Elküldve: 2006. 11. 25. 19:31
Hali emberek,
Nem vagyok benne biztos hogy ez melyik topic-ba kéne hogy kerüljön, de mivel Vista telepítés után jött elő a probléma, úgy gondoltam, megállja majd a helyét itt is. A probléma pedig a következő:
Gondoltam kipróbálom a Windows Vista Final verzióját, mivel úgyis fel fogom tenni valamikor a jövőben. Nosza, a 250 gigás SATA vinyó, ami most ugye fel volt particionálva egy 30 és egy "maradék" gigás particionálva (előbbin az Xp hever, utóbbin minden adatom), rögtön kapott partition magic-et, és leszeltem 15 gigát a Vistának az adat-partíció szabad részéből, majd feltelepítettem rá a Vistát. Minden szép és jó, kivéve, hogy a Vista vmiért nem hajlandó felismerni a Data partíciót, márpedig ugyebár nem ártana neki. A hibaüzi kb annyi hogy cannot access D: , Access Denied. Valamint még egy érdekesség, Windows Xpben ugyan minden ott van meg szép és jó, de mikor elindítom a partition magic-et, az immár az egész 250 gigás vinyót egyben mutatja, nem partíciónként, de ami ennél is meglepőbb, hogy azt írja a partíció típusához, hogy BAD, vagyis rossz. Innentől PM-ben nem nagyon lehet vele sokat kezdeni, be lehet állítani Aktívra, illetve ha nem dobna hibát mikor meg akarja csinálni, biztosan be lehetne...
Valakinek esetleg van 5lete hogy hogy lehetne fájdalommentesen és lehetőleg adatveszteség nélkül megoldani a problémát? Nem szívesen formázgatnék most, hogy itt a vizsgaidőszak, és beadandóim vannak a gépen, meg egyéb fontos adatok...