy beszopjak ilyen progikat :o

majd keresek fotot az iylen ntoskerneles finomságokrol

Érdemes megnézned az AdAware-rel és a Search&Destroy-jal (utóbbi többet megtalál úgy néz ki, mint az AdAware), mert én is tök nyugiban voltam, hogy jaj hát én nem nézek olyan oldalakat, de volt vagy 90(!) különböző genya :)

Search&Destroy
AdAware

#174 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 18. 13:06

Idézet: Basic - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 9:24

:confused: vélemény az új rc1-es nodról? ami mellékesen már tökéletesen fut vistán is!

:confused:  :confused:  :confused:

#175 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 18:13

Most próbáltam ki először ezt a tűzfalat. Frissítettem a 4-es verzióra.
Az MSNMSGR.EXE folyamatosan kapcsolatot akar lértehozni: link. Többször bejött és más helyi port-tal. Mindig tiltottam. Mi ez? Nem msn bejövő beszélgetésről van szó.

Végigengedtem a kémprogram eltávolítót. Talált egy AdClicker nevű trojait (?): link. Az Ad-Aware nem talált ilyet soha. Mi ez?
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#176 Felhasználó inaktív   GrayBack 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 23:27

Sziasztok,

Mostanáben ezzel szórakoztat az Outpost:
Kép

A 3.51.759.6511(462)-es magyar nyelvű verzió csinálja ezt, amikor a kémprogramfrissítés fut le vagy automatikusan vagy ha manuálisan indítom a frissítést.
2x újratelepítettem az Outpostot, de nem segített, az első újraínditás után ismét előjött ez a hiba.

Mit lehet ilyenkor tenni?
[Gigabyte GA-8PE667 DDR333][P4 2.0G@2.5GHz 512/400][AC Super Silent 4 Ultra hűtő][512MB DDR-333 PC-2700][Samsung 17" 753 DFX][Gigabyte nVIDIA Geforce 6200 256MB DDR2][SB Audigy Player 5.1][Jazz J9902 5.1 2000W][Samsung 250GB HDD][NEC ND-2500A DVD-író][ASUS DVD-E616 DVD-rom][A4Tec X-750F egér][Logitech billentyűzet][Logitech QuickCam Communicate STX webkamera][Kábelnet: T-Home Optinet Extra (25/12,5Mbit/s)][Windows XP (SP3) HUN][Canon PIXMA MP210]

#177 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 12:17

Na csalódtam az eddig megbizhatónak mondott Ad-Awareban. Az utóbbi időben feltűnt, hogy soha nincs egy kritikus objektum találat sem. Gyanús volt. Letöltöttem egy NoAdware 4.0 nevü progit és talált 2 dangerous és 2 servere besorolású fájlt. Na már Lavasoftban sem lehet megbízni? :(
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#178 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 08:58

nah tegnapi nap folyamán megjött ESET-től a NOD32 licenszlevelem :D :up:  :up:  :respect:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#179 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 15:11

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 12:17

Na csalódtam az eddig megbizhatónak mondott Ad-Awareban. Az utóbbi időben feltűnt, hogy soha nincs egy kritikus objektum találat sem. Gyanús volt. Letöltöttem egy NoAdware 4.0 nevü progit és talált 2 dangerous és 2 servere besorolású fájlt. Na már Lavasoftban sem lehet megbízni? :(

pl. ilyesmit?

Idézet

Bubba.Wintools
Filed under: Adware, Spyware & Greynets - July 10, 2004

Nearly six months ago a new malware application was injected into the web and started morphing variants fast enough to exact envy from any biological virus.

This particular malware, dubbed Bubba.wintools, spawned at least three files in memory, drew tons of CPU usage and smothered my three monitor setup with an array of pop-ups. This combination drew enough attention that business�s such as Insight felt obligated (simply because of similar folder names) to run a disclaimer stating they had no affiliation with the malware application.

The fun never seems to end.

Idézet

W32/Dbit-B is a virus and backdoor Trojan for the Windows platform.

W32/Dbit-B attempts to infect EXE files. W32/Dbit-B allows unauthorized remote access to the infected computer.

W32/Dbit-B will attempt to connect to predefined URLs in order to report infection and download files. The virus may also act as a backdoor allowing the following actions to be performed by a remote user on the infected system:

Create folder
Delete files
Execute files
Rename files
Act as a proxy server
Log keypresses
Steal passwords

W32/Dbit-B will also attempt to collect information about the infected system and report it to a predefined URL. The information collected includes:

Username
Running processes
IP related information
Available drives

W32/Dbit-B also contains a stealthing component in order to make itself invisible to the user.

És csakis ő szedi le és csakis akkor, ha regisztrálsz?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#180 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 17:47

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 12:17

Használd melledte a spywareterminator-t.

Amit az eggyik nem talál a másik nagy valószínűséggel igen.

. Az utóbbi időben feltűnt, hogy soha nincs egy kritikus objektum találat sem. 

Te figyelj mostanába az avast! egy darab vírust se talál gyorsan tegyek fel még 8 írtót?  :D  :D  :D

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 11. 22. 17:50 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.