Windows Vista IV avagy Longhorn
Elküldve: 2006. 11. 25. 16:24
Elküldve: 2006. 11. 25. 17:46
Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 13:40
A vinyó tekert mint állat, mikor 2 gb ramnak mindenre elégnek kell lennie....
Kb 5 perc volt a vmware 6.0 telepítés. (megjegyzem hogy ez már rendesen megy Vista alatt).
Nekem 5.5 és virtual server is normálisan működött vista alatt. De honnan van neked 6-os?
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 11. 25. 18:00
Elküldve: 2006. 11. 25. 18:20
Elküldve: 2006. 11. 25. 18:57
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 18:20
Újrapróbálom.
Elküldve: 2006. 11. 25. 19:06
Idézet: Socket - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 18:57
Ugye elég ha csak rányomok, hogy Run as administrator?
Szerkesztette: Socket 2006. 11. 25. 19:07 -kor
Elküldve: 2006. 11. 25. 19:08
Idézet: Socket - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 19:06
Igen.
Elküldve: 2006. 11. 25. 19:31
Nem vagyok benne biztos hogy ez melyik topic-ba kéne hogy kerüljön, de mivel Vista telepítés után jött elő a probléma, úgy gondoltam, megállja majd a helyét itt is. A probléma pedig a következő:
Gondoltam kipróbálom a Windows Vista Final verzióját, mivel úgyis fel fogom tenni valamikor a jövőben. Nosza, a 250 gigás SATA vinyó, ami most ugye fel volt particionálva egy 30 és egy "maradék" gigás particionálva (előbbin az Xp hever, utóbbin minden adatom), rögtön kapott partition magic-et, és leszeltem 15 gigát a Vistának az adat-partíció szabad részéből, majd feltelepítettem rá a Vistát. Minden szép és jó, kivéve, hogy a Vista vmiért nem hajlandó felismerni a Data partíciót, márpedig ugyebár nem ártana neki. A hibaüzi kb annyi hogy cannot access D: , Access Denied. Valamint még egy érdekesség, Windows Xpben ugyan minden ott van meg szép és jó, de mikor elindítom a partition magic-et, az immár az egész 250 gigás vinyót egyben mutatja, nem partíciónként, de ami ennél is meglepőbb, hogy azt írja a partíció típusához, hogy BAD, vagyis rossz. Innentől PM-ben nem nagyon lehet vele sokat kezdeni, be lehet állítani Aktívra, illetve ha nem dobna hibát mikor meg akarja csinálni, biztosan be lehetne...
Valakinek esetleg van 5lete hogy hogy lehetne fájdalommentesen és lehetőleg adatveszteség nélkül megoldani a problémát? Nem szívesen formázgatnék most, hogy itt a vizsgaidőszak, és beadandóim vannak a gépen, meg egyéb fontos adatok...
Elküldve: 2006. 11. 25. 20:06
Valaki nem tenné föl a saját gépére ezt a progit?
Kiváncsi vok, hogy csak én vagyok-e ilyen helyzetben.
Visszatérve a problémámhoz, ez van egész végig, és innen nem is mozdul:
Csatolt fájl:
-
Jbuilderx.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Szerkesztette: Socket 2006. 11. 25. 20:08 -kor
Elküldve: 2006. 11. 25. 20:14
Idézet: Socket - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 21:06
Valaki nem tenné föl a saját gépére ezt a progit?
Kiváncsi vok, hogy csak én vagyok-e ilyen helyzetben.
Visszatérve a problémámhoz, ez van egész végig, és innen nem is mozdul:
Igen, sőt, meg is van oszva az adott Adat-partíció a hálózaton, de az is be van állítva az engedélyeknél hogy mindenkinek minden engedélye meglegyen a partícióhoz...
Elküldve: 2006. 11. 25. 20:58
Idézet: Bendes - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 20:14
Na igen, jogosultságokat ésszel kell nyomkodni. Ha XP-ben elbaltáztad, most már hiába a mindent mindenkinek. Esetleg jól jönne egy kép a beállításokról, de ha saját tulajdonba vetted az egészet XP-ben, az nem volt jó ötlet.
Elküldve: 2006. 11. 25. 21:04
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 18:46
Beta teszter vagyok...
Elküldve: 2006. 11. 25. 21:07
Idézet: Bendes - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 20:31
Nem vagyok benne biztos hogy ez melyik topic-ba kéne hogy kerüljön, de mivel Vista telepítés után jött elő a probléma, úgy gondoltam, megállja majd a helyét itt is. A probléma pedig a következő:
Gondoltam kipróbálom a Windows Vista Final verzióját, mivel úgyis fel fogom tenni valamikor a jövőben. Nosza, a 250 gigás SATA vinyó, ami most ugye fel volt particionálva egy 30 és egy "maradék" gigás particionálva (előbbin az Xp hever, utóbbin minden adatom), rögtön kapott partition magic-et, és leszeltem 15 gigát a Vistának az adat-partíció szabad részéből, majd feltelepítettem rá a Vistát. Minden szép és jó, kivéve, hogy a Vista vmiért nem hajlandó felismerni a Data partíciót, márpedig ugyebár nem ártana neki. A hibaüzi kb annyi hogy cannot access D: , Access Denied. Valamint még egy érdekesség, Windows Xpben ugyan minden ott van meg szép és jó, de mikor elindítom a partition magic-et, az immár az egész 250 gigás vinyót egyben mutatja, nem partíciónként, de ami ennél is meglepőbb, hogy azt írja a partíció típusához, hogy BAD, vagyis rossz. Innentől PM-ben nem nagyon lehet vele sokat kezdeni, be lehet állítani Aktívra, illetve ha nem dobna hibát mikor meg akarja csinálni, biztosan be lehetne...
Valakinek esetleg van 5lete hogy hogy lehetne fájdalommentesen és lehetőleg adatveszteség nélkül megoldani a problémát? Nem szívesen formázgatnék most, hogy itt a vizsgaidőszak, és beadandóim vannak a gépen, meg egyéb fontos adatok...
Szia!
Partiton magic 8 nekem is bad-nek mutatja az egész vinyót, holott semmi gond vele.
Próbáld meg acronis disk directorral.
Készíts belőle boot cd/pendrive-ot, aztán arról menni fog.
Neki ne ess semmi mással!
Először ezzel nézd meg, mivel szerintem semmi baja a partícióidnak...
Elküldve: 2006. 11. 25. 21:12
Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 21:07
Partiton magic 8 nekem is bad-nek mutatja az egész vinyót, holott semmi gond vele.
Próbáld meg acronis disk directorral.
Készíts belőle boot cd/pendrive-ot, aztán arról menni fog.
Neki ne ess semmi mással!
Először ezzel nézd meg, mivel szerintem semmi baja a partícióidnak...
Igen, ezt kifelejtettem. Biztosan jó az a partíció, csak azért nem érhető el Vista-ban, mert ugye a jogok....
Elküldve: 2006. 11. 25. 22:01
Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 13:38
Vmware 6.0 install közben néztem a task manageren a memória alakulását.
Total 2037Mb
Cached: 1540MB
Free: 1MB.
Mi eszik meg 2 giga memóriát?
Le vagy maradva
Egyébént följebb a vízszentes csíkokat kell nézni, vagy lent a Phisacal memory-t.
Ööö... tovább gondolkodva:
Akkor a Vista tökéletesen alkalmas a memória tesztjére, mert az összeset lezabálja íly módon. Memetest, goldemory : konyec firma?
Csatolt fájl:
-
0mb_free.png (0byte)
Letöltések:: 0
Szerkesztette: Martin 2006. 11. 25. 22:08 -kor
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)
Martin
Elküldve: 2006. 11. 25. 22:15
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 22:12
Az igent úgy értettem, hogy nincs saját használatban a vinyó
Köszi a tippeket egyébként, ki fogom próbálni őket...
Elküldve: 2006. 11. 25. 22:30
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 21:58
ezt Vista alatt is megteheti.
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)
Martin
Elküldve: 2006. 11. 26. 01:49
Vki itt irta elöttem h home basic -et kikapcsolt hibernácioval vmi 2giga környékére csökkentette, azt mégis h? Nekem is home basic van most kikapcsolt hibernacioval és 5giga. Nem találom a postot
Masik h az intézö felsö sávját, ahol a burn meg ezek vannak, hol lehet testreszabni? Pl nekem nem kell oda a burn, de amikor kijelölök 1 fájlt/mappát kéne pl copy to, move to..
edit:
Jah meg még annyi h ha kikapcsolom a lomtárat miért hasznalja mégis? Nem akarok állandoan shitf+deletet nyomkodni
Meg még h a hibernácio kikapcsolását leszámítva van még vmi mod h csökkentsuk az os méretét?
Szerkesztette: kukacomone 2006. 11. 26. 01:59 -kor
Elküldve: 2006. 11. 26. 02:59
Ha ezen nem lehet segiteni milyen torrent meg ftp klienst ajánlotok vista alá?
Cfos speed kell vista alá vagy itt már optimalizálva van a nemtom mi amit cfos speed optimalizál xp alatt?
Regisztri tisztito progit lehet hasznalni vista alatt?
Hu basszus boccs h ennyit kérdezek.
Szerkesztette: kukacomone 2006. 11. 26. 03:07 -kor
Elküldve: 2006. 11. 26. 03:44
Idézet: kukacomone - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 2:59
Ha ezen nem lehet segiteni milyen torrent meg ftp klienst ajánlotok vista alá?
Cfos speed kell vista alá vagy itt már optimalizálva van a nemtom mi amit cfos speed optimalizál xp alatt?
Regisztri tisztito progit lehet hasznalni vista alatt?
Hu basszus boccs h ennyit kérdezek.
Olyan helyre próbálsz tölteni ahova a normál felhasználó nem írhat, tudod UAC. Regcleaner-t minek? Már most teleraktad szeméttel? Nem igazán ajánlom az ilyen klikk aztán clean programokat, vista alá meg főleg nem, mert kizárt, hogy kompatibilis legyen.

Súgó
A téma zárva.