HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#3341 Felhasználó inaktív   Greag 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 18:37

Sziasztok!
1000+ hozzászólást átolvasva se találkoztam azzal a hibával ami nekem van, úgyhogy megosztanám, hátha tudjátok a megoldást. Most épp home prémium van fent, de másiknál is olyan gond lép fel (3 telepítés), hogy nem játssza le semmilyen progi az avi-kat, pedig feltettem a divx 6.5-öt majd az xvid-et is. Próbálkoztam a vista codec 428-al is. Mindnél ugyanaz, hibával kilép a lejátszó, vagy csak a hangot játssza le. Bs Player még a feliratot is felteszi a fekete képernyőre. Xp-nél nem volt gond. Media Player a mpg és a wmv-t viszi. A rendszer alap vga driverével is, és a 10065-ös forceware-val is.
Másik kérdésem, hogy nem tudjátok melyik videószerkesztő progi ami kompatibilis? Eddig a Pinnacle Studio-t használtam, de nem ment fel, bár lehet hogy béna vagyok.
Köszi.

#3342 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 18:46

Idézet: Greag - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 18:37

Sziasztok!
1000+ hozzászólást átolvasva se találkoztam azzal a hibával ami nekem van, úgyhogy megosztanám, hátha tudjátok a megoldást. Most épp home prémium van fent, de másiknál is olyan gond lép fel (3 telepítés), hogy nem játssza le semmilyen progi az avi-kat, pedig feltettem a divx 6.5-öt majd az xvid-et is. Próbálkoztam a vista codec 428-al is. Mindnél ugyanaz, hibával kilép a lejátszó, vagy csak a hangot játssza le. Bs Player még a feliratot is felteszi a fekete képernyőre. Xp-nél nem volt gond. Media Player a mpg és a wmv-t viszi. A rendszer alap vga driverével is, és a 10065-ös forceware-val is.
Másik kérdésem, hogy nem tudjátok melyik videószerkesztő progi ami kompatibilis? Eddig a Pinnacle Studio-t használtam, de nem ment fel, bár lehet hogy béna vagyok.
Köszi.

első körben derítsd ki, hogy a lejátszani kívánt film milyen kódolású.. ha ez megvan, utána lehet hozzá codecet vadászni..
Per Aspera Ad Astra

#3343 Felhasználó inaktív   Greag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 19:00

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 19:46

első körben derítsd ki, hogy a lejátszani kívánt film milyen kódolású.. ha ez megvan, utána lehet hozzá codecet vadászni..

Se xvid se divx kódolású-t nem játsszik le semmi. (kb 20 filmet próbáltam indítani)Ugyanazokat a codekeket raktam fel, mint xp-nél(és ott mindent lejátszott), a vista codec pack-ot végső elkeseredésemben tettem fel, nem használtam soha pack-ot. Talán valamelyik hardware elemmel veszik össze a vista, ami mellesleg "döcögősen" települt fel.
A rendszerem: Abit NF7 (nforce2), Amd3000+, 1 Gb Samsung Ram, Sound Blaster Live 5.1, Geforce 7600 GS, firewire card.

#3344 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 20:52

na a hiba, ami a winyo kattogast okozta leallasnal az nvidia 15.00-as drivere.. szoval szepen leszedtem es nincs gond.

amit viszont nem ertek: ket uj install magyar es angol, egyeznek a driverek es angol alatt jo a mikrofon, magyar alatt nem... na itt mia megoldas?:)

#3345 Felhasználó inaktív   tjanika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 21:05

nos megneztem ezt a jogosultsagot full controllt adtam a filera es ugyanugy elszallt a progi. :(
Mas otlet?

#3346 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 22:39

Emberek, egy nagyon vacak wi-fi gondom van visztan, esetleg valaki probalkozot wi-fi internet kapcsolatokkal vistan?A WI-FI titkositott  WPA,TKIP,EAP(PEAP) (EAP-MSCHAP-V2) jellegu es az adapter egy asus wl-138 g v2 , meg a szolgaltato sem tudja a megoldast pedig szerintem van, tobet akor irnek ha volna valaki aki ert, vagy csinalt ijet, vagy kedve lene a megoldashoz. :think:
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#3347 Felhasználó inaktív   Tovi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 23:43

Sziasztok!
Köszi.

Ulead VideoStudio 10 teljesen Vista kompatibilis, a minősítést is megkapta.

Az első problémádnál meg megpróbálnám a firewire és a Sb Live! kártyát kivenni. (Bár ez csak megnyugtatás, sok köze nem lehet hozzá)  Sima .wmv kiterjesztésű fájlt sem játszik le?
Media Player classic és MS Media Player (ffdshow codecs pack) nálam tökéletesen fut (overlay).
BsPlayer-nél a video settingsben meg kellene próbálni az overlay módot átállítani.
BSPLayer -> egyéni beállítások -> Videó -> Videó renderelés -> Rendering mód -> Overlay mixer

Talán bejön  ;)

Szerkesztette: Tovi 2007. 02. 27. 00:02 -kor

Abit NF8;AMD Semptron 3400+(250x8);Titan D5TB4 CU35;2x512MB Infineon PC3200;Sapphire AGP8x X1650Pro 256MB GDDR3;IBM DeskStar 120GByte+Seagate Barracuda IV 160Gbyte 7200rpm;Pioneer DVD-106;Morex 9689 Silver ház

#3348 Felhasználó inaktív   firewall 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 00:09

hello mindenkinek. ha valakinek van müködő vista nvidia drivere notebook-okban használatos 7600go kártyákhoz az ne tartsa vissza már 3x húztam újra a windowst mert összeomlott a driverektől. Kezdem úgy érezni, hogy feladom.  :(  :confused:

#3349 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 00:45

nah:) sikerült felraknom úgy egy nerot, ami inkompatibilis a vistával, hogy se leszedni nem tudom, se másikat felrakni helyette:)) büszke vagyok magamra:) nomeg a microsoftra:) meg az ahead-re is:) meg mindenkire
Per Aspera Ad Astra

#3350 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 01:31

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 23:45

nah:) sikerült felraknom úgy egy nerot, ami inkompatibilis a vistával, hogy se leszedni nem tudom, se másikat felrakni helyette:)) büszke vagyok magamra:) nomeg a microsoftra:) meg az ahead-re is:) meg mindenkire

szerintem allitsd vissza a rendszert elozo allapotra es kesz:)

#3351 Felhasználó inaktív   magic-box 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 04:51

nem játssza le semmilyen progi az avi-kat, pedig feltettem a divx 6.5-öt majd az xvid-et is. Próbálkoztam a vista codec 428-al is. Mindnél ugyanaz, hibával kilép a lejátszó, vagy csak a hangot játssza le. Bs Player még a feliratot is felteszi a fekete képernyőre.

Szerintem be van kapcsolva nálad a BSPlayernél az Overlay Mixer, ha ezt átváltod pld. WMR9 renderless-re, akkor nem lesz ez a problémád. Codec pack felesleges, ffdshow bőven elég.

#3352 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 07:01

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 0:45

Mennie kell annak, indítsd újra a gépet és most próbáld a Control Panel-ból.
Én is így jártam először, a 6-os verziót - pedig valahol azt olvastam, hogy "kedveli" - nem telepítette.
Utána a Nero 7,5 Lite-ot tettem fel, innen:

http://usite.hu/index.php?b=adatlap&k=Ahea...20lite%20magyar

#3353 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 08:34

Sziasztok!
Köszi.

Nekem is u.ez van, de megoldottam a problémát az Mplayerrel, ugyanis a progi teljesen rendben működik Vista alatt is  :lollypop:
Egyébként WMV-t lejátsza a beépített Media Player, szóval nem hiszem hogy az Overlayyel lenne gondja :think:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#3354 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 09:59

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 1:45

Ez aztán a jó hír. Milyen jól muzsikál ez a vista! :D
My photos

#3355 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 10:50

de hogy mindenki csak a Nero-t ismeri... ehh már akkor iro sweket készített amikor Nero még csak meg sem született

Szerkesztette: Bird-Of-Prey 2007. 02. 27. 10:51 -kor

Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#3356 Felhasználó inaktív   Tovi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 11:27

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 8:34

.......Egyébként WMV-t lejátsza a beépített Media Player, szóval nem hiszem hogy az Overlayyel lenne gondja :think:

Pontosan, de a legjobb módszer annak kiderítésére, hogy codec vagy esetleg más probléma okozza a hibát......
Abit NF8;AMD Semptron 3400+(250x8);Titan D5TB4 CU35;2x512MB Infineon PC3200;Sapphire AGP8x X1650Pro 256MB GDDR3;IBM DeskStar 120GByte+Seagate Barracuda IV 160Gbyte 7200rpm;Pioneer DVD-106;Morex 9689 Silver ház

#3357 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 11:50

néhány órán belül veszek egy új vinyót valszeg egy 250es wd lesz. gondolkodom rajta h felpallom a vistát msdnaa-n keresztül rendelkezem egy legális business verzióval. az hogy angol nyelvű a legkevésbé sem érdekel, középsulis korom óta használtam rendszeresen angol winfost. a kérdésem az lenne hogy ti hogy partícinálnátok a vinyót? akarok egy XP-t és egy vistát, de lehet hogy felrakom az win2k3 server enterprise editiont (szintén msdnaa), nemsokára úgyis ismerkedni kell vele :) futattam vista upgrade advisort és úgy tűnik hw gond nem lesz vele, persze tűnik, majd kiderül :)

én arra gondoltam hogy xp 20 g 2k3 10g vista 60g + maradék.

bár a vistán gondolkodom mindenhol 40gb ajánlott helyet írnak csak nemtom miért, ha feltelepítve olyan 8-9 giga. rendszer mellé nem szoktam játékot vagy filmet zenét tenni, csak office meg delphi meg visual studio...

várom a válaszokat ötleteket.

Előre is kösz!

Üdv.:
KP

:respect:

#3358 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 12:12

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 10:50

ehh már akkor iro sweket készített amikor Nero még csak meg sem született

Kr. u. 37 előtt? :eek:

#3359 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 12:58

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 10:50

de hogy mindenki csak a Nero-t ismeri... ehh már akkor iro sweket készített amikor Nero még csak meg sem született

Mit tudez a szoftver?
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#3360 Felhasználó inaktív   Tovi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 13:31

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 12:58

Mit tudez a szoftver?

A Nero 7 Premium pl ezeket:

* Nero Burning ROM 7: optikai lemezeket írhatunk tetszőleges tartalommal
    * Nero Express 7: egyszerűen használható varázsló a Nero Burning ROM 7-hez
    * Nero Home: központi program, amellyel fájlokat és alkalmazásokat érhetünk el (akár tv-n is)
    * Nero MediaHome: hang-, video- és képfájlokat oszthatunk meg hálózatunkon (UPnP-n is)
    * Nero ShowTime 3: médialejátszó program
    * Nero Vision 4: videoszerkesztő program
    * Nero Recode 2: a világ leggyorsabb videokonvertere (a Nero szerint)
    * Nero BackItUp: adatmentő szoftver
    * Nero SoundTrax 2: saját audiomixek készítése egyszerűen
    * Nero WaveEditor 3: hangfájlok felvételéhez és editálásához készült program
    * Nero InCD: merevlemezként használhatjuk optikai meghajtónkat
    * Nero Coverdesigner: optikai lemezek borítóinak, címkéinek tervezéséhez
    * Nero CD-DVD Speed: meghajtók sebesség- és teljesítménytesztje
    * Nero DriveSpeed: optikai meghajtók szoftveres halkítása
    * Nero ImageDrive: virtuális CD/DVD-meghajtók létrehozása
    * Nero InfoTool: információ meghajtókról és lemezekről
    * Nero PhotoSnap: képszerkesztő program
    * Nero PhotoSnap Viewer: képnézegető
    * Nero ProductSetup: a fenti programok frissítése, beállítása (nyelvbeállítás is)
    * Nero StartSmart: az összes programot egy helyről érhetjük el vele
    * Nero Scout / Nero Search: fájlindexáló és -kereső alkalmazás
    * Nero Mobile: hordozható eszközeinkre (telefon, PDA, PMP) multimédiás tartalmakat tölthetünk, konvertálhatunk, játszhatunk le
    * Nero Sipps: ingyenes VoIP telefonálás
    * Nero BurnRights: lemezírási jogosultságok beállítása

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.