HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#2841 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 17. 22:42

Idézet: frisco - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 23:35

ASUs P5LD2 SE
Az a gond, ha leveszem a drivert a Device Manager-rel, akkor maga a hardver is eltűnik, vagyis nem látja a Vista az integrált hangkártyát. Vagyis nincs olyan opció, hogy én adjam meg neki honnan találjon drivert, mivel maga a hangkártya sem látszódik.
Ilyenkor újraindítom a gépet, de kb. 30 mp alatt felismeri az új hardvert és feltelepíti a maga on line sz@rát, amit up to date-ként aposztrofál.
Hmmm. Van ötleted?

Ezen az Xp-nél a csökkentett mód segített, de nem tudom, hogy Vistán van-e.És ha az illesztőprogram frissítést próbálod, de te adod meg a helyét??

#2842 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 22:43

Idézet: frisco - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 23:35

ASUs P5LD2 SE
Az a gond, ha leveszem a drivert a Device Manager-rel, akkor maga a hardver is eltűnik, vagyis nem látja a Vista az integrált hangkártyát. Vagyis nincs olyan opció, hogy én adjam meg neki honnan találjon drivert, mivel maga a hangkártya sem látszódik.
Ilyenkor újraindítom a gépet, de kb. 30 mp alatt felismeri az új hardvert és feltelepíti a maga on line sz@rát, amit up to date-ként aposztrofál.
Hmmm. Van ötleted?

Nekem más az alaplapom is: P4S800D

#2843 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 17. 22:46

Idézet: auster - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 22:43

Nekem más az alaplapom is: P4S800D

Értem, írtam az Asusnak, hátha kikotlanak valamit. :)
Köszi a segítséget !

#2844 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 04:29

Nem találtam Office 2007 topicot, bocs hogy itt kérdezem. Ha itteni (ausztrál) verziót veszem meg, azzal tudok majd magyar helyesírás ellenőrzést futtatni?

#2845 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 06:22

Idézet: szasza_1 - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 19:57

Volt itt valakinek gondja a Windows Vista és a Leadtek TV2000XP Expert párossal? Ha bent van a gépben a kari, akkor a boot elején lefagy (a telepítő is), méghozzá a disk.sys-nél. ASUS p5wd2-e premium lapom van. Nem tudom, nem -e hogy valami bios bállítás nem jó? (de már kipróbáltam mindent...)

A Vista megeszi a tv kártyát, még a PVR is működik! Hogy most én etettem meg a driverrel, vagy ő talált neki és csak a tv progit kellett felrakni (ez a valószínűbb), már nem emlékszem igazán. De működik! Ott más lesz a gond...

Szerkesztette: bigsee 2007. 02. 18. 06:23 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2846 Felhasználó inaktív   CSONTI123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 06:59

Hy lenne kis gondom. Mikor telepítem a vistat, akkor a telepítés vége fele (Ahol azt írja, hogy A telepítés befejezése) akkor fogja magát és lefagy a gép. A kompatibilitás ellenörző azt mondta, hogy megfelelő a gépem hozzá meg minden, mégsem tudom felrakni, ennek mi lehet az oka? Esetleg van valami ötlet?

Köszi

#2847 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 08:27

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 4:29

Nem találtam Office 2007 topicot, bocs hogy itt kérdezem. Ha itteni (ausztrál) verziót veszem meg, azzal tudok majd magyar helyesírás ellenőrzést futtatni?

Tudsz, de csak ha megbuherálod. Vagyis pl, az Office 2003 Hu (vagy ha már esetleg  megjelent a 2007 Hu) telepítőlemezéről feltelepíted a magyar nyelvi komponenst. akkor így működik.
Amire vigyázz: ezek után az op. rendszer (legalábbis az XP) állandóan jajongott, hogy talált frissítést az Office 2003-hoz, semmiképpen ne telepítsd ezeket, mert nem fog elindulni utána a 2007.
Telepítés elindít > egyéni telepítés > kiveszed a pipákat a programok megnevezésénél és bejelölöd az "alkalmazások részletes testreszabása opciót".
Könyvtárstruktúrához érsz: itt megnyitod "Közös Office szolgáltatások" > "Ellenőrző eszközök" > "Magyar" > "Nyelvi ellenőrző programok > kijelölöd és telepíted.
Lehet, hogy újra kell indítani, erre nem emlékszem.
UI: Windows Update-nél ne frissítsd a 2003 Office-t ha felajánlja.
Még annyi: hogy nekem ezek után az Office 2007 "runtime errort" jelzett, de a help menüben lévő Office Diagnostics kijavította.

#2848 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 09:14

Idézet: frisco - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 9:27

Tudsz, de csak ha megbuherálod. Vagyis pl, az Office 2003 Hu (vagy ha már esetleg  megjelent a 2007 Hu) telepítőlemezéről feltelepíted a magyar nyelvi komponenst. akkor így működik.
Amire vigyázz: ezek után az op. rendszer (legalábbis az XP) állandóan jajongott, hogy talált frissítést az Office 2003-hoz, semmiképpen ne telepítsd ezeket, mert nem fog elindulni utána a 2007.
Telepítés elindít > egyéni telepítés > kiveszed a pipákat a programok megnevezésénél és bejelölöd az "alkalmazások részletes testreszabása opciót".
Könyvtárstruktúrához érsz: itt megnyitod "Közös Office szolgáltatások" > "Ellenőrző eszközök" > "Magyar" > "Nyelvi ellenőrző programok > kijelölöd és telepíted.
Még annyi: hogy nekem ezek után az Office 2007 "runtime errort" jelzett, de a help menüben lévő Office Diagnostics kijavította.

Ez biztos így van? Valahol olvastam, hogy az Office 2007 más lesz ebből a szempontból, mint a 2003 és nyelvi modulokban (vagy mikben) működik, és egyszerre több nyelven is fut minden gond nélkül.

#2849 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 09:22

Idézet: frisco - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 9:27

Az Office 2007 összes alkalmazása elérhető lesz magyarul is, illetve a szerverszoftverek többségét is lokalizálják. A termék történetében először az Office 2007 vásárlói most minden nyelvhez külön vásárolhatnak nyelvi kiegészítő csomagot. E csomagok azonnal kétnyelvűvé teszik az alkalmazásokat és az eszközkészleteket, valamint másodlagos lokalizált felhasználói interfészt, súgó fájlt, szótárt és szinonima-szótárt is tartalmaznak.

Forrás: https://www.hwsw.hu/hirek/32383/vegleges_mi...anufacture.html

#2850 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 09:40

Sziasztok!

Feltelepítettem én is a Vistát, néhány apró, bosszantó problémám lenne vele:
- hogyan lehet kikapcsolni, hogy minden programnál engedélyt kérjen? Ha kikapcsolom a felhasználói fiókok felügyeletét, akkor állandóan jajong a biztonsági központ... Van más lehetőség ezen kívül?
AM2-es 4200+ -os Athlon 64-em van, érdemes e felteleíptenem a 64 bites Vistát futnak e majd a 32 bites alkalmazások?

Köszönöm a segítségeteket!
"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#2851 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 10:07

Idézet: auster - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 10:22

Az Office 2007 összes alkalmazása elérhető lesz magyarul is, illetve a szerverszoftverek többségét is lokalizálják. A termék történetében először az Office 2007 vásárlói most minden nyelvhez külön vásárolhatnak nyelvi kiegészítő csomagot. E csomagok azonnal kétnyelvűvé teszik az alkalmazásokat és az eszközkészleteket, valamint másodlagos lokalizált felhasználói interfészt, súgó fájlt, szótárt és szinonima-szótárt is tartalmaznak.

Forrás: https://www.hwsw.hu/hirek/32383/vegleges_mi...anufacture.html

Tehát akkor nyugodtan megvehetem az ausztrál verziót és később letöltöm hozzá a magyarosítást? Ez elég jó lenne.

#2852 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 11:15

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 13:52

Szal akkor az nforce 2 tulajok felejtsék el a Vistát?
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#2853 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 11:24

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 10:07

Tehát akkor nyugodtan megvehetem az ausztrál verziót és később letöltöm hozzá a magyarosítást?
Azért nem ártana pontosítan az infókat - megkérdezni a kinti (ausztrál) MS-től - hogy mi a hivatalos álláspontjuk, pl. mit takar, hogy "külön vásárolhatnak nyelvi kiegészítő csomagot". Hol, hogyan, mennyiért???

#2854 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 11:50

Idézet: Dchris - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 9:40

Sziasztok!

Feltelepítettem én is a Vistát, néhány apró, bosszantó problémám lenne vele:
- hogyan lehet kikapcsolni, hogy minden programnál engedélyt kérjen? Ha kikapcsolom a felhasználói fiókok felügyeletét, akkor állandóan jajong a biztonsági központ... Van más lehetőség ezen kívül?
AM2-es 4200+ -os Athlon 64-em van, érdemes e felteleíptenem a 64 bites Vistát futnak e majd a 32 bites alkalmazások?

Köszönöm a segítségeteket!

32bites-t van értelme telepíteni, ezt már megtapasztaltam a napokban én is.

Amúgy futnak rajta 32bites progik is.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2855 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 11:51

Idézet: Gaspy - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 11:15

Szal akkor az nforce 2 tulajok felejtsék el a Vistát?
Türelem!
Mint szorgos vista topic olvasó, én is leírom az előttem már számtalanszor leírtakat: a Vistás problémák nagytöbbsége a driverek gyarló mivoltából fakad, amit előbb-utóbb orvosolnak. (vagy nem  :mad: )
Ez szokott lenni  új op.rsz-eknél, a Win98-nál is ez volt. Régebbi személyes tapsztalatom nincs...
Az MS jobban tenné, ha a szabad programozói kapacítását nem mégújabb OS kifejlesztésére használná,
hanem megalkotná végre az SP3-at XP-hez, vagy a hw gyártók körmére nézne, akár besegítene a driver írásba. Ez az ő presztizsüket is növelné, hisz a gagyi, azaz instabil és/vagy lassú driverek miatti problémák esetén "mindenki" rutinszerin őket átkozza. Pedig a Vista jó!  :p

#2856 Felhasználó inaktív   Jigsaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 12:22

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 11:51

Pedig a Vista jó!  :p

Tényleg jó a Vista, én is elismerem - de majd csak egy év múlva lesz érdemes igazán feltelepíteni, talán addigra kezdi kiforrni magát. Addig bőven jó az XP is. A türelmetlen fanatikusok meg addig :banghead:  a kiforratlan Vistával  :D

#2857 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 12:25

Idézet: Norbi27 - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 17:05

Ha nincs rajta olyan adat ami még kell, akkor formázd le a partíciót xp alól

de, tele van olyannal, 60 gigás partíció... :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2858 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 12:33

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 18:27

xp alatt a vistás szarokra szerezz ownershipet, a biztonság fülön a tulajdonság panelen.. úgy már le lehet törölni.. el kell vele pöcsölni egy darabon, mire magától rá jön az ember, hogy hogy lehet saját tulajdonba venni, de utána már flawlessly le lehet zúzni:)

thx, elvileg mostmár az én tulajdonom, de így se engedi törölni :confused: :max:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2859 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 13:04

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 12:33

thx, elvileg mostmár az én tulajdonom, de így se engedi törölni :confused: :max:

Idézet

Tehát a Windows könyvtáron jobb klikk, aztán tulajdonságok/biztonság/speciális/tulajdonos. Itt kiválasztod magadat és a dobozt bepipálod. Ok-t megnyomod. Ezek után már tudsz engedélyeket adni a felhasználódnak. Ha ez megtörtént akkor ismét a speciális gomb, és az alsó pipa. Ok gomb megnyomása után egy ideig szórakozik, de minden engedélyt lecserél az alsóbb szinteken is. Ezután simán menni fog a shift-del.

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2860 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 13:11

Egyébként az összes váltásnál külön hangsúlyozva volt,NEM AJÁNLOTT egy hdd-re
több operációs rendszer telepitése.
Ez a vistával is igy van... :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.