HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#3521 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 04. 20:05

Idézet: Jigsaw - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 19:32

Segítsetek ki légyszi az OEM Vista-val kapcsban. A lényeg az, hogy nem szoktam évente alaplapot cserélgetni, egy alaplappal szoktam kihúzni 3-4 évet kb, utána full gépcsere megint.

Namost ha jól vágom, az OEM Vista az alaplaphoz kötődik.

1. Most ehhez az adott alaplaphoz én akárhányszor telepíthetem újra a Vistát - ha időközben be nem döglik (lekopogom eddig nem volt ilyen szerencsére) -, ha kedvem szottyan?

2. Akkor szívás van, ha bedöglik az alaplap? A cserés alaplaphoz vehetek megint újra OEM Vistát?

1. Igen.
2. Ha az alaplapod elromlik, akkor nem kell.

#3522 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 04. 22:41

Sziasztok!

Kérdésem annyiból állna, ha veszek egy x64-es angol vistát. Az ugyan ilyen rc1-emet tudom vele frissíteni, vagy teljesen le kell gyilkolni a vinyót és csak úgy működik?
nc4000; A64 X2;

#3523 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 00:36

Felraktam én is egy magyar Vistát. Elméletileg 30 napig működik, remélem, addigra bekerül a Campusba. Meg persze sikerül megoldanom a problémámat, miszerint a VGA/monitor (R9500, vistás Catalyst 7.2-vel, Dell 2005FPW) nem hajlandó 1024x768-as felbontásnál nagyobb felbontásban működni, illetve a hangkártya (Terratec DMX 6Fire Terratec féle béta driverrel) nem hajlandó megszólalni. A megjelenítésnél szerintem a VGA driverrel lehet a gyík, mert a kártya üzemmódjai között nem jelennek meg a nagyobb felbontások. A hangkártyával kapcsolatban nincs ötletem: azzal a driverrel, amivel béta Visták alatt szépen működött, most meg se nyikkan. Vezérlőpultban van mellette egy felkiáltójel, meg egy hibaüzenet: "Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)". :think:

További hardver: MSI K8N Neo, A64 3200+, RAM, 3 HDD, DVD író, táp, ház, slussz.

Van valakinek tippje, hogyan oldhatnám meg a fentieket?

Szerkesztette: Satriani 2007. 03. 05. 00:39 -kor

#3524 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 01:10

Az miért lehet hogy a billt mindig átrakja Angol nyelvre?Beálitom Magyarnak  1-2 perc és megint Angol!
Roppant kellemetlen!

Szerkesztette: 128bit 2007. 03. 05. 01:10 -kor

Ki érti ezt?

#3525 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 02:27

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 0:36

Felraktam én is egy magyar Vistát. Elméletileg 30 napig működik, remélem, addigra bekerül a Campusba. Meg persze sikerül megoldanom a problémámat, miszerint a VGA/monitor (R9500, vistás Catalyst 7.2-vel, Dell 2005FPW) nem hajlandó 1024x768-as felbontásnál nagyobb felbontásban működni, illetve a hangkártya (Terratec DMX 6Fire Terratec féle béta driverrel) nem hajlandó megszólalni. A megjelenítésnél szerintem a VGA driverrel lehet a gyík, mert a kártya üzemmódjai között nem jelennek meg a nagyobb felbontások. A hangkártyával kapcsolatban nincs ötletem: azzal a driverrel, amivel béta Visták alatt szépen működött, most meg se nyikkan. Vezérlőpultban van mellette egy felkiáltójel, meg egy hibaüzenet: "Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)". :think:

radeonnál, az ati catalyst control centerben, szedd ki azt, a monitor tulajdonságainál, hogy magától találja ki, mi a monitorod max. felbontása.. és utána próbálkozz
Per Aspera Ad Astra

#3526 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 07:02

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 0:36

30 napig az igaz, de teljesen legális módon ezt meg tudod toldani további 3 x 30 nappal, vagyis 120 napig tudod használni.
Forrás pl. http://winportal.net/?id=764

#3527 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 08:16

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 2:27

radeonnál, az ati catalyst control centerben, szedd ki azt, a monitor tulajdonságainál, hogy magától találja ki, mi a monitorod max. felbontása.. és utána próbálkozz

Érdekes módon a monitort ránézésre rendesen érzékeli, miután felraktam a driverét.

Csatolt fájl:

#3528 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 08:24

Idézet: frisco - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 7:02

30 napig az igaz, de teljesen legális módon ezt meg tudod toldani további 3 x 30 nappal, vagyis 120 napig tudod használni.
Forrás pl. http://winportal.net/?id=764

Köszi, ismerem a megoldást, de lehet, hogy addig letörlöm a francba. Még jó, hogy csak a mobil rack-re dobtam fel. A hangkártyával még szívtam este kicsit, de feladtam: az történik, hogy simán tudom telepíteni a hangkártyát, újraindítás nélkül működik is rendesen, de újraindítás után eltűnik, és újra kell telepíteni. Szórakozzon vele a halál 120 napig.

#3529 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 08:53

http://apcmag.com/55..._oem_activation

#3530 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 09:01

Idézet: 128bit - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 1:10

Az miért lehet hogy a billt mindig átrakja Angol nyelvre?Beálitom Magyarnak  1-2 perc és megint Angol!
Roppant kellemetlen!

Bill bealitasok tedd at magyar nyelvure nem csak alt+shift vagy ha nem sikerul torold az angolt.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#3531 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 11:21

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 9:01

Bill bealitasok tedd at magyar nyelvure nem csak alt+shift vagy ha nem sikerul torold az angolt.

Ne töröld, hátha szükséged lesz rá valamikor :) Inkább vedd ki a pipát hogy ne rakja automatikusan át, jobb klikk a tálcán a billkiosztás ikonra, majd "anyelvi eszköztár helyének beállítása" legalább is magyar xp-nél valami ilyesmi a neve, ha hazaértem munkábol megnézem.

Vagy rakd első helyre a listában a magyart.

Szerkesztette: Szolti 2007. 03. 05. 11:24 -kor

#3532 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 11:26

Idézet: ion - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 8:53

Hallkan jegyzem meg ez működik is...
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#3533 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 11:28

http://apcmag.com/node/4737
(Fájlcserélőkről rengeteg mindent be lehet gyűjteni, olyasmit is amit nem akartunk.)

#3534 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:36

Sziasztok!

Adott egy Radeon Xpress 200M videokari.
Vista alatt a tv-n csak fekete fehér kép jelenik meg.
Feltelepítettem a legfrisebb Catalyst szoftvert.
A Vista Nem Plug and Play képernyőként kezeli a TV-t. Miért?

#3535 Felhasználó inaktív   Mayer_KEMP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 15:32

Hello Mindenkinek!

Adódott egy kis gondom és no habár nem biztos hogy itt van a megfelelő helye ennek a beírásnak, de gondoltam beírom hátha tudtok megoldást.

Tehát a gondom a következő:

Adott egy Windows Vista Ultimate X64 (próba) plussz amivel probléma van egy Spire Gigapod III Külső USB 2.0 -ás Winchester Keret benne egy IDE133 -as 80GB -s Maxtor Diamon Max 9 Plus os Winchi.

XP alatt gyönyörűen futott, semmi baj nem volt Vele. Vistán viszont nem látom intézőből a partíciókat a Winchesteren... Az USB leválasztásánál és az Eszközelőbe is felismeri a Winchestert - "Maxtor 6 Y08XXX" (A X karaktereket takar).

A kérdésem tehát így leírva az lenne hogy miért nem látom az USB keretes winchester Partíciókat Vista alatt?

Mgjegyzem hogy  a telepítő látta a partíciókat csak halkan tudtomra adta: "Kép USB Vagy IEEE 1394 -es meghajtóra a telepítést a Windows Vista nem támgatja"

Üdv: M

Kép

ASUS A8V Deluxe; AMD Athlon 64 3000+;1GB RAM; 9600XT Radeon VGA; WD 320GB HDD; Seagate 120GB HDD

#3536 Felhasználó inaktív   zero977 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:14

Feltettem a hivatalos Nvidia drivert a videokártyához (100.65) de meglepődve láttam, hogy a képernyő tulajdonségaiból az XP-hez képest eltűnt a Control Panel fülecske, van helyette az új modern Control Panel ikon a Vezérlőpultban.

Ez viszont iszonyú hiányos, például hiányzik a teljes képernyős video kitevése a TV-re menü, ami a súgóban benne van ...  hol vannak régi bállítási menük ?! vagy várni kell a jobb driverre ???

Csatolt fájl:

#3537 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:19

Idézet: zero977 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 18:14

Feltettem a hivatalos Nvidia drivert a videokártyához (100.65) de meglepődve láttam, hogy a képernyő tulajdonségaiból az XP-hez képest eltűnt a Control Panel fülecske, van helyette az új modern Control Panel ikon a Vezérlőpultban.

Ez viszont iszonyú hiányos, például hiányzik a teljes képernyős video kitevése a TV-re menü, ami a súgóban benne van ...  hol vannak régi bállítási menük ?! vagy várni kell a jobb driverre ???

volt egy ideig hogy vissza lehetett állitani classic beállitási nézetre de állitólag ez lessz mostmár... :down:
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3538 Felhasználó inaktív   firewall 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:20

Na lehet gratulálni itt egy fejér megyei kisvárosban Móron olyan hibát produkáltam a Vista-Office-Office Project telepítése közben, hogy a magyar MS ügyfélszolgálat addig jutott a hibaüzenettel, hogy továbbitotta Redmondba. A probléma teljesen új gépre felkerült a Vista Business aztán az Office 2007. Tegnap kaptunk egy levelet amibe a melléklet Office Project formátumban van. Gondoltam nagy naivan reggel bemegyek a céghez előrántom a telepítő készletet. Feltelepítem az Office Projectet, na igen itt jöttek a próblémák Istike leül a laptop elé azt mondja a telepítő mondjam meg neki, hogy hol az Office a gépen mert ő nem találja (mármint a telepitő). Megadom az Office útvonalat azt mondja nem jó. Na mondom kiba*zok veled feltelepítlek egy asztali gépre az is tök üres a Vistán és az Office 2007en kivül semmi nincs rajta. Ott is ugyanez a hiba jelentkezik. Na jó telefon előszed a papírok alól MS ügyfélszolgálat felhív.
-Tessék XY vagyok. Miben segíthetek?
- Á. István vagyok a W. cégtől. Rendelkezem egy MS telepitőkészlettel az Office Project-el vannak próblémáim. (aztán elhadartam mi a próblémám).
- Jó kapcsolom önnek a mittomén kicsodát.
- Á. István vagyok a W. cégtől. Rendelkezem egy MS telepitőkészlettel az Office Project-el vannak próblémáim. (aztán elhadartam mi a próblémám).
- Jó kapcsolom önnek a szoftver információt.
- Rendben kérem a Location ID-t a telefonszámát a helységnevet a címet cégnevet és utána tudom kapcsolni az informatikus kollégát.
- Végre gondoltam magamban egy férfi hátha az majd megérti mit akarok. Kapcsolták is a kollégát.
- Tessék XY vagyok miben segíthetek.
- Újabb bemutatkozás és próbléma elhadarás.
- ÖÖÖÖÖöö hm ühüm hát nem rendelkezünk itt MS Office 2007el és Project-el úgyhogy legyen szíves egy screenshot-ot küldeni a hibaüzenetről erre az email címre és jelentkezem amint megtudunk valamit továbbitóm a kompetens kollégáknak.

Elküldöm a levelet. Várok kb. 1.5 órát jön a levél hogy most akkor ez milyen gép is volt és miért meg hogyan. Válaszolok erre a levélre is. Jön a válasz háááááttttt ööööööö akkor ezt a próblémát Redmondba átirányítjuk telefonon keressük ha megvan a megoldás. HURRÁ feltaláló vagyok boldog vagyok olyan hibát produkált nálam egy Windowsos gép amivel redmondba került a próbléma.

#3539 Felhasználó inaktív   zero977 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 19:30

Mázlis vagy, hogy egyáltalán foglalkoznak Veled :)

#3540 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 19:31

Idézet: zero977 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 19:14

Üdvözöllek a Vista világban :(

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.