HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 12:34

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 11:46

napot :)
Diegho fórumtárs tanácsára ujragondoltam ezt a gépfejlesztést. akkor most a proci lenne egy 6400 core2duo  és ehhez kellene nekem egy jóóóóó kis ASUS alaplap stabil legyen és jól lehessen tuningolni :)
tanácsokat előre is köszi!
az igaz hogy tuningnál alig melegszik a core2duo?

diegho P5b lapot ajánlott de abbol is van többfajta  :think: nah jöhetnek a tanácsok  :Đ

A P5B elég jó, jó a tuningpotenciálja is, nekied kell eldöntened hogy mire van szükséged, hogy melyik lap felel meg az elvárásaidnak. Amúgy nem rég volt linkelve 2 teszt (1, 2) itt van az ASUS lapja is, de ha nem mindenképpen ASUS kell, akkor nézd meg a többit is, MSI kivételével jó lapok (MSI-nek rossz a tunigpotenciálja).

#2262 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 13:25

mi a különbség az asus P5B DELUXE és a P5WDH DELUXE  között? más chipset? és mi a 2 közötti különbség? :)
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#2263 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 13:58

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 13:25

mi a különbség az asus P5B DELUXE és a P5WDH DELUXE  között? más chipset? és mi a 2 közötti különbség? :)

A P5B Deluxe P965, míg a P5W DH Deluxe 975X chipsetre épül, árban kb 15K-val drágább, de a P5B kicsit jobban tuningolható, egyébként mindkettőről van teszt a PH-n (P5B Deluxe, P5W DH Deluxe), olvasd el és döntsd el, hogy megéri-e a neked a felárat.

Szerkesztette: petyus_ 2007. 02. 11. 13:58 -kor

#2264 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 19:44

Én bruttó 120-130 körül keresek gépet monitorral, tudtok vmit ajánlani?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#2265 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 20:14

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 19:44

Én bruttó 120-130 körül keresek gépet monitorral, tudtok vmit ajánlani?

Azért egy kicsit pontosíthatnál, hogy mire kellen, játékra, filmet nézni, irodai alkalmazások... Mekkora monitort szeretnél... Meg ha visszaolvasol 1-2 oldalt van pá 60-70 ezer forintos gép, azok monitorral együtt kijönnek 120-130K-ra.

#2266 Felhasználó inaktív   maxgéza 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 20:21

Sziasztok!

Gépet szeretnék venni, ehhez kérek tanácsot tőletek. A jelenlegi gépemet kb 5 éve vettem, azóta bővítgettem ( az alaplap még mindig egy Abit KT7A ), de most új alapokra helyezném a dolgot a következő szempontok alapján:

- főleg netezésre, letöltésre lenne használva, ritkán egy kis játék (főleg stratégia. pl. CIV3), kevés 3D-vel

- fontos a későbbi esetleges bővíthetőség. Nem baj, ha most nem számít csúcs gyorsnak, de olyan alaplapot akarok választani, amibe később simán rakhatok nagyobb processzort. Pl. amennyire tudom az AM2 ilyen megoldás, emiatt gondoltam egy Sempronra, majd később átállnék egy dupla magos Athlonra, amikor már bagóért adják :-)

- kritikus, hogy ha nincs CPU terhelés, akkor keveset fogyasszon, illetve halk legyen. Éjszakára is be lenne kapcsolva a letöltések miatt. A jelenlegi gépemben egy nem "hővédett" Athlon van, nem szeretném, ha leégne a ház, mert a hűtőventillátor megáll. Jó lenne, ha a tápegység ventillátora is csak a szükséges módon menne, semmi fölösleges pörgés :-)

- de azért az ár is számít :-) Minél olcsóbbat akarok, így EE-t nem tudom most megfizetni. Alapvetően az az irány, hogy most működjön egy Sempron 3000+ nagyságrendű processzorral (intel vagy AMD) és majd később bővíteném.

- a DVD íróm és a jelenlegi ATA 133-as HDD-m jó lenne, ha működne tovább, egyelőre nem akarok SATA-ra átállni, de nem lenne baj, ha olyan alaplap lenne, aminél később meggondolva magam, menne a SATA is.

- akár egy alaplapra integrált VGA/hangkártya is megfelel. Jelenleg egy Geforce4 MX440 AGP-s videókártyám van, de nem ragaszkodom hozzá, hogy maradjon, azt hiszem az AGP port már amúgy is elavult.

- mindegy, hogy AMD vagy Intel

Szerkesztette: maxgéza 2007. 02. 11. 20:28 -kor

#2267 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:06

Idézet: petyus_ - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 14:53

Végre nagyjából sikerült mindent kiválasztanom, de úgy néz ki, h a 300as keret megnőtt. Ez volt az eredeti ötlet:

Gigabyte P965P-DS3
Intel Core2 Duo E6300
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
A-Data 2x1024Mb 800MHz
HIS X1950Pro / ASUS X1950Pro / Sapphire X1950Pro Ultimate
WD RE 250GB
Pioneer 111D
Logitech LX7
Logitech Internet Pro Black
Thermaltake Soprano
FSP 300W
Samsung 940N

Nos a keret eléggé megnőtt, miközben újrakerestem a dolgokat, kicsit olyan érzésem volt, mintha pénzt szórnék ki az ablakon, de azért ha már lehet, akkor vegyünk jobbat. Tehát erre gondoltam

Asus Commando
Intel Core 2 Duo E6400
ASUS 8800GTS
WD RE 320GB
2x A-data 1024MB 800Mhz
Pioneer 111D
SoundBlaster Audigy SE
Cooler Master Stacker 830
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Enermax Liberty 400W
Samsung 971P

Ehhez jön még egér, billenytűzet, ez kb olyan 500-520K. Szerintetek érdemes lenne-e vmin változtatni, vagy felesleges-e vmi? (a Stacker az álmom, az marad :) )

8800GTS nem rossz, pláne ha a 340megásat veszed...de csak ha elég olcsóért kapod, mert egy gigantikus bughalmaz még; és lehet hogy a másik istálló dx10es karijai jobban betalálnak/leviszik az árakat. (Én XT256ot vennék míg nem forrja ki magát a dx10es dolog.)
Nem értem miért izgultok többen is annyira a 8800GTS-re. :think: Vki felhomályosítani? Szerettek alfa meg béta teszterek lenni? :D
Lehet hogy öreg csont vagyok már-e téren és úgyis átfut a kezem közt mindenféle vga és nem tudok annyira lelkesedni újdonságokért, vagy csak rühellem bármiből a kiforratlant (hw/sw/telefon/autó/etc)... ez olyan nekem mintha kvantum számítógéphez vennék spéci ramot most. Elvileg faca lesz hozzá. De én csak akkor venném meg ha már látom akínáltaot és látom hogy másoknak egyesek jól mennek.

Commando lap miért? Csak kérdem...

Én profibb léghűtést vennék (Bigtyphoon, Asusnak és másoknak is vnnak jó hűtései, prohardver/hwt oldalakon nézz körbe teszteket), Audigíból az SE... hw gyorsítás nélküli karit ne vennék, szal A2. Stacker nem rossz; bár ha nem kell akkora, akkor egy Antec Sonata/Solo+Liberty is megfontolandó, halkabbak! Nézz meg egy Solo tesztet,  állad leesik miket tud :).

971P megint tuti? Ha szimpi, akkor hajrá, de hozzá lehet szokni nagyon a széltében több helyhez...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 02. 11. 22:14 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2268 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:06

8800GTS nem rossz, pláne ha a 340megásat veszed...de csak ha elég olcsóért kapod, mert egy gigantikus bughalmaz még; és lehet hogy a másik istálló dx10es karijai jobban betalálnak/leviszik az árakat. (Én XT256ot vennék míg nem forrja ki magát a dx10es dolog.)
Nem értem miért izgultok többen is annyira a 8800GTS-re. :think: Vki felhomályosítani? Szerettek alfa meg béta teszterek lenni? :D

Miert, a masik istallonak a dx10-es (meg meg sem jelent) kartyaival mi lennel?
nV-nel legalabb mar beta teszter lehetsz, Atinal max alpha teszterkedesig jutsz egy-ket honapon belul.

#2269 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:46

Idézet: maxgéza - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 21:21

Sziasztok!

Gépet szeretnék venni, ehhez kérek tanácsot tőletek. A jelenlegi gépemet kb 5 éve vettem, azóta bővítgettem ( az alaplap még mindig egy Abit KT7A ), de most új alapokra helyezném a dolgot a következő szempontok alapján:

- főleg netezésre, letöltésre lenne használva, ritkán egy kis játék (főleg stratégia. pl. CIV3), kevés 3D-vel

- fontos a későbbi esetleges bővíthetőség. Nem baj, ha most nem számít csúcs gyorsnak, de olyan alaplapot akarok választani, amibe később simán rakhatok nagyobb processzort. Pl. amennyire tudom az AM2 ilyen megoldás, emiatt gondoltam egy Sempronra, majd később átállnék egy dupla magos Athlonra, amikor már bagóért adják :-)

- kritikus, hogy ha nincs CPU terhelés, akkor keveset fogyasszon, illetve halk legyen. Éjszakára is be lenne kapcsolva a letöltések miatt. A jelenlegi gépemben egy nem "hővédett" Athlon van, nem szeretném, ha leégne a ház, mert a hűtőventillátor megáll. Jó lenne, ha a tápegység ventillátora is csak a szükséges módon menne, semmi fölösleges pörgés :-)

- de azért az ár is számít :-) Minél olcsóbbat akarok, így EE-t nem tudom most megfizetni. Alapvetően az az irány, hogy most működjön egy Sempron 3000+ nagyságrendű processzorral (intel vagy AMD) és majd később bővíteném.

- a DVD íróm és a jelenlegi ATA 133-as HDD-m jó lenne, ha működne tovább, egyelőre nem akarok SATA-ra átállni, de nem lenne baj, ha olyan alaplap lenne, aminél később meggondolva magam, menne a SATA is.

- akár egy alaplapra integrált VGA/hangkártya is megfelel. Jelenleg egy Geforce4 MX440 AGP-s videókártyám van, de nem ragaszkodom hozzá, hogy maradjon, azt hiszem az AGP port már amúgy is elavult.

- mindegy, hogy AMD vagy Intel

Olvass légyszíves vissza. Oldalanként 2× írjuk le ezt a konfigot kb... X2 3600+ (vagy Sempron), AM2es integrált vgas alaplap (Abit, Asrock), 667/800as Ram (ha tlaáalsz Adata vagy egyebet...), Pio/Nec optikai meghajtó. WD (re) vinyók... de annyiszor leírtuk hogy miért... :rolleyes:

nyunyu:
Miert, a masik istallonak a dx10-es (meg meg sem jelent) kartyaival mi lennel?
nV-nel legalabb mar beta teszter lehetsz, Atinal max alpha teszterkedesig jutsz egy-ket honapon belul.

Eleinte természetesen annál is béta teszter :). Egyébként atinál lehetsz alpha/bétateszter, csak jelentkezni kell - igaz, ahhoz vas is kell :). De azért sem rohannék még a boltba.
De te megvennéd akármelyiket amíg nem tudod hogy a másik mit hoz ki? Úgy, hogy nem maradsz le messze semmiről mert a kanyarba sincs használható Vista, driverek, programok és dx10es játékok?
Én inkább használható dx9et veszek most (vettem is), aztán majd ha használható a dx10 cserélek. De addig még lehet izmosítok még egy kicsit dx9 fronton :).

Szerkesztette: MC Pite 2007. 02. 11. 22:52 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2270 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:50

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:06

Lehet hogy öreg csont vagyok már-e téren és úgyis átfut a kezem közt mindenféle vga és nem tudok annyira lelkesedni újdonságokért, vagy csak rühellem bármiből a kiforratlant (hw/sw/telefon/autó/etc)... ez olyan nekem mintha kvantum számítógéphez vennék spéci ramot most. Elvileg faca lesz hozzá. De én csak akkor venném meg ha már látom akínáltaot és látom hogy másoknak egyesek jól mennek.

Commando lap miért? Csak kérdem...

Én profibb léghűtést vennék (Bigtyphoon, Asusnak és másoknak is vnnak jó hűtései, prohardver/hwt oldalakon nézz körbe teszteket), Audigíból az SE... hw gyorsítás nélküli karit ne vennék, szal A2. Stacker nem rossz; bár ha nem kell akkora, akkor egy Antec Sonata/Solo+Liberty is megfontolandó, halkabbak! Nézz meg egy Solo tesztet,  állad leesik miket tud :).

971P megint tuti? Ha szimpi, akkor hajrá, de hozzá lehet szokni nagyon a széltében több helyhez...

A Commando az sztem csak hirtelen fellángolás volt  :D . Azért gondoltam a GTS-re, mert most eza 320MB-os verzió elég jó áron lesz, és ha esetleg mégsem jönne be, könnyebben el tudom adni (szvsz) mint a DX9es karikat, de azért még egyszer átgondolom, amúgy sem a minél több 3DMark pontért veszek gépet, meg nem is vagyok az a nagyonnagy játékos, egy X1950Pro sztem bőven elég lenne,de azért egy X1950XT-t sztem veszek.

Hűtésen igazából nem gondolkoztam el, a nagyobbkeret miatt a vízhűés ötlete is felötlött bennem, d rájöttem, h a mostani gépem hangja se zavar (pedig nem egy halk darab, a videókártyán egy 4cm-es venti zakatol), majd nézek ki vmi jobb fajtát.

Monitorral meg még nem tom mit csináljak, kicsit félek tőle, bár úgyis hamar megszoknám, ezt is el kell még dötenem.

Amúgy lehet h ez az erősebb gép felejtős lesz, pont a mai nap gondolkoztam el, hogy talán jobban járnék, ha a plusz pénzből inkább a tesómnak vennék egy gépet olyan 120-130K értékben, bőven elég lenne neki.

Úgyhogy még mindent át kell gondolnom  :D  :D

#2271 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:21

igaz, hogy könnyű hozzászokni a széles monitorhoz, de 100-110 ezerért (ennyi a 971p) szerintem nem kapni nem tn paneles, de gyors szélesvásznút.
a 971p pedig 6ms-ot tud, PVA panel, 1500:1 kontraszt, pivot funkció, stbstb.... és szép.
amugy ha engedi a keret, akkor most a pcland-nál már "csak" 117 ezer a dell 2007wfp, 20.1" wide, s-ips panel, és kb egy 2ms tn+film paneles sebessége.... meggondolandó ;)

asus commando szerintem is felesleges. inkább egy p5b deluxe, és esetleg költhetsz még jó ramokra. (vagy máshogy fogalmazok: jobb ramokra, tekintve hogy az a-data azért elég jó ram)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2272 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 07:31

Idézet: gemini - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 0:21

igaz, hogy könnyű hozzászokni a széles monitorhoz, de 100-110 ezerért (ennyi a 971p) szerintem nem kapni nem tn paneles, de gyors szélesvásznút.
a 971p pedig 6ms-ot tud, PVA panel, 1500:1 kontraszt, pivot funkció, stbstb.... és szép.
amugy ha engedi a keret, akkor most a pcland-nál már "csak" 117 ezer a dell 2007wfp, 20.1" wide, s-ips panel, és kb egy 2ms tn+film paneles sebessége.... meggondolandó ;)

asus commando szerintem is felesleges. inkább egy p5b deluxe, és esetleg költhetsz még jó ramokra. (vagy máshogy fogalmazok: jobb ramokra, tekintve hogy az a-data azért elég jó ram)

Belinea 102035W 20.1" LCD monitor    84 400 Ft    101 280 Ft
De 117ért a 2007FPW is nagyon jó, azt venném ennyiért, SIPS azért SIPS! (2005ösöm van, tudom :D ) LS-nél 120. Csak le kell ülni mindkettő elé és nincs több kérdés :Đ

Szerkesztette: MC Pite 2007. 02. 12. 07:33 -kor

#2273 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 07:32

Egy véleményt szeretnék kérni a gépem fejlesztéséről.
Most ez van:
Barton 3000+
A7N8x-E Deluxe
1Gb RAM
Radeon 9800 pro

Ezt venném:
AMD Athlon 64 3700+,
MSI K8N SLI-FI, (MSI-K8N-NEO4-FI nem kapható sehol)
LEADTEK GF 7300GT 128MB Extreme, vagy AVIXE GF7600GS PCIE 256M 256bit (???)
2x512DDR RAM.

Véleményetek?

Szerkesztette: Rapidus 2007. 02. 12. 07:33 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#2274 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 07:40

Idézet: Rapidus - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 8:32

Egy véleményt szeretnék kérni a gépem fejlesztéséről.
Most ez van:
Barton 3000+
A7N8x-E Deluxe
1Gb RAM
Radeon 9800 pro

Ezt venném:
AMD Athlon 64 3700+,
MSI K8N SLI-FI, (MSI-K8N-NEO4-FI nem kapható sehol)
LEADTEK GF 7300GT 128MB Extreme, vagy AVIXE GF7600GS PCIE 256M 256bit (???)
2x512DDR RAM.

Véleményetek?

Az a véleményünk hogy nem olvasol vissza, mert akkor tudnád hogy
X2őt ajánlunk inkább
msi lapját nem
DDR3as gefet, vagy X1650et ajánlunk

Ház/táp marad/milyen?

#2275 Felhasználó inaktív   maxgéza 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 07:45

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:46

Olvass légyszíves vissza. Oldalanként 2× írjuk le ezt a konfigot kb... X2 3600+ (vagy Sempron), AM2es integrált vgas alaplap (Abit, Asrock), 667/800as Ram (ha tlaáalsz Adata vagy egyebet...), Pio/Nec optikai meghajtó. WD (re) vinyók... de annyiszor leírtuk hogy miért... :rolleyes:

OK, természetesen visszaolvastam előtte, ezt láthatod abból is, hogy Sempron felé hajlok, tudom mi az EE jelzés stb. Igazából egy megerősítésre vágytam, hogy jó irányba indultam-e el :-)

Meg, hogy akkor ezek szerint jól gondoltam, hogy Intelt ne vegyek.

#2276 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 07:55

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 7:40

Az a véleményünk hogy nem olvasol vissza, mert akkor tudnád hogy
X2őt ajánlunk inkább
msi lapját nem
DDR3as gefet, vagy X1650et ajánlunk

Ház/táp marad/milyen?

Ház ATX Midi
Táp: Chieftec  420W
(X2-re nincs pénz perpill)

Szerkesztette: Rapidus 2007. 02. 12. 07:59 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#2277 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:00

Olcsóbb konfigok: (nem ultraolcsó 754es, hanem elvileg időtállóbb)

• AMD Sempron xxxx+ /X2 3600+|3800+
  • Glacialtech/Arctic Cooling tetszőleges hűtői, 72xx/73xx Lightok, Alpine64 vagy Freezer; esetleg Asus/TT/Zalman vmelyi kizmosabb darabja (ph és hwt-n komolyabb hűtők tesztjei)
  • Abit NF-M2 nView/Asrock AM2NF6G-VSTA/ Abit KN9|Asus M2N-E|M2R32-MVP
  • WD Caviar SE xxxGiB/WD RE xxx GiB , esetleg Hitachi
  • integrált vga > DDR3as 7300GT >X1650Pro>XT>X1950Pro>X1900/1950XT256
  • Pioneer esetleg NEC DVD író
  • Asus TAxxx|Foxcon TLM ház+táp> CoolerMaster Elite|Antec 3000B|Antec Solo + FSP|Chieftec|Enermax|Antec 300-350-max400W >SonataII, stb
  • Glacialtech Silentblade ventik (mert könnyen 5/7Voltsíthatók de alapból sem hangosak), egyéb normális ventik amik halkak
  • 2×512/2×1024 DDRII 667/800 A-Data (ha az nincs akkor egyéb brand) ram [Ne feledjük, 939/Am2/775 mint dual chaneles procikat fogad, ne 2/3oljuk a sebességet 1 modullal, mert a 3800+ kb 2500+-t fog tudni...]
Drágább konfignál Core2eseknél E4300/6300/6400 AB9/DS3/P5B, vinyók raidbe és Audigy2-es hangkártya javallott, és többet lehet fordítani perifériákra; ez a minőségérzetet sokkal jobban megadja mint plusz 2-5 fps!

Intelből core2-őt érdemes venni, alatta egyiket sem; inkább AMD-t.

A4Tech, Genius, Logitech és Microsoft beviteli perifériák ajánlottak (első kettő is nagyon jó darabokat hozott ki utóbbi pár évben és jó áron). Érdemes 1600 Forintot áldozni legalább a korrekt egérpadra is, szerintem ennyi nem luxus, pláne azért amit nyújt; ha már normális, ergonómikus egeret és billt veszünk. Hogy melyik bill egeret veszi az ember, nézze ki ahonlapon mi tetszik, melyik kénylmes, elég gombos, jó kiosztású.

Monitoroknál pedig ha belefér akkor ne TN panelest válasszunk, mert sok tekintetben a régi katódsugárcsövesek mögött vanank fényévekre. AOC 17/19es TN paneles DVI miatt>Samsung/Acer 19es Widejai>17/19/20 PVA/MVA akárkitől> 20/21es wide MVA/PVA/SIPS akárkitől.   Nagyjából Samsung 940BW és Dell 2007 FPW amit érdemes wide fronton beszerezni - ha van keret a nagyobbikra, nem kellfélni hogy natívban esetleg nem lehet minden játékoit kihajtani, mert pl egy 800×600as ablakot az arányok megtartásával kihúz úgy hogy érintse a monitor szélét, és ezen a monitoron a pici pixelek és pixelközök miatt nem is néz ki olyan rosszul mint átlagban a TFTken a nem natív felbontás használata.

Ha vmiről kerestek tesztet, leírást, a prohardver.hu és  a hwt.hu oldalán keressétek, 98% hogy megtaláljátok.

Crossfire és SLI-nek csak csúcskártyák párban hajtásakor van értelme, nem túl jó a támogatotsága (főleg sli), sokat eszik, drágágbb a lap, kevesebb a hely, rosszabba a szellőzés, és 2 olcsóbb kártya áráért erősebb és gyorsabb és soxor többet tudó nagyobbat vehetünk. Magyarul az aktuális csúcskártyák kivételével hülyeség a páros vga; a 'majd veszek mellé másikat' rossz érv, hisz drágábban nyűgösebb, kevesebbet tudó rendszerünk lesz ahelyett hogy tényleg upgradelnénk.

Ha kíváncsi vagy hogy egy adott proci(vga, stb) megy-e adott lapban, nézd meg a gyártó oldalán; ahogy a felszereltséget, csatlakozókat is érdemes megnézni, nehogy kellemetlen meglepetés érjen vkit!

És sose felejtsül el alkatrészek válogatásánál hogy 2 féle ember van: Akit zavar a már zaj és akit még nem zavar a zaj!

Szerkesztette: MC Pite 2007. 02. 12. 10:51 -kor

#2278 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:03

Átvariálnám  így:
Asus M2N-E SLI
AMD ATHLON 64 X2 3800
Kingston DDR2 PC5300 667MHz x2

Ez jobb lenne? (árban hasonló)

Szerkesztette: Rapidus 2007. 02. 12. 10:20 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#2279 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:19

M2N-E SLI az nem socket 939 hanem socket am2, erre figyelni kell a beleillő processzor vásárlásakor
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2280 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:21

Bocsi közben átvariáltam (2-vel feljebb van).

Szerkesztette: Rapidus 2007. 02. 12. 10:31 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116