[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']Ha az 1x a 7.5-ös volt, akkor ne mondj semmit, ha a a 8-as akkor meg én nem mondtam semmit.[/quote]
Asszem a 7.5 volt. De tökmind1, mert az AVG sem ismerte ezt a Swizzort 1 hete, mikor a BitDef már igen.
AVG is csak egyidőben ismerte a NOD-dal, szal lassúak azok is, így inkább kösz nem...
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']hanem FÜGGETLEN ANTIVÍRUS TESZTEK (neeem checkvir.hu

)alapján[/quote]
Nayoooo...
Most őszintén: Melyik vírusírtó nem tudhatja magáénak valamelyik teszt első helyezését?
Eddig a legtöbb antivirus honlapján valami ilyen köszöntött, h: "Best Antivirus Product by VB100" vagy valami nagyban hasonló.
Mindegyik a saját tehenét dicséri.
Akinek meg nincs még (elég) tesztgyőzelme, az csinál magának egyet egy "megszponzorálással".

Szal ez a "független" nem is biztos, h annyira független.
Saját "tesztem" alapján pedig az látszik, h az AVG is csak pont annyira sokára ismer meg egy vírust(kerül az adatbázisába) mint a NOD.
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']Nemtom mikor volt ez a NOD-os előtti időszak[/quote]
Olyan 2001-2004 környékén ha jól emléxem.
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']"scan only new or changed files" opciót[/quote]
Na ezt tuti nem tenném. Ez akár Kompromittálhatja is a védelmet.
Nem ettől kell gyorsnak lennie amúgysem, hanem alapból. A kódnak kell jónak lennie, ami ellenőriz.
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']alig scannel valamit, így kb az AVG vagy a NOD teljesítményét adja[/quote]
Hát ha csak így tudja a NOD sebességét produkálni, akkor ezek szerint a Kaspersky nem sokat változott.
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']És hogy ismét [url="http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/07/11/which-free-antivirus-is-the-lightest-on-system-memory-usage/"]Raymond[/url]-ot idézzem[/quote]
"Óóu, Raymond mit nem mond."

A memóriakezelés az egy dolog, attól még, h kevés memóriát eszik, lehet lassú. A progi tervezésétől, kódolásától, illetve ezek hatékonyságától függ, h mennyire lesz gyors. (ahogy a memóriakezelés is ettől függ)
Végsősoron az a lényeg, h a procinak mennyit kell vele foglalkoznia.
És részemről csak az On-Access gyorsasága számít, On-Demand -ot én már rég szinte teljesen hanyagolom.
Egy gép ami On-Access védelem helyett On-Demand védelmet használ, annak a védelme nem ér kutyagumit sem.
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']Itt a két viruskereső oldal közti különbséget szerettem volna kiemelni. Nemtom erre mondtad-e hogy érdekes.[/quote]
Úgy általában értettem. Jó, hogy ilyen cikkek is megszületnek.
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']Ha adatbázissal dolgozik akkor semmi köze a heurisztikához[/quote]
Miért, szerinted a heurisztikán nem tudnak távolról állítani?

A NOD-nál is van olyan, hogy "programösszetevők frissítése", ebben simán lehet heurisztika fejlesztés is.
De adatbázis alapján történő frissítést is el tudok képzelni a heurisztika részére. Paraméterek, vagy egyéb adatok, esetleg konkrét futó kód is lehet akár.
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']de ha mégis heurisztika van a dologban, akkorszerintem nem adja meg h milyen vírust talált, hanem valami olyat kellene h kiírjon h gyanús fájl vagyí valami hasonlót,[/quote]
Miért, talán megadta, hogy mit talált?
Ilyet ír, hogy "Trojan.Win32.Obfuscated.gen"
Tudod, h ez mit jelent?
Trojan az ugye nyilvánvaló, Win32 azaz 32-bites windows futtatható állomány, Obfuscated magyarul elhomályosított tehát álcázott/rejtőzködő féle, és gen ami a general rövidítése, jelentése: általános.
Azonban a kártevő neve Swizzor. Ahogy ezt a legtöbb antivirus ki is irja, amelyik ismeri.
Valamint ha megnézed a "Trojan.Win32.Obfuscated.gen" hozzáadásának dátumát: 20 December 2006.
Hát gondolod, hogy ha ez egy két éves kártevő, akkor két év után kezdi csak el ismerni az ismertebb antivirusok többsége? (Azért ennyire még a NOD sem szar

)
Sőt, ha két éve ismeri a Kaspersky a Swizzor-t (obfuscated... néven) akkor egy hete ez még nem látszott az online antivirusokon, mostanra meg már érdekes módon igen? Nem furcsa?
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:02']és nézd meg még egyszer [url="http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/05/28/battle-of-the-6-online-malware-file-scanners/"]EZT[/url] érdekes h Virscannel 3 antivírus nem ismerte fel, azonban Virustotalnál mind felismerte (a virusdefiníciós dátumok megegyeznek), és remélem nem épp az a 3 antivirus hiányzott a Virustotálból még akkortájt.[/quote]
Pedig DE. Mérget vehetsz rá, mivel mindegyik a legfrissebb adatbázisokkal dolgozik, ezért adott antivirussal UGYAN AZT az eredményt kell adnia.
Pont ezért félrevezető, ha azt nézed, hogy X oldal ennyi % találati arányú, Z oldal meg másik %. Mert nem ez a lényeg, hanem a konkrét antivirusok eredményei.
Az oldalt csupán az minősíti, hogy az antivirus eredményeken kívül mit közöl még, meg miket tud még az oldal, valamint h hány antivirus-al dolgozik.
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:27']Meg nem mondanád, hogy román.[/quote]
Hát ja,

így ránézésre, meg használatra biztosan nem.
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:27']Én sem mondanám meg h a NOD egy amerikai-cseh antivirus[/quote]
Ezt a baromságot meg honnan vetted?
Idézet [url="http://www.eset.eu/company/NOD32-from-the-slovak-company-eset-beat-the-greatest-antivirus-vendors-in-comparative-tests"]ERRŐL[/url] a lapról: "ESET, spol. s.r.o. is a global company focused on development of software security solutions. Founded in 1992,
the company has a purely Slovak ownership background and headquarters located in Bratislava."
Bratislava=Pozsony. (aki nem tudná)
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:27']de télleg, nézzétek meg napi hány vírusmintát ad hozzá...[/quote]
Melyikre érted?
[quote name='L7wy' date='2008. aug. 3., vasárnap - 21:27']de mint mondtam, jól kell beállítani...[/quote]
És ez alatt Te mit értesz? Konkrétan.
Szerkesztette: Fenyő 2008. 08. 05. 17:18 -kor