Hali! Igen asszem tudom miről beszélek, nem kezdő user vagyok egyáltalán..
Nem is a vírus leírtásának esélye hozott furcsa helyzetbe, hanem az hogy netezek, de így..tök alap oldalt nézek...és hirtelen összetojta magát a gép, fagyott összevissza..pfff
Namost: amióta a windóz újra van húzva, azonnal fel lett rakva a nod32. 1-2 dologra jóvolt simán persze.
DE ezt nemigen fogta meg.. Tényleg nagyon meglepett ez most!!! (ha nem lett volna nod, azt mondom oké..de még úgy is furcsa, hogy semmit nem töltök le és felmászik a gépemre, mondom szokatlan nekem az ilyen...).
LÉNYEG:
Utánanéztem a vírusnak, s&d felismeri, nem írtja le, ad Aware felismeri, nem írtja le.
a program files common cuccok microsoft shared web akármibe (bocs a pontosságért) berak 2 dll.file-t, és a windóz tempbe loggolja a key strokeokat, pwmezőket, stbstb. Okos, portokat nyit, küldi egy szerverre a loggolt pw-ket, weboldallal mindennel együtt. nagyon cuki!!!!
Én az OTMoveIt-el töröltem az egészet, miután utánanéztem a vírusnak, hogy milyen fileokat használ meg miket művelget.
Namost én nem explorert használok, de ez nem az ÉN gépem!!
Opera van még rajta..De most ÉPP nem azt volt kedvem használni, meg is szíttam :Đ
Wint nem gyalulok, isten ments

(semmi időm nincs erre sajnos, bár te is csak opcióként írtad

)
1 hónapos kb..De az a vicc gyerekek, ha nem xarta volna magát össze a rendszer, akkor ki tudja mennyi ideig gyűjtögeti még a pw-ket, nyilván magamtól nem nézegetem a windows/temp-et, meg az egyéb dolgokat, csak ha valami buggzik a masinával...
Nagyon gáááz..
Ellenben amíg nem volt NOD a gépen, addig 2 havonta rakhattam újra a wint, mert annyi trojant töltött le fater gépre, hogy azt nem győztem írtani :Đ
Most meg átenged egy ilyen brutális trojant, ááh..ráadásul ez 2006 év eleji trojan, LEHET fel kéne ismernie a nodnak?!
Az a baj hogy..ugye böngészik az ember..ha van nod, bizonyos oldalaknál amik mocskosak vírusosak stb., jön a piros táblázat nodtól> talált vmi xart, terminate...Nade ha nincs nod, akkor az igen sok oldalon lévő "TrojanDownloaderAgent.Bi"-t szépen lekoccolja a gépedre (Igen, Firefoxxal,Operával, netszképpel is...akkor is ha szanaszéthekkelitek...), az meg töltögeti a többi trojant...nagyon elmés..
ONTOPIC:
Hogy ésszerűen ilyen "férget-trojant-vírust" hogy tudjak kivédeni, na arra ötletem jelenleg nincs.
Tudnátok esetleg arra valami tanácsot adni, hogy NOD32 mellé MIT ÉRDEMES MÉG(!!!!) felrakni, milyen aktív trojan malware meg mittudoménmilyen programot, amely nem lassítja jelentősen (nod32 egyáltalán nem lassítja ugyanis..) a "konyhai" konfigurációban leírt gépet??(512ram, 2600+Athlonxp,40gb pata hdd, gef4)?
Mert apum nem tud angolul, és múltkor nod megkérdezte hogy "terminate threat"? És lazán rányomott a CLose-ra válaszadás nélkül(logból ki lehet következetetni:D), én meg nézem hogy mi a rákosért akar valami RussanDialer.Bi-t (vagymit..) telepíteni (nod állandóan sírt hogy valami telepíteni akar valamikor a services.exe, valamikor a winlogon...stb:D), bár nagyon hamar rájöttem hogy mi a probléma, dehát ...NA MIND1, KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET BOCS H SOKAT ÍRTAM!!! WAVE*