HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#491 Felhasználó inaktív   balojazz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 18. 00:38

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 19:06

Állampolgári bejelentés alapján is kimennek házkutatást tartani bármely személyhez, ugyanis az illegális szoftverhasználat közvádas bűncselekmény, melyet a BTK 329/A§-a ír le.

Nemnem! Nehogy bedőljetek! Alapos indok, a nyomozóhatóság ügyészség felé fölterjesztett és ott elfogadott alapos gyanú kell a házkutatáshoz! Egy nagy kakát megy ki házkutatni "állampolgári bejelentés" alapján bárki is. Hazudsz!

#492 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 00:48

Idézet: balojazz - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 1:38

Egy nagy kakát megy ki házkutatni "állampolgári bejelentés" alapján bárki is. Hazudsz!

be is toszna! kinyitnám a telefonkönyvet és mindenkit bejelentenék szépen sorrendben, az tuti.

#493 Felhasználó inaktív   balojazz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 01:17

Idézet: Parasite - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 23:48

be is toszna! kinyitnám a telefonkönyvet és mindenkit bejelentenék szépen sorrendben, az tuti.

Jaja, kezdeném goodspeeddel. Amúgy meg a BSA könnyen ugrál a Microsofttól vagy egyéb szoftvergyártóktól kapott legális gépenkénti félmilliós szoftverrel pötyögő titkárnőkkel. De még többet mondok. Ha ti BSA-kisfőnökök lennétek, nem futna át a kis magunk-fajta-seggfej-magyar agyatokon, hogy a szoftverre kapott pénzt lenyeljétek, illegális szoftvert használjatok, és audival járjatok??? Nekem átfutna! Ki ellenőrzi a BSA-t? És ha már itt tartunk, kedves badslow nobrain, az előbbi 5letem megfogant: állampolgári bejelentést teszek a BSA magyarországi képviselete ellen. Sosem tudhatjuk, az 5. hadoszlop hol munkál. Meg: Hajrá, kommunisták!!!! Meg izé.

#494 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 01:35

tudom nagy kérés, de nem lehetne magáról az operációs rendszerről beszélgetni, és nem a hülye paranoiátokról?
Per Aspera Ad Astra

#495 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 18. 01:37

Idézet: bon - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 21:56

Monitor drivert tettél már fel?

Nálam a Vista képe csúnya, és ez szerintem a nem létező monitor driver miatt van.
Hiába van fenn az elérhető legújabb nVidia driver, a betűk körül lilás-zöldes maszat van!
6800GT-vel, és DVI-n át egy 17" Hyundai montoron.

XP-n semmiféle ilyet nem látok. Ahol ilyen van, az a melóban az intgerált GMA900 vga analóggal + 17" HP 1740 tft... :(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#496 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 01:48

Idézet: Charles - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 1:37

Nálam a Vista képe csúnya, és ez szerintem a nem létező monitor driver miatt van.
Hiába van fenn az elérhető legújabb nVidia driver, a betűk körül lilás-zöldes maszat van!
6800GT-vel, és DVI-n át egy 17" Hyundai montoron.

XP-n semmiféle ilyet nem látok. Ahol ilyen van, az a melóban az intgerált GMA900 vga analóggal + 17" HP 1740 tft... :(

Üdv!

ClearType vagy egyéb beállítások?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#497 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 02:03

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 2:48

Majd megnézem. De most már megyek aludni :)

Aktiválni is kell majd pár héten belül, de szerintem a hétvégén ránézek a kis Vistámra a másik vinyón.
Amúgy az 1280-as felbontás nekem jó, nvidia-val.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#498 Felhasználó inaktív   balojazz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 02:13

Idézet: Charles - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 0:37

Felejtsd el a monitor drivert. A monitor alapvetően passzív eszköz: ha valahogy működik, már tökéletesen is teszi azt. A monitor driver max csak az op.rendszeren keresztül azt tudja megmondani a videokártya drivernek, hogy melyik felbontáshoz milyen frissítések tartoznak, és ezt is csak azért, nehogy túlvezérelje a vid driver a monitort. Nem ott van a bibi.

#499 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 18. 07:59

Idézet: balojazz - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 1:38

Nemnem! Nehogy bedőljetek! Alapos indok, a nyomozóhatóság ügyészség felé fölterjesztett és ott elfogadott alapos gyanú kell a házkutatáshoz! Egy nagy kakát megy ki házkutatni "állampolgári bejelentés" alapján bárki is. Hazudsz!

te egy nagyon buta ember vagy.

#500 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 08:02

Mellesleg balojazz ha már ilyen szerény értelmi szinttel sikerült a világra jönnöd, és tudsz olvasni, akkor klikk ide, és olvasgass...

http://www.jogiforum.hu/forum/17

#501 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 08:14

Miattad felesleges offolni, de hátha okosodsz belőle

[url="https://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/buncsjogorv/kenyszercsel20051026/hazkutatas20060627.html#paragr2"]https://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugy...27.html#paragr2[/url]

[url="http://www.szavazo.hu/Publicisztika/szamtech/hazkuti.html"]http://www.szavazo.hu/Publicisztika/szamtech/hazkuti.html[/url]

[quote name='http://www.szavazo.hu/Publicisztika/szamtech/hazkuti.html']

Házkutatás szoftver-ügyben , avagy ágyúval verébre

Egy este csöngettek otthonomban. Két rendőr állt az ajtóban egy a nevemre kiállított házkutatási paranccsal, melyet a paksi rendőrkapitányság adott ki. Először viccre gyanakodtam, majd miután látszott, hogy komoly az ügy, beengedtem őket. Köpni-nyelni nem tudtam, mikor kijelentették, hogy a számítógépemet jöttek lefoglalni, adjam elő a készüléket.

Két gyermekem csak nézett, mit akarnak a rendőr bácsik apától.

A házkutatás során végignéztek mindent, végül elkoboztak egy darab CD-t, ez illegálisnak tűnt úgy ránézésre. Egyébként egy izgató videofilm van rajta. Remélem tetszett nekik. Annak idején én is sokszor megnéztem�
"Közben nyugdíjas szüleimnél is házkutatást tartottak. Megállapították,
hogy nincs számítógépük."

Legális Win98 van a gépen, címke a gép jobb oldalán, ahogy kell. Ingyenes Star Office, néhány segédprogram, ingyenes vírusirtó, legális számlázó és készletnyilvántartó és egy csomó pótolhatatlan dokumentum. Ja, és egy régebbi kiadású játék. Persze meg sem nézték, hiszen, mint mondták, õk nem szakemberek, õk csak kutatni jöttek, az ügy a paksiakra tartozik, ott érdeklődjek. Kihúzták a csatlakozókat a gépből, majd a jegyzőkönyvbe beírták, hogy lefoglaltak egy darab számítógépet, és egy darab CD lemezt. A lemez sorozatszámát felírták, a számítógép semmilyen adatát nem rögzítették. Ez olyan, mintha egy lefoglalt gépkocsiról csak annyit írnánk fel: 1 db autó[/quote]

Na off topic off, csak nem túl intelligens fórumtársunknak idéztem :)

#502 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 08:19

Na ezt még csak neked ...

Mivel feltételezem nem vagy tisztában azzal sem, hogy bűncselekmény, és bűncselekmény között is különbség van ezért elmondom, hogy van bűncselekmény vétség, és bűncselekmény bűntett megkülönböztetve a BTK szerint, a vétségek rendszerint maximum két éves szabadságvesztéssel sújthatóak, amíg a bűntettek, 3 éves szabadságvesztéstől kezdődnek. A jogosulatlan szoftverhasználat pedig bűncselekmény bűntett a btk szerint.

Idézet

A házkutatás

103.§ (1) Ház, lakás, egyéb helyiség vagy azokhoz tartozó bekerített hely, továbbá jármû átkutatásának a hatóság határozata alapján akkor van helye, ha alaposan feltehetõ, hogy az a bûncselekmény elkövetõjének kézrekerítésére, a bûncselekmény nyomainak felderítésére vagy tárgyi bizonyítási eszköz megtalálására vezet.

(2)A házkutatást rendszerint az érdekelt jelenlétében kell elvégezni; megkezdése elõtt közölni kell vele a házkutatást elrendelõ határozatot, és fel kell õt szólítani, hogy a keresett tárgyat önként adja elõ. Ha az érdekelt távol van, és megbízottja sincs, érdekeinek védelmére a hatóság képviselõt rendel ki.

(3)Házkutatás a hatóság határozata nélkül akkor tartható meg, ha

a) a késedelem az intézkedés eredményességét veszélyezteti;

b) a tetten ért elkövetõ megszökött;

c) olyan terheltet kell kézrekeríteni, akinek az elõzetes letartóztatását rendelték el;

d) a házkutatás bûncselekmény megakadályozása céljából szükséges.

#503 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 08:41

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 1:48

Fura ez a ClearType, mert én is ugyanezt tapasztaltam, annak ellenére, hogy elvileg pontosan szépnek kellene látnom a betűket, ha engedélyezve van. Megjegyzés: nekem a ClearType kikapcsolása után az RC1-nél újra kellett indítanom a gépet, úgyhogy Charles neked is lehet, hogy kell majd restartolnod.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#504 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 09:06

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 8:19

Na ezt még csak neked ...

Mivel feltételezem nem vagy tisztában azzal sem, hogy bűncselekmény, és bűncselekmény között is különbség van ezért elmondom, hogy van bűncselekmény vétség, és bűncselekmény bűntett megkülönböztetve a BTK szerint, a vétségek rendszerint maximum két éves szabadságvesztéssel sújthatóak, amíg a bűntettek, 3 éves szabadságvesztéstől kezdődnek. A jogosulatlan szoftverhasználat pedig bűncselekmény bűntett a btk szerint.

Idézet: http://www.sztaki.hu/providers/torvenytar//jog_33/jog_3335.htm

A házkutatás

103.§ (1) Ház, lakás, egyéb helyiség vagy azokhoz tartozó bekerített hely, továbbá jármû átkutatásának a hatóság határozata alapján akkor van helye, ha alaposan feltehetõ, hogy az a bûncselekmény elkövetõjének kézrekerítésére, a bûncselekmény nyomainak felderítésére vagy tárgyi bizonyítási eszköz megtalálására vezet.

(2)A házkutatást rendszerint az érdekelt jelenlétében kell elvégezni; megkezdése elõtt közölni kell vele a házkutatást elrendelõ határozatot, és fel kell õt szólítani, hogy a keresett tárgyat önként adja elõ. Ha az érdekelt távol van, és megbízottja sincs, érdekeinek védelmére a hatóság képviselõt rendel ki.

(3)Házkutatás a hatóság határozata nélkül akkor tartható meg, ha

a) a késedelem az intézkedés eredményességét veszélyezteti;

b) a tetten ért elkövetõ megszökött;

c) olyan terheltet kell kézrekeríteni, akinek az elõzetes letartóztatását rendelték el;

d) a házkutatás bûncselekmény megakadályozása céljából szükséges.

:offtopic: jó elvagy te itt magadba  :omg:  mi már nem is írunk inkább, már teljesen szénné offolod a topicot a buzis BSA-val.  :mad:

#505 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 09:08

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 8:41

Fura ez a ClearType, mert én is ugyanezt tapasztaltam, annak ellenére, hogy elvileg pontosan szépnek kellene látnom a betűket, ha engedélyezve van. Megjegyzés: nekem a ClearType kikapcsolása után az RC1-nél újra kellett indítanom a gépet, úgyhogy Charles neked is lehet, hogy kell majd restartolnod.

:think: elvileg nem úgy volt, hogy még bonyolultabb változtatások után sem kell majd a vistában restart?

#506 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 09:09

Idézet: FKornel - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 21:03

Én is köszönöm a MS-nek a legal Vista-át :) Nem is gondoltam volna soha, h ilyennnel lepnek meg :)

:D  :Đ én már a viennára akarok teszter lenni, hátha kapok ajándékba majd egy doboz viennát :omg:

#507 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 09:09

Azt nem tudom, de azt igen, hogy a CT kikapcsolása után (engem ez leginkább a BCDC-ben irritált, mivel azt nézegettem), nem minden ablakom lett olvasható. Van, amelyik igen, de mindegyik csak az újraindítás után.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#508 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:10

/OFF

GoodSpeed a  2295 hozzászólásodnak hány %-a nem offolás itt a fórumon? Megvan azért a 5%?

/ON
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#509 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:24

Idézet: Basic - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 20:19

mi vagy te??? szofverzsaru??  :mad:

:omg:
macbook air 2014

#510 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:29

Idézet: evone - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 12:24

:omg:

:offtopic:  :mad: te ugye késztetést érzel hogy mindenbe beledugjadd az orrod? ez egy téma volt, amihez persze újfent értelmesen nem tudsz hszelni, így természetesen maradsz a tőled megszokott álltalános off-nál. ez tényleg: :omg:

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.