HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 12. 00:56

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 0:23

Na, hosszú idő után lecseréltem a Zone Alarm Pro-t. Megelégeltem, hogy a legutóbbi frissítése óta rosszul működik.

Jelenleg az Online Armor ingyenes, legfrissebb verziója a tűzfal a számítógépemen. Remélem, ez is beválik hosszú távon!

Viszont a Panda Antivirus régi változatát is eltávolítottam, mert a legutóbbi frissítése óta az is "meghülyült", s egyre jobban fogta a gépet. Az AVENGINE.EXE állandóan elindult, 99%-os CPU leterheltséget generálva, s nem lehetett vele igazán semmit csinálni.

Gondoltam feltelepítem a Panda Antivirus Pro 2009 próbaverzióját, mert sokkal gyorsabbnak, s jobbnak mondják.

Csak éppen mindig azt írja ki a telepítője, hogy "a telepítő korábbi telepítés maradványfájljait észlelte. A törléshez indítsa újra a számítógépet".

Így tettem, de nem segített. A CCleaner-el, a Registry Mechanic-al minden ideiglenes és "ragadvány" fájlt kipucoltam a gépről, a registry-ben kézzel kitöröltem a Panda bejegyzéseit, mégis mindig ezt írja ki.
Hiába indítom a gépet a szöveg után újra és újra... nem települ fel.

Van valami használható ötletetek, hogy mi okozza mindezt?

Illetve melyik Antivirus programot ajánljátok még, ami olyan hatékony és biztos, mint a Panda?

Én az Avira-t javasolnám.
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#2002 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 12. 19:38

Arra van tipp, hogy a Panda AV Pro 2009 miért nem akar települni? Akárhányszor próbálkozom, mindig azt írja ki a telepítője, hogy régi telepítés maradványait találta, s törli, majd ujraindítja a gépet.

S minden egyes újbóli kísérlet ezzel az eredménnyel jár.  :confused: 
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2003 Felhasználó inaktív   Chico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 12:45

Start / Futtatás / regedit - OK

Majd keresd meg és töröld az alábbi bejegyzést:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Netimflt

A számítógép újraindítását követően a telepítést már végre tudod hajtani!

Vagy, használd ezt.
Egységben az erő.

#2004 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 21. 11:50

Köszönöm a segítséget!

Megpróbáltam a segédprogramot, de nem segített.  :think:  Minden változatlan; a 2009-es Panda AV nem települ.  :confused:

Mindegy... felrakom az ingyenes AVG-t, talán az is jó lesz.

Ha valakinek van tapasztalata ezzel a programmal, legyen szíves ismertesse! Minden vélemény érdekel.

#2005 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 21. 12:13

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 22:23

[..] ahogy néztem ezt a tűzfal tesztet, lehet feldobom ezt a Comodo Firewall-t, ingyenes és tartalmaz anti virust is (a 3.5-ös verziótól), remélem beválik  :)

tesztben a 2.4-es közepesen teljesített, a 3.0-ás az élen, most a 3.5-ös verziónál jár, itt a changelog-ja:
Comodo Firewall Pro - Release Notes

Annyi kiegészítést teszek ezzel kapcsolatban, hogy pár cimborámat megkérdeztem, aki használja, s nagyon jónak tartja a programot, de van egy komoly hibája, mert állandóan rákérdez a tűzfal része, hogy engedje-e kapcsolódni az adott programot. Hiába jegyeztetik meg vele, ötször-tízszer-sokszor újrakérdez.

Kicsit itt a fórumon is olvasgatva a megfelelő témákban, azt látom, hogy mások is panaszkodnak erre.

Neked mi a tapasztalatod ezzel kapcsolatban?

#2006 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 11:36

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. dec. 21., vasárnap - 12:13

Annyi kiegészítést teszek ezzel kapcsolatban, hogy pár cimborámat megkérdeztem, aki használja, s nagyon jónak tartja a programot, de van egy komoly hibája, mert állandóan rákérdez a tűzfal része, hogy engedje-e kapcsolódni az adott programot. Hiába jegyeztetik meg vele, ötször-tízszer-sokszor újrakérdez.

Kicsit itt a fórumon is olvasgatva a megfelelő témákban, azt látom, hogy mások is panaszkodnak erre.

Neked mi a tapasztalatod ezzel kapcsolatban?

A Defense + részlegnél állítsd Trainig módba.
Ebben a módban ne maradjon cirka 1 hétnél tovább. Addig remélhetőleg megtanul mindet.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2007 Felhasználó inaktív   Sanyi46 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 29. 08:30

Végig olvasva a topic-ot rendkivül sok tapasztalatot lehet szerezni -nyilván az egyik lényege-ha nem a legfontossab a forúmozásnak. Azt gondolom a saját tapasztalatok megosztása rendkivül jól segíti az elígazodást az információvédelem témakörben. Ugyan én kevés tapasztalattal rendelkezem e témában,de talán sikerült a Comodo tűzfalat "testre" szabni,kb egy hónap működés után.Igaz a 2.4.16.174 magyar verziót használom. Melette az Avast 4.8 Home Edition fút. valamint a Spyware Doctor van telepítve, de aktiv védelme nincs bekapcsolva.Hetente egy-két alkalommal lefuttatom, alacsony kockázatú sütiken kivűl, eddig még komolyabbat nem talált./1 hónapja fút ez az összeállítás/ Internetezés folyamatosan megy/warez, szex oldalak kízárva/. Természetesen nem vagyok nyugodt,és szeretném megkérdezni: kell e aktív kémprogram védelem is a Comodo+ Avast mellé? Ha igen mit javasoltok?

Köszönettel: Sanyi46

#2008 Felhasználó inaktív   Chico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:04

Az én gépemen Windows XP tűzfal és Avira FREE vírusirtó van. Körülbelül 1 éve internetezek, de vírust még nem kellett irtanom, pedig tévedtem már gyanús oldalakra.
Egységben az erő.

#2009 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 17:55

Mindenkinek aki tűzfalat keres annak ajánlom a PC Tools Firewall Plus ingyenes és megbizható  :p amit innen letölthetsz: forrás

Szerkesztette: feri22 2009. 04. 09. 18:10 -kor

#2010 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 09. 20:02

Idézet: feri22 - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 17:55

Mindenkinek aki tűzfalat keres annak ajánlom a

Honnan tudod, hogy egy tűzfal jobb a többinél, amikor egyszerre csak egy működik?

#2011 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 13:05

Idézet: druppa - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 21:02

Honnan tudod, hogy egy tűzfal jobb a többinél, amikor egyszerre csak egy működik?

Mivel jópárat kiprobáltam (Zonealarm Pro,COMMODO, ..)  :p (((fireware test,tűzfal tesztek)))

Szerkesztette: feri22 2009. 04. 10. 13:35 -kor

#2012 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 19:43

Idézet: druppa - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 20:02

http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2013 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 12:10

Nemrégtől beálltam a vírusirtósok táborába, nincs túl sok tapasztalatom ezen a téren. Világ életemben aktív vírusirtó nélkül voltam, elég volt egy tűzfal (legtöbbet a ZoneAlarm-ot használtam). De mostanában, mióta routerrel van megosztva a net, letiltottam a ZA-t, a routerben úgyis van tűzfal. Hiba volt. Azóta beszoptam egy súlyos fertőzést (helyesebben nem én, hanem a gép egy másik felhasználója). Csomó futtatható állományomnak inthettem pápát.

Ugyanis a router tűzfala jó, de program control nincs benne. Csak csomagokat szűr. Azt nem szabályozza, hogy melyik program mehet netre és melyik process, milyen más processeket futtathat. Erről a ZA gondoskodott azelőtt. Ki lehet kapcsolni a ZA-ban csak a csomagszűrést? Nem kell 2 tűzfal egyszerre.

A program control viszont kéne. Vagy helyette valami más vírusírtót vagy tűzfalat? Ami engedélyekkel/szabályokkal kezeli a processek futását és netelérését és kikapcsolható benne a csomagszűrés. Most ideiglenesen egy trial NOD32 van fent, de nincs benne program control és rohadtul megfogja a gépet. Nekem meg szinte csak program control kéne. De nem baj, ha valami értelmesebb vírusirtó is van mellette. De az se baj ha nincs vírusirtó része (tehát csak tűzfal). "Felhasználóbarát", színes ikonos, erőforrászabáló, magukat önállósító, kompakt (semmit nem lehet rajta állítani) monstrumok kizárva. Valami kis rendszerigényű, hatékony, minden vonatkozásban manuálisan testreszabható, sebezhetetlen alkalmazás kerestetik.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 05. 03. 12:11 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2014 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 03. 14:50

És ha korlátolt, vagy vendég user lenne annak fenntartva, aki még gép elé ülhet? Tűzfallal az a baj, hogy nem feltétlenül kell harmadik programnak benyelnie férget, engedélyezett program gyenge pontját is kihasználhatja a jövevény, aztán akkor már mit ér. Aztán persze, én is fertőztem már meg a gépem vírussal, mert előfordul néha, hogy rákattintok én is a telepítsem a vírust kérdés igen gombjára :-) .
Nekem egyébként XP bepített tűzfala dolgozik, skype az egyetlen olyan alkalmazás, amelyik kinyit egy portot, de nem kötelező futnia, ha nem használom, és ekkor akármilyen tűzfaltesztelő oldal zártnak, rejtettnek mutatja mindenem :D . Tudom, Te nem használnád, de gondoltam, megemlítem. Amúgy semmilyen férgem nincsen kb. 2003 óta.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2015 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 06:04

Kösz a tanácsot. A vírust korlátozott felhasználó nyelte be, NTFS korlátoz ellenére. Tudod, erről írtam a másik topikban. Fertőzni és is fertőztem már meg :-) Még régebben egyszer törölni akartam egy gyanús fájlt, aztán a klikkelés duplán sikerült. De akkor azonnal lelőttem. Nem okozott semmilyen kár. Ilyen kicsi afférokat leszámítva (kb. 3 évente, kézzel irtás, korlátozott felhasználó) soha nem férgesedett el a gép. 2003 előtt se.

MS tűzfalat nem használok. Nem csak azért, mert MS. Hanem mert beépített. Ha a féreg a win foltját támadja, semmit nem ér. Meg a program control funkciója is elég felszínes. Be lehet állítani ugyan rajta, hogy xy program netre (ne) menjen. De folyamatokra, service-ekre, áttételes futtatásokra nem lehet lebontani a szabályt. Szóval továbbra is várok tanácsokat, melyik biztonsági program lenne jó program control-nak. Megbízható, objektív teszt is jöhet. Tesztek alapján most az ingyenes AVG-vel szemezgetek. Azt írják jó és kicsi erőforrásigényű. De ki tudja mennyi e-gaz az ilyen tesztekből.

Illetve még mindig játszik a Zone Alarm is, ha valaki tudja, hogyan lehet kikapcsolni rajta a csomagszűrést. Lehet vészesetben megy vissza az, de sztem baromság a hálózati csomagokat duplán szűrni. Nem hatásosabb, csak jobban lassítja a netet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2016 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 04. 06:38

Akár exe fájlokra is be lehet állítani PC-t (nyilván rundll32-nek nem sok keresnivalója van neten, dllhost se óberkodjon, svchost valóban nehéz dió, ha szolgáltatásból jön valami), akár portokat is lehet egyedileg kezelni. Meg van még TCP/IP szűrés is, azzal is lehet bohóckodni, meg lehet aktuális hosts fájlt is hegelni mellé. Amit mindig mondok, egy védelem több lábon áll, tűzfal egyedül semmit nem ér. Ez nyilván itt nem azt jelenti, hogy a biztonsági foltokat sem kell felraknom, utoljára a sasser és a blaster mind működő tűzfal+víruskergető mellett mászott be (és ilyen akár ma is előfordulhatna hiszen), és akkoriban nem volt szénnékonfigolva egyik sem (ZA mondjuk be volt lőve). Mindkettőt én találtam meg a gépen és szedtem le, aztán fájdalmasan könnyed búcsút vettem a Kasperskytől és ZA-től, XP sajátját bekonfigoltam, felesleges szolgáltatásokat lelőttem: Akörül kezdtem el komolyabban foglalkozni a gép ilyen irányú védelmével, aminek eredménye a védelem hatékonyságán kívül a gyorsabb gép. Néha ráeresztek valamiket a gépre, végignézem, valami víruskergetővel, kémprogramkeresővel, de a személyes beállításaimon és tracking cookie-kon kívül (ehe, hát látogat az ember ilyen oldalakat :Đ ) nincs semmi.
Azt nem értem, hogy miért említed: Beépített program és így ha a win foltját használja ki valami, semmit sem ér. Éppoly sebezhető, mint bármi más, hány olyan gépet javítottam már, ahol első dolga volt a beszabadult kártevőnek lehetetlenné tenni az ismert védelmi szoftverek futását. Ugyanott vagyunk.
Ettől függetlenül nem szoktam ajánlani az XP sajátját, mert alapkiépítésben olyan, mint egy csecsemő, nem kezdő felhasználónak való, de alapvetően teszi a dolgát olyankor is. Tőlem kiszaladó gépekre mindenképpen marad.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2017 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 12:27

Hi

Vista64-et használok és avast vírusirtó van a gépen.
A többi védelmet a beépített cuccok (win tűzfal és defender, + UAC) látja el.
Ez szerintetek elegendő vagy ajánlott telepíteni még valamit?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2018 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 17:15

Ha jól be vannak konfigurálva, állandó szoftvernek elég... ha az eljárásokat nem alkalmazod - nem figyelsz - akkor még sok is.

(Érdemes mindenképpen bizonyos időközönként - ha veszélyt érzékelsz, akkor azonnal - más programokkal is ellenőrizni.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2019 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 18:29

A win tűzfal szokta kérdezni, mit engedek és mit nem ezen felül más állítási lehetőség nem nagyon van.
Defenderhez még nem nyúltam.
Most néztem nem tudom ott mit is állíthatnék.

Ingyenes progik közül mit ajánlanál időnkénti vizsgálat céljából?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2020 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 21:28

Idézet: szabi - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 19:29

A win tűzfal szokta kérdezni, mit engedek és mit nem ezen felül más állítási lehetőség nem nagyon van.
Defenderhez még nem nyúltam.
Most néztem nem tudom ott mit is állíthatnék.

Ingyenes progik közül mit ajánlanál időnkénti vizsgálat céljából?

Üdv
szabi

Idézet

Windows 7 & Vista Firewall Control

A Windows Vista beépített tűzfal funkciójának finombeállítására alkalmas szoftver. Az alkalmazás szintű beállítások lehetőségét terjeszti ki. 32 és 64 bites változatokban egyaránt elérhető.

Ez csak kiegészítő... de jót tesz a lelkivilágának.

Az ideigleneshez meg szinte mindegyik másik jó... Avira, KAV, AVG.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.