HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#591 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:37

Idézet: MrManson - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 12:36

dualcore-t milyen szinten használja ki a Vista?

Mivel teszteljem?

#592 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:46

A dupla processzoros rendszer kezelését már a windows nt4 (akkoriban ugye egy alaplapon több processzor tok volt), windows 2000, a windows xp (home-ról lejjebb írok) pro is kezelte.

Egyedüli kakukktojás itt az xp home, aki gyak. csak 1 magot kezelt, kezel, de az intel hyperthreadingnél kezelte a másodlagos "kamu" magot is, mivel a proci gyak. csak 1 mag volt.

A teszt pedig borzasztó egyszerű :) elóhívod a feladatkezelőt (taks manager) és ha a teljesítmény fülnél két magocska van, akkor látja. De nem kell megnézni, mert innen is megmondom, hogy látja.

Szerkesztette: droland 2006. 11. 19. 11:48 -kor

Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#593 Felhasználó inaktív   kzsolthy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:11

hi all.... vkinek lennne valami használható ötlete a következő problémámra... én is felraktam a vistát... tök szuper meg minden... pár napig müködött is normálisan.. de tegnep le akartam állítani a shut downnal és le is lötte az opredszert meg a vinyokat de a gép nem kapcsolt ki... nah kiprobáltam többféleképpen.. és arra jöttem rá.. hogy ha elinditom a gépet és nem csatlakozok a netre akor le is fogom tudni normálisan állítani... viszont ha csatlakozok a netre... és hiába bontom a kapcsolatot manuálisan... akkor se fog leállni a gép..... mi zavarhatja be??? vmi ötlet.. amugy meg ugyanez volt a pre rtm változatnál is... pár napig müködött most meg nem.... légyzsi segítsetek..

#594 Felhasználó inaktív   MrManson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:22

Idézet: droland - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 11:46

A dupla processzoros rendszer kezelését már a windows nt4 (akkoriban ugye egy alaplapon több processzor tok volt), windows 2000, a windows xp (home-ról lejjebb írok) pro is kezelte.

Egyedüli kakukktojás itt az xp home, aki gyak. csak 1 magot kezelt, kezel, de az intel hyperthreadingnél kezelte a másodlagos "kamu" magot is, mivel a proci gyak. csak 1 mag volt.

A teszt pedig borzasztó egyszerű :) elóhívod a feladatkezelőt (taks manager) és ha a teljesítmény fülnél két magocska van, akkor látja. De nem kell megnézni, mert innen is megmondom, hogy látja.

teljesitmény növekedésre gondoltam!
*** nope

#595 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:41

Idézet: MrManson - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 11:36

dualcore-t milyen szinten használja ki a Vista?

:respect: jól. nekem nagyon gyors. pedig ez ultimate, mi lessz a basiccel?? hasítani fog?! :think:

#596 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 13:00

ATi overlay dologra senkinek sincs ötlete? (tehát dsub-on megy a monitor, s-video-n a tv (extended módban), és nem tudok overlayt beállítani neki (theater módot)
Per Aspera Ad Astra

#597 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 13:42

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 8:19

Szerintem van benne speedstep. Ugyan én nem a véglegest, hanem RC2-t (Build 5744) használok, de abban a Core duos notimmal lehet terhelés függően szabályozni az órajelet.

Az első általam próbált verzióban még nekem sem ment (kb fél éve), de a Beta2 és RC2 alatt már müxik.

biztos van benne, csak a dothan procikat nem támogatja  :think:
legalábbis google-ban rákerestem, elég sokan szívnak ezzel...
+

#598 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:04

konkrétan ez a bajom:

mint látjátok az overlay beállítások ki vannak szürkítve:D

Kép

Szerkesztette: Sumi 2006. 11. 19. 14:05 -kor

Per Aspera Ad Astra

#599 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:23

Idézet: evone - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 10:41

home basic es xp kozott mennyi kulonbseg van?  nem ertem, pl osx-bol nincsenek ien light verziok, benne van az alap rendszerbe minden, itt meg ha azt akarom hogy minden uj funkcioval gazdagabb legyek, amivel tobb a vista akkor a legdragabbat kell vennem, viszont ha csak a home basicet veszem, akkor nemsok mindennel tud tobbet a rendszerem az xp prohoz kepest  :confused:

Home basic-ben még glass sincsen, továbbá a home premium az közel sem az xp pro szintje. Az xp pro inkább a business verziónak felel meg, ezért ha házirendek, adatmentés stb érdekel akkor a home premium nem való neked.

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 11. 19. 14:25 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#600 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:26

Idézet: droland - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 11:41

csak úgy magától elkezdett betelni a háttértár vagy a memória.

Ez mitől van? Pont mostanában volt ilyen nálam az operával.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#601 Felhasználó inaktív   kzsolthy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 15:02

vki légyszi segítsen.... amit irtam szóval miért nem áll le a égp normálisan.. mi zavarhatja be.. msot meg képzeljétek el vviszaállítottam egy korábbi időpontra.. és msot meg nincsenek ikonok az asztalon még a sajátgép se pedig be van a beállításokban állítva hogy tegye ki... szóval ugy érzem siekrült kiakasztanom a vistát.. pedig sztzem tök jó.. csak nem tom miért csinálja ezt hogy káét napig leáll utánna meg ha netezek akkro nem áll le.. csak a vista.. vizsont a gépet nem lövi le.... a fenébe ujratelepités lesz belöle... csak az a baj hogy ezt akkor sem oldaja meg.. ugyanez volt a pre rtm nél is.. vkinek vmi ötlete??

#602 Felhasználó inaktív   kzsolthy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 15:05

jah meg légyszi probáljátok már ki a hibernálást meg a többi leállítási funkciot.. mert nekem egyik se akar normálisan müködni..... sleepből mivel leeht viszsahozni.. mert én semmivel sem tom.... hihetetlen.... vmi ötlet??

#603 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 15:09

:o nézd át a hardvereidet. amúgy a reset jó megoldásnak tűnik, a másik problémára  :D

#604 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 15:14

Minden leállítási funkció tökéletesen működik, amennyiben a hardver is tökéletesen működik. Azt se tudjuk például, milyen gépre erőszakoltad rá a Vista-t.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#605 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 15:25

igen. pl. nekem soha nem volt gondom sem a hibernálással, sem a leállítással, ezért nem tudok értelmes válasszal szolgálni, mert ez evidens hogy működik...

#606 Felhasználó inaktív   kzsolthy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 15:34

okok.. bocsiak... cska már eléggé ideges vok és tanácstalan... nah szóval.. a géoem... msi alaplap amd 2 gigaherzes proci 512 ram ati radeon 9000 kártya.. 220 vinyó.. szóval mennie kell meg megy is szupin..... csak sztem vmi nem mükszik vagy vmi bezavar a képbe... csak nem tom mi.. van egy tunerkártya pinnacle pctv stereo is a gépben.....
az a baj.. hogy mikoror feltettem a pre rtm majd a mostani végeleges változatot is... kb két napig szupin ment a leállítás.. aztán egyzser csak egyik este leakarom állítani.. és  nem áll le... a vista.. tudjátok kiirja hogy shut down és kész.. elsötétül a képernyő... majd ugyanugy kap jelet a monitor tehát nem kapcosl ki.. csak hallom hogy a vinyok kikapcoslnak és a gép pedig megy tovább.... és ez a gáz... aztán nyomtam neki egy resetelést.. és amikor net nélkül állítolm le azaz előtte nem kapcoslodtam a netre akkor leáll.. legalábbis eddig többszöri probálgatás utánn ez a tapasztalatom... vizsont ha elinditom és netezgetek akár csak egy percet is .. rögtön nem tudom leállítani.. pedig mieött megprobálom mindig bontom a netet is..... nah röviden eynni.. jah és kiprobáltam a sleepet is.. és nem tom visszahozni.. szóval passz.. nem tom mi van.. vagy a regisztryybe keveredett össze vmi.. vagy nem tom mi zavarja be.. de iylet még sohasem tapasztaltam.. csak gondoltam hátha vki tudja.. hogy hol keressek vagy nézzek utánna.. hogy mégis mih leeht a bibi...

#607 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 16:38

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 16:14

Minden leállítási funkció tökéletesen működik, amennyiben a hardver is tökéletesen működik. Azt se tudjuk például, milyen gépre erőszakoltad rá a Vista-t.

Nana!

Ismerős rátolta IBM X60-ra, azóta nem állt le a gép és újra sem indult.
Úgy csipogott mintha ram hibás lenne.

Az ujraindításon kívül mindentől behalt (hard reset)....
Bootnál a biosba sem ment bele, bekapcsolás után elindult, de ha CTRL-ALT DEl-t nyomtál akkor már csipogott...

Aztán egy bios frissítés (egy sokkal régebbi verzióra) megoldotta.

Fura, mert előtte enyém volt a gépe és sosem volt gond vele.

Lehet hogy a Vista barmol el valamit...vagy a crackek....

#608 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 17:33

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 17:38

Nana!

Ismerős rátolta IBM X60-ra, azóta nem állt le a gép és újra sem indult.
Úgy csipogott mintha ram hibás lenne.

Az ujraindításon kívül mindentől behalt (hard reset)....
Bootnál a biosba sem ment bele, bekapcsolás után elindult, de ha CTRL-ALT DEl-t nyomtál akkor már csipogott...

Aztán egy bios frissítés (egy sokkal régebbi verzióra) megoldotta.

Fura, mert előtte enyém volt a gépe és sosem volt gond vele.

Lehet hogy a Vista barmol el valamit...vagy a crackek....

Nézd el neki, kicsit elfogult :D

#609 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 18:10

Mr. Manson, itt nem csak hozzád szólok, hanem azokhoz is, akik AZT HISZIK, hogy két processzor dupla teljesítmény, 4 processzor pedig 4x-res. NEM ERRŐL SZÓL! hanem arról, hogy pl. a haveromnak a super rakéta teljesítményű 3200+án LE KELL rakni a skypeot, ha éppen játszik a cs source-al, míg a 2.66os dualcore p4 megeszi reggelire a két progi együttes futását. A lényeg a több procin nem az, hogy csak arról szól, hogy 2x annyi idő alatt fusson le egy winrar, hanem pl. XY program futása ne akadozzon és lassuljon le drasztikusan ha közben esetleg YZ fut. Természetesen ha az operációs rendszer jól van leprogramozva, akkor természetesen figyelembe véve az operációs rendszer "közben" futó egyéb szolgáltatások most már drasztikus mennyiségét (vista alatt) illetve a a még kapcsolódó egy user által használt menet közben futó vírusfigyelő programot, akkor adott rendszer a "gyorsabb" operációs rendszerfutás érzékelhető több magos processzor esetén.
Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#610 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 18:13

Idézet: droland - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 18:10

Mr. Manson, itt nem csak hozzád szólok, hanem azokhoz is, akik AZT HISZIK, hogy két processzor dupla teljesítmény, 4 processzor pedig 4x-res. NEM ERRŐL SZÓL! hanem arról, hogy pl. a haveromnak a super rakéta teljesítményű 3200+án LE KELL rakni a skypeot, ha éppen játszik a cs source-al, míg a 2.66os dualcore p4 megeszi reggelire a két progi együttes futását. A lényeg a több procin nem az, hogy csak arról szól, hogy 2x annyi idő alatt fusson le egy winrar, hanem pl. XY program futása ne akadozzon és lassuljon le drasztikusan ha közben esetleg YZ fut. Természetesen ha az operációs rendszer jól van leprogramozva, akkor természetesen figyelembe véve az operációs rendszer "közben" futó egyéb szolgáltatások most már drasztikus mennyiségét (vista alatt) illetve a a még kapcsolódó egy user által használt menet közben futó vírusfigyelő programot, akkor adott rendszer a "gyorsabb" operációs rendszerfutás érzékelhető több magos processzor esetén.

:( persze itt nem csak a proci számít, hanem a hardverkörnyezet is, nem beszélve a futatott szoftverekről. sokszor elég egy rossz víruskergető+tűzfal párosítás és kész lesz tőle 1000magos proci is. :D

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.